mcHF QRP transceiver
Re: mcHF QRP transceiver
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu constructia? As vrea sa cumpar piesele, cablajele si carcasa si sa platesc pe cineva cu experienta sa le asambleze. As prefera sa fie din Bucuresti. Astept mesaj pe privat. Multumesc.
mcHF QRP transceiver
In sfarsit mcHF transceiver este gata, dupa niste saptamani de strans piesele, manopera, ars cate un-alta/inlocuit
Prin amabilitatea lui Cezar-YO3FHM, il puteti vedea (si asculta) la urmatoarea adresa:
http://yo3kxl.netxpert.ro/index.php?opt ... &Itemid=60
Inca este perfectibil ca orice proiect nou, insa dupa numarul de noi utilizatori pe forumul dedicat se pare ca este din ce in ce mai indragit. Se preteaza perfect pentru lucrul QRP, si activitati SOTA (Razvan-IRF esti pe faza?
)
Acum trebuie sa trec la partea mai putin placuta si cu ustensile abrazive, cum ar fi pila
73,
Cristi YO3FLR

Prin amabilitatea lui Cezar-YO3FHM, il puteti vedea (si asculta) la urmatoarea adresa:
http://yo3kxl.netxpert.ro/index.php?opt ... &Itemid=60
Inca este perfectibil ca orice proiect nou, insa dupa numarul de noi utilizatori pe forumul dedicat se pare ca este din ce in ce mai indragit. Se preteaza perfect pentru lucrul QRP, si activitati SOTA (Razvan-IRF esti pe faza?

Acum trebuie sa trec la partea mai putin placuta si cu ustensile abrazive, cum ar fi pila

73,
Cristi YO3FLR
Salut, sigur ca sunt pe faza, am luat si eu la ochi jucaria dar nu stiu cand as mai avea timp si de ea. Daca il ai gata pana cand se face vremea frumoasa, te invit la o iesire SOTA ca sunt si eu curios sa il vad live
.

Felicitari Cristi, arata bine si se aude bine.
Eu din cauza timpului si a resurselor financiare am stagnat.
Am ramas fara telefon si a trebuit sa redirectionez banii stransi spre acesta.
Unde ai intalnit probleme?
Eu din cauza timpului si a resurselor financiare am stagnat.
Am ramas fara telefon si a trebuit sa redirectionez banii stransi spre acesta.
Unde ai intalnit probleme?
Am terminat și eu proiectul
https://youtu.be/1Byz2U2Exuc
Urmează reglaje și îmbunătățiri.
73, Florin Tanasa
https://youtu.be/1Byz2U2Exuc
Urmează reglaje și îmbunătățiri.
73, Florin Tanasa
Mulțumesc Dan.
Impresii legat de construcție:
Este un proiect abordabil pentru începători. Ma număr printre ei.
Dificultăți la lipirea am avut numai la STM32 si la capsule sot25 fiind pentru prima data când lipesc SMD-uri.
Varianta plăcii UI este 0.3 la mine si are bug-uri, multe fiind corectate la versiunea actuala 0.4. Din pozele plăcii lui Cristi am văzut ca a corectat o parte din ele (are si el tot ver. 0.3).
Probabil ca am sa fac o noua placa UI iar aceasta am sa încerc sa o folosesc cu alte sdr-uri.
Zgomotul la mine este undeva la S3-S4 fără antena.
Proiectul este foarte drăguț, dar nu-i tocmai ieftin.
73, Florin Tanasa
Impresii legat de construcție:
Este un proiect abordabil pentru începători. Ma număr printre ei.
Dificultăți la lipirea am avut numai la STM32 si la capsule sot25 fiind pentru prima data când lipesc SMD-uri.
Varianta plăcii UI este 0.3 la mine si are bug-uri, multe fiind corectate la versiunea actuala 0.4. Din pozele plăcii lui Cristi am văzut ca a corectat o parte din ele (are si el tot ver. 0.3).
Probabil ca am sa fac o noua placa UI iar aceasta am sa încerc sa o folosesc cu alte sdr-uri.
Zgomotul la mine este undeva la S3-S4 fără antena.
Proiectul este foarte drăguț, dar nu-i tocmai ieftin.
73, Florin Tanasa
Multumim ptr detalii . Asa nu e ieftin insa proiectul este dragut 
Numai bine.

Numai bine.
Salutare.
Chiar daca deja exista radioamatori care au acest transciever de mai bine de un an, n-am vazut pe net nici o comparatie cu vreun alt transciever industrial.
Din testele dumneavoastra cum se comporta la receptie fata de alte transcievere care le aveti in shack ? Ma intereseaza senzitivitatea, ca la selectivitate sunt convins ca e superior.
Mersi,
Sorin
Chiar daca deja exista radioamatori care au acest transciever de mai bine de un an, n-am vazut pe net nici o comparatie cu vreun alt transciever industrial.
Din testele dumneavoastra cum se comporta la receptie fata de alte transcievere care le aveti in shack ? Ma intereseaza senzitivitatea, ca la selectivitate sunt convins ca e superior.
Mersi,
Sorin
Înapoi la “SDR - Software Defined Radio”