Radioamatorismul - un hobby al secolului XXI

Intrebari si raspunsuri, cursuri de pregatire pentru obtinerea autorizatiei de radioamator, examene programate
YO3JW
Mesaje: 544
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: Radioamatorismul - un hobby al secolului XXI

Mesajde YO3JW » Sâm Oct 17, 2015 9:40 pm

O sa zic ceva care a mai fost zis de cineva si este de fapt consfintit de Constitutie.
Fiecare este liber sa aiba o parere. Nu este obligatoriu ca toti sa fie de aceeasi parere.
Dupa mine poate fi si hobby, poate fi si sport. Depinde cum o simti, tu cel care o practici. Cand construiesc o antena o fac ca hobby. Daca folosesc antena intr-o competitie ea poate fi o unealta a sportului.
Se pare ca exista o mare dilema pornita cu ceva timp in urma. Hobby sau sport.
Nu stiu la ce ajuta acest lucru, in afara faptului ca se scrie mult pe aceasta tema.
De cele mai multe ori se face referire la federatie. Ca aici unii considera ca este sport este treaba lor, de fapt ei tin cont de faptul ca federatia s-a constituit in baza Legii Sportului, in 2001. De atunci au trecut 14 ani si deabea in urma cu ceva timp a inceput polemica. Chiar YO5AVN este seful unui club afiliat la FRR! (poate intre timp nu mai este! Nu stiu!). In toata acesta perioada federatia, in baza programelor, obtine de la MTS finantare pentru activitati sportive. Pe langa aceste activitati mai sunt si altele care sunt facute din venituri proprii. Da, acele cotizatii inseamna venit propriu!
Invit pe oricine care doreste sa ajute la bunul mers al FRR sa vina si sa faca treaba. De vorbe nu se duce lipsa! Anul viitor vor fi alegeri. Vorba cuiva!
Teorie cu sacul, treaba ioc! Este dispus cineva sa se inhame sa faca treaba.
Nu cred ca este obligatoriu din YO3! Azi exista sisteme de comunicatii performate care permit conlucrarea chiar de pe continente diferite.
Problema este daca se VREA!
Un prieten a zis: Nu intra in troaca, ca te mananca porcii! Sper sa nu fie adevarat! Suntem intr-o familie selecta a radioamatorilor uniti pentru aceeasi pasiune.

YO5AVN
Mesaje: 99
Membru din: Lun Mar 21, 2011 12:18 pm
Contact:

Re: Radioamatorismul - un hobby al secolului XXI

Mesajde YO5AVN » Dum Oct 18, 2015 5:44 am

"De atunci au trecut 14 ani si deabea in urma cu ceva timp a inceput polemica." - Foarte buna constatare - de aici rezulta si intrebarea : De ce???? Daca va uitati cine au fost presedintii si membrii CA ai FRR din ultimii 10 ani, ce masuri au luat, cum au gestionat problemele = veti afla si raspunsul.

"Chiar YO5AVN este seful unui club afiliat la FRR!" - asta este total FALS - nu am fost niciodata si nu sunt seful niciunui club afiliat la FRR" Am sprijinit activitatea din mai multe cluburi, chiar am fost membru in doua (statutul permite) in culorile carora am concurat in competitiile nationale = pana cand a aparut aceasta aberatie cu cotizatiile si costuri carnete la FRR - hotie de bani = adica pana cand se respecta principiul participarii libere la competitii - adica exista o concurenta libera, si aveai cu cine concura - se putea face performanta.

Hobby/sport - subiect / dilema artificial create de cei ce nu inteleg esenta! Nu trebuie tratate exclusivist - una nu exclude cealalta! Orice hobby poate devein sport daca o practici si in regim competitional si orice sport este un hobby daca o practici cu pasiune. Un lucru insa este clar: - performanta fara pasiune NU poate exista!

yo8cln
Mesaje: 836
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 9:32 am
Contact:

Re: Radioamatorismul - un hobby al secolului XXI

Mesajde yo8cln » Dum Oct 18, 2015 9:02 am

La un moment dat am intrebat un credincios daca ar mai merge la biserica daca nu ar fi popa prezent ? Mi-a raspuns ca nu ar avea rost ! (Desi dupa mine poti sa te rogi si in biserica goala). Tot asa , daca nu ar fi avantaje materiale la frr ( salarii, deconturi deplasari, plata tiparire diplome ...) ati mai activa in conducerea acestei structuri ? Intrebarea vine de la o persoana care "investeste" citeva mii de euro anual in aceasta pasiune. 73 ! de yo8cln.

YO5DNA
Mesaje: 24
Membru din: Joi Oct 18, 2012 7:43 pm
Contact:

Re: Radioamatorismul - un hobby al secolului XXI

Mesajde YO5DNA » Dum Oct 18, 2015 11:42 am

Ai obosit dragă Pit, ai rămas fără argumente și începi să da-i din casă. Prieteni cu troaca sper să nu fie cei de la FRR, cum nici porci nu sunt parteneri acestui dialog.
După ce dai cu bâta-n baltă nu mai încerca să dregi busuiocul cu ”familie selecta a radioamatorilor uniți pentru aceeași pasiune.”
Radioamatorismul, într-o societate globalizată este activitatea umană în care participanții interacționează, în contradicție cu majoritatea celorlalte activități, unde contemplația mulțimii pasive aduce gloria și manipularea deformează simțul esteticului.
Ași îndrăznii o comparație ce poate fi catalogată drept forțată. Dacă unitatea popoarelor până acum a avut principal liant religia, unitatea umanității fără comunicare dispare. Catedrala secolului XXI este eterul undelor radio plecate și ascultate din altarele radioamatorilor, shack-ul fiecăruia.


Înapoi la “Vreau sa fiu radioamator!”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori