Pagina 1 din 7

Propuneri de simplificare a regimului activitatii de radioamator

Scris: Joi Iul 21, 2016 4:29 pm
de YO7CKQ

Re: Propuneri de simplificare a regimului activitatii de rad

Scris: Joi Iul 21, 2016 7:54 pm
de YO6EX
In prima pagina se vorbeste de radioamatorism.
Dar linkul ne trimite la autorizarea statiilor de televiziune... :o
Unde este simplificarea ?

Re: Propuneri de simplificare a regimului activitatii de rad

Scris: Joi Iul 21, 2016 8:13 pm
de YO8RAA
http://www.ancom.org.ro/formdata-270-45-121

sau din linkul lui yo7ckq dati clik pe cuvantul " aici "

"Proiectul de decizie poate fi consultat aici, persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri până la data de 23.09.2016, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Nouă nr.2, sector 3, Bucureşti), direct la registratură sau prin intermediul direcţiilor regionale ale Autorităţii. Observaţiile pot fi transmise şi prin fax la numărul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro."

Re - Link catre regimul activitatii de radioamator

Scris: Joi Iul 21, 2016 8:22 pm
de YO7CEG
@ YO6EX - Va salut ! - toate linkurile sunt valabile, chiar si cel mentionat despre televiziunile digitale care se gasesc pe randul II dar radioamatorii sunt in primul rand - I > acolo este locul nostru < cu prietenie, Marian, Targu Jiu.

Re: Propuneri de simplificare a regimului activitatii de rad

Scris: Vin Iul 22, 2016 7:30 am
de yo7mgg
Din textul prezentat de cei de la ANCOM nu imi este clar un lucru:

Cum se va face atribuirea unui indicativ special si pe ce durata de timp?

Poate cineva ma lamureste pentru ca eu am inteles ca pot sa iau un indicativ special doar pentru un concurs..Ce facem daca sunt 10-15 competitii pe an? Cum sunt eu sigur ca pot avea acelasi indicativ special si nu ma trezesc ca il ia altcineva?

73 Stefan YO7MGG

Re: Propuneri de simplificare a regimului activitatii de rad

Scris: Vin Iul 22, 2016 1:39 pm
de YO6EX
N-am vazut nimic simplificat ci doar mai complicat (fata de versiunea actuala).
Ex. Indicative speciale:
Pina acum se putea cere pentru activitati compettitionale si/sau diverse evenimente, autorizatie valabila pe timp de un an.
- "Simplificat": trebuie sa ceri pentru fiecare eveniment in parte.
Astai guvernul de tehnocrati... :mrgreen:

Re: Propuneri de simplificare a regimului activitatii de rad

Scris: Vin Iul 22, 2016 9:44 pm
de YO8RFS
...Interesant este art 8, care prevede expres, ca radioamatorul care opereaza o statie de club, trebuie sa dea obligatoriu indicativul clubului si al sau.
Ce mai, o adevarat placere la un concurs, atit pentru operator cit si pentru corespondenti. :mrgreen: :roll:
Tot dupa Art.8 "cetire".....Daca eu am 3 operatori la statia de club YO8KGL si acestia opereaza in concurs, in schimburi de 4 ore.... in log o sa fie o nebunie......YO8KGL/yo8rfs, apoi dupa 4 ore YO8KGL/yo8sai, dupa alte 4 ore YO8KGL/yo8cec.....si tot asa.... Basca, ca strainii o sa fuga ca de dracu de ciudatul grup de ....litere....ca indicativ cred ca nu e in forma asta.Mai ales in concursuri.
In forma actuala acest articol, este mai restrictiv decit era pe vremea comunista. Daca il ei asa cum este stipulat, in mod sec, nici operatorii titulari ai statiei nu se pot abate de la regula..... Si atunci dupa regula asta, de ce se mai acorda indicative de club?
Mai lipseste sa puna un nou aliniat....8.1 care sa prevada expres ca la statiile de club, in stinga statiei de emisie, sa fie scris cu litere mari pe un panou " ATENTIE TOVARASI !!! DUSMANUL ASCULTA" :mrgreen: :mrgreen:
.... Acu, lasind la o parte sarcasmul, eu zic asa:
ALOOOOOO !!! Tanti FRR e momentul sa intri in scena pe usa din fata.
Pe bune, chiar e nevoie de voi !!!!! :oops: .
Baietii astia de la ANCOM nu le stiu pe toate ....Dar daca li se explica convingator de cineva cu greutate :!: ...sint capabili sa inteleaga. Sa nu ne imbatam cu apa chioara....ca daca noi o sa trimitem emailuri cu dorinte ...cineva o sa le si ia in seama.
Sper sa nu fi plictisit pe cineva.
73! Tic, YO8RFS

Re: Propuneri de simplificare a regimului activitatii de rad

Scris: Sâm Iul 23, 2016 12:04 am
de yo9rij
@ Tic, problema este ca proiectul de care povestesti cu sarcasm a fost facut cu concursul conducerii FRR! Hi! Acum pe care usa din fata mai doresti sa intre! Eu propun sa lasi usa deschisa sa iasa nu sa intre! Hi!
Sunt convins ca se vor corecta toate aceste derapaje tocmai pentru ca FRR nu mai este de capul ei! 73!

Re: Propuneri de simplificare a regimului activitatii de rad

Scris: Sâm Iul 23, 2016 7:47 am
de yo9yul
Si daca tot se incerca sa se imbunatateasca ceva, sa se elimine sau sa se simplifice proba de ,,electronică şi radiotehnică,, , nu toata lumea este inginer electronist ca sa se poata descurca la acest examen. In plus marea majoritate a echipamentelor folosite sunt industriale.

Re: Propuneri de simplificare a regimului activitatii de rad

Scris: Sâm Iul 23, 2016 9:51 am
de YO9FNP
Din pacate, "Propunerile de simplificare a regimului activitatii de radioamator" nu au facut decat sa complice inutil aceasta activitate, cu fel de fel de modificari lipsite de logica si aproape imposibil de pus in practica.
O dovada in plus ca cei care au consiliat ANCOM nu au nici o tangenta cu traficul radio, cu atat mai putin cu cel de concurs!

Cateva prime exemple:
1) Art 8 "Radioamatorul care operează o staţie de radioclub va transmite atât indicativul staţiei de radioclub, cât și indicativul propriu."
Daca in traficul de zi cu zi aceasta prevedere nu ar pune mari probleme, in concursuri aceasta prevedere face practic imposibila participarea la categoriile multioperator. Pe langa ingreunarea traficului si cresterea probabilitatii ca partenerul sa greseasca receptionarea indicativului, emisia unor indicative de genul YO9KXX / (op1), YO9KXX/ (op2) va fi interpretata de organizator ca participare separata, deci va fi practic imposibila participarea la categorii multioperator.
Articolul 8 nu prevede nici o exceptie de la regula!

2) Acordarea indicativelor speciale (art 37): desi nu se mentioneaza nicaieri ca acestea se elibereaza numai pentru competitii sau marcarea unor evenimente deosebite, documentele solicitate arata clar acest lucru. Si de aici incepe "distractia": daca vreau sa particip intr-un concurs trebuie sa solicit cu 30 (!!!) de zile inainte indicativul special, impreuna cu "calendarul competitional" si intentia de participare (bine ca asta nu se cere scrisa in fata notarului HI ).
Oameni buni, concursurile de radioamatori nu sunt ca cele de la olimpiada in care sa ne inscriem cu luni de zile inainte! Noi radioamatorii, in functie de timpul liber, ne putem hotara sa participam intr-un concurs cu cateva ore inainte de inceperea acestuia. Asta pentu ca radioamatorismul este HOBBY si nu SPORT! Vom intelege vreodata acest lucru? Ca nu putem baga in aceeasi oala un concurs de unde scurte cu proba de 100m viteza?
Indicativele de concurs sunt la fel de "personale" ca si cele normale, nu este moral sa ceri indicativul de concurs pe care altcineva l-a facut "celebru", pe motiv sa pentru un anume concurs titularul inca nu l-a solicitat. Dar a investit in acest indicativ timp, rezultate, a tiparit QSL-uri, il are asignat contului sau de Lotw, si asa mai departe...
Daca vrem sa organizam o expeditie pe Insula Fericirii, EU-191, pentru care vrem un indicativ special, cum demonstrez "existenta evenimentului" si "intentia de participare"? Trimit copii dupa emailurile cu prietenii, prin care planificam evenimentul? Trimit copia biletelor de salupa Tulcea - Sulina?!?

3) Nu am gasit explicate conditiile in care alti radioamatori pot opera statii individuale, inclusiv in concursuri. Pentru pasionatii de concursuri HF, sunt extrem de cunoscute exemplele unor indicative individuale gen OH2BH, K1LZ, W3LPL, NR4M, etc, etc, care sunt operate de diversi radioamatori. Noi in loc sa simplificam/modernizam regulamentul, il complicam inutil?

Radioclubul Romaniei intentioneaza sa transmita o petitie oficiala catre ANCOM, sens in care va rugam sa ne transmiteti propunerile dumneavoastra la adresa de email yo9fnp@yahoo.com, in scopul de a le centraliza intr-un material oficial.

73,
Dan YO9FNP