YO DX CLUB - intrebari

Diplome de radioamatori mai vichi sau mai noi - regulamente, poze, colectii
YO3HEX
Mesaje: 85
Membru din: Lun Aug 30, 2021 10:08 pm
Contact:

YO DX CLUB - intrebari

Mesajde YO3HEX » Dum Mar 12, 2023 12:10 pm

Ziua buna,

Am o intrebare pentru cei mai aveniti ca mine si cu mai multa experienta. Intrebarea suna asa: pentru a intra in YO DX Club este necesara apartenenta la FRR sau nu?

Si care este modul de a transmite legaturile necesare pentru inscriere - se trimit din LoTW ? Cum se verifica confirmarea lor?

Nu imi este foarte clar din regulament - sau poate nu l-am citit cu atentie - daca acest lucru este posibil, pe acelasi model cu DXCC de ex.

Va multumesc anticipat.

73 DE YO3HEX

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 1073
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: YO DX CLUB - intrebari

Mesajde YO4BKM » Dum Mar 12, 2023 1:09 pm

Buna,
M-a interesat si pe mine ... candva, dar intre timp am fost lamurit cu subiect si predicat ca nu fac radioamatorism ca sa mai fiu membru intr-un club afiliat la FRR. Citind regulamentul YO DX CLUB (https://www.radioamator.ro/yodxclub/regulament.php), acesta aduce lamuriri chiar din primul rand, citez, Definitie: YO DX CLUB este clubul de performanta in domeniul undelor scurte si ultrascurte al Federatiei Romane de Radioamatorism. Pentru inscriere vezi in regulamentul aratat mai sus ANEXA 2, ART. 1 cu chestii de birocratie medievala, se cer QSL-uri care, in principiu, s-ar putea descarca din eQSL dar in LoTW arata altfel si s-ar putea uita la ele cum se uita-n lemne o binecunoscuta pasare de curte. Dar la finalul anexei 2 se arata ritos ca, citez (sublinierea mea), PENTRU VALIDARE SE PREZINTA FIZIC NUMAI QSL-uri IN ORIGINAL. NU SE ADMIT COPII XEROX, FOTO SAU COPII TRANSMISE PRIN FAX SAU ALTE SISTEME ELECTRONICE. NU SE VALIDEAZA DECAT LEGATURILE EFECTUATE CU STATII SITUATE IN AMPLASAMENTE RECUNOSCUTE DE CATRE DXCC SAU DE YO DX CLUB. QSL-urile VOR FI TIPARITE SAU VOR PURTA STAMPILA OPERATORULUI CU : INDICATIVUL, PRENUMELE, NUMELE SI ADRESA POSTALA A ACESTUIA. QSL-urile CARE PREZINTA ANOMALII VOR PUTEA FI SUPUSE UNOR IVESTIGATII SI VOR PUTEA FI RESPINSE. MEMBRUL CARE PREZINTA PENTRU ACREDITARE UN QSL FALSIFICAT SAU AVARIAT MODIFICARI SAU STERSATURI VA FI EXCLUS DIN CLUB.
O chestie stramba rau de tot este ca ai putea indeplini conditiile de admitere si fara sa fii sportiv, deoarece nu se cer rezultate obtinute in competitii. Dar, ca sportiv, poti fi chiar un sportiv slab (fara nicio performanta in competitii) dar sa faci parte din elita FRR, adica din elita sportivilor. Simpatic, nu? O elita ca un galbonz.
73 de Tavi YO4BKM!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

YO3HEX
Mesaje: 85
Membru din: Lun Aug 30, 2021 10:08 pm
Contact:

Re: YO DX CLUB - intrebari

Mesajde YO3HEX » Dum Mar 12, 2023 1:17 pm

Va multumesc frumos pentru clarificari - da, se pare ca este foarte foarte clar :) - atata paguba, raman cu DXCCul atunci, nu este nici o suparare.
Dar QSLuri in original ... 2023 ... da interesanta abordare - ca sa fie treaba clara, sa inteleg ca nu sunt acceptate QSL-uri LoTW ci doar cartoanele ... e bine ... e bine

73 DE YO3HEX

Avatar utilizator
yo9rij
Mesaje: 426
Membru din: Vin Dec 28, 2012 6:36 pm
Contact:

Re: YO DX CLUB - intrebari

Mesajde yo9rij » Dum Mar 12, 2023 1:35 pm

... Ce are sportul cu QSL-urile ? Hi!
Alta anomalie a FRR! Si de ce nu se numeste YO FRR DX Club ?
Ca argument este chiar art. 3 din statut in care se stipuleaza clar cum ca "FRR . ..indruma activitatea SPORTIVA a cluburilor afiliate!"!
73!

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 1073
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: YO DX CLUB - intrebari

Mesajde YO4BKM » Dum Mar 12, 2023 3:54 pm

Da, YO3HEX, multi nu au ajuns in 2023 chiar daca nu mai au manecute de satin, calimara sau plaivaz. Si ma intreb, ce fac cu originalele QSL-urilor, le mai restituie? Pentru ca sunt originale si nu le apartin, nu au niciun drept asupra lor, proprietarul mai are nevoie de ele pentru diplome, acces in alte cluburi etc.
Dar tot e bine ca cei care incearca fraudarea nu sunt dati pe mana parchetului, mi s-a luat o piatra de pe inima.
73 de Tavi YO4BKM!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

YO3JW
Mesaje: 577
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: YO DX CLUB - intrebari

Mesajde YO3JW » Dum Mar 12, 2023 6:48 pm

Buna YO3HEX
Raspuns la cele intrebate.
Se poate trimite log preluat de la LOTW. Impreuna cu cererea la YO3APJ
Din cate cunosc calitatea de membru YO DX Club se acorda radioamatorilor romani care indeplinesc conditiile realizate in principal in traficul normal.
Daca ai conditiile indeplinite esti bine venit si felicitari.
73
Pit
PS Cred ca in regulament este necesara o interventie pentru actualizare la vremurile de azi!

Avatar utilizator
yo3gfh
Mesaje: 143
Membru din: Mie Mar 05, 2014 10:32 am
Contact:

Re: YO DX CLUB - intrebari

Mesajde yo3gfh » Dum Mar 12, 2023 7:11 pm

Salutare,

Conform regulamentului, pentru a putea solicita calitatea de membru (activ sau asociat) al YODX Club trebuie să fii membru al unui radioclub afiliat la FRR. Cererea trebuie vizată de șeful clubului :D

Eu am zis de mult "pas"... dacă ești pasionat de diplome, poți să te înregistrezi gratuit la DARC, să faci upload la loguri în format ADIF și să soliciți diplome în format electronic sau hîrtie pt. câțiva EUR.

73 și dă-i înainte!

YO4DEQ
Mesaje: 49
Membru din: Dum Oct 25, 2015 7:58 pm
Contact:

Re: YO DX CLUB - intrebari

Mesajde YO4DEQ » Lun Mar 13, 2023 3:52 pm

Referitor la YO DX CLUB rezolvarea este destul de simpla dupa ce luati legatura cu YO3APJ. Primiti tot, concret ce aveti de facut - eventual prin e-mail.Din partea mea pot spune ca dl. Sinitaru a fost f. amabil in explicatii , dupa ce am trimis lista in format excel , in cateva zile am primit diploma de membru YO DX CLUB in format electronic. YO3JW a dat un sfat corect si la obiect ! Succes !

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 1073
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: YO DX CLUB - intrebari

Mesajde YO4BKM » Mie Mar 15, 2023 8:31 am

Buna dimineata,
Nerespectarea regulilor si regulamentelor (intentionat? din nepricepere? din nepasare?) pare a fi un fenomen care se mentine din precedent in precedent. Chiar cu contradictii in cadrul unei simple explicatii. La afirmatia
YO3JW scrie:Se poate trimite log preluat de la LOTW. Impreuna cu cererea la YO3APJ
se vine apoi cu
YO3JW scrie:Daca ai conditiile indeplinite esti bine venit si felicitari.
Care conditii? Din ce regulament? Din cel care interzice orice alte dovezi decat QSL-ul tiparit pe hartie? Bine ca nu impune si grosimea hartiei. Sa fie regulamentul inlocuit cu "intelegerea amiabila"?:
YO4DEQ scrie:Referitor la YO DX CLUB rezolvarea este destul de simpla dupa ce luati legatura cu YO3APJ. ... dupa ce am trimis lista in format excel , in cateva zile am primit diploma de membru YO DX CLUB in format electronic.
Este ingrijorator faptul ca nu se mai respecta principiile, cum ar fi autoritatea regulamentelor si, cine s-a increzut in ele, a simtit pe propria piele ce inseamna vorba veche "numai cine nu a mancat ardei nu tie cat ustura", iata cam in ce fel:
Am participat in 2017 la CN US SSB din luna octombrie conform regulamentului expus la momentul respectiv care nu impunea "legitimarea la FRR" ci doar apartenenta la un club afiliat la FRR, conditie indeplinita de mine. Primesc din parte arbitrilor confirmarea primirii si accepatrii logului dar, in clasamente nu mai apar deoarece nu platisem taxa la FRR. Trimit un mesaj celui care semna atunci regulamentul ca autor -Ovidiu Orza YO2DFA- si-mi raspunde ca nu se mai ocupa de multa vreme in cadrul FRR de concursurile in US, indicandu-mi noul responsabil. II scriu si acestuia care-mi raspunde foarte amabil si prietenos ca a primit de la YO3CZW o lista cu cei care trebuie exclusi din clasamente. Si iata cum o lista, un petic de hartie, a invins un regulament si un principiu, cel al resepctarii regulilor. Curat murdar, cum zicea "Conu' Iancu" care mai spune si "Tatițo, unde nu e moral, acolo e corupție, și o soțietate fără prințipuri, va să zică că nu le are!..."
Regulamente vechi, obiciuri vechi si noi amestecate tainic si misterios intr-un determinism ciudat.
73 de Tavi YO4BKM!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

YO3HEX
Mesaje: 85
Membru din: Lun Aug 30, 2021 10:08 pm
Contact:

Re: YO DX CLUB - intrebari

Mesajde YO3HEX » Joi Mar 16, 2023 9:18 am

ziua buna tuturor,

Va multumesc frumos pentru raspunsuri si pentru indrumare.
Urmeaza sa adun QSOurile si sa le trimit.


73 si o zi frumoasa
YO3HEX


Înapoi la “Diplome”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator