145 ani - Aeronautica Regală Română

Diplome de radioamatori mai vichi sau mai noi - regulamente, poze, colectii
Avatar utilizator
YO6EX
Mesaje: 1035
Membru din: Lun Iun 28, 2010 11:40 am
Contact:

145 ani - Aeronautica Regală Română

Mesajde YO6EX » Lun Iun 01, 2020 12:08 pm

În anul 1874 trei ofiţeri ai Armatei Române au avut iniţiativa unui zbor cu balonul numit Mihai Bravul, construit în Franţa.. Au constat cu acestă ocazie că balonul ar putea fi folosit în obţinerea de informaţii în caz de război. În 1875 au fost achiziţionate câteva baloane care au fost alocate armei de geniu. Fără vre-o organizare specială în cursul Războiului de Independenţă baloanele având la bord observatori au fost înălţate pe linia frontului aducând informaţii valoroase privind acţiunile armatei otomane.

După război conform Înaltului Decret Regal emis de regele Carol I, în anul 1893 a luat fiinţă Aerostaţia Militară din Armata Română ca secţie distinctă, utilată cu baloane de observaţie sub comanda locotenentului Eugeniu Asachi.

După reuşita zborului cu avionul construit şi pilotat de inginerul Aurel Vlaicu din anul 1910, în România au început să fie achiziţionate avioane şi să fie brevetaţi primii ofiţeri piloţi militari.
Aviaţia Militară a devenit o armă de sine stătătoare în anul 1915, când conform Deciziei Ministeriale nr. 305/10 August, s-a înfiinţat Corpul de Aviaţie Român.
La intrarea României în război împotriva imperiului Austro-Ungar la 15 August 1916, Corpul de Aviaţie avea în dotare 44 avioane de vânătoare Nieuport, 97 piloţi şi 84 observatori aerieni. Un an mai târziu erau în dotare 322 avioane de vânătoare, bombardament şi recunoaştere.
După încheierea Primului Război Mondial, aviaţia militară fiind socotită o armă distinctă în cadrul Armatei Regale Române, a primit denumirea de Aeronautica Regală Română.
În anul 1941 ARR deţinea o impresionantă flotă de avioane, totalizând 3150 de buc. din care 700 buc de vânătoare şi 770 de bombardament şi asalt.

Pentru a marca 145 ani de la înfiinţarea aeronauticii militare în România, PRO-CW-Club a instituit o serie de diplome dedicate acestei aniversări.

Regulamentul pentru obţinerea diplomelor este postat pe saitul:
https://yo6ex-awards.blogspot.com

73 & GL
YO6EX
.
Fişiere ataşate
ARR-Aniversare-sample.jpg
ARR-IAR39-sample.jpg

Înapoi la “Diplome”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator