Poll: Doriti infiintatea ARERR si inscrierea?

ARERR - Asociatia Radioamatorilor de Emisie-Receptie din Romania

Doriti infiintatea ARERR ca si asociatie nationala a radioamatorilor din Romania?

Da
30
70%
Nu
13
30%
 
Voturi totale: 43

yo2lsp
Mesaje: 62
Membru din: Dum Iun 20, 2010 12:03 am
Contact:

Re: Poll: Doriti infiintatea ARERR si inscrierea?

Mesajde yo2lsp » Joi Mar 08, 2012 9:03 am

Esti un om inteligent si un bun orator, la urma esti avocat :).
Stii foarte bine ce vreau sa spun. Este adevarat ca in 2008 am mers si pe "strada" CIS-ului, dar este la fel de adevarat ca personal am fost la Bucuresti pentru a retrage dosarul de la minister.

Noi nu ne dorim sa facem politica, noi facem un hobby. Nu ne este straina ideea de grup si de voluntariat , tinanad cont ca din prima zi (16 octombrie 2003) ne-am suventionat toate cheltuielile din buzunarul propriu, incepand cu plata avocatului care a redactat statutul , plata notarului (si nu era putin la vremea respectiva), apoi plata chiriei , utilitatilor, achizitionarea de statii, antene, mobilier etc. Si nu a fost efortul unei singure persoane, a fost efort de grup, si au existat 12 membrii fondatori si lista poate continua. Traim in armonie cu FRR, si cu celelalte cluburi din district.

Am simtit nevoia unei alternative al FRR-ului si chiar acum 2 ani v-am propus sa facem o alternativa. Propunerea suna: Asociatia QSO BANAT, SRR, alte cluburi de drept privat din tara sa ne adunam la Bucuresti sa dam anunt in tara cine vrea la data de sa fie acolo pentru a pune bazele unei asociatii similare ARERR , SRR sau cum veri sa-i spui, organizatie transparenta, pornita de la zero si in care fiecare are sansa de a intra cu drepturi egale. Mie personal nu-mi pica bine sa intru intr-o asociatie unde exista oameni cu drepturi speciale. nu ma intelege gresit, si la noi memebrii fondatori raman in asociatie pe vecie, nu pot fi dati afara, dar in caz de neplata a cotizatiei sau alte treburi mai grave , pierde dreptul de vot...
Stii care a fost raspunsul vostru.

Ati ocupat un loc in piata ca SRR, ati ales un drum. Ne difera scopul: noi vrem sa ne facem hobby-ul, voi preferati sa faceti politica. Este buna si utila politica, imi place ce vreti sa faceti, dar era util sa fie facut cu adevarat la scala nationala ( ca reprezentare) si nu doar ca denumire.

Aici intervine orgoliile si regionalismul romanesc, care eu sper sa dispara in 20 de ani, fara sa fiu "profet". In YO2 sau aiurea o asociatie se numeste "QSO BANAT", "YO HD DX" "SILVERFOX" sau alte denumiri, in YO3, chiar si cu 3 persoane se numeste "Societatea Romana a Radioamatorilor". Se pune in discutie reprezentarea FRR, un minut ati gandit reprezentarea SRR cand s-a fondat asociatia?

Poate am fost brutal, dar cum ziceam , mi-e nu-mi place politica, sunt direct. Cred ca e bine sa ne oprim. Nu de dispute de genul asta avem nevoie. Oricum Timpul le va rezolva pe toate.

73!
YO2LSP.

yo3hjv
Mesaje: 786
Membru din: Lun Iun 21, 2010 10:12 pm
Contact:

Re: Poll: Doriti infiintatea ARERR si inscrierea?

Mesajde yo3hjv » Vin Mar 09, 2012 10:10 am

Bine inteles ca imi aduc aminte de discutia de acum 2 ani...
Imi aduc aminte si de opinia exprimata, ca o asociere de asociatii ar conduce la aceleasi probleme de acum ale FRR legate de reprezentare.
Asocierea de asociatii se cheama "Federatie" si exista deja una; alternativa trebuie sa fie o asociere de persoane in care un om=un vot.
Vrei nu vrei, atunci cand discuti de o asociere de persoane, incepe "politica", adica negocierea intereselor comune si se aplica "arta compromisului" si, hai sa nu ne ascundem dupa deget, sunt destul de multi radioamatori care s-au exprimat pe marginea subiectului insa o analiza a rezultatului lipseste dar se detaseaza urmatoarele:
-idei traznite
-absenta spiritului antreprenorial
-frica de indepedenta decizionala.
Pe scurt, atitudine de "consumator" nu de "constructor"!

Ei bine, ca sa luam un exemplu practic, ce faci daca, in QSO Banat, iti vin 50 de membri noi care, la urmatoarea sedinta AGA se decid sa modifice Statutul si sa schimbe sediul asociatiei de la Timisoara la Arad, sa vanda baza materiala pentru a cumpara scutere si scopul de la "sustinerea radioamatorismului" la "promovarea turismului"? Exact pentru asa ceva este nevoie de o forma de veto din partea fondatorilor!
Asa si cu SRR. Ideea pentru care s-a nascut necesita o forma de protectie; sunt prea multe exemple in jur despre cum se poate deturna o asociatie de la scopurile initiale si da, sunt tributar si unor experiente personale in acest sens, invatand din experienta proprie.

Dimensiunea "politicii" de care spui tu depinde de nevoia celor carora li se adreseaza, similar cu "piata" comerciala. Poti sa ai pe tejghea 3 FT-5000 iar oamenii sa cumpere in continuare RTP-uri din obisnuinta reflexa...

ARERR, ma rog, ceea ce se doreste a fi germenul acesteia, se dovedeste greu de nascut si asta nu pentru ca exista SRR si FRR ci - parerea mea - din cauza unor "frane" existente in mintea celor care ar putea sa o realizeze. Fie ca sunt rutinati in organizarea FRR fie ca nu ii intereseaza o asociere, rezultatul este acelasi: o mare brambureala!
Sunt o duzina de oameni care chiar doresc ARERR, vreo 2 care chiar ar trage ideea spre realizare insa acestora doi, trei, sau cinci, le lipseste increderea ca rezultatul produs de negocierea in "colectivul" largit ar fi ceea ce s-a avut in vedere la bun inceput.
Un proces similar se petrece si cu FRR unde, chiar daca sunt voci care atrag atentia asupra absurdului si ilegalitatii unor prevederi din Statut, presiunea venita de la cei care stiu doar sa isi urmareasca ideile proprii ii face sa piarda "partida" modernizarii.

E greu de nascut o organizatie care sa fie rezultatul unei mase mari de membri! Logistic este aproape imposibil sa reunesti la masa fondatorilor 100 de oameni aflati in toate colturile tarii.
Mai discutam daca doresti, dar preferabil in privat pentru ca aici se poate interpreta ca o influentare iar eu nu doresc sa ma implic in "nasterea" ARERR ci, cel mult ca membru daca aceasta se va infiinta pana la urma.
73 de yo3hjv
Pagina mea: http://yo3hjv.blogspot.com/
Societatea Romana a Radioamatorilor


Înapoi la “Asociatia Radioamatorilor de Emisie-Receptie din Romania”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator