Noile modificari ale Statutului FRR

In acest forum se discuta propunerile de modificare a actualului statut al FRR.
Comentariile trebuie sa se refere strict la statutul FRR si sa analizeze articolele din proiect.
Fiecare topic deschis este bine sa se refere la un articol (sau topic) distinct pentru a se putea face o analiza eficienta mai tarziu.
Avatar utilizator
yo5er
Mesaje: 351
Membru din: Mie Oct 26, 2011 2:39 pm
Contact:

Noile modificari ale Statutului FRR

Mesajde yo5er » Mar Mai 01, 2018 8:34 pm

Zilele trecute YO3CCC ne povestea in frumoasa relatare despre sedinta generala a FRR in care, ne relata ca s-au aprobat, dupa discutiile prealabile, noile modificari ale Statutului FRR. Scurt si cuprinzator :shock: Mai exact ce s-a intamplat, ce s-a schimbat in bine?

P.S. Sa nu va apucati de denigrat FRR :lol: fara sa imi gasesc rapsunsul la topic pls, chiar daca pe hamradio.ro nu e nimic nou :twisted:

73's Septy
YO5ER
-YO5KUC Member
-YO DX Club Member #500
http://www.yo5er.ro

yo8cln
Mesaje: 960
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 9:32 am
Contact:

Re: Noile modificari ale Statutului FRR

Mesajde yo8cln » Mie Mai 02, 2018 12:42 pm

Probabil statutul a fost modificat pt. ei (ca al frr ) nu pt. noi ! Asa ca pt. ce sa-l faca public ?
73 ! de yo8cln.

Avatar utilizator
YO8TK
Mesaje: 248
Membru din: Dum Iun 20, 2010 6:40 pm
Contact:

Re: Noile modificari ale Statutului FRR

Mesajde YO8TK » Mie Mai 02, 2018 2:30 pm

Propunerea de modificare a statutului FRR a fost trimisa fiecarui club afiliat . In cazul CSTA SV daca conducatorul clubului nu tine legatura cu membrii din teritoriu sa ajuns la votul hotarat de o singura persoană din club si implicit la dezinformare. O fi prea batran si plictisit de a conduce ? Sau are alte preocupari? Sau indemnizatia prea mica? Poate ar fi bine sa- l intrebati direct pe el. Sa auzim de bine si de mai multi tineri in functii de conducere.
YO DX Club Member nr.468
Master of Sport #1140

Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 1007
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Re: Noile modificari ale Statutului FRR

Mesajde n2yo » Mie Mai 02, 2018 9:04 pm

Subiectul deschis este binevenit, dar ma surprinde ca nimeni dintre cei care au participat la sedinta in care noul Statut a fost aprobat este binevoitor sa mentioneze principalele modificari. Pe site-ul FRR continua sa fie accesibil un Statut vechi din 2001. Probabil acesta va fi inlocuit in curand.

Nu stiu cat de mult se abate Statutul aprobat fata de proiectele care au circulat in 2015 cand s-a discutat mai mult despre aceste modificari, dar din cate am inteles modificarile de substanta aprobate sunt cele care au fost propuse in aceste proiecte.

Federatia inceteaza asadar in mod oficial sa mai controleze sau sa mai reprezinte interesele radioamatorilor YO, aria de preocupari limitandu-se la ceea ce FRR identifica a fi sport. Cred ca exista un articol in Statut care clarifica faptul ca FRR reprezinta numai interesele membrilor din structurile afiliate. Dar aceasta nu trebuie sa fie o surpriza de vreme ce structurile sportive sunt constituite potrivit legii in scopul organizarii si administrarii unei activitati sportive.

Urmare a clarificarilor din Statut privitoare la obiectivele FRR, cred ca s-ar fi impus si amendarea numelui organizatiei, anume firesc ar fi trebuit sa se numeasca Federatia Romana de Radioamatorism Sportiv. "Radioamatorism sportiv" nu este o expresie redundanta, latura sportiva fiind doar una dintre multele activitati care se pot desfasura in cadrul radioamatorismului, o indeletnicire preponderent tehnica, de studiu, cercetare si de petrecere a timpului liber in scop recreational.

Legea spune imperativ ce trebuie sa faca structura sportiva (FRR), adica nu poate sa mai faca altceva decit spune legea. De aici devine neclar, daca in continuare FRR si-a asumat raspunderi pentru constituirea unei retele de urgenta, in ce fel activitatile sportive sau organizarea prin structuri sportive teritoriale au vreo competenta in retelele pentru comunicatii de urgenta.

Cred ca mai exista o problema, pentru ca daca FRR nu actioneaza in interesul tuturor radioamatorilor YO (potrivit noului Statut), nu se mai poate afilia la IARU sub forma de asociatie nationala. Sunt convins insa ca exista un articol referitor la afilierea FRR la IARU. IARU impune membrilor sa se alinieze la Constitutia IARU. Din acest motiv IARU cere o singura organizatie reprezentativa per tara. De altfel nici nu este relevant din contextul statutului de ce este importanta mentionarea expresa a afilierii la IARU. Definitia de "structura sportiva" sugereaza afilierea la o organizatie ierarhic superioara cu acelasi obiectiv, dar de anvergura internationala, eventual Federatia Mondiala de Radioamatorism Sportiv, daca exista (care se ocupa de coordonarea radioamatorismului ca forma de manifestare sportiva). IARU nu este cea mai potrivita organizatie. Daca cititi Constitutia IARU, nu o sa gasiti nicio referire la sporturi si concursuri. FRR se poate afilia la oricate asociatii doreste, dar asta nu inseamna ca toate trebuie mentionate in statut.

73s de Ciprian N2YO

yo5am
Mesaje: 3
Membru din: Sâm Noi 27, 2010 8:32 am
Contact:

Re: Noile modificari ale Statutului FRR

Mesajde yo5am » Mie Mai 02, 2018 10:38 pm

Bună seara tuturor,
in QTC -ul Duminical nr. 333 din data de 22.04.2018 am facut o scurtă relatare despre cele petrecute la AG a FRR.
73, de YO5AM

yo5am
Mesaje: 3
Membru din: Sâm Noi 27, 2010 8:32 am
Contact:

Re: Noile modificari ale Statutului FRR

Mesajde yo5am » Mie Mai 02, 2018 10:46 pm

Scuze ,
puteți asculta înregistrarea la :www.yo5kuc.ro
73, de YO5AM

Avatar utilizator
yo5er
Mesaje: 351
Membru din: Mie Oct 26, 2011 2:39 pm
Contact:

Re: Noile modificari ale Statutului FRR

Mesajde yo5er » Mie Mai 02, 2018 11:01 pm

10x Marius, n-am fost la qtc, noroc cu inregistrarea. Inafara ca ii compatimesc pe toti care au incercat in zadar o schimbare mai complexa, in bine, a statutului in anii anteriori ... nu pot decat sa ma abtin de la alte comentarii dupa ce am auzit in qtc ...

73's Septy
YO5ER
-YO5KUC Member
-YO DX Club Member #500
http://www.yo5er.ro

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 1063
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Noile modificari ale Statutului FRR

Mesajde YO4BKM » Joi Mai 03, 2018 10:23 am

Privind pozele publicate de YO3CCC zilele trecute, cea mai cuprinzatoare fiind la http://nini.qsl.ro/yo3ccc/Adunarea%20Ge ... ml#picttop, remarc un cvorum destul de sarac. A fost suficient pentru a vota noul statut? Iar pe pagina oficiala a FRR singura mentiune este despre A.G. de anul trecut, calendarul FRR pe 2018 nu arata nimic, pe 2018 apare doar comunicatul FRR catre CNA.
Cat priveste întrebarile ridicate de N2YO cred că nu merită să ne mai batem capul, avem destui maeștri în interpretări și eludări iar acest lucru nu este de azi sau de ieri, este de când lumea, nimic nou sub Soare, ca și pe pagina FRR hamradio.ro. Altfel nu ar fi scris Eminescu „De lege n-au nevoie - virtutea e uşoară / Când ai ce-ţi trebuieşte... Iar legi sunt pentru voi,”. 73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!


Înapoi la “Proiectul de statut al FRR”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator