Termenul limita: 31 august

In acest forum se discuta propunerile de modificare a actualului statut al FRR.
Comentariile trebuie sa se refere strict la statutul FRR si sa analizeze articolele din proiect.
Fiecare topic deschis este bine sa se refere la un articol (sau topic) distinct pentru a se putea face o analiza eficienta mai tarziu.
Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 904
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Termenul limita: 31 august

Mesajde n2yo » Mie Aug 19, 2015 9:35 am

Potrivit adresei catre membrii afiliati la FRR, termenul pana la care se primesc propuneri de la radioamatori pe marginea proiectului de statut este 31 august.
Daca mai exista comentarii din partea membrilor forumului, va rog sa le adaugati cat mai curand, deoarece intentionez sa le sintetizez si sa le trimit clubului YO HD Antena DX Grup pentru a fi adaugate propunerilor facute de membrii acestei asociatii hunedorene. Reamintesc unde puteti accesa proiectul: http://www.radioamator.ro/info/Propuner ... t%20V1.pdf

73s de Ciprian N2YO

yo8cln
Mesaje: 856
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 9:32 am
Contact:

Re: Termenul limita: 31 august

Mesajde yo8cln » Mie Aug 19, 2015 9:58 am

Revin cu propunerea ca, modificarile la statut sa nu se faca numai dupa alegerile noii conduceri al frr de anul viitor. 73 ! de yo8cln.

yo5ajr
Mesaje: 735
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: Termenul limita: 31 august

Mesajde yo5ajr » Mie Aug 19, 2015 11:14 am

Cu multe secole in urma generalul imparatului chinez, Sun Tzu a spus urmatoarele: "Dezorientarea, nemultumirea, ineficienta, lipsa de unitate, deziluziile, lipsa de prevedere - acestea sant problemele elementare care submineaza succesul efortului colectiv. A intelege de ce apare aceste probleme este la fel de important cu a le recunoaste atunci cand se manifesta". Va intreb - oare aceste cuvinte nu cumva sunt pe deplin valabile azi? Am scris un scenariu mai dinamic despre ce scrie Ghita -YO8CLN, nimeni nu a comentat. Exista o anume apatie generalizata iar daca la acea adunare menita sa "sfinteasca" noul Statut cei prezenti nu ridica vocea pentru dorinta unanima de revigorarea imediata a conducerii FRR, nu impune vointa generalizata, totul e sortit esecului! Exista sau nu solidaritate? Asta este intrebarea!

YO3JW
Mesaje: 552
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: Termenul limita: 31 august

Mesajde YO3JW » Vin Aug 21, 2015 8:37 am

Ceea ce zicea generalul chinez este perfect adevarat!
Dar iata ce zice Miki: "Exista o anume apatie generalizata iar daca la acea adunare menita sa "sfinteasca" noul Statut cei prezenti nu ridica vocea pentru dorinta unanima de revigorarea imediata a conducerii FRR, nu impune vointa generalizata, totul e sortit esecului! "
Ori ne referim la STATUT ca un cadru care stabileste ceea ce trebuie sa faca federatia, ori ne referim la "conducere".
As dori si sper ca modificarea Statutului nu se face pentru ca avem o anume conducere!
Conducerea dupa cate cunosc a fost aleasa de catre cei care au votat in mod democratic. Ori votul s-a facut fara a sti pe cine votez ori s-a facut in cunostinta de ceea ce votezi. Si intr-un caz si celalalt votul este valabil. Ramane de vazut daca cei care au votat au stiut ce voteaza!
Cat priveste proiectul de statut recomand ca fiecare club sa-l studieze cu atentie si pana la termenul propus sa vina cu amendamente. Sunt unele articole care necesita atentie!
Amendamentele trebuie sa vina prin cluburi!

yo5ajr
Mesaje: 735
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: Termenul limita: 31 august

Mesajde yo5ajr » Vin Aug 21, 2015 7:18 pm

Votam....votam....votam....de 25 de ani facem si tot in bara dam. (in macro) Proiectia e valabila si la cenusareasa MTS - ului, FRR. Cati barbati sau doamne nu se jura casatorie pana la moarte, apoi dupa scurt timp se maceleresc. (exemplu extrem dar real) In "gradinile" noastre consultand si pe unu si pe altu,... letargie perfecta. "Fie - se voia Domnului". Zau - de parca tanjim dupa un "tatuc" care sa ne spuna ce si cum, care sa ne dea de toate chiar si idei (sa ma ierte exceptiile) Sa convoci sedinte pentru dezbatere a Statutului....:)) Sa cauti cu lumanare si greu gasesti din miile de radioamatori sa aiba o pozitie ferma, asumata, transanta, sau macar sa accepte o discutie despre Statut dar si despre ce vrem, in general. Iata onor conducerea cum stie sa exploateze aceasta situatie bleaga refuzand ori ce dialog pe motiv ca accepta dialog doar cu "multimea", (dar si asta a incalcat cu acea Petitie si Scrisoarea deschisa a lu Ciprian) uitand ca multimea de fapt se compune din indivizi dintre care cati-va permit o pozitie critica si pe buna dreptate. Iarta-ma prietenul meu de o viata Pit - eu nu vad ca treburile sa se mai indrepte. Cel mai mare si unanima acuzatie a "boborului" spre FRR este ca nu COMUNICA, nu se apropie de ei numa si numa pe cai oficiale, ca ei reprezinta o institutie stearpa si ineficienta dar cu multa trufie. Atmosfera familiala, de bun simt, prietenoasa intre alesii nostri si noi nu se va mai reface nimeni doar cu sacrificii. Unde e buba Pit? La cei multi sau la cei putini? Radioamatorii in general au vederi largi, sunt oameni buni, saritori chiar daca nu toti dau glas gandurilor si nemutumirilor din vari motive, dar aceasta letargie nu s-a instalat de floarea marului. Va invit sa aruncati o privire la componenta echipelor IARU HQ din anii 2000 cand YO a fost pe locul 9 - cu 27 sau 28 de operatori si analizati putin partea psihologica. (chiar daca Adrian, YO3APJ nu a catadicsit sa elaboreze o analiza dupa ultimul IARU, poate tot din lehamita) La Satu Mare un radioamator care nu a fost in echipa HQ a insusit un tricou comemorativ IARU 2015 iar acela care a fost in echipa a ramas fara. La interventia mea SG.Marius in loc sa someze pe respectivul sa inapoieze tricou, a trimis inca unu....sa fie pace (o pace indoielnica moralmente) ignorand ca de fapt aceasta masura a degradat valoarea morala a acelor tricouri. Asupra corectitudinii atribuirilor de clasificari sportive planeaza frauda, si multe altele. Aud ca acusica se umbla - sau intentioneaza sa faca niscaiva schimbari la regulamentul YODX HF. Pai suntem normali? Vrem STATUT nou, vrem ca boborul sa voteze....si?....dupa aia? Alunec iar spre Sun Tzu .....hi. E drept - si statutul vechi a fost perimat, dar pentru Dumnezeu - credem ca cu noul Statut toate revin la loc? De odata va fi o atmosfera de Rai? De odata va fi o apropiere fireasca si frateasca ? Nu Pit - din caine nu se face slana chiar daca a fost crescut "bio".
Din motive pragmatice a propus ce am propus - UNITATE, nu sa calatorim sute de kilometri pana de unde da ora exacta asa....degeaba.

YO3JW
Mesaje: 552
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: Termenul limita: 31 august

Mesajde YO3JW » Sâm Aug 22, 2015 12:08 am

Imi pare rau Miki ca trebuie sa nu fiu de aceeasi parere!
[din caine nu se face slana chiar daca a fost crescut "bio". }
Cine spune ca se vrea slana dintr-un caine!
Acest statut care este inca in vigoare este vechi de vreo aproape 15 ani. Pana acum cativa ani nu am prea auzit ca cineva sa se planga de ea!
Eu unul am inceput cateva diligente pe langa Vasile si a ramas ca la inceput.
Treburile au mers in continuare fara incidente.
Se pare ca treburile s-au degradat dupa ce Vasile, subit, a trecut in cele vesnice. Nu stiu daca SG care au urmat au fost cei mai buni. Unul este in strainatate, celalalt a dat FRR in judecata pe motiv ca a fost dat afara.
Cat a fost pe functie federatia a fost buna. Cand nu....
Personal consider si sper ca fiecare club are un statut sau un regulament de functionare. Majoritatea celor care isi desfasoara activitatea o fac in aceste cluburi. Cluburile sunt de fapt celula de baza a activitatilor. Ele ar trebui sa aiba un rol deosebit in indrumarea membrilor sai. Prin afiliere la FRR aceste cluburi accepta Statutul FRR. Conform statutului FRR are o serie de atributii.
Organele de conducere sunt alese de catre reprezentanti cluburilor membre. Acesti reprezentanti trebui sa fie imputerniciti de catre membrii lor, ce si cum sa voteze. Asa cei multi isi pot impune parerile. Dar daca in club parerea unora este in minoritate, atunci, cei putini se supun deciziei celor multi. Parca asta este democratia.
Aici pe forum, la Ciprian, vin si prezinta opiniile lor personale multi radioamatori, si care incearca sa convinga pe ceilalti ca ei au dreptate, Este posibil ca sa reuseasca, daca vin cu argumente. Ar fi de dorit ca aceste sa nu fie legate de anumite persoane pe care nu ii agreaza, ci sa fie legate de lucruri de organizare.
Iata ca una din aceste probleme si pe care o ridici este lipsa de comunicare.
Este un subiect interesant. Ce anume intelegi prin lipsa de comunicare? Ca nu vine presedintele la tine cand il inviti! Ca nu raspunde la note trimise.
In una din note se facea referire la un autoturism ARO pe care ai fi dorit sa ajunga la voi. Din cate stiu nu a ajuns nicaieri!
Cat priveste concursul IARU. Am citit cu mult interes ceea ce ai reusit impreuna cu colegi. Am aflat de la tine de povestea cu tricourile. Am auzit ca s-a mai trimis una, care a inlocuit una care din "tz" motive a ajuns in alta parte. Nu esti multumit! Tot federatia este de vina....
Acum s-a propus un nou statut. As vrea sa cred ca exista suficiente persoane care pot sa-l citeasca si sa vina cu amendamente prin cluburile lor. Ideal ar fi ca acestea sa fie dezbatute in cadrul colectivitatii, si daca colectivitatea isi insuseste opiniile sa le trimita mai departe.
Aici nu pot fi de acord cu propunerea lui Ciprian ,si anume ca el sa le colecteze si apoi sa le trimita via clubul din care face parte.
Ideal ar fi ca propunerile sa aiba aprobarea colectivului clubului. Nu doar o veriga de stafeta !
Avea dreptate generalul chinez. Munca cu oamenii este grea.

Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 904
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Re: Termenul limita: 31 august

Mesajde n2yo » Sâm Aug 22, 2015 8:30 am

Aici nu pot fi de acord cu propunerea lui Ciprian ,si anume ca el sa le colecteze si apoi sa le trimita via clubul din care face parte.
Ideal ar fi ca propunerile sa aiba aprobarea colectivului clubului. Nu doar o veriga de stafeta !


In primul rand FRR prin statut ar trebui sa reprezinte interesele tuturor radioamatorilor YO, membri si nemembri, atat la IARU cat si in alte situatii. De aceea cred ca toti radioamatorii YO ar trebui sa fie preocupati si implicati in imbunatatirea statutului. Fireste, nemembrii ar trebui sa se preocupe mai mult de prevederile de statut generale, de reprezentativitate, si mai putin de bucataria interna a Federatiei.

In al doilea rand multi radioamatori sunt inscrisi in "structuri" numai ca sa poata sa beneficieze de cateva servicii de baza, iar cluburile rareori au ocazia (mai ales vara) sa stranga membrii pentru a dezbate probleme generale, de genul modificarii statutului FRR. In acest caz cei care au propuneri de modificare se vad in fata unei situatii imposibile de a nu-si putea transmite ideile catre conducerea FRR, pentru ca aceasta nu accepta opinii individuale, ci doar colective. In loc ca aceste propuneri venite din partea membrilor legitimi sa se piarda, ele pot fi trimise unui club activ, care le poate rezuma dupa aprobarea colectivului acelui club, intr-un raport trimis pana la data limita.

73s de Ciprian N2YO

YO3JW
Mesaje: 552
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: Termenul limita: 31 august

Mesajde YO3JW » Sâm Aug 22, 2015 11:19 am

Ciprian
iar ajungem la povestea cu Gigel care matura in....
"In primul rand FRR prin statut ar trebui sa reprezinte interesele tuturor radioamatorilor YO, membri si nemembri, atat la IARU cat si in alte situatii. De aceea cred ca toti radioamatorii YO ar trebui sa fie preocupati si implicati in imbunatatirea statutului. Fireste, nemembrii ar trebui sa se preocupe mai mult de prevederile de statut generale, de reprezentativitate, si mai putin de bucataria interna a Federatiei."
Indiferent ce forma a avut Statutul FRR a reprezentat la IARU pe toti radioamatorii din Romania. Ceea ce se incearca a se acredita azi cu reprezentativitatea la IARU sunt interese personale ale unora care cred ca neavand un reprezentant intr-o anume grup de lucru radioamatorii din Romania nu ar fi reprezentati. IARU discuta orice hotarare cu membri sai, astfel chiar daca intr-un grup de lucru nu este prezent permanent cineva, totusi hotararile se iau dupa consultare.
Din practica pot spune ca mai important este sa poti avea un loby bun si atunci sunt mult mai multe sanse de a obtine ca o initiativa romaneasca sa aiba succes. Altfel Romania are un singur vot. Participand la grupul de lucru C4 (ultrascurte) am putut vedea cum decurg lucrurile. In afara initiativei de a schimba sistemul de punctare la Campionatul IARU cu unul similar la UUS, si anume acordarea punctelor in functie de distanta dintre statii nu cunosc alte initiative din Romania.
Totusi in cadrul FRR conducerea este aleasa prin vot democratic. Nu stiu cum este la alti pretendenti catre reprezentativitate.


"In al doilea rand multi radioamatori sunt inscrisi in "structuri" numai ca sa poata sa beneficieze de cateva servicii de baza, iar cluburile rareori au ocazia (mai ales vara) sa stranga membrii pentru a dezbate probleme generale, de genul modificarii statutului FRR. In acest caz cei care au propuneri de modificare se vad in fata unei situatii imposibile de a nu-si putea transmite ideile catre conducerea FRR, pentru ca aceasta nu accepta opinii individuale, ci doar colective. In loc ca aceste propuneri venite din partea membrilor legitimi sa se piarda, ele pot fi trimise unui club activ, care le poate rezuma dupa aprobarea colectivului acelui club, intr-un raport trimis pana la data limita."

Deci ai ajuns la vorbele mele! Asa este statutar si normal. Intrebarea mea ramane. Oare cine este colectivul care aproba. Un colectiv sau o persoana, poate doua care semneaza! Asta ca sa nu ne ascundem dupa deget....

Ciprian
Treaba este serioasa pentru a face compromisuri. Din statut vad ca este eliminata prevederea ca FRR ar coordona activitatile de radioamatorism din Romania. Acest lucru deschide calea ca sa apara alti care sa zica ca reprezinta pe cei 85% care nu sunt in federatie. Crezi ca acest lucru este adevarat??
Poate ar fi o cale, dar in afara de interese de grup nu vad ce anume ar face.
Chiar crezi ca din cei 85% sunt toti care vor ceva in mod special. Chiar aici la site tau unde mai vine lumea si trimite materiale, comenteaza la forum sau la diverse. Tu sti mai bine care rubrici sunt cele mai citite. S-ar putea ca cel de vanzari-cumparari sa detina locul 1. Uneori cand se mai incing discutiile poate creste rating si in aceasta zona. Sau cand apare un articol interesant. In rest statistica ta poate arata ce ii intereseaza pe oameni.
Din cei ~5000 de autorizati de ANCOM cati sunt activi intr-o forma sau alta. Cateva sute? Poate!
Cati comentatori ai la acest subiect: 20-30 ! Ei reprezinta radioamatorismul romanesc? Sau interesele/frustrarile personale! Incearca sa citesti corect printre randuri!
Se pare insa ca ne molipsim de politicianismul zilnic si incercam sa schimbam prin diverse initiative lucrurile de fapt, in loc sa vedem care sunt adevarate motive.
Vrei sa incerci sa vezi in cate cluburi exista cu adevarat activitate? Acolo unde omul sfinteste locul. Unde cineva se implica! De aceea multi se plang de federatie pentru ca pe plan local nu se face treaba. Ei si atunci este mai usor sa zici ca federatia este de vina si nu clubul local.
Sunt multe. Poate unele le-ai uitat. De departe e greu sa fi in miezul lucrurilor. La tine ajung multe comentarii, dar mai greu cu traitul in Romania!

Avatar utilizator
YO6EX
Mesaje: 1035
Membru din: Lun Iun 28, 2010 11:40 am
Contact:

Re: Termenul limita: 31 august

Mesajde YO6EX » Sâm Aug 22, 2015 12:21 pm

YO3JW scrie:Totusi in cadrul FRR conducerea este aleasa prin vot democratic.


In prezent conducerea FRR nu este aleasa democratic !!!
Un delegat al unui club, ridica mana si voteaza pe X despre care membrii clubului pe care il reprezinta, nu stiu nimic. Nici macar ca este inscris pe lista de alegeri!!!
In prezent reprezentantul unui club acorda votul dupa ureche, interese personale, sau chiar din prostie.
In felul acesta ajung in conducerea FRR tot felul de indivizi delasatori, incompetenti sau chiar rau voitori!

Ca conducerea FRR sa fie aleasa democratic, este necesar ca lista cu candidatii la conducerea FRR sa fie anuntata public, cu cel putin 60 de zile inainte, astfel se va putea discuta in cunostinta de cauza, in fiecare club in parte, iar delegatul va pleca cu un mandat acordat de adunarea generala a clubului pentru fiecare candidat in parte.

Asta inseamna vot democractic.

In prezent este doar democratie bla, bla,... :mrgreen:
.

YO3JW
Mesaje: 552
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: Termenul limita: 31 august

Mesajde YO3JW » Sâm Aug 22, 2015 12:45 pm

Sica, asta am scris ceva timp in urma:
"Conducerea, dupa cate cunosc, a fost aleasa de catre cei care au votat in mod democratic. Ori votul s-a facut fara a sti pe cine votez ori s-a facut in cunostinta de ceea ce votezi. Si intr-un caz si celalalt votul este valabil. Ramane de vazut daca cei care au votat au stiut ce voteaza!"
Aceeasi Marie, cu alta palarie!
Deci depinde de viata de club!
Din cate stiu propunerile vin din partea membrilor federatiei, si anume cluburile afiliate. Termenul limita este cu 5 zile inainte de data alegerilor in AG.
Crezi ca daca sunt 60 de zile treburile se vor misca mai repede si mai eficient.
Daca nu este activitate la club cum se va discuta?
Normal ar fi ca reprezentanti care vin la AG sa aiba mandat dat de catre membrii clubului din care fac parte. La tine la club cum este?? Ai fost prezent la vreo astfel de intrunire?


Înapoi la “Proiectul de statut al FRR”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator