Regulament radioamatori

In acest forum se discuta proiectul propus de ANCOM pentru regulamentul serviciului de amator din Romania.
Comentariile trebuie sa se refere strict la acest proiect, sa analizeze articolele propuse si eventual sa propuna modificari sau articole noi.
Fiecare topic deschis este bine sa se refere la un articol separat pentru a se putea face o analiza eficienta mai tarziu.

YO5VAE
Mesaje: 238
Membru din: Dum Iun 20, 2010 9:58 am
Contact:

Re: Regulament radioamatori

Mesajde YO5VAE » Vin Apr 14, 2017 9:55 am

Multumim pentru info. Urmeaza sa "detectez" diferentele.
73 de YO5VAE - Edy

yo5ptd

Re: Regulament radioamatori

Mesajde yo5ptd » Vin Apr 14, 2017 10:13 am

Multumim!

Vad ca nu s-a tratat deloc problema benzii de 5MHz in noul regulament ce am propus in http://www.radioamator.ro/forum/viewtopic.php?f=41&t=2141

Avatar utilizator
yo9rij
Mesaje: 355
Membru din: Vin Dec 28, 2012 6:36 pm
Contact:

Re: Regulament radioamatori

Mesajde yo9rij » Sâm Apr 15, 2017 9:50 am

Multumesc frumos pentru semnalarea documentului!
Parcurgandu-l, regasesc destul de multe modificari acceptate in sensul trimis de asociatia din care fac parte. Poate cel mai bun lucru din toate motivarile expuse este faptul ca ANCOM-ul ramane echidistant. Faptul ca a tinut cont de semnalarile noastre privind discriminarea radioamatorilor neafiliati prin adoptarea unor reglementari favorizand exclusiv FRR, ma duce cu gandul ca ANCOM-ul ramane o institutie serioasa, neafectata de interese sau presiuni vremelnice. ANCOM-ul, realizand un dialog cu toti partenerii de radioamatorism, in mod egal, din YO, arata asa cum era si normal, faptul ca nimeni nu e mai presus de cel de langa el, in fata legii. Felicitari ANCOM! Domnul LUPU, ramane un fin observator al schimbarilor, ireversibile, care au loc in radioamatorimul YO. Prin aceasta atitudine se fac pasi importanti in directia dezvoltarii radioamatorismului in Romania! Solicitand favoritisme in reglementari (desi nu stiu ce minte ingusta a cerut asa ceva), ar fi creat discriminari evidente intre radioamatori sau mai rau, ar fi fortat, intr-un fel sau altul, impotriva dorintei fiecaruia, sa se afilieze la o organizatie, care inca viseaza la intoarcerea in zilele frumoase ale comunismului in Romania! (PERICULOASA GANDIRE SI ATITUDINE) Uhh!! Felicitari tuturor celor care, cu capul pe umeri au modernizat un pic regulamentul. Mai avem mult pana departe! Hi! 73!

YO3ITI
Mesaje: 304
Membru din: Vin Dec 11, 2020 9:09 pm
Contact:

Re: Regulament radioamatori

Mesajde YO3ITI » Sâm Apr 15, 2017 12:38 pm

n/t
Ultima oară modificat Mie Mai 03, 2017 8:17 pm de către Anonymous, modificat 1 dată în total.

yo8sxx
Mesaje: 34
Membru din: Dum Iul 18, 2010 1:03 am
Contact:

Re: Regulament radioamatori

Mesajde yo8sxx » Sâm Apr 15, 2017 2:13 pm

Situl ANCOM nu a fost inca actualizat, apare inca in vigoare regulamentul vechi. Cred ca vor trebui actualizate si multe din formularele de acolo.

La prima citire e un document mai "curat" cu mai putine constrangeri. Se recomanda rezolvarea pe cale amiabila chiar si a disputelor iscate intre noi in cazul interferarii reciproce a emisiunilor. Celor de la ANCOM chiar de reclamatiile noastre nu le arde acum!

p.s.
1. Pana la urma avem doar doua categorii de statii: individuale si de club, nu si colective!
2. @YO3ITI: ce inseamna gluteus maximus :shock:

Avatar utilizator
yo2msb
Mesaje: 173
Membru din: Mar Mar 08, 2011 12:08 am
Contact:

Re: Regulament radioamatori

Mesajde yo2msb » Sâm Apr 15, 2017 2:38 pm

Citesc documentul prezentat in link-ul de mai sus si imi fac cruci. Suplimentar fata de credinta personala plus motivele pascale de sezon. Pentru ca citesc si nu-mi vine sa cred, ma frec la ochi, rad cu lacrimi si apoi fac copy-paste aici:
De asemenea, ANCOM nu susține propunerile de completare a articolului cu justificarea unei
activități de performanță în radioamatorism și cu solicitarea unui aviz din partea Federației Române
de Radioamatorism

Adicatelea, imi spune ANCOM-ul ca s-au gasit niste unii cu veleitati de diktatori sa ceara "noaptea ca hotii" ca frr-ul sa primeasca drept de decizie asupra unor radioamatori care NU sunt membri ai cluburilor afiliate frr? S-a dezbatut asa ceva in spatiul public astfel incat ne-afiliatii sa se poata pronunta? Cat tupeu si nesimtire trebuie sa ai sa faci asta? Si eu ca simplu radioamator trebuie sa aflu asta exclusiv dintr-un document in care ANCOM-ul (cu mult bun simt de data asta) repune lucrurile in matca lor fireasca?
Pe bune, niste unii au inceput sa fumeze marfa proasta. Cred ca de pe jos. :lol:
crocodil de munte

yo8sxx
Mesaje: 34
Membru din: Dum Iul 18, 2010 1:03 am
Contact:

Re: Regulament radioamatori

Mesajde yo8sxx » Sâm Apr 15, 2017 3:21 pm

yo2msb scrie:Citesc documentul prezentat in link-ul de mai sus si imi fac cruci.


Chestia cu "avizul" mi-a sarit si mie in ochi. Parca am gasit doua situatii in care s-a propus asta. Si ambele au fost respinse ca discriminatorii.
Ultima oară modificat Sâm Apr 15, 2017 3:34 pm de către yo8sxx, modificat 1 dată în total.

YO8DHD
Mesaje: 271
Membru din: Mie Iun 30, 2010 9:40 pm
Contact:

Re: Regulament radioamatori

Mesajde YO8DHD » Sâm Apr 15, 2017 3:32 pm

Salutare modificarile unor articole din draftul propus. La o prima lecturare mi-au sarit in ochi mai multe modificari printre care si faptul ca pentru frecventa de 70 mhz nu mai trebuie solicitare prealabila.

yo5ajr
Mesaje: 728
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: Regulament radioamatori

Mesajde yo5ajr » Sâm Apr 15, 2017 7:27 pm

Din documentul postat despre noul regulament ANCOM reiese cu claritate ca FRR "al nostru" din timp a intervenit inca din faza de proiect, consultatii, cu propuneri prin care dorea sa aduna iar haturile la un statut inainte de 89. Evident fara consultarea celor "afiliati". Prin urmare pe holurile ANCOM cu siguranta a trecut o fantoma cu greutatea "trecutului glorios, pe umerii coscoviti cu stele rosii crapate. dornic de reinstalarea unei dictatura apusa", sa influenteze institutia ori cum, intinerita - ANCOM......si iata, Laudat sa fie Domnul - fara succes!


Înapoi la “Proiectul pentru noul regulament al serviciului de amator din Romania”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator