Pagina 2 din 3

Re: Mufe surse de alimentare model PS125-PS126

Scris: Mar Sep 10, 2019 11:06 am
de yo3gcl
Mai cumperi ceva pana la 366,25Euro si ai transport gratuit hi, hi, hi.

Re: Mufe surse de alimentare model PS125-PS126

Scris: Mar Sep 10, 2019 11:28 am
de YO3AOE
Cind "iti crapa buza" dai,n-ai ce face-hi!.73!,Nelu

Re: Mufe surse de alimentare model PS125-PS126

Scris: Mar Sep 10, 2019 11:48 am
de YO8RAA
to Dan & Mihai
Nu are rost sa fiti ironici. Omul a vrut sa ajute...nu a dat cu parul.
Totusi nici ICOM nici Yaesu, nici Kenwood nu produc asemenea mufe.
Le cumpara si ei de undeva pentru a le folosi la aparatura lor.
Sa vedem cine e primul care descopera "chinezul" care are matrita de turnat plastic :D .

ps- Nu se pot schimba tipul de mufe de pe statii. Ar insemna sa pierd garantia pentru ele.
Eu doresc doar sa adaug aceste mufe la sursele PS-125 si PS-126 in sensul ca ambele in loc de o singura mufa de 6 respectiv 4 pini sa aiba doua mufe (si de 4 si de 6 pini). Ideea mi-a venit dupa ce a trebuit sa mai pun pe masa o statie care sa stea la receptie pentru ICT3. O asemea adaptare ar fi facut sa nu mai folosesc o a treia sursa de alimentare pentru statia care decoda semnalul wspr
.

Re: Mufe surse de alimentare model PS125-PS126

Scris: Mar Sep 10, 2019 2:09 pm
de YO8SAO
N-ar fi mai simplu de modificat sursa?

mod.jpg
mod.jpg (40.7 KiB) Vizualizat de 589 ori


https://2d0ylx.wordpress.com/2013/04/26 ... om-ps-125/

Re: Mufe surse de alimentare model PS125-PS126

Scris: Mar Sep 10, 2019 4:05 pm
de YO8RAA
???
Nu inteleg! Ce doriti sa sugerati??? La ce modificari va referiti?
Eu am nevoie de o singura modificare: din surse a caror cablu de iesire (13,8v/25A) se termina cu o singura mufa sa se termine cu doua mufe compatibile cu statiile Icom pe care le folosesc.
Ca sa intelegeti si mai bine: cu sursa PS-125 pot alimenta IC-746 si IC-746PRO dar nu pot alimenta IC-7300/ cu PS-126 pot alimenta IC-7300 dar nu pot alimenta IC-746 si IC-746PRO.
La mufele de pe statii este exclusa interventia pentru ca as pierde garantia.
Mai clar de atat cred ca nu pot explica.
73 Mircea YO8RAA

Re: Mufe surse de alimentare model PS125-PS126

Scris: Mar Sep 10, 2019 8:16 pm
de yo3gcl
Nea Mircea, nu am vrut sa fiu rau cu YO3AOE.Nu ne cunoastem si nu imi permit.
Imi pare rau ca s-a inteles asta.
Raspunsul, sper sa nu fi fost deranjant, a fost pt YO3GH, pe care il cunosc si il salut. A descris o situatie de rasu-plansu. Am preferat sa o tratez lejer si destins.
Sunt convins ca solutii se gasesc.
Acum fiecare adopta una care i se potriveste cel mai bine.
La sursa Icom pe care am avut-o, i-am atasat pe cablu, o borna dubla tipic de sursa. Nu m-a lasat sufletul sa gauresc cutia .
Astfel am alimentat toate statiile, ce aveau cabluri cu terminatie papuc.
Sanatosi sa fim, ca pe cele lumesti le rezolvam, pana la urma.
73 si sa ne auzim(cu) bine!

Re: Mufe surse de alimentare model PS125-PS126

Scris: Mar Sep 10, 2019 10:05 pm
de YO8SAO
Am zis ca o poza face cat o mie de cuvinte, apoi in link-ul pus de mine era si o descriere succinta a ideii. Asadar, presupunand ca aveti caburile originale la fiecare statie pe care doriti sa o alimentati, aceste se pot cupla in paralel la acele "borne" care sunt universale, care apar foarte clar in acea poza, in locul cablului pe care il aveti acuma.

Re: Mufe surse de alimentare model PS125-PS126

Scris: Mar Sep 10, 2019 10:08 pm
de YO8RAA
yo3gcl scrie:Nea Mircea, nu am vrut sa fiu rau cu YO3AOE.Nu ne cunoastem si nu imi permit.
Imi pare rau ca s-a inteles asta.

Mihai, nu YO3AOE a facut trimiterea catre firma ANICO.
yo3gcl scrie:Sunt convins ca solutii se gasesc.
Acum fiecare adopta una care i se potriveste cel mai bine.
La sursa Icom pe care am avut-o, i-am atasat pe cablu, o borna dubla tipic de sursa. Nu m-a lasat sufletul sa gauresc cutia .


Pai cine discuta de gauri in cutia sursei? Sursa are un cablu de aproximativ 25-30 cm si se termina cu mufa mama pentru mufa mama/tata de pe sasiul statiei. Aceasta mufa se dubleaza. Adica rezulta o sursa cu un cablu terminal cu doua mufe: una de 4 pini si una de 6 pini. Adica dispare diferenta dintre PS-125 si Ps-126. Daca alimentezi IC-7400 pui mufa de 6 pini, daca alimentezi IC-7300 pui mufa de 4 pini.
Adica fac ce ai facut si tu. Mai adaug o mufa pe cablu, Daca alimentam A-412 as fi pus borne sau alt tip de mufe. In cazul de fata am facut vorbire mai sus ce statii trebuie sa alimentez si de ce nu pot schimba tipul de mufe,

Mufele si pinii sunt produse de MOLEX care are reprezentanta in Romania. Se mai vand si de Farnell si de Mouser dar din pacate nu am reusit sa dau de ele. Sunt sute de modele si e dificil de verificat.
73 Mircea YO8RAA

Re: Mufe surse de alimentare model PS125-PS126

Scris: Mar Sep 10, 2019 10:33 pm
de YO8RAA
YO8SAO scrie:Am zis ca o poza face cat o mie de cuvinte, apoi in link-ul pus de mine era si o descriere succinta a ideii. Asadar, presupunand ca aveti caburile originale la fiecare statie pe care doriti sa o alimentati, aceste se pot cupla in paralel la acele "borne" care sunt universale, care apar foarte clar in acea poza, in locul cablului pe care il aveti acuma.


Ce ati trimis d-voastra este transformarea unei surse ICOM in alimentator general la care prin cablu cu mufa specifica la tipul de statie sa alimentezi cu 13.8V/25A.
Eu NU am cabluri de alimentare la statii.
CABLU SURSEI alimenteaza statia. Faceti o cautare dupa PS-125 sau PS-126 si o sa va lamuriti.
Daca as avea acele cabluri cu mufele aferente...arunc cablu la gunoi si folosec DOAR MUFELE pentru dublare.
Chiar nu am de gand sa cumpar cu 20-30 euro 3m de cablu cu o mufa la capat cand stiu ca se poate cumpara doar mufa cu 2 maxim 4 euro.
Multumesc totusi pentru intentia de a ajuta.
73 Mircea YO8RAA

Re: Mufe surse de alimentare model PS125-PS126

Scris: Mie Sep 11, 2019 7:49 am
de yo3gh
Salut oameni buni , nu era ironie , e realitate, transportul devine comparabil cu pretul :))), acolo e un exemplu de balun si transport .
Dar revenind , a propos de China , uite o varianta la Aliexpress:



Numai bine,
Dan