QSL

Totul despre QSL-uri: primite, trimise, unde... etc
YO5BFJ
Mesaje: 107
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 1:39 pm
Contact:

QSL

Mesajde YO5BFJ » Joi Oct 06, 2016 7:33 pm

Sa intelegem ca MOURX a primit sesizari privind neajungerea corespondentei trimise de el in YO. Eu am primit de la el si direct si via birou .Cele adresate direct au sosit toate, cele prin birou nu. Unde ar trebui sa cautam problema ?!?
Poate stie cineva.
Cele bune


YO5BFJ
Mesaje: 107
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 1:39 pm
Contact:

Re: QSL

Mesajde YO5BFJ » Joi Oct 06, 2016 8:20 pm

Da. Nici eu nu le-am primit inca pe toate cele prin birou. Trebuie si "putintica rabdare". Oare cine se mai ocupa la Bucuresti de casuta postala ?

YO2NAA
Mesaje: 12
Membru din: Lun Sep 06, 2010 10:53 pm
Contact:

Re: QSL

Mesajde YO2NAA » Sâm Oct 15, 2016 10:12 pm

Cred ca au fost ceva probleme in iunie - iulie cand s-a restructurat posta romana. Eu nu am primit primul QSL VK0EK direct trimis in iunie, dar cel retrimis in octombrie a sosit in 8 zile.

73 Ady

YO5AVN
Mesaje: 99
Membru din: Lun Mar 21, 2011 12:18 pm
Contact:

Re: QSL

Mesajde YO5AVN » Dum Oct 16, 2016 8:01 am

Problema NU este la posta Romana - problema este veche la frr-ridicare de la posta si cartarea. Cat traia regretatul YO3APG, adevarat radioamator, se ocupa- de cand nu mai e (decat in memoria noastra) nu mai e cine sa se ocupe. Ridicarea QSL-urilor de la posta si cartarea lor - retrimiterea catre districte este complect NEGLIJATA. Daca ne uitam la component ca frr, aceasta stare de fapt este explicabila prin dezinteresul membrilor pentru QSL-majoritatea dintre membrii ca frr NU fac trafic radio nici diurn nici competitional (dar sunt "sportivi")=deci nu asteapta, nu trimit QSL. Atunci de ce sa reglementeze aceasta activitate????

Cand veti avea membrii ca frr radioamatori activi in trafic, poate se va reglementa si problema QSL-urilor!

Unii poate mai tin minte cand frr era FRR si a existat un birou central de QSL si diplome (cu un salariat permanent) si care functiona ireprosabil!
Salariati sunt si acum, dar treaba NU se face! De ce sa faca daca presedintele si vicepresedintii frr NU pretind acest lucru?????? Totul merge pe principiul "lasa-ma sa te las - ziua trece, leafa merge = ..noi suntem sportivi, nu ne ocupam de QSL" Oare trimiterea (si primirea) QSL nu face parte din etica HAM radio? (etaca sportiva??)

YO3JW
Mesaje: 544
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: QSL

Mesajde YO3JW » Dum Oct 16, 2016 9:44 am

Joska!
Nu vrei sa preiei tu aceasta sarcina cu cartarea.
Poate nu ai ce face?
Orice ajutor este bine venit!
Asta ca-n bancul cu babele la coada la carne pe vremuri..... ce memorie mai au si babele astea!

Acum mai serios!
Traficul de QSL tiparit a scazut enorm dupa marirea tarifelor si la ei, si la noi. Multi au trecut pe eQSL sau LOTW. Este mai avantajos sa se trimita cantitati mai mari, nu numai cateva.
Asa se mai taie mai putin copaci....

YO5AVN
Mesaje: 99
Membru din: Lun Mar 21, 2011 12:18 pm
Contact:

Re: QSL

Mesajde YO5AVN » Dum Oct 16, 2016 11:50 am

Nu, NU este cazul sa preiau eu! Am ce face - lucrez-servici.
Asa cum zici, traficul a scazut mult - cu toate acestea ceea ce soseste NU este cartat si transmis spre districte/judete YO. Desi transportul este rezolvat gratuit!

Fara "babe" si alte comentarii "pe langa" PROBLEMA ESTE STRICT organizatorica la nivelul ca frr, respectiv secretar general + functionarul public de la frr. Daca mai adaugam si faptul ca pe vremea cand serviciul QSL functiona IREPROSABIL NU se platea taxa de club si taxa anuala de membru - rezulta ca pe undeva este si ceva samanta de frauda!

YO3JW
Mesaje: 544
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: QSL

Mesajde YO3JW » Dum Oct 16, 2016 1:56 pm

Joska
Imi pare rau ca facem un dialog in doi, dar aici mai citesc si altii si pentru a nu crede ca este chiar cum scrii tu, da-mi voie sa-ti reamintesc ca si pe vremurile acelea bune se plateau niste bani.
Am fost voluntar multi ani la biroul de QSL din Bucuresti si am vazut si stiu cum functiona sistemul.
Acum odata sau de doua ori pe an primesc QSL, dar in cantitati mici.
Stau si ma intreb cate QSL sunt trimise. Nu de alta, dar sunt statii care nu trimit QSL, pana nu primesc ei.
Daca nu pleaca, apoi noi de ce asteptam sa primim.
Stii ca sunt statii care nici nu-si iau QSL de la club? Oare si ei se plang!
Cat priveste taxele de azi de azi la nivel de 15 lei, nu face nici cat doua beri baute la restaurant. Cred ca nu este cazul tau sa nu poti achita, mai cu seama ca esti inca la servici.
Se pare ca am uitat ca am trecut intr-un sistem unde orice se plateste.
Pe vremuri nu se platea decat salariul. Taxele erau platite de intreprinderi.
Acum fiecare plateste impozit , si CAS, si "N" alte contributii. Dar asta-i alta poveste. Cei sub 26 de ani nu mai cunosc istoria, decat din auzite...

Avatar utilizator
yo3gfh
Mesaje: 107
Membru din: Mie Mar 05, 2014 10:32 am
Contact:

Re: QSL

Mesajde yo3gfh » Dum Oct 16, 2016 3:59 pm

YO3JW scrie:Stii ca sunt statii care nici nu-si iau QSL de la club? Oare si ei se plang!


Acum cca. 15 ani, am facut si eu un pic de voluntariat la cartat QSL-uri (impreuna cu YO3FRI, YO3JOS, YO3GRE si altii pe care nu ii mai tin minte). Pe vremea aia, era cineva la club in fiecare zi de Marti (YO3JT, parca). As mai trece si acum sa vad ce a mai venit prin "buro" si nu m-ar deranja sa le pun pe caprarii in timp ce le-as cauta pe ale mele..

Dar, dupa ce am fost de 4 ori si nu a raspuns nimeni la interfon, parca nu imi mai vine sa incerc.. bineinteles, nu am fost dimineata sau 4 saptamani la rind. Poate ar fi util un nr. de telefon de la club, eu unul nu il stiu si nu l-am gasit.

YO5AVN
Mesaje: 99
Membru din: Lun Mar 21, 2011 12:18 pm
Contact:

Re: QSL

Mesajde YO5AVN » Dum Oct 16, 2016 6:22 pm

NU Pit - din 1964 de cand ma stiu cu autorizatie de receptive, dupa aceea din 1969 cu autorizatie de emisie-rec. pana la actuala versiune "regulamentelor" frr, NU a fost perceput taxa de membru.
In ceea ce priveste "voluntariatul" a aparut DUPA desfiintarea biroului QSL si a reducerii postului (ultima salariata Dna. Irina....).
La nivel de Bucuresti, Dl. Popescu si Dna. Craiu au tinut problema QSL-urilor in mana mult timp - e drept ca deja pe baza de voluntariat.
Dar uita ca, asa cum spune yo3gfh, voluntari se mai gasesc si azi DAR SALARIATUL BUGETAR al "sportului" preaslavit de tine NU VINE LA SERVICI adica face sport el stie ce si pe unde "timpul trece leafa merge" - usa e inchisa pentru radioamatori voluntari si nevoluntari. Program afisat pe usa IOC!!
Cu alte cuvinte ca frr NU este in stare sa impuna disciplina la prorii salariati, NU este in stare sa exercite functia de baza pentru care a fost creat "coordonare si indrumare" si pentru care primeste alocatie bugetara.
Asta este problema de fond - cotizatii se vreau-banii se duc- macar prezenta la servici (sa nu mai vorbim si de "coordonare si indrumare") IOC !!!!


Înapoi la “QSL”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator