Pagina 1 din 1

Pentru cei care folosesc eQSL sau/si LoTW

Scris: Mie Aug 28, 2019 1:20 pm
de YO4BKM
Hallo!
Cine foloseste eQSL sau/si LoTW poate descarca fisierele in format ADIF pe care le furnizeaza aceste platforme apoi le poate cerceta oricand, fara sa mai fie conectat la Internet.
La adresa https://www.filehosting.org/file/detail ... 20ADIF.rar se afla o arhiva care, descarcata si insatala, ofera o aplicatie cu care se pot cerceta QSL-urile confirmate si se pot face statistici dupa multe criterii precum indicativ, prefix, sufix, grup de litere din indicativ, banda, mod, interval de timp etc, datele se pot ordona cronologic si alfabetic. Formatele ADIF folosite de cele doua pltforme difera fundamental intre ele dar sunt recunoscute si prelucrate fara probleme.
Aplicatia este in limba romana si poate analiza pana la 2 milioane de inregistrari. Pntru a nu apare derute ca s-ar bloca cand cercetarea dureaza, dupa maxim 4 secunde de la declansarea oricarei comenzi apare pe ecran un ceas digital care arata ca aplicatia este in derulare. Rapoartele produse de aplicatie pot fi salvate in fisier txt. Informatii se pot afla cu un buton de HELP.
Cine are probleme cu descarcarea aplicatiei de la adresa de mai sus sau are propuneri privind editarea altor rapoarte imi poate trimite un mesaj la adresa oproescu.gheorghe@yahoo.com si i-o trimit direct sau fac completarile cerute.
Atasez pagina ecran a aplicatiei pe un set descarcat de pe cele doua platforme.
73 de Tavi YO4BKM!