eQSL-uri pentru obtinerea de diplome

Totul despre QSL-uri: primite, trimise, unde... etc
YO8SGC
Mesaje: 3
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 8:11 pm
Contact:

eQSL-uri pentru obtinerea de diplome

Mesajde YO8SGC » Joi Iul 01, 2010 7:02 pm

Salutari! Imi poate spune cineva daca eQSL-urile tiparite sunt acceptate de catre FRR pentru obtinerea de diplome? 73 de YO8SGC Andrei

YO6CFB
Mesaje: 32
Membru din: Mar Iun 22, 2010 8:23 am
Contact:

Re: eQSL-uri pentru obtinerea de diplome

Mesajde YO6CFB » Joi Iul 01, 2010 8:47 pm

Salut.....Da sunt acceptate, DAR NUMAI in YO.
73 de yo6cfb, Lacy

YO8SGC
Mesaje: 3
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 8:11 pm
Contact:

Re: eQSL-uri pentru obtinerea de diplome

Mesajde YO8SGC » Vin Iul 02, 2010 8:11 pm

Ok, Lacy. Multumesc mult de raspuns! Am multe qsl-uri in varianta electronica si vroiam sa stiu daca le pot utiliza. Toate cele bune! 73 de YO8SGC, Andrei

Veteran
Mesaje: 20
Membru din: Dum Iun 20, 2010 2:35 pm
Contact:

Re: eQSL-uri pentru obtinerea de diplome

Mesajde Veteran » Sâm Iul 03, 2010 11:00 am

Draga prietene in pagina www.eqsl.cc gasesti o lista cu tarile care agreaza legaturile prin eQSL(diplome, concursuri, cluburi, etc.). Este un mare neadevar cele afirmate de yo6cfb ca numai in YO sunt recunoscute. Aici puteti gasi o lista http://www.eqsl.cc/QSLCard/OrgBB.cfm cu cei care recunosc oficial eQSL iar pe langa ei sunt sute care accepta in mod tacit. Va dau un singur exemplu: "CQ Magazine - CQ now accepts eQSLs for the WAZ, WPX, CQ-DX and USA-CA awards! We have worked with all 4 award managers to create application submission and verification mechanisms that they can use to process eQSLs for their awards programs.". Asta asa pentru sceptici... :lol: . De fapt numarul celor care contesta eQSL-ul este mai mic decat s-ar crede si se bazeaza pe ... nestiinta sau motive de concurenta.
:arrow: Sunt valabile doar legaturile care au AG (Authenticity Guaranteed). (Bold callsigns are "Authenticity Guaranteed", making the cards eligible for eAwards).
Confirmarile care nu au AG nu sunt valabile nici macar pentru ... eQSL. :D (Only eQSLs received from users with Authenticity Guaranteed certificates are counted ).
Nu e nevoie sa printezi nimic (decat doar pentru placerea personala), va ajunge mai scump decat daca ai trimite direct pentru acel qsl.
:arrow: Daca managerul de diploma este agreat de eQSL are acces direct in baza de date unde poate verifica legaturile solicitate. Multi responsabil nu cunosc acest lucru si nu solicita lui N5UP acces in baza de date. Felul cum trebuie sa procedeze un manager de diploma il puteti citi aici : http://www.eqsl.cc/QSLCard/VerifyQSO.txt .
:arrow: In cazul cand managerul de diploma nu stie ca are dreptul direct la baza de date de la eQSL se poate proceda in felul urmator:
Pentru a face dovada legaturilor cu AG trebuie sa comunici celui care elibereaza diploma (exemplu YODX Club, etc), o lista cu indicativele lucrate si parola de acces la contul de pe eQSL pentru ca responsabilul de diploma sa poata verifica acea lista. Dupa verificare pentru siguranta va puteti schimba parola de accesare.
:arrow: Din pacate multi responsabili de diplome nu cunosc ce inseamna acel AG si accepta si acele confirmari fara AG ceea ce a dus la discreditarea acestui serviciu oferit de eQSL.
:arrow: Este si cazul YODX Club unde multi s-au strecurat pe usa din spate profitand de faptul ca managerul de diploma nu verifica daca legaturile sunt valide sau nu, adica daca au acel AG. Recomand FRR si YODX Club de a solicita dreptul de acces direct in baza de date de la eQSL. Informatia despre cum o puteti face o gasiti aici: http://www.eqsl.cc/QSLCard/authenticity.cfm
:arrow: In acest mod managerul de la YODX club poate verifica confirmarile oricarui solicitant din YO si va evita frauda care se intampla in momentul de fata.

:arrow: Vrem nu vrem ...QSL-ul electronic este viitorul si incet incet il va inlocui pe cel clasic.
Si in general cei care critica eQSL.cc sunt din acei care nu prea stiu nimic despre el. Am mai vazut un articol pe aceasta tema unde pe langa lucrurile corecte am citit si multe aberatii.
A nu se confunda LoTw cu eQSL. Primul este un log de verificare iar al doilea ofera un serviciu de confirmari al legaturilor.
Va doresc o zi buna la toti si numai legaturi cu AG in logurile d-voastra.
73' de veteran

Avatar utilizator
yo6own
Mesaje: 21
Membru din: Mar Iun 22, 2010 1:56 pm
Contact:

Re: eQSL-uri pentru obtinerea de diplome

Mesajde yo6own » Sâm Iul 03, 2010 12:43 pm

Nici macar nu trebuie cerut acces in baza de date, la linkul respectiv e descrisa posibilitatea tehnica si codurile de eroare. Oricine poate verifica valabilitatea unui eQSL, inclusiv un manger de diplome.
Pe baza datelor din acea pagina inca din 2005 am facut o simpla pagina web care e dedicata acestei verificari

http://www.yo6kxp.org/infostudy/library ... rl_yo.html

73 de Feri

yo3cen
Mesaje: 154
Membru din: Lun Oct 27, 2014 4:29 pm
Contact:

Re: eQSL-uri pentru obtinerea de diplome

Mesajde yo3cen » Sâm Iul 03, 2010 3:50 pm

Pentru "veteran":

Mi se pare cel putin malitioasa afirmatia ta... ca sa nu zic ca este parearea ta personala, lipsita de probe:
"Este si cazul YODX Club unde multi s-au strecurat pe usa din spate profitand de faptul ca managerul de diploma nu verifica daca legaturile sunt valide sau nu, adica daca au acel AG."
-------------------------------
Pe scurt:
- pentru eqsl.cc: dupa ce va inregistrati pe eqsl.cc trebuie sa trimiteti prin mail catre admin siteului o fotocopie dupa autorizatie - poate fi facuta si cu un telefon sau un aparat foto;
- pentru LoTW: un tutorial foarte bun este la: http://www.qsl.ro/yo9kpi/lotw.htm
In acest caz trebuie sa trimiteti, dupa inregistrare, prin posta, in plic, la ARRL o fotocopie dupa autorizatie IMPREUNA cu o fotocopie dupa cartea de identitate (buletin). Puteti blura, sterge cu o carioca neagra datele personale tip serie CI, CNP...
- pentu cei care utilizeaza pachetul de programe Ham Radio Deluxe (http://www.ham-radio-deluxe.com/), dupa ce va inregistrati la eqsl uploadarea qsl-urilor dvs. si downloadarea qsl-urilor primite se se face foarte simplu din programul de log. Pentru uploadarea si dowloadarea qso-urilor din HRD la LoTW, se utilizeaza programul Ham Radio Deluxe Utilites de aici: http://wd5eae.org/Software.html ...vezi jos pe pagina HRD utilites.
- nu trebuie uitat, dpv. confirmari "non paper" a qso-urilor nici http://www.hrdlog.net/.

Ar fi multe de spus despre QSL-uri primite prin internet.
73 de Gabi
YO3CEN

Avatar utilizator
YO6EX
Mesaje: 1035
Membru din: Lun Iun 28, 2010 11:40 am
Contact:

Re: eQSL-uri pentru obtinerea de diplome

Mesajde YO6EX » Sâm Iul 03, 2010 6:50 pm

Nu dau doi bani pe QSL-ul electronic.
Una este să ai un QSL cu semnătura olografă a lui Marlon Brando, sau a senatorului Barry Goldwater, sau a exploratorului polar Ernst Krenkel, sau a regelui Hussein, etc., etc.,
şi alta este un qsl electronic pe care ţ-il tipăreşti singur.

P.S. Nu pot să nu observ că marele "veteran" n-are indicativ...
aşa că sfaturile lui... :evil:

Avatar utilizator
yo6own
Mesaje: 21
Membru din: Mar Iun 22, 2010 1:56 pm
Contact:

Re: eQSL-uri pentru obtinerea de diplome

Mesajde yo6own » Sâm Iul 03, 2010 9:32 pm

Am un eQSL dupa un QSO cu radioclubul de la CERN. Putin imi pasa ca nu mi l-a semnat nimeni olograf, eu stiu ca e autentic ca eu am facut QSO-ul. Asa si alea cu semnatura lui Goldwater tot pe foc au ajuns in cazul multor SK cand XYL-ul le-a aruncat la gunoi, deci semnatura in sine nu le da valoare, au valoare fiindca le dam noi valoare. Si e bine asa.

73

Veteran
Mesaje: 20
Membru din: Dum Iun 20, 2010 2:35 pm
Contact:

Re: eQSL-uri pentru obtinerea de diplome

Mesajde Veteran » Dum Iul 04, 2010 1:33 am

Draga prietene-Feri-yo6own, chiar crezi ca merita sa-ti faci sange rau din cauza unor asemenea specimene? Vor si ei un pic de atentie doar. Zau ca nu merita sa cobori la nivelul lor.

:arrow: Important este ca cel care a deschis topicul-Andrei-YO8SGC (si multi altii care sunt interesati), au aflat ce este cu acest eQSL.cc si cum si unde pot folosi aceste confirmari primite prin intermediul acestui server.
Asa cum am scris si mai sus cei care "sar mai tare cu gura" sunt tocmai cei care habar nu au despre ce vorbesc. Timpul e prea pretios ca sa-i mai bagam in seama.

:arrow: Cunosc pagina ta inca de la lansare si te felicit pentru ea. Sunt multe lucruri interesante acolo printre care si acel modul de verificare manuala a unei confirmari in eQSL.
Eu ma refeream ca managerul de diplome daca ia legatura cu N5UP si face demersurile necesare poate obtine drepturi de accesare la baza de date unde poate verifica printrun singur click tot logul unui solicitant. Ar fi prea greu ca un manager sa verifice manual fiecare legatura dar in fine ... o poate face si asa prin sondaj.

:arrow: Incet , incet insa treburile se limpezesc si se alege graul de neghina. Ma bucur sa constat ca toti mai multi hami YO folosesc metodele moderne de confirmare a legaturilor(eQSL) sau de atestare a log-urilor lucrate(lotw,hrdlog si altele).
Folosirea acestor metode moderne nu exclude confirmarea clasica. Dar in loc de promisiunea "qsl 100% via birou" prefer un eQSL instantaneu in clipa cand fac legatura sau cateva ore mai tarziu. Asa ca pot sta apoi linistit sa astept cartonul de la regele Hussein semnat olograf de ... aghiotantul sef :D :lol: .
Un singur lucru ma mira. Oare acesti "guralivi-sica-contra" nu au descoperit ca in My Profile exista optiunea "Stop eQSLing - Unsubscribe" ??? :roll: :lol:
Sau merg pe ideea ca ..." nu e bun pentru tine, lasa-ma sa folosesc doar eu"??? :lol:

:arrow: Ferry eu cand am incercat sa-i explic lui Andrei despre ce e vorba am stiut ca acest lucru va starni reactii de tipul "sicacontra" pe aici...asa ca sunt hotarat sa nu raspund la provocari.
Te sfatuiesc sa faci la fel si tu. Vor aparea si altii . Nu trebuie sa-i bagi in seama.
Cei care sunt intreadevar interesati de acest subiect vor intelege si vor aprecia ce este corect.
Pentru multi lb. engleza e o bariera de netrecut si sunt convins ca le-am fost de ajutor cu cele expuse de noi.
Extraordinara de plastica si plina de intelepciune afirmatia ta: "...au valoare fiindca le dam noi valoare. Si e bine sa fie asa"
Toata stima Fery si felicitari pentru modul de a gandi si a privi lucrurile.

:arrow: Felicitari si pentru Andrei ca a avut curajul sa intrebe cand nu a stiut ceva. Sper ca ai aflat macar o parte din raspunsurile pe care le cautai.
Felicitari tuturor celor care au curajul sa se lumineze si sa apeleze la ajutor.
Multumim Ciprian pentru forum si pentru sprijinul acordat radioamatorilor din tara.
Va doresc la toti cititori o seara buna indiferent daca sunteti sau nu de acord cu cele expuse.
73' de veteran

ps Ptr yo3cen: Parere mea se bazeaza tocmai pe probe. Stii foarte bine ca ai intrat in YODX club fara nici o verificare, pe baza unei simple cereri si a unei liste de legaturi in excel. Nu ti s-au verificat nici macar confirmarile pe carton, daramite alea din eQSL daca au AG sau nu. Asta nu inseamna ca nu ai fi prezentat legaturi valide. Intentionat sau din necunoasterea regulamentului de la eQSL multi introduc si legaturile fara AG. Partea buna este ca daca corespondentul obtine intre tip AG-ul ... se modifica automat la toti corespondentii si treaba devine legala. Dar tot pe usa din spate s-a intrat. Daca mai ai nevoie si de alte probe iti stau la dispozitie pe mesaj privat. Aceasta discutie nu face obiectul acestui topic.

Avatar utilizator
YO6EX
Mesaje: 1035
Membru din: Lun Iun 28, 2010 11:40 am
Contact:

Re: eQSL-uri pentru obtinerea de diplome

Mesajde YO6EX » Dum Iul 04, 2010 8:02 am

@"veteranul"...
nu te mai strofoca.
Cei ca tine, care nu au curajul responsabilităţii opiniei şi vă ascundeţi dupa un pseudonim,
sunteţi indivizi lipsiţi de onoare.


Înapoi la “QSL”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator