QSL-uri trimise ca si IMPRIMATE

Totul despre QSL-uri: primite, trimise, unde... etc
yo2mtg
Mesaje: 74
Membru din: Dum Mar 06, 2011 1:31 pm
Contact:

QSL-uri trimise ca si IMPRIMATE

Mesajde yo2mtg » Vin Apr 06, 2012 11:30 pm

Cu scuze ca rapesc din timpul pretios al fiecaruia dintre cei care citesc aceste randuri.
De ceva vreme ma ocup de activarea indicativului YP0WFF, indicativ la care am cerut sa primim qsl-urile doar DIRECT. Lucru care se intampla intr-o masura mai mare sau mai mica. Ideea este ca celor care care trimit QSL-ul direct le raspund pe aceeasi cale , adica pun qsl-ul in plic, tai un colt si ori pun stampila ori scriu de mana IMPRIMATE.
Ei bine, lucrurile nu mai decurg asa de o perioada, si as dori pe aceasta cale sa aflu daca ceea ce se intampla e un caz izolat in TIMISOARA, TIMIS, sau este o chestie la nivel national.
Si acum sa va spun si povestea.
Cu 2 saptamani in urma am "aruncat" in cutia postala din fata "Postei Mari" din Timisoara 3 plicuri ca si raspuns la plicurile primite. Dupa cateva zile am avut surpriza sa le gasesc pe toate 3 in cutia mea postala, de la adresa de domiciliu. Nu erau stampilate, nu erau inscrise cu nimic, asa ca m-am dus la un oficiu postal mai aproape de QTH, mai de cartier ca sa zic asa.
Am intrebat care e problema cu ele. Dupa cantarirea individuala si dupa verificarea pe computer daca e in regula timbrul aplicat in functie de tara, mi s-a spus ca da, dar de acum incolo trebuie sa ma prezint cu ele la ghiseu, sa mi le stampileze si plicurile raman acolo, nu le mai pun in cutia postala. Initial , m-am enervat cumplit pentru ca asta inseamna sa pierd timp, stand de fiecare data la rand, stiti cu toti ce cozi sunt pe la posta.
Astazi am repetat isprava, si am mers din nou la ghiseu cu plicurile in mana.
Vreau sa va spun ca de data asta am fost refuzat si nu mi s-au primit plicurile, de ce?
In primul rand ce trimitem noi ca si QSL, cica sunt carti postale si au alt tarif, iar chiar daca ar fi imprimate, TREBUIE sa merg cu plicul deschis, sa se vada ce este in plic. Asta in cazul in care ne vom gandi sa trimitem un 'TIMBRU VERDE" nu este prea in regula. Mai avem siguranta ca oficiantul va lasa plicul sa plece mai departe sau nu ??
Aceeasi poveste cu alti actori a patit-o si un alt amic din TM, el deja a fost la o intalnire cu un sef din cadrul directie de posta , care si-a notat cele spuse si cel putin pana vine un raspuns oficial i-a dat dat dreptate. Adica ca nu ar trebui sa se intample astfel de lucruri.

Acum intrebarea (intrebarile, HI, HI ) mea , este ...
Ati mai patit asa ceva si in alte localitati din Romania?
Ati facut demersuri in acest sens, sau lucrurile s-au linistit de la sine?
Sau ca sa despic firul in patru, serviciu de expedieri NEPRIORITAR ce inseamna ? Doar imprimatele? Ca daca nu e doar asa, si sigur nu e, merg cu plicul intreg, nu mai scriu pe el tipizate si tariful ar trebui sa fie acelasi. Sau ma insel ?
Ma gandesc ca o sa ajungem sa nu ne mai intereseze sub nici o forma, acest ultim aspect al confirmarii unui QSO.

73 de YO2MTGigi

yo2ya
Mesaje: 127
Membru din: Vin Iul 22, 2011 10:34 pm
Contact:

Re: QSL-uri trimise ca si IMPRIMATE

Mesajde yo2ya » Vin Apr 06, 2012 11:46 pm

Ceau Gigi,
Am trimis nu de mult citeva plicuri cu colt taiat,chiar si extern, au ajuns la destinatar, am primit confirmarea in plicul trimis de mine.Se pare ca ai dat de un salariat mai zelos si slab instruit.
La Lugoj a fost un caz de retur cind un salariat a retrimis destinatarului plicul ptr ca nu stia ce inseamna P.O.BOX.
Daca se repeta chestia pune o intrebare unui sef si vezi ce spune.
73 si s-auzim numai de bine!

yo2mtg
Mesaje: 74
Membru din: Dum Mar 06, 2011 1:31 pm
Contact:

Re: QSL-uri trimise ca si IMPRIMATE

Mesajde yo2mtg » Sâm Apr 07, 2012 12:11 am

Da, Marius

Ai dreptate, dar pana acum povestea s-a intamplat in 3 oficii postale in Timisoara.
Problema e ca nu am dat de un angajat zelos....
De aia am si inceput discutia aici, poate aflu pareri si din alte parti

73 de YO2MTGigi

yo2mtg
Mesaje: 74
Membru din: Dum Mar 06, 2011 1:31 pm
Contact:

Re: QSL-uri trimise ca si IMPRIMATE

Mesajde yo2mtg » Sâm Apr 07, 2012 12:44 am

Sa de-a domnul sa fie asa cum spui doar un abuz.
Dar cred ca situatia financiara a regiei, sau ce o mai fi, a facut sa se ia masuri locale ca sa se adune mai multi bani in contul respectivei institutii
Poate ne inselam, poate adevarul e undeva la mijloc.
Am citit de multe ori ce scrie pe pagina de site, dar din pacate nu eu ci angajatii ar fi fost bine sa treaca pe acolo.
Multumesc.

73 de YO2MTGigi

yo9ceb
Mesaje: 47
Membru din: Joi Mar 08, 2012 6:24 pm
Contact:

Re: QSL-uri trimise ca si IMPRIMATE

Mesajde yo9ceb » Sâm Apr 07, 2012 7:52 am

Profitind de discutia despre QSL-urii,am si eu o singura intrebare?.Unde se pot tipari QSl-urii in tara si eventual adrese.Va multumesc si UN PASTE FERICIT,SANATATE SI TOT CEEA CE VA DORITI DUMNEAVOASTRA SI INTRAGA FAMILIE.

yo2mtg
Mesaje: 74
Membru din: Dum Mar 06, 2011 1:31 pm
Contact:

Re: QSL-uri trimise ca si IMPRIMATE

Mesajde yo2mtg » Sâm Apr 07, 2012 8:18 am

YO8RAA scrie:Poti sa faci o reclamatie la directorul Regiei Posta Romana numai ca urmarea va fi ca acel functionar ... ramane somer.
Intreaba-l cum doreste sa procedezi. :D
73'


A facut deja acest pas un coleg, Se cheama inspector exploatare. Nu stiu de ce, dar asa se cheama functia. Omu` a fost foarte intelegator, a notat tot ce a spus colegul meu pe un formular si acum suntem in asteptarea raspunsului oficial. Din discutie, colegul meu a inteles ca nu este prea in regula ce s-a intamplat si ca o opinie se pare ca ar fi o decizie pe plan local, si dupa cum am spus o decizie nu prea corecta....
Ramane de vazut raspunsul oficial, care va veni dupa .... da, dupa vreo 30 zile sa speram ca nu lucratoare.
Oricum voi posta si raspunsul din partea lor cand va aparea.

73 de YO2MTGigi

yo9fdx
Mesaje: 12
Membru din: Sâm Iun 26, 2010 7:38 am
Contact:

Re: QSL-uri trimise ca si IMPRIMATE

Mesajde yo9fdx » Sâm Apr 07, 2012 8:28 am

Salut Gigi,

Ceea ce ai patit , este un abuz din partea oficiantului de la posta .
La Ploiesti, eu trimit QSL-uri in plic inchis ,ca imprimat, de ani de zile si nu am avut nici o problema toate plicurile au ajuns la destinatie , atit intern cit si extern, plicurile fiind depuse la cutia postala , si nici decum la vreun ghiseu postal.
Din contra, daca vreau sa le depun la ghiseu , nici nu mi le primeste , fiind indrumat sa le pun la cutia postala.
O problema de ordin general ,spun eu, o constituie valoarea timbrelor postale pentru imprimate , atit intern cit si extern. Posta Romana nu pune in vinzare timbre cu valoarea nominala pentru imprimate , conform tarifelor publicate , in felul acesta obligindu-te sa pui timbru cu valaore mai mare decit este tariful. In cazul asta , Posta Romana aplica principiul "daca iti convine, bine , daca nu , nu mai trimiti imprimate."
73 si sa aveti o zi buna de yo9fdx

YO4PX
Mesaje: 514
Membru din: Vin Feb 25, 2011 11:26 am
Contact:

Re: QSL-uri trimise ca si IMPRIMATE

Mesajde YO4PX » Sâm Apr 07, 2012 8:56 am

Am avut un conflict acum câţiva ani pe această temă cu o funcţionară a Oficiului 1 din Constanţa (Poşta mare), care a dorit să vadă ce se află în interiorul plicului pe care îl expediam în SUA ca imprimat. Era o carte. A trebuit să rup plicul, a luat cartea, a răsfoit-o, şi-a notat titlul ei. Am cumpărat din oficiu un nou plic şi trimiterea a fost acceptată, dar nu prin depunerea ei la cutia poştală, ci a rămas pe masa oficiantei. Am cerut să mi se arate în regulament unde scrie că oficianta are dreptul să cerceteze conţinutul unei trimiteri imprimat. Mi s-a arătat, scria negru pe alb că poşta are dreptul să se convingă că într-adevăr conţinutul este un imprimat. Am făcut reclamaţie la conducerea locală a Poştei şi am arătat că reglementarea este anticonstituţională (încălcarea secretului corespondenţei). Am fost contactat telefonic şi mi s-a spus că am dreptate, mi s-au prezentat scuze pentru comportamentul exagerat al oficiantei şi am fost asigurat că se vor face demersuri la Bucureşti pentru eliminarea paragrafului respectiv din regulament. Se pare că oficiile poştale din Constanţa au fost notificate despre incident, când am mers la ghişeul unui alt oficiu cu un plic deschis pentru verificarea conţinutului mi s-a spus că nu mai e nevoie, să-l lipesc şi să arunc plicul în cutia poştală. Aici nu se mai pretinde tăierea plicului la colţ, e o altă prevedere abuzivă. Tariful actual pentru un imprimat de 20 de grame este de 1,30 lei pentru Europa şi 2,30 lei pentru restul lumii. Nicio trimitere nu mi-a fost returnată, toate au ajuns la destinaţie şi am primit confirmările solicitate.
YO4PX
http://yo4px.blogspot.com

yo2mtg
Mesaje: 74
Membru din: Dum Mar 06, 2011 1:31 pm
Contact:

Re: QSL-uri trimise ca si IMPRIMATE

Mesajde yo2mtg » Sâm Apr 07, 2012 9:14 am

Asa este.
Aveti dreptate.
Tariful actual la IMPRIMATE, ma refer la plicul cu coltul taiat este de 50 BANI pt YO, daca e sub 20 grame si de 80 BANI pt restul tarilor, adica international.
Astea sunt si tarifele postate pe site-ul regiei.
Sunt totusi unele tari si exista si un tabel cu ele, unde nu sunt acceptate serviciile neprioritare, gen trimiterea de imprimate.
Abuz sau neabuz, sau necunoasterea drepturilor constitutionale ne fac viata grea, si daca este o problema generalizata dar nelegala, poate ca ar fi cazul sa cautam o rezolvare. Ma gandesc in primul rand la un demers din partea celor care ne reprezinta la nivel national, si chiar o intalnire cu cei competenti din varful regiei.
Cu siguranta ca problema, daca intradevar exista, trebuie tratata in Bucuresti nu in Timisoara.

Ultima discutie am avut-o vineri dupa ora 18, cand cu siguranta nu mai era nimeni din conducerea Oficiului Postal 1 la datorie, asa ca pe ziua de luni am si eu programata o vizita si o discutie cu cineva dispus sa ma asculte pe acest subiect.

73 de YO2MTGigi

YO4PX
Mesaje: 514
Membru din: Vin Feb 25, 2011 11:26 am
Contact:

Re: QSL-uri trimise ca si IMPRIMATE

Mesajde YO4PX » Sâm Apr 07, 2012 9:35 am

Tariful actualizat de 1,30 lei pentru Europa si 2,30 lei pentru restul lumii mi-a fost confirmat de diriginta oficiului poştal. Am uitat să spun că folosesc o mică ştampilă IMPRIMAT/PRINTED MATTER pe care o aplic oblic în colţul din stânga jos al plicului (unde era tăietura), la Expeditor îmi înscriu pe lângă nume şi indicativul, iar la Destinatar pe lângă numele acestuia adaug cuvintele "Amateur Radio" urmat de indicativ, pentru ca cei interesaţi să vadă că este vorba de o corespondenţă între radioamatori.
YO4PX
http://yo4px.blogspot.com


Înapoi la “QSL”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori