Biroul QSL YO ?

Totul despre QSL-uri: primite, trimise, unde... etc
Avatar utilizator
yo3gh
Mesaje: 602
Membru din: Mie Iul 23, 2014 6:17 am
Contact:

Re: Biroul QSL YO ?

Mesajde yo3gh » Dum Iul 15, 2012 12:47 pm

Multumesc ptr info . Am vazut link-ul , inteleg ca acest curier este de fapt in link tot cu radiocluburile din structura FRR. Deci end mile-ul este acelasi , trebuie sa fii inscris la radioclub si acolo sa nu se piarda niciun qsl ... avantajul este probabil pretul mai mic decat al postei romane , sau poate timpul final , desi acesta se lungeste cu cel disponibil voluntar al corespondentilor din localitati . Multumesc ptr info , 73 tuturor !

Avatar utilizator
yo9fmp
Mesaje: 343
Membru din: Mar Aug 24, 2010 10:43 pm
Contact:

Re: Biroul QSL YO ?

Mesajde yo9fmp » Dum Iul 15, 2012 6:54 pm

@Dan...
De partea asta a baricadei sunt si eu.
Radioclubul Calarasi a fost desfiintat de 2 ani.
Nu este singurul radioclub desfiintat.
In pofida acestui fapt ,pe adresa sa sau a unor membri care nu au avut deloc legatura cu acest club in ultimii 10 ani vin sau pleaca qsl-uri de la/la cine trebuie.
Sa constati ca Posta este intermediata de indivizi care nu au fost mandatati de tine sa iti primeasca /sau sa iti trimita corespondenta este suparator.
Vroiam sa spun ca Nemoexpress alde astia sub pretextul ca asigura gratis expeditia,intermediaza nelegal corespondenta.
Expedierea QSL-urilor era treaba FRR nu a unor firme private sau domni ''benevoli'' pe care nimeni nu i-a investit cu sortarea si expeditia corespondentei.
Este treaba penala ca eu,un individ sa ma ocup cu sortarea corespondentei fara a fi lucrator in Posta si fara a avea vreo raspundere.
Sa nu imi spuneti ca daca este gratuit trebuie admis oricine ptr activitatile astea.
Priviti in alte tari.
Se vede ca FRR nu vrea sa se ocupe de ''ceea ce a spus ca va face si va drege'' de atat timp,printre care si preocuparea cu Biroul asta miraculos de QSL-uri.
Asa ca,sa nu asteptati confirmari de legaturi prin qsl-uri,peste tot in toata tara.
Sunt oameni si oameni...
Sacii vor ajunge probabil pe la Centre de colectare maculatura,cum a ajuns si arhiva/nu este exclus
Si pentru asta nu va da nimeni socoteala.
Este o certitudine si nu numai o parere...
In rest,va doresc multe Dx-uri.
Daca puteti obtine o confirmare sunteti valorosi.
In rest,depindem de batranei,sau domni ce lucreaza benevol,vai... :lol: :lol: :lol: si care isi sacrifica timpul pentru radioamatorism intrucat FRR nu poate.
73,
Marian

YO8DHD
Mesaje: 271
Membru din: Mie Iun 30, 2010 9:40 pm
Contact:

Re: Biroul QSL YO ?

Mesajde YO8DHD » Dum Iul 15, 2012 7:56 pm

Parteneriatul cu Nemo este proiectul SRR, un proiect care a inceput sa functioneze, chiar daca prin unele zone mai schioapata. Fiind conceput si de un jurist ma indoiesc ca este cum zici tu. In al doilea rand pe alt forum la care ai acces si tu sau poate ai avut la vremea respectiva, s-a pus problema oamenilor de contact local si nu prea am vazut/citit propuneri de voluntariat. Se vrea un birou de qsl al FRR. Si eu as dori dar daca nu ma insel acesta este pentru membri. Nu ii scuz, nu ii acuz. Exista la nivel CA cum spunea si 3JX niste sarcini pentru toti membrii acestui CA. De ce nu se verifica si se trage la raspundere cel care nu-si indeplineste sarcina asumata. Ok sunt oameni bolnavi, atunci ar trebui sa-si dea demisia si sa lase pe altii sa le indeplineasca. Din pacate, dupa moartea lui Vasile -omul care le rezolva pe toate- fiecare ar trebui sa-si duca la indeplinire atributiile functiei pe care si-a dorit-o.

Avatar utilizator
yo9fmp
Mesaje: 343
Membru din: Mar Aug 24, 2010 10:43 pm
Contact:

Re: Biroul QSL YO ?

Mesajde yo9fmp » Dum Iul 15, 2012 9:32 pm

YO8DHD scrie:Parteneriatul cu Nemo este proiectul SRR, un proiect care a inceput sa functioneze, chiar daca prin unele zone mai schioapata. Fiind conceput si de un jurist ma indoiesc ca este cum zici tu. In al doilea rand pe alt forum la care ai acces si tu sau poate ai avut la vremea respectiva, s-a pus problema oamenilor de contact local si nu prea am vazut/citit propuneri de voluntariat.

Dane,mie nu imi place sa amestec merele cu perele.
Am citit Statutul SRR pe http://www.asrr.org/srr-acces-public/69 ... line%20Now si nu am gasit nimic despre servicii postale,de tranzit QSL sau in sensul acesta.
Daca SRR vrea sa aibe un serviciu de curierat postal ptr QSL-uri sau altele nu ma intereseaza.
Eu nu vreau serviciul asta chiar daca este gratis,ptr ca,uite functioneaza defectuos.
Au mai scris si altii ca nu isi primesc QSL-urile/asta este problema.
Adica activitatea de sortare,primire si expediere nu este inregistrata si a incaput pe mana unora care nu isi fac treaba/asta am vrut sa spun.
Si scuza-ma...ce treaba are proiectul SRR elaborat fie si de un jurist cu neluarea de masuri ale FRR privind functionarea acestui Birou de QSL-uri?
Uite...acuz aici si eu faptul ca nu imi primesc corespondenta,respectiv QSL-urile.
Cine remediaza situatia,SRR sau FRR?
Cui sa ma adresez?


yo7ilv
Mesaje: 135
Membru din: Dum Oct 17, 2010 12:10 pm
Contact:

Re: Biroul QSL YO ?

Mesajde yo7ilv » Dum Iul 15, 2012 9:40 pm

@yo9fmp,
yo9fmp scrie:Sa constati ca Posta este intermediata de indivizi care nu au fost mandatati de tine sa iti primeasca /sau sa iti trimita corespondenta este suparator.
Vroiam sa spun ca Nemoexpress alde astia sub pretextul ca asigura gratis expeditia,intermediaza nelegal corespondenta.
Expedierea QSL-urilor era treaba FRR nu a unor firme private sau domni ''benevoli'' pe care nimeni nu i-a investit cu sortarea si expeditia corespondentei.
Este treaba penala ca eu,un individ sa ma ocup cu sortarea corespondentei fara a fi lucrator in Posta si fara a avea vreo raspundere.
Sa nu imi spuneti ca daca este gratuit trebuie admis oricine ptr activitatile astea.

draga Marian, cred ca te cam pripesti cu aprecierile/acuzatiile!
in primul rind, <<Transfer qsl>> este un serviciu asigurat de SRR, pentru cei care se inscriu ,deci opteaza pt. acest serviciu!Nemo express este doar o firma de curierat(ca si Fan curier, Cargus,etc) cu care cei din SRR, au incheiat un protocol de colaborare ,care face doar oficiul de a transporta pachele cu qsl-uri!
pentru a beneficia de serviciile transfer qsl, trebuie sa platesti o taxa de inscriere, deci nu este gratis-asa ca nu exista ,, pretextul "de intermediere. de altfel,nu intermediaza nimeni nelegal corespondenta- tu esti cel care o sortezi pe tari,regiuni,districte,etc, ei doar o expediaza!!
referitor la <<delegatii nemandatati>>, ei au doar rolul(si cheia de la cutie) sa introduca pachetul tau(deja sortat si pus in plicuri)in cutia speciala Nemo expres,si sa ridice din cutie qsl-urile ,venite din alte <<zari si mari>> via Transfer Qsl(nemoexpress),dupa care le impart destinatarilor!!atat!! :!:
chestia cu <<Penala>>,nu prea sta in picioare,nu iti afecteaza nimeni corespondenta-de altfel,in momentul cind optezi pt. expedierea << via bureau >> accepti si faptul ca expedierile tale vor trece prin mai multe maini(si nu numai de Postasi).e un fapt consacrat ,in randurile noastre sa ne ajutam reciproc cu distributia qsl-urilor,stii si tu asta.
daca nu accepti asta, ai la indemana varianta <<only direct>> si atunci esti scutit de toate neplacerile unui serviciu comun. cred ca problema ta este o anumita persoana,care intimplator(si vremelnic)este imputrernicit pe zona ta,dar si aici poti opta sa primesti corespondenta in alta zona(la alt delegat vreau sa zic)
oricum, eu consider ca este un lucru meritoriu ca se incearca crearea unui serviciu privat de primire-expediere qsl, ca se pare ca cel oficial al FRR, este in coma(mai mult sau mai putin indusa!! ;) )si curind va deceda de-a binelea.
in final- te sfatuiesc sa citesti pe site-ul yo3ksr, cum e treaba cu acest serviciu si daca te aranjeaza il poti accesa ,daca nu poti opta pentru alte variante!

73si numai bine!!

Avatar utilizator
yo9fmp
Mesaje: 343
Membru din: Mar Aug 24, 2010 10:43 pm
Contact:

Re: Biroul QSL YO ?

Mesajde yo9fmp » Dum Iul 15, 2012 9:45 pm

Nu m-ati convins!
De ce numai X sau Y au acces sa imi depuna coletul/corespondenta mea respectiv sa le ridice?
Acestea sunt personale.
Posta trebuie sa respecte art 28 din Constitutie.
Adica nu trebuie sa imi lase corespondenta pe mana altor persoane-decat cele autorizate de Posta.
Cred ca gandesc logic.

yo7ilv
Mesaje: 135
Membru din: Dum Oct 17, 2010 12:10 pm
Contact:

Re: Biroul QSL YO ?

Mesajde yo7ilv » Dum Iul 15, 2012 9:49 pm

@YO9FMP,


in cazul asta ,in conditiile pe care le pretinzi,n-ai decat varianta <<only direct>>!

cu stima,73!

yo2bpz
Mesaje: 24
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:09 pm
Contact:

Re: Biroul QSL YO ?

Mesajde yo2bpz » Lun Iul 16, 2012 7:24 am

Am vazut discutiile de mai sus si este clar ca in activitatea de Birou QSL este nevoie de multa munca, daruire si seriozitate ( cei mai batrani vi-l aamintiti desigur pe regretatul Misu Popescu, YO3PI).
Dar, important este faptul ca cel putin la nivel national a inceput sa se miste foarte bine serviciul TransferQSL. Deoarece la Deva eu am mai vechi relatii cu firma NEMOEXPRES, m-am oferit sa ma ocup de primire/trimiterea QSL-urilor YO/YO ale radioamatorilor din judetul Hunedoara. Si treaba merge excelent!
Am primit cateva QSL-uri, dar am expediat chiar azi un teanc de circa 9 cm de QSL-uri.
Multumiri celor care au initiat acest serviciu si firmei NEMOEXPRES pentru asigurarea lui!
Vreau sa precizez ca la fiecare judet exista un REPREZENTANT care tine legatura cu NEMOXPRES si care cunoaste regulamentul serviciului( vezi pagina yo3ksr.ro), nu merge fiecare radioamator acolo
Tuturor numai bine!
Adrian, YO2BPZ

yo5osf
Mesaje: 56
Membru din: Mie Mai 18, 2011 2:28 pm
Contact:

Re: Biroul QSL YO ?

Mesajde yo5osf » Lun Iul 16, 2012 8:59 am

Adrian, de la yo2BPZ si eu am fost ca si tine in urma cu peste 10 ani… asa e romanul.. spirit de a se adapta…. subtire ( atata timp cat se ocupa un loc de munca de la stat – vin banii… nu trebuie sa gandim si sa ne adaptam urgent ): am inceput cu Nemo Express ( pentru ca asa imi impunea – MONOPOL – cel mai mare furnizor al meu, din cei 200 pe care ii aveam atunci ). Nemo Express nu imi aducea coletele, de parca as lucra cu statul roman - Posta Romana ( daca suni la Posta Romana ei spun ca nu sunt de stat, numai putin, foarte putin – dar serviciile…nu sunt de loc profi – ei nu investesc in automobile, de parca nu s-ar ocupa cu transport, deci tot statul roman este ). Daca Nemo nu imi aducea coletele ( Nemo nu a avut chef sa se dezvolte nici o data de cand s-a infiintat… efectiv eu trebuie sa ma deplasez zeci de km pentru a-mi ridica coletele… si e vorba de K OHMI pe care ii incaseaza de la mine pentru acest serviciu )… atunci cand cei de la Cargus mi-au facut prima oferta… am facut UP. Dar Cargus m-a stors cu banii, insa a dat al de sus numai bine la oameni de oameni : a aparut Fan Courier, care i-a exmatriculat, pur si simplu, pe cei de la Cargus ( de Nemo Express…nu mai spun ): Cargus si-a retras toata activitatea din teren, lucreaza dupa ureche. Eu vorbesc de contracte zilnice, nu de radioamatori – activitate neprofi, astfel ca poti sa iti dai seama ce si cum. Nu ii elogiez pe nici unii, nu sunt mai buni nici altii. Intr-o regiune a tarii sunt bunii unii, altii nu si reciproca. Dar nici asa… sa iti faci o societate privata si sa lucrezi dupa ureche… as spune ceva de bine, de dulce… dar nu ma lasa NENEA Admin. Eu iti vorbesc de K OHMI, nu de neprofi. Gandeste-te, daca eu vorbesc de K OHMI si nu sunt de loc multumit de nici unii…Si nu pentru ca sunt eu asa nemultumit … ci pentru ca aici eu iti vorbesc de K OHMI, pe care ii rulez ca sa primesti tu salar/ pensie. Ca si o concluzie : firmele acestea de curierat, nu trebuie sa le trimitem la ANCOM ( pentru serviciul universal de coletarie ) sau la Protectia Consumatorului, etc. Aceste firme de curierat, trebuie sa puna mana pe un manual de Geografie, sa invete pe unde sunt facute drumurile patriei in urma cu 60 de ani, pentru motivul ca si-au facut sedii.. total aiurea... de pierderi K OHMI nu mai spun. Daca aceste firme de curierat nu au chef sa lucreze, putem sa cerem primariei sa ceara politiei sa interzica intrarea pe teritoriul localitatii... s-a mai intamplat o data cand o cireada de vaci a fost adusa la intrare in localitate. Eu cred ca trebuie sa punem din nou opinca la multe institutii private dar si de stat din yo3, unde doar se incaseaza K OHMI ( fara sa instig eu la violenta ). Putem sa vedem cam ce K OHMI s-au incasat de catre aceste societati din istoricul bilantului contabil de la Registrul Comertului si de pe diferite site-uri ( e vorba de cateva milioane de EUR ). Pe cei de la Urgent Courier eu i-am adus in oras la mine, pentru ca spiritual meu de individ care nu sunt plantat sa ocup locul de munca pana la pensie, ma indeamna : nu ai cum sa convietuiesti altfel daca nu ai Transpoturile si Comunicatiile.
Asa ca… da-i pace. Fa o comparative cu serviciile de coletarie din extern… si acolo sunt oameni tot ca si noi, in schimb… cheful de a lucra pentru K OHMI, asa putini cum sunt… lipseste cu desavarsire. Ca asa e romanul de 22 de ani. De ce trebuie sa discutam noi despre cum se munceste in YO? Acesti indivizi care lucreaza la firmele de curierat sunt cazuti de pe luna? Raspunsul vine : acesti indivizi care lucreaza la firmele de curierat sunt romani.
Dar sa ne intoarcem la ce doreste Silviu, yo8TK, el doreste cu totul si cu totul altceva, dar se vede ca traficul facut de radioamtorii YO a scazut mult ( yo9FMP zice ca a facut 400 qso-uri/ an … eu cand ma pun la statie fac 200 – 300/ seara ). Cand lucrezi cu strainii, e valabil pentru cei care cam le dorm incepand din 1998 ( am sesizat eu ca scade traficul in benzile radio ), iti poti da seama : oficial, in lume, biroul national de qsl-uri este undeva in yo3. Daca oficial ar fi in alta parte ( poate in HA, SP, DL, etc… scuzati ironia ), atunci nu s-ar mai discuta subiectul. Asta doreste sa stie Silviu – yo8TK : el si ceilalti din extern stiu de acel birou national, ca doar nu o sa stie de alte comitete si comitii care incearca sa se organizeze prin YO. Asa … de ce nu discutati si despre altii… de exemplu GiGi de la yo2KQT a prezentat si el faptul ca poate sa faca oficiul de qsl manager. Dar pe Silviu il intereseaza despre acel birou prezent oficial in bazele de date din orice colt al lumii, despre care ne intreaba un strain atunci cand … din Pasti in Craciun mai faceti un qso ( pe la inceputul anilor 90 se puteau face cateva zeci de qso-uri/ seara in 80 m… azi… ). Asa ca discutati la subiect si nu il ocoliti, de loc. Nu de alta dar e mai mare rusinea, dar se pare ca la romani nu mai exista rusine de 22 de ani.

Avatar utilizator
yo9fmp
Mesaje: 343
Membru din: Mar Aug 24, 2010 10:43 pm
Contact:

Re: Biroul QSL YO ?

Mesajde yo9fmp » Lun Iul 16, 2012 9:59 am

Propun ca in cazul in care acest Birou nu se va reorganiza sa transmitem corespondentilor in CW...
Qsl sure via Nemoexpress...si nu
Qsl is sure via Bureau
Dar mai bine QSL is not sure via bureau or other Postal Services/si asta pentru ca pot exista domni care pot sa imi expedieze Qsl-ul la un tomberon de gunoi si nu la cutia aia miraculoasa a Nemoexpress.
Rog pe colegii informati sa ne spuna si noua cum functioneaza Serviciile ptr Qsl -uri in alte tari.
Ce preturi,tarife se percep si cum fac ei ca expeditia sa functioneze ireprosabil.
Pana una/alta o sa imi creez cont silver sau gold pe http://www.eqsl.cc
Acolo nimeni nu imi arunca la tomberon Qsl-ul...

73,
Marian


Înapoi la “QSL”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator