yo9dl scrie:La multi ani tuturor!
Dintr-o neinteleasa dorinta de suprareglementare sau poate din nevoia de a pune in practica vreo directiva europeana gresit inteleasa alesii ne-au livrat inca o lege greu de respectat.
Certitudinea care ne supara este prevazuta in art. 4 alin.2 lit. g) care instituie pentru titularul unei autorizaţii de radioamator obligatia de a menţine o copie audio a traficului realizat pe staţia radio pentru o durată de un an, în condiţiile stabilite prin actele normative în vigoare.
Ce inseamna „condiţiile stabilite prin actele normative în vigoare”?
Nelu YO9DL
YO5BFJ scrie:Eu inteleg ca , condiţiile stabilite prin actele normative în vigoare; sunt acestea
13. [...]
14. [...]
yo7fws scrie:Eu cred ca trebuie interpretat in felul urmator:
Acest articol este din DECIZIA_ANCOM_245_2017_PRIVIND_REGLEMENTAREA_SERVICIULUI_DE_AMATOR
[i]13) [...]
[i]14) [...]
Art.8
(1) Constituie contravenţii, în măsura în care nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât să fie considerate potrivit legii penale infracţiuni, în domeniul menţionat la art. 1 lit. b), următoarele fapte ale titularului unei autorizaţii de radioamator:
[color=#FF0000]g) nerespectarea de către radioamator a obligaţiei prevăzute la art. 4 alin. (2) lit. g);
(2) Constituie contravenţii, în măsura în care nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât să fie considerate potrivit legii penale infracţiuni, în domeniul menţionat la art. 1 lit. b), următoarele fapte ale deţinătorului staţiei de radioamator:
a) nerespectarea parametrilor de emisie şi a conţinutului legăturilor radio efectuate, în mod direct sau de la distanţă, de către orice radioamator care lucrează pe o staţie a radioclubului la care el este responsabil sau pe staţia radio deţinută, în condiţiile stabilite prin actele normative în vigoare ori lipsa copiei audio a traficului realizat pe staţia radio deţinută;
.....YO4DEQ scrie:...oare ar trebui sa asteptam si opinia FRR ???
yo9dl scrie:Cand legea spune „condiţiile stabilite prin actele normative în vigoare” eu trebuie sa le gasesc ca atare intr-un act normativ, reci si impersonale, chiar daca nu-mi convin.
Din cate am putut afla pana acum suntem singura tara care impune o astfel de reglementare asa ca avem ocazia unica sa ne facem de ras.
Imaginati-va ca orice radioamator strain care va dori sa opereze din YO este obligat sa se supuna acestor prevederi.
Pe fond sunt o gramada de chestii care pot tine chiar de neconstitutionalitate sau de incalcarea legislatiei europene, dar nu e cazul sa le dezbatem aici.
Important este sa ne aratam, in masa, nemultumirea fata de o lege tampita si fara rost.
yo9dl scrie:YO3FHM:
Contraventiile prev.de art. 8 alin.(1) se refera la radioamatorul persoana fizica, iar alin. (2) la radioamatorul care opereaza o statie de club.
ART. 8
(1) Constituie contravenţii, în măsura în care nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât să fie considerate potrivit legii penale infracţiuni, în domeniul menţionat la art. 1 lit. b), următoarele fapte ale titularului unei autorizaţii de radioamator:
[...]
g) nerespectarea de către radioamator a obligaţiei prevăzute la art. 4 alin. (2) lit. g);
(2) Constituie contravenţii, în măsura în care nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât să fie considerate potrivit legii penale infracţiuni, în domeniul menţionat la art. 1 lit. b), următoarele fapte ale deţinătorului staţiei de radioamator:
a) nerespectarea parametrilor de emisie şi a conţinutului legăturilor radio efectuate, în mod direct sau de la distanţă, de către orice radioamator care lucrează pe o staţie a radioclubului la care el este responsabil
sau pe staţia radio deţinută, în condiţiile stabilite prin actele normative în vigoare
ori lipsa copiei audio a traficului realizat pe staţia radio deţinută;
Înapoi la “Legislatie in domeniul radioamatorismului”
Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori