Actualizare ARM-SOTA YO

Activari, expeditii, evenimente, etc...
yo3hjv
Mesaje: 775
Membru din: Lun Iun 21, 2010 10:12 pm
Contact:

Actualizare ARM-SOTA YO

Mesajde yo3hjv » Mie Apr 04, 2012 11:32 am

Avand in vedere ca vine vara, incerc sa fortez nitel mana britanicilor si sa completez lista de varfuri incluse in program.

Exista o lista de varfuri "pre-calificate", in sensul ca sunt verificate si indeplinesc conditiile morfologice (proeminenta si altitudine), ramanand de verificat conditia de prezenta pe o harta turistica cu o denumire.

Aceste varfuri, din care parte se regasesc pe lista de varfuri deja in vigoare, este sub forma de fisier kml fiind usor de vizualizat pe Google Earth (GE). Lista contine 1097 varfuri precalificate.

Cele care sunt deja incluse in Manualul de Tara (asa se cheama setul de reguli specifice) figureaza deja cu nume in lista din GE. (Manualul de Tara - ARM-YOL http://www.sota.org.uk/docs/ARM-YO.pdf)

In masura in care reusiti sa identificati noi varfuri, am rugamintea sa imi trimiteti pe email:
-Codul din lista (YO XXXX) urmat de numele cu care figureaza pe harta turistica;
-Scan sau crop pe imaginea hartii in care acesta figureaza, cu ceva detalii de orientare. Aceste harti vor fi utile si celor care vor dori sa acceseze respectivul varf.
-Eventuale comentarii despre accesul la acel varf dar numai in cazul in care sunt situatii de exceptie ( varful se afla pe proprietate privata sau accesul necesita echipament special si alte asemenea).

Am rugamintea ca aceste detalii sa imi parvina pana la sfarsitul lunii aprilie 2012 pentru a le putea atribui numar de asociatie rapid si sa intre in circuitul SOTA!

Mesajele va rog sa le trimiteti la yo3hjv@gmail.com cu Subject line "SOTA2012".

Nu pot atasa fisierul kml aici, va rog sa il descarcati de aici:
http://sota-romania.blogspot.com/2012/0 ... rm-yo.html

73 de yo3hjv

SOTA YO
http://sota-romania.blogspot.com/
Pagina mea: http://yo3hjv.blogspot.com/
Societatea Romana a Radioamatorilor

yo3hjv
Mesaje: 775
Membru din: Lun Iun 21, 2010 10:12 pm
Contact:

Re: Actualizare ARM-SOTA YO

Mesajde yo3hjv » Lun Noi 11, 2013 7:45 pm

Redeschid acest topic in urma unui "articol aparut pe site-ul ARR despre activitatea SOTA si unde se prezinta cu o oarecare tendentiozitate niste informatii despre programul SOTA.

Postez aici comentariul care asteapta moderarea in replica la acel "articol":

"Mi-am propus sa nu intru in polemici cu ARR chiar daca ma pot considera printre “parintii” acesteia datorita pasajelor masiv preluate din statutul SRR. Dar, dupa cum nu se stie, includerea in SOTA a Romaniei a necesitat un efort destul de sustinut si in care au fost alaturi prea putini. Acum, desigur ca inceputul necesita continuare si ii multumesc lui Csaba care s-a alaturat acestui efort. Nu este nimic de cedat aici asa cum se incearca niste insinuari. Nu este al meu, eu doar mi-am pierdut aproape 2 ani ca sa vad YO in lista SOTA. Cu mare placere am colaborat cu Csaba iar chestiunea a fost de extindere a varfurilor incluse in program si nu de a avea o medalie de gat. Chiar va rog sa participati, chiar sa stiti ca ARM-ul inca trebuie completat si actualizat. E usor sa dai din PTT dar sa vedem cine se inhama la scris."

Ce se lasa a se intelege este ca, vezi Doamne, YO3HJV (nu se uita mentionarea SRR), s-a opus cumva la "eforturile" de actualizare a ARM-ului SOTA YO...
Si ca, as fi "predat sefia" SOTA dar si ca au fost facute "eforturi titanice" de catre YO6PIB, YO2MSB si, se intelege din articol, YO9RIJ pentru actualizarea listei de varfuri SOTA.

Un pic uluit de ce citeam, m-am dus pe site-ul SOTA UK, apoi prin lista de email-uri, incercand sa imi dau seama daca ce citesc este aevea sau nu.

Ca un remember, am inceput sa muncesc la includerea Romaniei in SOTA prin august 2008. alaturi mi-au fost Pit, YO3JW si Zoli, YO2BP cu care deseori m-am sfatuit.
Din partea britanica, Les Alwood G3VQO a fost cel care mi-a dat o maaare mana de ajutor, in special prin extragerea unei liste extrem de generoase de varfuri eligibile din harti SRTM, realizate cu ajutorul imageriei radar din spatiu.
Ei bine, trebuie sa stiti ca, bob cu bob, varfurile au fost confruntate cu hartile turistice pe care le-am putut obtine de ici de colo, in special de la impatimitii de munte.
Lista de varfuri eligibile numara peste 1200 de varfuri, fiecare cu un numar de cod intern si cu coordonatele obtinute, repet, din spatiu.
Dupa multe discutii si modificari la ARM, dupa unele mici frecusuri (care si acum mai sunt), la 1 aprilie 2010 Romania a fost inclusa in SOTA.
Aproape 2 ani in care, repet, cu toate anunturile, mesajele, rugamintile, nu am primit mare ajutor din partea pasionatilor de munte.
Dupa inca vreo doi ani, au inceput sa apara de ici de colo, solicitari de includere a unor varfuri in listele SOTA.
Da, mi s-a cerut si includerea Istritei in lista. Da, mi s-au trimis niste coordonate GPS ale varfului dar ele, din nefericire, nu coincideau cu cele din lista considerata "eligibila" de catre britanici, existau unele diferente.
Impreuna cu Csaba, YO6PIB, am inceput o discutie despre actualizarea listei. Csaba avea mai mult timp eu mai putin, i-am propus sa se ocupe de gestiunea zonei si a acceptat. De altfel, aceeasi propunere i-am facut-o si lui Zoli, cu mult inainte, dar - si il inteleg perfect - a zis "pas". Chestiune de timp si prioritati.
De prin 2011-2012, tot incerc sa gasesc o mana de ajutor; nu imi aduc aminte ca altcineva decat Zoli si Csaba sa fi raspuns la aceste chemari. Ceea ce nu se vede este ca actualizarea listei necesita o corespondenta care intalneste la celalalt capat, de multe ori, o inflexibilitate destul de mare. In plus, Les Alwood a parasit programul SOTA UK, managementul fiind preluat de o alta echipa.
Revenind la articolul cu pricina, ce il are ca autor pe YO9IPF, nu pot decat sa salut miscarea "inteligenta" de "ARR bun-SRR rau" pe care o practica si care, presupun ca a fost preluata de la "conducatorii ARR" (care au copiat din statutul SRR articole intregi :D -scuze, nu ma pot abtine!).
De asemeni, salut descoperirea SOTA Romania si de catre nou nascuta ARR (cu statut care are articole intregi copiate din statutul SRR - iar nu m-am putut abtine! HI) si am o curiozitate e care, cu siguranta autorul articolului ne-o va documenta cu vreo doua trei fotografii:
-Firul de alimentare care pleaca de la FT817 si se observa in poze se duce cumva la o masina situata in spatele fotografului? Pentru o identificare mai usoara, este vorba despre firul cu ferita pe el.

73
Pagina mea: http://yo3hjv.blogspot.com/
Societatea Romana a Radioamatorilor

YO3JW
Mesaje: 564
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: Actualizare ARM-SOTA YO

Mesajde YO3JW » Mar Noi 12, 2013 11:10 am

Buna !
Pentru inceput o adresa de tinut minte http://sota-romania.blogspot.ro/
Aici a inceput totul.
Daca Csaba s-a implicat si a reusit mai mult, il rog sa faca aducerea la zi a informatiilor si la acest site(TNX!)
din regulament SOTA Romania:
"Locul de unde se realizeaza legaturile radio (locul de operare) trebuie sa fie in limita maxima prevazuta in ARM; intre locul de operare si varful care se activeaza, terenul nu trebuie sa prezinte o depresiune"
Am urmarit si eu activitatea de la Istrita. Cateva lucruri mi s-au parut ciudate.(!)
- Drumul care urca catre varful Istrita pleaca din Pietroasele si intradevar trece prin padure. Cel care ar pleca din Breaza(daca veti lua google earth la vizionat) se pierde undeva....
- M-am mirat ca in nici una din imaginile atasate nu se vede statia releu de pe varf. Un punct de reper foarte vizibil si care poate confirma prezenta operatorilor in zona
- Exista o fotografie cu YO9IPH, unde, fata de verticala antenei, se vede ca pozitia este mai jos de varf(?).
- Nu exista o fotografie cu ceea ce se poate vedea de pe varf la vale!
- Poate sunt rautacios si rog a fi combatut ! Daca argumentele sunt valabile, voi sti sa-mi cer scuze!
Pentru comparatie aveti un link
http://www.fotografie-chetroesu.ro/albu ... 1/#picture
Poate pe viitor ar fi bine de luat imagini care sa poata certifica prezenta pe varf (sau in proximitatea acestuia) !
Sa aveti parte de cat mai multe activari in SOTA !

yo3hjv
Mesaje: 775
Membru din: Lun Iun 21, 2010 10:12 pm
Contact:

Re: Actualizare ARM-SOTA YO

Mesajde yo3hjv » Mar Noi 12, 2013 10:15 pm

Acuma, YO9IPF nu are nicio vina ca el a facut niste poze si a trimis cateva randuri iar altii au scris ce au scris in acel "articol".
Eu indicat niste neconcordante care conduc la unele suspiciuni referitoare la locatie si la mijlocul de acces.
Sunt sigur ca YO9IPF, pe care il cunosc ca un om onest, va face cuvenitele clarificari in timp util astfel incat sa nu ajungem in situatia de a se ajunge la anulari de activari SOTA doar pentru ca YO9RIJ sau YO9FNP au ei ceva de demonstrat lumii.
E bine ca, mai cu jumatate de gura, YO9FNP recunoaste ca a plagiat niste articole din statut chiar daca se exprima mai delicat si se refera la "prevederi"... :lol: :lol: :lol:
E un bun inceput baieti! Exact pe masura voastra! :roll: :roll: :roll:

Pit, Csaba imi spunea in ultimul mesaj ca urmeaza sa imi trimita lista actualizata dupa aprobare ca sa pot iesi cu noul ARM dar englezii au luat-o inainte si au dat OKul la baza de date.
Pagina mea: http://yo3hjv.blogspot.com/
Societatea Romana a Radioamatorilor

Avatar utilizator
YO9FNP
Mesaje: 89
Membru din: Lun Noi 29, 2010 3:26 pm
Contact:

Re: Actualizare ARM-SOTA YO

Mesajde YO9FNP » Mie Noi 13, 2013 6:48 am

@ YO3HJV
Adrian, bine ca nu am mai copiat si altceva de la SRR, in afara de cateva prevederi din statut, ca am fi fost condamnati sa nu depasim pragul de 10-20 de membri, ca in cazul SRR!
Maine-poimaine probabil o sa emiti pretentii de autor si asupra OG 26/2000, ca parca si asta seamana cu statutul SRR! HI HI
Esti din ce in ce mai penibil...

yo3hjv
Mesaje: 775
Membru din: Lun Iun 21, 2010 10:12 pm
Contact:

Re: Actualizare ARM-SOTA YO

Mesajde yo3hjv » Mie Noi 13, 2013 11:43 pm

Eu am spus (deocamdata) ce era de spus. Ramane ca cei din jur sa deschida ochii si sa vada:
-Agresivitatea cu care ARR isi insuseste munca altora (exact ca FRR);
-Praful pe care il arunca in ochii celor mai putin aplecati spre aprofundarea motivelor care determina:
-Marea pacaleala a celor care se "asociaza" cu fosti si actuali conducatori FRR care fug de raspunderea prabusirii acestei organizatii.
Cunosc replica "parca SRR dorea desfiintarea FRR" si cunoasteti foarte bine ca eu (YO3HJV) nu am militat pentru "desfiintare" sau "distrugere" ci pentru o normalizare prin prisma recunoasterii unei realitati.
Voi dezvolta subiectul insa in alta parte caci aici se discuta despre altceva: SOTA-YO, care a devenit buna doar cand va serveste scopurilor si cand o puteti folosi in scop propagandistic pentru a acoperi lipsa reala de idei si de praxis a ARR.
Ati inceput cu "Calendarul competitional", continuati cu "SOTA" folosindu-va de niste "intermediari" pe care ii tarati in asta si, in general, va purtati de parca tot restul lumii e compusa din prosti si din argati. Ce urmeaza? YOFF? Concursul International HF Bucuresti?
Stiu ca va place sa "luati" ce fac altii pentru ca e greu sa fii original, e greu sa muncesti la ceva de la zero intrucat sunt parte dintre cei care au facut-o si o fac.
Nu, nu pretind ca OG25 este copiata dupa statutul SRR ci doar ca ati copiat articole in Statutul ARR din care nici macar nu ati eliminat substantivul "Societatea", pe care il folositi cu referire la ARR! Iar asta e plagiat in toata regula.
Cine vi l-a facut este in fault la faza asta, incontestabil dar nu trebuie sa ne mire cand vine de la oameni care au facut praf ce mai era de facut la FRR si acum sunt ingerasi la ARR.
Cunoasteti expresia: "poti prosti tot timpul un om, poti prosti o data pe toata lumea dar nu poti prosti pe toata lumea tot timpul".
Stiu ca voi lua un "ban" pe chestia asta dar cineva trebuie sa v-o spuna. Pe mine nu m-ati prostit si mai stiu cativa pe langa...
Revenind la SOTA, articolul publicat pe site-ul ARR este prin el insusi doveditor al acestei atitudini de tip stalinist in care "savantii ARR" sunt cei care au inventat apa rece si mersul pe jos.
Nu erati nicaieri domnilor atunci cand altii munceau. Nici la SOTA, nici la feluritele "campionate" care bune rele, reprezentau ceva. In schimb, cand ati "aparut" in fruntea FRR, ati reusit sa faceti praf si ce mai avea bun respectiva organizatie. Da, o consideram la polul opus SRR dar nu era o dusmanie ci o concurenta!
Tocmai din acest motiv, cand Vasile mai avea ceva de spus, se deschisesera niste directii de colaborare care includeau Biroul QSL, programul SOTA, YOFF si altele.
De aceea Vasile chiar era apreciat de noi cei (20, 30 sau cati suntem) si a fost Membru de onoare. Pentru ca nu eram "dusmani" chiar daca aveam pareri diferite.
Cat despre membrii nostri, sa stiti ca ei voteaza. Toti. Spre deosebire de ARR unde voteaza doar vreo 3.
Pagina mea: http://yo3hjv.blogspot.com/
Societatea Romana a Radioamatorilor


Înapoi la “Activitati WWFF SOTA/IOTA/POTA/xOTA”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator