TEPAR!

Vanzatori/cumparatori care au dat ţepe, comentarii apreciative sau critice la tranzactiile efectuate, avertismente pentru potenetiale ţepe...
YO2LPO
Mesaje: 15
Membru din: Lun Iun 16, 2014 11:56 am
Contact:

TEPAR!

Mesajde YO2LPO » Vin Iul 25, 2014 1:12 pm

În urmă cu vreo trei săptămâni am comandat de pe radioamator.ro (http://www.radioamator.ro/mp/read.php?m=65574&a=1)o interfaţă home made pentru programat staţii de emisie recepţie Motorola. Cam după vreo două săptămâni şi câteva telefoane ajung în posesia coletului, care era trimis de la Târgu-Jiu la Petroşani (distanţă mare). Îl desfac şi ce mi-a fost dat să văd m-a îngreţoşat! Preţul unui programator original cu toate mufele aferente produs de Motorola este între 11 - 40 dolari, eu plătind pentru cel (făcut în bucătarie) suma de 20 dolari, fără garanţie, schemă de conexiune, mufe suplimentare, factură, etc etc... Omul atât a cerut, atât i-am oferit. Nu mă aşteptam să arate ca cel de fabrică (chiar dacă preţul e comparativ cu cel nou), chiar dacă "comerciantul" nu e o firmă autorizată de producţie echipamente electronice, nu plăteşte patent de producţie la Motorola, nu plăteşte taxe la stat, nu plăteşte angajaţi, etc etc...e doar un speculant bişniţar care a copiat schema unei companii şi o reproduce comercializănd produsele. Nu am avut pretenţie la aşa ceva, dar ce mi-a fost dat să văd a depăşit orice imaginaţie. O priză folosită la liniile telefonice, în care au fost lipite în aer (nu PCB sau PCB test) cu scârbă nişte componente recuperate dintr-un radio mai vechi, nu o schemă de conexiune, nu o schema a pinilor de legătură, etc etc. NIMIC! L-am sunat pe "producător", un tip ce se semneaza Cornelius, tel: 0747860473, e-mail: pieseradio@gmail.com, pentru a-l întreba dacă şi-a bătut joc sau a greşit coletul, acesta a fost foarte ofensat şi acid, că el a produs şi vândut peste 50 de exemplare şi că nimeni nu s-a plâns. I-am răspuns că pentru aşa ceva eu nu plătesc şi că îi trimit coletul înapoi să îmi dea adresa pentru că pe colet nu e numele şi adresa lui, el spunând că stă undeva la ţară şi că defapt a pus fiica dânsului coletul din Târgu-Jiu, că etc (podoabe bişniţăreşti), bineînţeles că a refuzat să spună cum îl cheamă şi unde stă, etc. Defapt e un ţepar ce vinde gunoaie pe net fără a divulga un nume real, o adresă etc, iar coletele le expediază din Târgu-Jiu de pe numele unei femei, pentru a nu putea fi tras la răspunde. O firmă are toate datele la vedere, oferă factură, garanţie şi răspunde pentru ce vinde! Am ataşat şi poze cu produsul realizat de acest ŢEPAR!(https://www.facebook.com/pacurar.cosmin ... ed_comment)
Aveţi grijă ce şi de la cine cumpăraţi!
Cornelius, tel: 0747860473, e-mail: pieseradio@gmail.com

Avatar utilizator
YO9CHO
Mesaje: 936
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 11:44 am
Contact:

Re: TEPAR!

Mesajde YO9CHO » Vin Iul 25, 2014 2:10 pm

Tehnologia aplicata se numeste: "pomul de craciun" :lol:

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 0622_o.jpg

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 0394_o.jpg


Cel mai mult mi-a placut postarea lui de la sfarsitul anuntului:
Cu respect, 73!

Cata politete!

:lol: :lol: :lol: ...trist :| (un soi de haz de necaz...)

P.S. Subiectul este mai vechi... vezi si : viewtopic.php?f=21&t=1249
viewtopic.php?f=21&t=1055&start=0
Ultima oară modificat Vin Iul 25, 2014 2:25 pm de către YO9CHO, modificat de 2 ori în total.

Avatar utilizator
YO6EX
Mesaje: 1044
Membru din: Lun Iun 28, 2010 11:40 am
Contact:

Re: TEPAR!

Mesajde YO6EX » Vin Iul 25, 2014 2:16 pm

De foarte multi ani, am aflat ca indivizii care saluta cu formula: respect , respecte, fac parte din cei care nu respecta pe nimeni si nimic.

Ar mai fi de aflat de unde are acest individ toata marfa pe care o pune in vanzare, mai ales materialele militare. Poate am afla de vre-o gaura pe undeva?... (De aceea se ascunde?). :ugeek:
Cum nu este radioamator, nu poate pretinde ca le-a adunat de-alungul activitatii...

yo3ggx
Mesaje: 611
Membru din: Mar Aug 17, 2010 2:06 pm
Contact:

Re: TEPAR!

Mesajde yo3ggx » Vin Iul 25, 2014 3:16 pm

Vreau sa mentionez de la inceput ca nu tin partea nimanui , am fost si sunt impotriva produselor de proasta calitate.
Lasand la o parte aspectele "juridice" (nicaieri nu scrie ca produsul este vandut de o firma) si atitudinea vanzatorului, cazul prezentat nu indeplineste la prima vedere conditiile necesare pentru a fi numit teapa, deoarece:
- descrierea produsului, chiar daca sumara, este corecta
- poza este cea a produsului real
- nicaieri nu este scris ca produsul poate fi returnat
- produsul a fost livrat la pretul acceptat.
- produsul indeplineste functia dorita (cel putin nu am inteles contrariul din mesajul dumneavoastra)
- nicaieri in descriere nu se specifica faptul ca se ofera schema montajului.

Practic ati cumparat "la mana a doua" niste componente electronice conectate intr-un anumit mod pentru a indeplini o anumita functie. Nimic din prezentarea produsului nu specifica contrariul.

Ce nu inteleg este de ce ati fost dispus sa oferiti acel pret daca un produs industrial presupus de calitate superioara si care indeplineste cel putin aceleasi functii este mai ieftin?
Nu pot sa presupun decat ca nu aveati posibilitatea sa achizitionati produsul industrial "perfect" intr-un termen care sa va satisfaca. De aceea ati fost dispus sa oferiti mai mult acum, pentru a va satisface o nevoie urgenta.

Un produs manufacturat, indiferent de modul in care a fost realizat, presupune costuri de realizare mult mai mari decat un produs de serie, asta daca nu e vorba de munca patriotica. Multi nu inteleg sau nu vor sa inteleaga acest lucru si de aceea fac astfel de comparatii care nu au nici un fel de relevanta. Nici insumarea valorii componentelor incluse nu reprezinta un termen de comparatie. Totul se rezuma la valoarea de intrebuintare pe care o reprezinta pentru cumparator. Daca ai nevoie de acel produs, iti indeplineste niste cerinte si pretul acceptabil, atunci il cumperi. Daca nu, nu.
Achizitiile "impulsive" duc de multe ori la astfel de frustrari.

Nu sunt de asemenea de acord cu cautarea nodului in papura prin aluzii la alte potentiale delicte. Foarte usor acuzam fara sa avem dovezi. Oare trebuie sa fii radioamator pentru a aduna componente de-a lungul activitatii? Este un monopol al acestei "caste"? Eu in 20 de ani de electronica practica pre-radioamatorism am adunat ceva piese. Ar trebui sa ma consider un infractor?

Cu riscul de a-mi ridica multi carcotasi in cap, eu as incuraja astfel de constructori. Cu cat vor fi mai multi, cu atat calitatea va creste si vom avea de unde alege produsul dorit la un pret cat mai bun. De asemenea nu i-as amesteca cu cei care vand "gunoaie" la care nu au avut nici un merit, decat poate acela de a se afla la momentul potrivit la locul potrivit.

In concluzie, pe viitor cititi cu atentie anunturile si daca aveti nelamuriri intrebati inainte de a da banii pe un produs. Acuzatiile post-factum nu isi au sensul.

Uneori neputinta proprie creaza mari frustrari, care trebuie compensate cumva.

Toate cele bune,
Dan YO3GGX

yo3ggx
Mesaje: 611
Membru din: Mar Aug 17, 2010 2:06 pm
Contact:

Re: TEPAR!

Mesajde yo3ggx » Vin Iul 25, 2014 3:23 pm



Cel putin lipiturile nu sunt reci..:)
Poate ca radioamatorii ar trebui sa fie primii care accepta astfel de montaje "in aer". Au fost des practicate in montajele de inalta frecventa.

Dan YO3GGX

YO8RNI
Mesaje: 145
Membru din: Sâm Noi 06, 2010 7:23 am
Contact:

Re: TEPAR!

Mesajde YO8RNI » Vin Iul 25, 2014 3:45 pm

Eu am cumparat un pilon pentru portabil super ok si la un pret foarte bun de la acest vinzator.E adevarat, in anunt scria ca avea 65mm si de fapt erau doar 55mm, in rest conform descrierii.Tranzactia a decurs fara probleme, cind a zis ca mi-l pune, l-a pus la curier.Am mai luat si in trecut diverse de la el, tot fara probleme.Nu ii iau partea neaparat, insa eu nu as avea ce sa-i reprosez.
73!
Bob
YO8RNI

yo4hhp
Mesaje: 27
Membru din: Lun Iun 27, 2011 6:25 pm
Contact:

Re: TEPAR!

Mesajde yo4hhp » Vin Iul 25, 2014 5:27 pm

YO2LPO scrie:... în care au fost lipite în aer (nu PCB sau PCB test) cu scârbă nişte componente recuperate dintr-un radio mai vechi, ..


Cred ca e mai migalos sa faci un circuit in aer, sa incerci sa lipesti un pin peste alte doua si sa nu ti se dezlipeasca celelalte, decat un PCB. Dar banuiesc ca nu ai de unde sa stii, ca altfel nu ai fi dat, like a boss, 70 lei pe o interfata HM, pentru o statie de 7 (sapte) lei, si ti-ai fi facut-o singurel in maxim 30 min.

De acord cu cele spuse de 3GGX.

YO3IUV
Mesaje: 12
Membru din: Mar Apr 22, 2014 1:37 pm
Contact:

Re: TEPAR!

Mesajde YO3IUV » Vin Iul 25, 2014 7:58 pm

Salut,

Fara sa vreau sa supar pe nimeni, dupa standardele mele, atata foarte bine pentru un montaj amatoricesc. Daca isi face si treaba e chiar perfect.

E un pic cam scump, insa anumite lucruri se platesc in viata :)

Multumesc,
Cristian YO3IUV

yo3ggx
Mesaje: 611
Membru din: Mar Aug 17, 2010 2:06 pm
Contact:

Re: TEPAR!

Mesajde yo3ggx » Vin Iul 25, 2014 8:58 pm

Hai sa va arat o realizare industriala profesionala. Este vorba despre o antena portabila pentru 433MHz. Prima data am pus-o pe analizor (1-3GHz), moment in care am realizat ca este o antena multiband. As putea spune ca este foarte multiband, cred ca ar putea fi folosita pentru orice frecventa in tot acest spectru (poate si mai sus, dar nu am mai avut cu ce sa o masor). Variatiile de performanta sunt nesemnificiative. In final am demontat-o, sa vad minunea.

Asa arata pe dinafara:
Imagine

Iar asa cu mansonul de plastic desfacut:
Imagine

Sa o masor cu sublerul, poate face cineva o simulare a caracteristicilor acestei minuni tehnice, sa vedem daca se potrivesc cu ce mi-a aratat analizorul?

Daca va grabiti s-ar putea sa mai gasiti ultimile bucati puse in vanzare:

http://www.ebay.co.uk/itm/433MHz-SMA-male-straight-GSM-GPRS-Antenna-/180654117546?pt=US_Directional_Network_Antennas&hash=item2a0fd312aa

Atunci cand este montata avem de a face cu binecunoscuta antena multiband de tipul semioval-loop. Acordul fin se realizeaza prin rotirea mansonului de plastic, putant obtine SWR de 100:1 practic in orice frecventa.

Daca va uitati cu atentie, spicul antenei este realizat din conductor aurit amprentat (cu patentul), sigur de productie militara, recuperat din echipamente dezafectate. Nu cunosc modelul echipamentelor, dar poate ma ajuta un coleg (scuze.. drag prieten) forumist care le stie mai bine. Oare prin ce metode obscure a reusit producatorul sa puna mana pe acele materiale de contrabanda?
Sa nu mai vorbim de faptul ca e realizata in aer si nu pe cablaj in 6 straturi, restul componentelor provenind si ele cu sigranta tot din dezmembrari. Sigur e vorba de un tzepar.

L-am sunat pe vanzatorul singaporez, dar abia dupa nenumarate apeluri a raspuns un copil care vorbea japoneza si care mi-a spus ca fratele lui e plecat in Romania sa se aprovizioneze, deoarece are o cerere neasteptat de mare pentru acest tip de antena.
M-a rugat sa revin, ceea ce o sa si fac.

Cu siguranta o sa comand cate una pentru fiecare transceiver portabil pe care il detin.
Ahh... am uitat.... nu am decat unul...deci m-am scos.

Dan YO3GGX

YO8DHD
Mesaje: 271
Membru din: Mie Iun 30, 2010 9:40 pm
Contact:

Re: TEPAR!

Mesajde YO8DHD » Sâm Iul 26, 2014 8:47 am

Antenele respective sunt folosite la interfata gsm integrata in contoarele digitale trifazice AEM folosite pentru consumatorii mijlocii. Cred ca o poti gasi in cazul tau la cei de la ENEL. Sincer cand am vazut cum arata eu am pus-o intr-o cutie aruncata. Nu prea inspira incredere.


Înapoi la “Mica publicitate - comentarii referitoare la tranzactii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori