Discutii libere.....

Discutii de larg interes, preferabil din domeniul ham radio...
YO3JW
Mesaje: 577
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: Discutii libere.....

Mesajde YO3JW » Mar Noi 25, 2014 3:37 pm

Salut Marius
De acord cu cele scrise
Ce te faci cand insa se fac aprecieri "tendentioase"
Stai si lasi impresia ca cele zise sunt adevaruri absolute. Oare?
Tot timpul am sustinut si sustin ca este loc pentru toata lume!
Numai sa se vrea!

YO2DFA
Mesaje: 156
Membru din: Mar Iun 22, 2010 2:41 pm
Contact:

Re: Discutii libere.....

Mesajde YO2DFA » Mar Noi 25, 2014 5:41 pm

Fiind vorba de Discuții libere îmi permit să pun o întrebare!
Știe cineva ce se întâmplă cu Biroul de QSL RSGB???
De ce întreb?
În 26 iunie am trimis de pe adresa mea personala la RSGB (adresa: RSGB QSL Bureau, P. O. Box 5 Halifax, HX1 9JR, England) un "colet" cu diplomele de la YO DX Contest 2013 pentru radioamatorii din G! La vre-o săptămână după aceea, iarăși de pe adresa mea peronală am trimis un "pachețel" de 100g QSL-uri pentru radioamatorii G, GM, GD, GW etc.!
Nu mică mi-a fost mirarea când acum vre-o lună, Gigi, YO2MTG mi-a adus retur diplomele și QSL-urile expediate în iunie-iulie. Dânsul le primise de la FRR! Deduc de aici că RSGB a deschis expedierile mele si le-a retrimis la FRR (De ce la FRR și nu la adresa mea de pe care am făcut expedierile?) Pe QSL-uri NU apare cunoscuta ștampilă cu NOT MEMBER ce se regăsește din ce în ce mai des pe QSL-urile expediate și returnate din DL, F, SP, etc. Orum printre retururi sunt membrii de marcă RSGB, respectiv G3TXF, G5LP, inclusiv G4RFR! Să înțeleg de aici că RSGB nu mai are birou de QSL-uri? M-aș îndoi....Poate radioamatorii YO stabiliți în G m-ar putea lămuri. Mă refer în special la M0IPU (ex YO3FCA), YO4RDW, YO3IMD, etc. Mă gândesc să trimit diplomele pe adresele personale ale radioamatorilor din G participanți! Nu am prevăzut în bugetul de cheltuieli acest ... efort, dar mă voi descurca.... Însă cum să procedez cu QSL-urile? Primesc în ultima vreme, din ce în ce mai des emailuri de la EURAO QSL Bureau .... RSGB-ul s-a afiliat la acest birou? Dar de ce refuză restul primirilor???!!!! Poate mă lămurește cineva (fiind vorba despre discuții libere)!
Mulțumesc anticipat! 73 Ovidiu - YO2DFA (YO2/CS - QSL Manager)

Avatar utilizator
YO6EX
Mesaje: 1044
Membru din: Lun Iun 28, 2010 11:40 am
Contact:

Re: Discutii libere.....

Mesajde YO6EX » Mar Noi 25, 2014 7:00 pm

@ YO2DFA:

O solutie simpla ar fi sa intrebi la RSGB care este situatia:

General Manager
gm.dept@rsgb.org.uk

QSL Bureau
qsl@rsgb.org.uk

73's & GL
YO6EX

P.S. Si sa ne spui si noua ce raspuns ai primit...

yo8rcw
Mesaje: 65
Membru din: Lun Iun 28, 2010 2:18 pm
Contact:

Re: Discutii libere.....

Mesajde yo8rcw » Mar Noi 25, 2014 7:50 pm

Salutari de departe!!
Sant un pic dezamagit!!
Desi uneori multi santem controversati vreau sa trag un semnal de alarma si vreau sa o fac public!
Petrica, deja a inceput sa se observe ceva personal intre tine ca Presedinte al ARR si Pit....
Eu am mai mediat odata o ingropare a securi razboiului si vin cu o idee:
Intanleste-te undeva cu Pit, Cu Ovidiu, duelativa si lasati un pic radioamatori sa faca radioamatorism! Cu bune si rele mergem inainte, nu putem da unu sau alti solutii, trebuie sa le gasim impreuna si sa ne unum eforturile!! Toate asociatiile ar trebui sa se implice in lupta pentru progres dar nu ca razbunari personale!! Imi cer scuze ca sant prieten cu toti, Cu Petrica, Cu Ovidiu, cu Pit dar prea au devenit personale confruntarile aici pe forum!! Va atacati direct la orice postare... treceti pe privat, avetii mailuri personale nu trebuie sa va vada toata lumea cum va spalati rufelle....
Eu sant membru ARR si daca m-am inscris am facut-o cu placere dar daca asta ma impiedica sa fiu membru si in alte structuri ... nu e corect!! O sa fiu exclus din ARR acum?
Sper sa nu dar nu mai personaliza activitatea voastra minunata!!
Scuze daca am suparat pe cineva!!
Imi cer scuze si pentru eventualele greseli de ortografie, sant in JY si am o tastatura arabeascala net!
73 de Fane

Avatar utilizator
yo9rij
Mesaje: 425
Membru din: Vin Dec 28, 2012 6:36 pm
Contact:

Re: Discutii libere.....

Mesajde yo9rij » Mar Noi 25, 2014 10:32 pm

Salut Fane,
Fiecare se exclude din ARR mai mult sau mai putin, dupa cum se abate de la principiile a ceea ce defineste radioamatorul. Deci, conducerea ARR nu are motive sa te excluda! Posibil sa atragi sanctiuni, ca multi alti membrii ai nostri, pentru ca esti membru ARR, dar din partea altei organizatii! ARR nu are atributii de a controla, sanctiona, amenda, etc! In acelasi mod probabil vei fi presat sa renunti la calitatea de membru ARR, dar... decizia iti apartine! fiecare este liber sa adere sau sa plece din ARR (o singura data) asa cum fiecare se poate implica sau nu in dezvoltarea radioamatorismului alaturi de noi! Sunt convins ca lucrurile sunt bine intelese si nu e cazul sa dam alte interpretari situatiei asa cum o sugereaza Pit. Mi/ar fi placut un dialog, pentru ca sunt multe lucruri frumoase de facut impreuna, dar este imposibil dupa cum bine vezi! In aceeasi ordine de idei, imi aduc aminte faptul ca ARR a intins o mana spre colaborare cu FRR, mana pe care au refuzat/o cu exprimarea "Nu stam noi de vorba noi cu orice ONG"! Vorbe spuse de conducerea FRR,chiar la Buzau, anul trecut. Oricum intre timp ARR a crescut, a strans membrii si are drumul sau, actinile sale!Cu alte cuvinte, ARR "conteaza in ecuatie" din ce in ce mai mult, (asta din ce spune societatea civila!) FRR nu are decat sa se obisnuiasca cu ideea ca existam si contam, iar daca conducerea FRR vrea dialog, sunt convins ca stie unde ne gaseste! Faptul ca FRR nu mai detine monopolul si mai ales faptul ca, nu mai detine decat putine procente din numarul total al radioamatorilor din YO, se pare ca aduce mari neplaceri. ARR/ului nici nu ii pasa, dupa cum bine stii, primeste membri in fiecare luna si isi creste membrii pentru anii ce vor urma! Asa ca, sanatate!
Daca confruntarile au devenit personale, imi cer scuze! Sunt convins ca Pit stie ca este vorba de o chestiune de principii si ca nu e nimic personal. Altfel unde ar fi esenta dezbaterii? Faptul ca membrii ai conducerii FRR recurg la metode comuniste de intimidare totusi merita sa mentionez ca de 25 ani comunismul a cazut si ca ar fi timpul sa se trezeasca! Dar sunt convis ca se vor trezi brusc si cu dureri de cap! Totusi pana acum nu am facut public nici una din actiunile de sabotare si intimidare si discriminare pe care le/a suportat ARR/ul din partea conducerii FRR, dar cred ca este timpul sa le facem publice astfel incat sa stim exact cum stam! Si asta depinde de conducerea FRR! Nu este corect ca sa se tot spuna ca "unii e buni si altii e rai"!! Oricum, faptul ca am determinat schimbari in FRR este un mare castig pentru radioamatori (si pentru noi!) Pentru asta ne putem felicita! Noi ca OaMeni nici nu contam, ci conteaza ceea ce lasam in urma noastra! Cu respect! 73 de YO9RIJ Petrica!

YO3JW
Mesaje: 577
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: Discutii libere.....

Mesajde YO3JW » Mie Noi 26, 2014 5:30 am

Salut Fane de oriunde ai fi!
Bucuros sa aud vesti de la tine....
Eu nu am nimic cu prietenul Petrica. El face ce stie mai bine.
Ma deranjeaza ca la una, doua cuvinte se leaga de FRR. Chiar in ultima lui postare durerea lui este ca FRR nu sta de vorba cu el(ei !) Dar nu a fost in CA al FRR?
Cum te-ai simti cu un prieten care vine la tine in casa si incepe sa-ti caute defectele pe care apoi le face publice ca lui nu-i plac acelea!
Am inteles ca ei au un drum, un scop (nu prea frumos dupa mine, si anume de a se substitui FRR!), dar sa vina cu treburi originale, nu cu actiuni preluate din ceea ce a facut Vasile si care din lipsa de interes a unuia de la FRR au fost abandonate.
Sunt atatea de facut.
Chiar si chestia asta cu comunismul strecutat printre randuri venit in mesaj e de ras! Cum cineva nu face ce ii ceri este comunism. Parca am fi in campanie electorala!
Dupa cate il stiu, Petrica este destul de orgolios incat sa accepte discutii. El vrea sa se impuna! Poate aici e buba! Chiar din ultimul measj transpira ideea: las ca va aratam noi cine suntem!
De ce unii este rai si altii este buni ? Daca se pleaca cu stangul sau cu dreptul mai conteaza daca telul este dezvoltarea radiamatorismului in Romania? Hai sa ajungem la tel!Care o fi acela??
Restul este bla-bla.

Avatar utilizator
yo9rij
Mesaje: 425
Membru din: Vin Dec 28, 2012 6:36 pm
Contact:

Re: Discutii libere.....

Mesajde yo9rij » Mie Noi 26, 2014 9:07 am

Draga Pit,
te invit la o discutie oricand doresti! Nu am orgolii ci doar fac alergie la mincinosi, hoti, si oportunisti obraznici! Tolerez multe, dar sa nu exageram cu bunatatea! E vina mea ca vreau in YO, un radioamatorism "ca afara" sanatos si corect!? Hi! Chestia cu "Chiar din ultimul measj transpira ideea: las ca va aratam noi cine suntem!" , corect este spus" Hai sa va aratam, cine sunteti voi!! Pentru ca radioamatorii chiar nu stiu ce se intampla! Si am sa ma refer doar la actiuni care obstructioneaza ARR-ul. Chestia cu dialogul refuzat a fost doar un aspect! Parerea mea este ca mai bine ca sa intamplat asa pentru ca in acest fel mai afla lumea cine si cum ii conduce! O zi buna sa ai! 73!

YO5PBW
Mesaje: 23
Membru din: Joi Iun 24, 2010 10:19 am
Contact:

Re: Discutii libere.....

Mesajde YO5PBW » Mie Noi 26, 2014 9:14 am

Faptul ca FRR nu mai detine monopolul si mai ales faptul ca, nu mai detine decat putine procente din numarul total al radioamatorilor din YO, se pare ca aduce mari neplaceri. ARR/ului nici nu ii pasa, dupa cum bine stii, primeste membri in fiecare luna si isi creste membrii pentru anii ce vor urma!


= Aberatie.(sau halucinatie? :shock: )

YO8RNI
Mesaje: 145
Membru din: Sâm Noi 06, 2010 7:23 am
Contact:

Re: Discutii libere.....

Mesajde YO8RNI » Mie Noi 26, 2014 11:23 am

yo9rij scrie:Draga Pit,
te invit la o discutie oricand doresti! Nu am orgolii ci doar fac alergie la mincinosi, hoti, si oportunisti obraznici! Tolerez multe, dar sa nu exageram cu bunatatea! E vina mea ca vreau in YO, un radioamatorism "ca afara" sanatos si corect!? Hi! Chestia cu "Chiar din ultimul measj transpira ideea: las ca va aratam noi cine suntem!" , corect este spus" Hai sa va aratam, cine sunteti voi!! Pentru ca radioamatorii chiar nu stiu ce se intampla! Si am sa ma refer doar la actiuni care obstructioneaza ARR-ul. Chestia cu dialogul refuzat a fost doar un aspect! Parerea mea este ca mai bine ca sa intamplat asa pentru ca in acest fel mai afla lumea cine si cum ii conduce! O zi buna sa ai! 73!


:lol: Petrica, esti sarea si piperul forumului, one man show, nu altceva.Mi-ai descretit fruntea dupa niste probleme pe la servici :lol: :lol:

Printre glume, poate ne luminezi si pe noi, nestiutorii, si ne spui matale ce se intimpla :?: :oops:

Avatar utilizator
yo3fhm
Mesaje: 550
Membru din: Mie Ian 19, 2011 7:36 pm
Contact:

Re: Discutii libere.....

Mesajde yo3fhm » Mie Noi 26, 2014 11:29 am

Hai ca mi-am luat deja punga cu floricele si-un pahar de Coca-Cola, mi-am pus picioarele pe birou si asist la spectacol mai ceva decat in salile multiplex !
Iata un teaser demn de invidia maharilor de la studiourile din haliud:
yo9rij scrie: Fiecare se exclude din ARR mai mult sau mai putin, dupa cum se abate de la principiile a ceea ce defineste radioamatorul. Deci, conducerea ARR nu are motive sa te excluda! Posibil sa atragi sanctiuni, ca multi alti membrii ai nostri, pentru ca esti membru ARR, dar din partea altei organizatii! ARR nu are atributii de a controla, sanctiona, amenda, etc!
Pan' aici, e bine. Liberalism in radioamatorism, usi deschise pentru toti, etc.
Pelicula ruleaza in continuare si - hopa! Ce mi-e dat sa vad in 3D ?! Intriga, dragilor, ca de introducere am trecut:
yo9rij scrie:In acelasi mod probabil vei fi presat sa renunti la calitatea de membru ARR, dar... decizia iti apartine!
Aha, deci un cartonas galben, ceva de genul "nu mi-e frica de Bau-Bau !! "... Bun, merge si asta sa zicem, ca de-aia se crede ca Internetul e liber si ca circula informatia la fel de liber... Hai sa fim seriosi: cine ar putea avea tupeul sa ma "preseze" ca sa renunt la calitatea de membru intr-o organizatie de radioamatori, sau alta? Ar trebui sa fi calcat pe bec cu niste chestii si sa devin santajabil, ca si in viata politico-economica. Eu personal, n-am facut-o, asa c-as fi tare curios sa vad cum ar incerca cineva sa ma forteze sa iau o anumita decizie... Mi-e teama ca ar pleca ofilit si cu coada intre picioare...
Sa mai iau o mana de floricele si sa-mi potrivesc mai bine lentilele 3D, sa nu li se crape plasticu' de uimire :
yo9rij scrie:fiecare este liber sa adere sau sa plece din ARR (o singura data)
Wooauuu! Oho-ho-hooooo !!! Suna dur de tot, Petrica! Seamana cu "Sa nu uiti, Darie!". Si cu altele, de genul "Nu poti, te ajutam; nu vrei, te obligam!". Deja mi s-a zbarlit pielea pe mine si mi s-au scofalcit floricelele, iar paharul de Coca a inceput sa prinda "flori de mucigai". Auzi, dom'le, o singura data ! Adica, vezi matale, nene Iancule, nu se admite pe-aicishea traseismul "politic". Pai cum s-o interpretam, domnilor? Suna ca daca intri in "partidul" ARR, nu poti iesi decat o singura data. Mai era un slogan, cum ca in anumite institutii, intri o singura data si poti iesi doar cu picioarele inainte.... Brrrrrr... cred c-o sa imping drive-ul pe GU81 mai tare, sa se faca mai cald, ca deja ma trec fiori prin vene ! Avertismente de genul asta nu conving, Petrica, ba dimpotriva. Pe mine m-au pus rau pe ganduri !
yo9rij scrie:asa cum fiecare se poate implica sau nu in dezvoltarea radioamatorismului alaturi de noi!
Asta cu ce seamana, cu "Nu stii, te invatam" ?
yo9rij scrie:Faptul ca membrii ai conducerii FRR recurg la metode comuniste de intimidare totusi merita sa mentionez ca de 25 ani comunismul a cazut si ca ar fi timpul sa se trezeasca!
Alo! Tovarasi! Care comunism? Ca daca a picat, atunci... ce vrei sa spui Petrica, ca "ailalti" au ramas "in conservare" ? Agenti sub acoperire, deci, pregatiti sa vina cu o noua lovilutie, sa faca praf miscarea radioamatorilor din Romania, sa-i robotizeze si sa-i inregimenteze mai ceva decat societatile descrise de Orwell ... Cred ca daca te-apuci serios de scris, romanul rezultat ar avea succes si ca l-ar cumpara pana si radioamatorii !

Ce sens are sa aduci in discutie termeni politici? "Alaturi de noi" ar trebui sa insemne "oricand, cine vrea", la liber, fie ca vine, fie ca pleaca. Orice membru care cotizeaza aduce bani, de care se stie ca orice organizatie are nevoie ca sa existe. Un membru oropsit fara motiv, pleaca si atrage alti membri nemultumiti sa faca acelasi lucru. Asa ca eu cred ca trebuie mai multa grija la abordul verbal si atentie marita pentru cotizanti.
yo9rij scrie:Totusi pana acum nu am facut public nici una din actiunile de sabotare si intimidare si discriminare pe care le/a suportat ARR/ul din partea conducerii FRR, dar cred ca este timpul sa le facem publice astfel incat sa stim exact cum stam! Si asta depinde de conducerea FRR!
Petrica, eu nu sunt membrul nimanui. Ce insiri tu aici, cu sabotaje, intimidare, politica si securisti, e ironizat intr-o maniera unica de catre celebrul Toma Caragiu in sceneta "N-ai pe cineva".
Ce-i cu atata patos, Petrica?
Unde-s domle', agentii astia sub acoperire? Am tot respectul pentru ce ai facut acolo, de ce te chinuiesti cu rafuieli fara sens? Chiar toata tara asta s-a molipsit de "securita" ?!

Ganduri bune si mai linistiti-va, oameni buni, ca vin sarbatorile si ar fi cazul sa fim mai optimisti.

73! de Cezar
73! si toate cele bune,
Cezar Vener - YO3FHM


Înapoi la “Alte discutii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori