Discutii libere.....

Discutii de larg interes, preferabil din domeniul ham radio...
yo3jx
Mesaje: 144
Membru din: Vin Sep 23, 2011 7:41 pm
Contact:

Re: Discutii libere.....

Mesajde yo3jx » Joi Noi 27, 2014 1:39 pm

prea tarziu, nu se mai poate face nimic

yo8rcw
Mesaje: 65
Membru din: Lun Iun 28, 2010 2:18 pm
Contact:

Re: Discutii libere.....

Mesajde yo8rcw » Joi Noi 27, 2014 3:22 pm

yo9rij scrie:Fane stii bine, ca suntem cateva sute,!



Buna Pit!
Repet eu sant prieten cu toata lume si vreau sa gasesc o punte intre toti dar acum o sa supar cativa!!
Deci mie mi se pare gresit din start felul cum au pornit uni la drum! ARR nu ar fi trebuit sa se numeasca asa din mai multe motive!
Cand spui Radioclubul Romaniei inseamna ca majoritatea covarsitoare a radioamatorilor din Romania trbuiau sa-si depuna acceptul cu aceasta denumire! Asa ar fi fost normal!! In alta ordine de idei, NIIODATA nimeni nu poate fura tot ce a facut FRR! Noi cand facem ceva nu pastram ce a fost bun ci radem tot!! Adevaru e cam urmatorul si cu riscu de a supara cativa radioamatori o sa-l spun aici!! Din motive numai de ei stiute cei de la Buzau s-au certat intre ei si atunci s-a produs scindarea!! Hai sa facem noi un club sa demonstram ca santem mai tari!! Si s-au adunat cativa radioamatori foarte ambitiosi sa darame FRR! Repet, ei nu loveau cu adevarat in FRR ci doar in anumiti oameni din FRR ! Si au aparut ambitii personale!! Pai tu faci o asociatie pe care o numesti Radioclubu romaniei cu 5-7 membri?? De ce nu au numit-o intr-un fel care sa dea valoare locurilor de unde provin?? Aici o sa priesc replica ca sant din toata tara, hai sa fim seriosi, s-au adunat doar cativa care iarasi din motive personale si orgolii nu mai vor sa fie la FRR! Pai de ce am intrebat eu de lista sau de numar!! Pot paria cu o cota de 1 la un million ca ARR nu aduna 100 de membri. De asta ceream lista! Si o provocare: PETRICA PUBLICA LISTA! Daca cineva se ferste inseamna ca e un las sau ca are alte interese, adica de ce ti-e teama sa fii nominalizat ca facand parte dintr-o organizatie care e ELITA?? Hai sa fim sriosi!! Daca nu se publica lista sau macar numaru de radioamatori pe districte YO care fac parte din ARR inseamna ca numaru e exagrrat si scade total credibilitatea! Eu sant cu ARR si de ce sant o sa spun aici, cand am auzit de ei m-am inscris ca erau aproape de mine sic a stiam cativa membri de acolo! Pe urma am descoperit ambitiile personale si nu mi-a placut, dar asta nu inseamna ca ma dezic de ei!! Dar e o conditie, sa revina la statut sis a renunte la batalii gen Ovidiu – Petrica, Petrica – Pit! Sa se concretizeze pe activitati concrete, Petrica munceste mult, cheltuie timp si bani si reuseste ce multi nu au reusit dar distruge tot cand le transforma in ambitii personale!Asta e un semnala de alarmapentru Petrica! Cand a fost acea adunare la Monteoru cand ai intrat tu pe usa - ma refer la Pit – a cazut ceru pe cativa si am auzit comentari, l-au trimis securisti… astea sant boli deja!! Eu afirm sus si tare, ARR (cu retinere la denumire) sa-si vada e statut si sa renunte la atacuri FRR, sa se canalizeze direct la ce care nu ii agreaza ca indivizi!
Ar fi multe de zis dar nu aici pe forum, undeva la gura sobei intr-o atmosfera placuta cum a fost Simpozionul de la Slanic Moldova!!
73 de Fane

PS ! Ca membru al ARR am dreptu sa stiu componenta asociatiei?? Sigur ca DA! Atunci astept un mail personal pe adresa mea si pe cuvantu de onoare ca nu voi face cunoscut lista doar voi afirma ca sant peste 100 sau nu!
Daca ARR e fair play voi primi acest mail!

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 1062
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Discutii libere.....

Mesajde YO4BKM » Joi Noi 27, 2014 5:01 pm

Bună seara, la toata lumea!
Suntem radioamatori, pe un forum de radioamtori. Nu suntem nici la un un seminar pe teme de semantică, nici realizatori mai mult sau mai putin docţi de emisiuni televizate să facem analize pe sensul cuvintelor (ca, de exemplu, de ce "Radioclubul României"?, a fost validat de instanţe, este şi rămâne corect!), nici la un tribunal poular să cerem cu extremă vehemenţă la modul personal ceea ce în mod normal forţează voinţa altora (cu ce drept universal recunoscut?), pentru noi contează rezultatele. Apar mai multe organizaţii/asociaţii/radiocluburi naţionale care se concurează? Foarte bine pentru cine se mişcă mai eficient, diversitatea trebuie acceptată ca o garanţie că vom avea de unde alege şi că ni se respectă dreptul de a alege!
Vă supun atenţiei o listă organizaţiilor de radioamatori, se află la http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_am ... anizations
şi vedeţi în câte ţări au mai rămas federeţiile sportive. Eu am găsit People's Republic of China şi Mongolia. Sunt ţări în care există două sau mai multe organizaţii şi nu am auzit să fi murit cineva din cauza asta.
Nu este rău să existe orgolii, numai că orgoliile fără temelia unor realizări sunt baloane de săpun. Hai să lăsăm viitorul să decidă, FRR există din 1936 (aşa spune la statut!) şi se bălăceşte în neputinţe, ce pretenţii să avem de la alte organizaţii cu mult mai tinere? Am uitat că la o întrebare de genul "la ce serveşte un nou născut?" răspunsul dintotdeauna a fost "să-l lăsăm să crească mare apoi vom vedea"? Şi, până creşte mare, nu are nevoie de măciuci în cap, din contră are nevoie de îngrijire şi consumă multă energie până arată ce poate face. Toate astea spre binele viitorului dar văd că pe mulţi îi preocupă mai mult prezentul sau nostalgia trecutului, bune şi astea, dar nu în exclusivitate. 73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

Avatar utilizator
yo9rij
Mesaje: 425
Membru din: Vin Dec 28, 2012 6:36 pm
Contact:

Re: Discutii libere.....

Mesajde yo9rij » Joi Noi 27, 2014 9:25 pm

@ Fane te rog sa verifici emailul. De obicei nu dau curs provocarilor de nici un fel, dar fiind la mijloc cererea unui membru al ARR, nu am putut refuza!
Cat despre problema numelui, nu stiu ce sa zic! Cred ca cel mai bine este cand respecti legislatia! Noi asta am facut! Ca am gandit la acel timp, si gandim si acum sa facem doar radioamatorism, dupa cum se vede, este in acord cu numele!
In alta ordine de idei, spun ca in curand vom finaliza spre distribuire, publicatia de 50 file "Magazin ARR"! Ce ar fi trebuit sa facem? Sa intrebam pe toti radioamatorii daca sunt deacord cu numele sau daca si/o doresc? Eu zic ca doar continutul iti da dreptul la a pastra un nume sau nu! Ce rost are sa te numesti FRR daca nu exprima o realitate? (si promit ca nu mai pomenesc de FRR aici! ) Consider ca problema ta este un pic fortata! In aceeasi idee as putea intreba> Cine ar fi indreptatit, dupa parea ta sa detina acest nume?
73 si toate bune!

YO3JW
Mesaje: 576
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: Discutii libere.....

Mesajde YO3JW » Joi Noi 27, 2014 10:34 pm

Petrica, seara buna!
In urma cu ani au fost discutii cu Vasile si alti in cadrul FRR cu privire la statutul sportiv al acesteia. La vremea respectiva s-a discutat de a se infiinta, Radioclubul Romaniei sau Radioclubul Central care sa coaguleze in jurul ei pe cei care nu vor sa fie in structurile federatei si care sa poata participa alaturi de ceilalti in activitatile noastre.
Asa cum scria si Fane. sunt multe de zis! Imi amintesc de un YO9RIJ cu care am fost pe Sacalin prima data. Era un bun coechipier. Ceva s-a intamplat! La un moment dat a zis ceva de o sponsorizare "grasa" Se pare ca de acolo au inceput problemele.
Nu intamplator am mentionat ambitia de a creste numarul membrilor cu intentia de a fi reprezentativi. Prima data am fost socat cand PB2T m-a intrebat despre voi in urma cu ceva timp! Apoi mi s-au confirmat ca sunt incercari repetate pe la diferite organisme, cluburi din alte parti la care ati apelat pentru a intra in atentia lor.
Felicitari pentru IOTA ca demersuri pentru acreditarea insulei din Golful Musura.
Cred ca suntem destul de saraci ca sa ne batem intre noi. Eu cred ca e bine sa fie o conlucrare. Mai in gluma, mai in serios, am intrebat de ce nu vrei sa fi presedinte ! Nu am primit raspuns!
Azi am fost la CA al FRR si am urmarit discutiile. S-au omologat rezulatele de la CN US fonie, CN RTTY, CN UUS, CN multiband US din 2014. La toate a fost o singura contestatie la CN US fonie si care a fost respinsa! Pe bune!
Pentru informare in 2015 s-a stabilit ca Simpo YO, CN creatie tehnica si CN edhipe telegrafie viteza sa fie la Cluj in 4-6 septembrie, Iar CN RTTY in 21 si 28 septembrie.
Nu cred ca esti inca dispus sa fie o discutie intre cele doua grupari. Din pacate nu prea ai lasat loc de intors. Dar nici nu sunt toate usile blocate. Depinde de viitor...
Asa cum tot scriu, loc exista pentru toti. Pe aceasta idee am intervenit pentru ca QSL-urile care intra in tara sa fie distribuite in teritoriu fara discrimare, astfel ca ele sa ajunga la destinari.
Au mai fost si alte discutii. Las pe cei in drept sa le prezinte...
Seara buna la toti!

yo8bge
Mesaje: 45
Membru din: Lun Noi 28, 2011 6:16 pm
Contact:

Re: Discutii libere.....

Mesajde yo8bge » Joi Noi 27, 2014 11:24 pm

Art.12 Membrii fondatori au drept de veto colectiv în privinţa oricărei decizii a Adunarii
Generale şi a Comitetului Executiv, legate de asociaţie, în condiţiile în care cel putin 2/3
dintre aceştia consimt în acest sens.
Pot fi aleşi în organele de conducere şi au drept de vot la adunările generale anuale.

Seamana mai mult a statut de fundatie decat de asociatie, ARR-ul.
Gresesc eu?
73! yo8bge

Avatar utilizator
yo9rij
Mesaje: 425
Membru din: Vin Dec 28, 2012 6:36 pm
Contact:

Re: Discutii libere.....

Mesajde yo9rij » Vin Noi 28, 2014 12:00 am

Buna seara Pit!
Acum aflu ca esti purtatorul de cuvant al FRR! Felicitari!
Eu nu am mandat de a vorbi in numele ARR, totusi o sa vorbesc in ceea ce ma priveste, sau cum vad eu lucrurile!
Nu stiam de discutiile tale din trecut, in schimb pot spune ca am avut o singura discutie cu Vasile in care am aflat multe si multe, foarte multe le/am trecut in revista. Unele lucruri s/au adeverit si chiar mai rau, au luat turnura celor mai negre ganduri ale lui! Eu naiv nu am crezut o iota in ce spune in privinta unor oameni si situatii! Acum peste timp s/au adeverit! Eu am creditat pe toti radioamatorii cu onoare si respect! Pacat! am fost prea increzator in oameni!
Cu ce m/a schimbat? Nu m/am schimbat ca OM , dar pentru ca nu imi permit sa fiu santajabil si penabil, reactionez cand incearca cineva sa ma "agate", fie vorba si de o "sponsorizare grasa!" Draga Pit, onoarea nu se acopera cu diplome! Raman un OM de onoare chiar cu riscul de a mi se inchide toate usile! Problema e ca, eu nu voi bate niciodata la nici una dintre aceste usi pe care le sugerezi domnia ta! Eu intru pe geam sau daram usa! Hi!
Cu intrebarea referitoare la a fi presedinte, am considerat/o bineinteles, o gluma! Si asta nu pentru ca te stiu glumet, ci pentru ca imi vad de "lungul nasului!" Am considerat mereu ca presedinte trebuie sa fie un OM! Nu am nimic personal cu actualul presedinte, chiar il stimez!, dar nu pot sa inteleg sau sa accept ideea de a ocupa o functie pentru care nu sunt 101% pregatit! A accepta un compromis cu tine insuti, in opinia mea reflecta un caracter idoielnic cu o morala la fel! chiar daca realitatea este in antiteza! Ori sunt eu prea exigent cu mine, ori chiar asa stau lucrurile. In alta ordine de idei stiu ca cineva din Bz tot ravneste la acea functie de ani buni, asa ca nu as dori sa ii zadarnicesc planurile tesute de inca dinaintea precedentelor alegeri cand functia a fost ocupata de presedintele Neacsu. Lucrurile au voie sa fie ceva mai rele decat sunt acum! Sa fim realisti!
Despre Campionate, nu pot si nu vreau sa imi dau cu parerea! Imi stii pozitia asa ca nu mai revin! Cand se va dori corectitudine sunt convins ca vor sti unde sa ma (ne) gaseasca! Insa despre faptul ca nu sunt pregatit pentru o discutie intre cele doua grupari, eu zic sa nu tragi concluzii gresite daca spui ca ma cunosti. Daca este o dorinta acerba de a discuta pe teme concrete sunt sigur ca cei care doresc sa discutam, sunt in masura sa faca o invitatie oficiala si nu pe la colturi! Ce faci domnia ta acum sunt doar tatonari! In ceea ce priveste persoana mea, nu eu sufar de lipsa dialogului! Chiar nu am inteles ce vrei sa sugerezi cu expresia> "Depinde de viitor..."! Suna mai mult a amentintarea si stii bine ca sunt alergic la chestii din astea. Lasa te rog deprinderile securiste si spune direct ce anume doresti de la viitor, daca bune iti sunt inteniile!
Felicitari pentru interventia cu privire la QSL-uri! La biroul de QSL ARR, nici nu sa pus problema sa nu distribuim QSL/urile venite prin EuroBureauQSL (http://eurobureauqsl.org/), asa ca ai facut fara sa vrei un contra serviciu! Multumesc!
In rest sunt multe de spus si sunt sigur ca multe bune care in curand, vor vorbi de la sine fara sa le mai mentionez eu!
O seara linistita!
73 de YO9RIJ Petrica

YO3JW
Mesaje: 576
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: Discutii libere.....

Mesajde YO3JW » Mie Dec 03, 2014 10:28 am

Buna
Am urmarit cate ceva la topicul cu "Conferinta de la Varna"
Pareri diverse si fara finalitate! Unele chiar rautacioase!
As dori sa va aduc la cunostinta ca peste 3 ani va fi o noua "Conferinta", de aceasta data in Germania. Va fi ceva mai departe si costurile vor fi ceva mai mari!
Dar pana atunci se gandeste cineva la propuneri care sa fie ridicate din partea noastra?? Cati vor solicita unele amendamente la diverse activitati care se fac de catre IARU Regiunea 1? Cine se va ocupa de aceste lucruri?
Se cunosc mecanismele cu care lucreaza IARU? Se stie ce trebuie facut ca un anume lucru sa se obtina? Se doreste ceva de la IARU?
Sunt trei ani in care acestea pot fi pregatite. Aveti ceva de zis! Ziceti de acum, nu lasati pe ultima clipa!
Daca veniti cu participarea voastra, indiferent ca faceti parte dintr-o structura a FRR sau a alteia, poate se vor concretiza unele lucruri.
Altfel este doar motiv de comentarii dupa....

Avatar utilizator
yo9rij
Mesaje: 425
Membru din: Vin Dec 28, 2012 6:36 pm
Contact:

Re: Discutii libere.....

Mesajde yo9rij » Dum Dec 07, 2014 10:56 pm

Si uite asa draga Pit ai trecut repede la alt subiect dupa ce i/am trimis lista cu membrii lui Fane!
Si se lasa asa o liniste....! Hi!
Sarbatori fericite!
73!

yo5ajr
Mesaje: 730
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: Discutii libere.....

Mesajde yo5ajr » Lun Dec 08, 2014 9:31 am

Cele scrise de Pit in legatura cu viitorul Conferinta IARU poarta si multe adevaruri numai ca din lipsa de comunicare "institutionalizata" (suna ca draq) FRR nu va putea pana atunci sa gestioneze "offurile" membrilor cluburilor aderente FRR. Legal si regulamentar nu le iau in considerare nici-o propunere sau observatie doar daca poarta girul clubului, semnat si parafat de organismul tutelar la care apartine acel club. Eceasta metoda regulamentara de fier in aparenta are menirea sa evita sindromul "Turnului Babel" dar in realitate e ceara in urechile FRR. Exemplific cazul meu care am ascultat apelul FRR sa scriem ce propuneri avem in legatura cu contestul YODX HF si am propus sa includa si 160m la care chiar de la YO3CZW Marius (Secretar Federal) am primit un mail cum ca aceasta propunere sa vina semnat parafat de CSM Zalau - de parca acei directori (in majoritatea cazurilor au fost numiti politic) stiu cu ce se mananca radioamatorismul.
Propagarea sa fie cu voi 73 de Miki


Înapoi la “Alte discutii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 19 vizitatori