Am participat in YO DX HF 2014

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
YO2EA
Mesaje: 378
Membru din: Dum Mai 13, 2012 5:50 pm
Contact:

Re: Am participat in YO DX HF 2014

Mesajde YO2EA » Sâm Ian 24, 2015 11:33 am

Daca sunt doua concursuri, ar trebui sa existe doua clasamente.
Dar este unul singur...

Ar trebui sa existe doua clasamente si doua Regulamente separate :!:

Doua intrebari simple:
1. Unde ati mai vazut un campionat NATIONAL (indiferent de ramura sportiva) in care 95% dintre participanti sunt straini :?: :shock:
2. Unde ati mai vazut ca aceiasi entitate (club, federatie, asociatie sportiva) sa organizeze doua concursuri diferite care sa se desfasoare in acelasi timp, avand aceiasi participanti :?: :roll: :shock:

73 de YO2LZA Zoli
Antena te face OM!
ex YO2LZA

YO8DHD
Mesaje: 271
Membru din: Mie Iun 30, 2010 9:40 pm
Contact:

Re: Am participat in YO DX HF 2014

Mesajde YO8DHD » Sâm Ian 24, 2015 1:41 pm

Azi si maine se desfasoara CQ WW 160m CW, urmand ca etapa de ssb sa se desfasoare weekendul viitor. Poate ar fi fost bine sa se treaca si aceste concursuri in Participari YO anuntate si scoruri declarate, dat fiind faptul ca este pe rol o discutie referitoare la introducere sau nu a benzii de 160m in cadrul YODX contest. Daca cineva doreste sa zica ca in vara nu merge propagarea ii aduc aminte ca in cadrul echipei YO in concursul IARU sunt si cel putin 2 locatii care lucreaza in aceasta banda desi concursul este la jumatatea lunii iulie.

YO4SI
Mesaje: 405
Membru din: Mie Oct 12, 2011 2:03 am
Contact:

Re: Am participat in YO DX HF 2014

Mesajde YO4SI » Dum Ian 25, 2015 4:27 pm

Din istoria YODX-ului : Se numea CAMPIONATUL INTERNATIONAL DE UNDE SCURTE AL ROMANIEI.
Titlul de CAMPION INTERNATIONAL al RSR se acorda unul pentru straini si altul pentru cei din tara.
Nu exista internet. Se tiparea o brosura cu rezultatele in limba engleza si se trimetea fiecarui participant un exemplar. Nu sustin sa ne intoarcem inapoi, dar istoria este interesanta.
Saptamana trecuta a fost HADX Contest. Saptamana aceasta este REF. Categoric, regulamentul YOHF DX Contest este mai atractiv, chiar in lipsa benzii de 160 metri. Si la o adica, de ce sa nu introducem si banda de 50 Mhz ? Ca vara merge... Hai sa fim rationali. Altele sunt criteriile pentru care se participa. Circa 10 % concureaza. Ceilalti 90% participa de placere. E loc destul de la 80 la 10 metri. Am cateva brosuri din anii "70 si am facut o poza. Intersant, nu ?!
73s ! Mircea = yo4si.
Fişiere ataşate
DSC04911.JPG
Rezultate YODX HF 1973 !...
DSC04911.JPG (145.07 KiB) Vizualizat de 5314 ori

YO2EA
Mesaje: 378
Membru din: Dum Mai 13, 2012 5:50 pm
Contact:

Re: Am participat in YO DX HF 2014

Mesajde YO2EA » Dum Ian 25, 2015 7:02 pm

Un concurs in care participa statii romanesti si straine nu poate fi denumit decat INTERNATIONAL, asa cum era denumit corect inainte. Multumim YO4SI pentru reimprospatarea memoriei :)
Daca ar fi un Campionat National Multiband, atunci nu ar trebui sa conteze (puncteze) decat legaturile dintre statiile YO (in cele 5 benzi). In momentul in care prima statie straina apare in logul unei statii YO, concursul devine international. Din moment ce >90% dintre participanti sunt statii straine, despre ce vorbim aici :? :?: :?

Definitii ale adjectivului "national" din DEX:
Care este propriu sau aparține unei națiuni, unui stat, care caracterizează o națiune sau un stat; care se referă la o națiune, la un stat sau le reprezintă.
Comunitate stabilă de oameni, istoricește constituită ca stat, apărută pe baza unității de limbă, de teritoriu, de viață economică și de factură psihică, care se manifestă în particularități specifice ale culturii naționale și în conștiința originii și a sorții comune.

Daca statiile din Somalia, Burkina Faso sau Bangladesh apartin sau caracterizeaza natiunea romana, inseamna ca am devenit o superputere mondiala :)

73 de YO2LZA, Zoli
Antena te face OM!
ex YO2LZA

YO2DFA
Mesaje: 155
Membru din: Mar Iun 22, 2010 2:41 pm
Contact:

Re: Am participat in YO DX HF 2014

Mesajde YO2DFA » Dum Ian 25, 2015 11:39 pm

73 PENTRU TOŢI!
TNX YO4SI pentru postare! Alte vremuri .... (să nu se înţeleagă că le regret....)!
Schimbarea denumirii din Campionat Internaţional în Campionat Naţional Multiband (cu participare internaţională) s-a făcut la propunerea mai multor Cluburi Sportive (cu secţii de radioamatorism afiliate la FRR), printre care şi CSM Reşiţa, cu aprobarea C.A. de acum 7-8 ani, nu cel actual! Raţiunea schimbării denumirii nu are rost s-o reamintesc, fiind cunoscută de cei care cunosc cât de cât fenomenul sportiv din ROMÂNIA (nu neapărat sprtul RADIO)!
Între timp (după 1973) lucrurile au mai evoluat, regulamentul s-a schimbat de mai multe ori. Nu mai sunt permise QSO-uri între YO, cu aceaşi staţie se poate lucra pe aceaşi bandă o dată CW o dată SSB, Străinii nu mai transmit zona ITU ci numărul de ordine, etc. Poate şi datorită acestor modificări a crescut şi numărul participanţilor, ajungându-se (aşa cum bine spunea YO4BKM) la apropae 1300!Poate, trebuie să amintesc şi dotarea de excepţie a mai multor radioamatori YO ...
Încet, încet sper ca în concurs să fie staţii care depăşesc 2000 de QSO-uri. În 2014 9A5Y a reuşit 1844, YP9W - 1748 şi YR1C - 1712. Deci ... suntem aproape de pragul psihologic de 2000! Poate în ... 2015, poate în 2016, ... vom vedea!
În ceea ce priveşte cele spuse de ZOLI, YO2LZA, m-aş fi bucurat enorm dacă măcar una dintre cele trei ţări ar fi fost QRV în YO DX HF Contest! Putea să facă referire la BRUNEI, VIETNAM, CUBA, ţări ce au fost QRV! Nu staţiile din Somalia, Burkina Faso sau Bangladesh caracterizează naţiunea română (deşi aceste staţii sunt foarte apreciate în CQ WW DX), cum, din păcate, nici cele 75 staţii din DL, 28 staţii EA, 27 staţii SM, 46 staţii PA, 37 staţii W, 32 staţii JA, 37 staţii I, şi de ce să nu spunem şi ... 60 staţii SP nu caracterizează naţiunea română. De fapt nici unul dintre cei 988 străini nu ne caracterizează (părerea mea este că nici nu au încercat să o facă), la fel cum nici noi nu-i caracterizăm pe nici unul dintre participanţii din afara YO, doar pentru că "şi-au permis" să participe la Campionatul Naţional Multiband al României!
Ar mai fi multe de spus, dar ... n-au intrat zilele (sau mai bine zis, nopţile) în sac ....
Încă odată TNX YO4SI pentru remember!!!! (SCUZE, cred că nici acest cuvânt nu este în DEX!). FELICITĂRI echipei de la YO6KAL care "şi-a permis" să realizeze mai multe QSO-uri decât UK2PAF (cred că era din Lithuania sovietică).

Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 1007
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Re: Am participat in YO DX HF 2014

Mesajde n2yo » Dum Ian 25, 2015 11:56 pm

Ovidiu,

Au fost mai multe intrebari precise care s-au pus legate de YO DX HF Contest, care nu si-au gasit inca raspunsul in ultima dv interventie. Poate ar fi cazul sa mai explicati o data celor care nu cunosc, si banuiesc ca sunt destui, motivele pentru care acum 7-8 ani numele campionatului international s-a schimbat in "Campionat Naţional Multiband". O alta intrebare care asteapta raspuns, este de ce, de vreme ce nu se specifica nicaieri in regulament, cateva statii nu au fost primite in clasament si au fost marcate cu steluta. De asemenea, este important de stiut, la editia din acest an, care este criteriul dupa care punctajul statiilor YO va fi recunoscut pentru a fi prezent in clasament (fara steluta). Intrebarea care ma framanta pe mine este in ce fel FRR se va preocupa in acest an pentru a mobiliza si cointeresa cat mai multe statii romanesti ca sa fie prezente in YO DX HF Contest, eventual mai multe decat anul trecut, si a avea toate judetele Romaniei reprezentate. Cred ca dv, ca presedinte de comisie, sunteti cel mai abilitat sa oferiti un raspuns documentat la aceste intrebari.

73s de Ciprian N2YO

Avatar utilizator
yo9rij
Mesaje: 425
Membru din: Vin Dec 28, 2012 6:36 pm
Contact:

Re: Am participat in YO DX HF 2014

Mesajde yo9rij » Lun Ian 26, 2015 12:25 am

In ciuda faptului ca mai multi radioamatori YO fac eforturi pentru a populariza acest concurs, se observa insistenta cu care FRR cauta sa "se lipeasca" de ceva medalii autoacordate pentru a umfla un pic lista cu raportari de plan de medalii catre MTS!! Pacat ca sa contaminat si acest concurs cu aberantele prevederi. Ovidiu intreb ca unul care nu sunt afiliat FRR, de ce in clasament nu am "steluta"?
In alta ordine de idei, cred ca este timpul sa realizam un concurs in HF in toate benzile de HF pentru toti radioamatorii YO, afiliati sau neafiliati, sportivi si mai putin sportivi si care sa se denumeasca Romanian HF Contest, si in acest fel sa lasam FRR sa isi imparta medalii dupa bunul plac! 73! de YO9RIJ Petrica

YO2EA
Mesaje: 378
Membru din: Dum Mai 13, 2012 5:50 pm
Contact:

Re: Am participat in YO DX HF 2014

Mesajde YO2EA » Lun Ian 26, 2015 11:30 am

Mea culpa, nu am verificat daca au existat in clasamente statii din Somalia, Burkina Faso sau Bangladesh. Stiam doar ca sunt entitati ravnite la orice contest international.
Reformulez:
Daca statiile din Brunei, Vietnam sau Cuba apartin sau caracterizeaza natiunea romana, inseamna ca am devenit o superputere mondiala :)

In ultimele zile am stat de vorba cu aprox 20 de radioamatori (jumatate fiind membrii la structuri afiliate la FRR) din mai multe districte si am constatat ca absolut nimeni nu a putut da un raspuns coerent la urmatoarele trei intrebari simple:
1. YODX HF si Campionatul National Multiband reprezinta doua concursuri diferite sau un singur concurs cu doua denumiri?
2. Cum poate fi considerata o competitie sportiva (campionat) ca "nationala", din moment ce 90% dintre participanti sunt straini :? :?: In conformtate cu definitia din DEX, intr-o competitie sportiva nationala se intrec doar reprezentantii (membrii, locuitorii, sportivii) unei singure natiuni.
3. Care sunt motivele pentru care poti sa fi exclus din clasamentele unei competitii sportive daca nu ai incalcat nici o prevedere din Regulamentul competitiei :? :?:

Cu toate ca de peste 30 de ani citesc presa sportiva, nu am gasit inca (la nici un sport) un Campionat National cu participare internationala. Mergand pe aceasta logica, in viitorul apropiat Campionat National de Fotbal al Romaniei va fi castigat de Bayern Munchen :D :D

Am mai spus-o si o repet: YODX HF este cel mai de succes concurs organizat de FRR. Sincere felicitari!

73 de YO2LZA, Zoli
Antena te face OM!
ex YO2LZA

yo5ajr
Mesaje: 730
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: Am participat in YO DX HF 2014

Mesajde yo5ajr » Lun Ian 26, 2015 12:08 pm

Gasesc prea multe patimi pe aceasta tema. In sportul de parasutism de ex. nimeni nu s-a legat ca Baumgartner a facut aceasta performanta sub culorile unui anume club. Aceasta mentalitate ar trebui sa acceptam si la unicul nostru contest ne alterat (inca) in fillingul "Foreign", YODX HF. Ca apoi FRR care este organizator face clasamente cu membri "insaid sau outsaid".... de ce nu? Trist ar fi sa nu ia in considerare rezultatele celor "outsaid" doar pe considerente ca "nu sant in gasca noastra". Indiferent din ce organizare faci parte la acest contest trebuie sa simti ca de fapt noi toti reprezentam unicul prefix - YO chiar si fata de Burkina Faso. Chiar eu trebuie sa reamintesc sa iubim Patria sa iubim pe Mos Ion Roata? Bagati odata in tecile lor sabiile. Din pozitia mea considerata la FRR ca "maidanez", sustin ca la YODX HF trebuie introdus si banda de 160m. 73 de Miki

YO3JW
Mesaje: 576
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: Am participat in YO DX HF 2014

Mesajde YO3JW » Lun Ian 26, 2015 1:19 pm

Buna Miki
Am fost din nou bucuros sa te pot lucra in 160m la CQ WW 160m!
Am lucrat cu FT847 care incarca pe antena numai 50W. Sarma are vreo 30m numai. Ma bucur ca am fost auzit. Am intrat la LOW power. Nu am fost singurul....au fost statii si in QRP din YO!
Acum revenind la alte comentarii. Eu unul cred ca 160m ar putea fi adaugat la YO DX Contest la categoria mono band si unde poate participa oricine, ca nu se da titlu de Campion National.
Asa s-ar impaca mai multe. Nu de alta, dar nu poti impune tuturor ceva care nu este dorit de toata lumea.
Acum cu outsider sau insider la YO DX Contest.
Aici iarasi fiecare are posibilitatea sa aleaga.
Doreste sa intre in randul "sportivilor", atunci poate concura acolo unde se atribuie titluri sportive. Si ele sunt cele la care se atribuie titlul de campion national. Pentru asta trebuiie sa fie sportiv cu "patalama" Doreste sa fie "nesportiv" Poate participa la toate categoriile, cu riscul ca acolo unde se bat "sportivii" sa fie trecut doar ca participant.
Nu vad unde este supararea....
La urma urmei fiecare decide pentru el insusi si nu pentru altii. Iar in aceste conditii regulamentul este respectat. Poate aceste aspecte ar trebui mai bine subliniate, astfel ca sa fie mai limpede.
Un regulament pentru statiile YO se refera la participarea statiilor romanesti si nu la regulamentele altor tari. Si acele regulamente trebuiesc respectate cand se participa la concursurile organizate de ei. Avand in vedere ca se fac clasamente si pe tari sau benzi sunt multe posibilitati de a avea ocazia de a obtine o diploma sau un trofeu de la participarile la concursurile altora.
Ideea este aceea de a participa.
In calendar sunt numeroase concursuri organizate de diferite cluburi si organizatii, care permit participarea oricarui radioamator care are autorizatie de la ANCOM Romania.
La Campionatele Nationale unde se atribuie titlul de Campion National este insa obligatoriu sa fi legitimat la o structura sportiva(cu CIS) afiliata la FRR. Acest lucru se dovedeste cu acel carnet care este tip FRR. Acest lucru este posibil pentru oricine doreste prin structurile sportive din tara. Cine vrea isi face "actele". Cine nu, sta si se uita sau asculta cum lucreaza altii.
Valabil la US, UUS, RGA, HST, creatie tehnica. Vedeti Legea sportului unde sunt specificatii clare.
Sa fie intr-un ceas bun!
Pit


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori