Resuscitare acumulator Pb

Circuite electronice, echipamente home made, aparatura de masura si control, scheme...
YO3AOE
Mesaje: 1008
Membru din: Joi Sep 11, 2014 9:23 am
Contact:

Re: Resuscitare acumulator Pb

Mesajde YO3AOE » Joi Mai 14, 2015 1:23 pm

Inseamna ca nu ma insel eu,ci firme de prestigiu in domeniu,fiindca am si folosesc curent nu chinezarii,ci incarcatoare inteligente provenind de la firma franceza INOVTECH si de la firma italiana CEMONT,care parca nu par a fi chiar de duzina-hi!.Le-am achizitionat acum ani buni,imediat dupa ce au aparut pe piata nostra de profil,si imediat dupa procurarea lor am urmarit multa vreme functionarea lor la mare amanunt,asa ca cred ca sint in suficienta masura edificat,cel putin pe/in aceasta nisa.Intr-adevar,incarcarea activa-asa numesc eu perioada de incarcare de dupa un consum semnificativ-se face la tensiuni de peste 13Vc.c.,cu virfuri de chiar si pina la 14Vc.c.,dar dupa terminarea incarcarii active definita ca mai sus,cind se trece la incarcarea pasiva-de mentinere,bateria de acumulatoare este lasata sa scada-prin auto-descarcare normala,in sensul de naturala-pina la nivelul de circa 12,7-12,8Vc.c.,dupa care este mentinuta in mod automat la acest nivel,nivel la care TOATE FIRMELE SERIOASE DIN LUME CONSIDERA BATERIA COMPLECT INCARCATA!.Important este sa nu confundam regimul de incarcare normala descris mai sus cu regimul de incarcare cu specific auto destul de putin cunoscut dealtfel,care este o cu totul alta mincare de peste-hi!.Cu stima,Nelu-YO3AOE

YO8STB
Mesaje: 82
Membru din: Lun Dec 27, 2010 11:48 pm
Contact:

Re: Resuscitare acumulator Pb

Mesajde YO8STB » Joi Mai 14, 2015 10:31 pm

De citit pentru cine este interesat.
http://www.sonnenschein.org/PDF%20files ... kPart2.pdf

yo3hjv
Mesaje: 679
Membru din: Lun Iun 21, 2010 10:12 pm
Contact:

Re: Resuscitare acumulator Pb

Mesajde yo3hjv » Joi Mai 14, 2015 11:10 pm

Uf, prea multe pagini! Glumesc, excelent documentul!
Ptr. Yo3aoe: ce modele sunt incarcatoarele respective?
Am si eu cateva pe aici si sunt curios.
Unul din ele este un Duratrax Intellipeak-ICE si, desi sunt cotati spre top, sau erau cand l-am luat- am masurat parametrii cu un voltmetru cu precizie de circa 0, 5% si mi-au iesit un pic mai jos, in special pragurile de dV. In urma corespondentei mi-au zis ca sunt de la ei. Le cerusem procedura pentru reparametrizare si nu am vrut sa il trimit in USA pentru asta.
Concluzia: daca vrei incarcator bun, ti-l faci. Numai ca afirmatia cu "toate firmele serioase din lume" (care sunt ele?) este cel putin hazardata intrucat, cel putin la SLA, curbele variaza in functie de ceea ce a facut fiecare din producatori cu aliajele si electrolitul din cutie. Generalizarea nu este corecta si poate deruta, in special pe cei mai putin cunoscatori. E pacat sa ii indrumam gresit. Bine?
Pe de alta parte, utilizarea aliajelor de calciu in baterii este de data relativ recenta si este posibil ca incarcatoarele vechi sa nu stie sa incarce decat baterii cu aliaj de antimoniu. Sunt diferente fine dar tocmai astea stau intre o baterie corect incarcata si una facuta praf.
Uneori nici macar incarcatoarele producatorilor de baterii nu sunt capabile sa incarce generatii mai vechi de baterii (caz concret cu GP Batteries).
Pagina mea: http://yo3hjv.blogspot.com/
Societatea Romana a Radioamatorilor

YO3AOE
Mesaje: 1008
Membru din: Joi Sep 11, 2014 9:23 am
Contact:

Re: Resuscitare acumulator Pb

Mesajde YO3AOE » Vin Mai 15, 2015 7:52 am

Sa le luam pe rind: cele doua tipuri de incarcatoare-mentinatoare industriale inteligente folosite de mine de ani buni fara nici un fel de probleme sint ((COMPACT)) BATTERY CHARGER de la firma INOVTECH-FRANCE,si ICHARGER 9.0 de la firma CEMONT-ITALY,datele lor generale pot fi gasite,vazute si studiate pe site-uri-le firmelor respective,simplu si usor de accesat.Ambele tipuri sint de format si greutate reduse,alese de mine special in acest fel,pentru facilitarea transportului si utilizarii si in regim de portabil la/in cort,fiindca nu sint adeptul utilizarii permanente-continue a electro-generatorului la statia in lucru,ci folosirea alternativa a doua baterii de acumulatoare auto identice,la modul una in lucru,una de/in rezerva,sint total automate si auto-protejate, trebuie doar ferite de umezeala si de socuri puternice,ma refer la trintituri si lovituri-hi!,si ambele tipuri sint perfect compatibile cu ABSOLUT TOATE! tipurile de baterii de acumulatoare cu plumb/acid/gel.Nu am studiat datele/parametrii bateriilor de acumulatoare si incarcatoarelor-mentinatoarelor de origine americana,din purul si simplul motiv ca sint mai greu accesibile-ma refer la vinzare-cumparare-de la noi,asa ca m-am orientat strict catre firme europene de prestigiu si de traditie de genul VARTA,BOSCH,etc.,ale caror produse se gasesc lejer si pe la noi,trebuie doar atent selectate si verificate la cumparare.In ceea ce priveste diferitii aditivi folositi de diferite firme,ei nu impieteaza-sau impieteaza prea putin-in sensul de ne-esential-asupra datelor de incarcare-descarcare,chiar din spusele lor rezulta ca sint adaugati pentru prelungirea vietii active, impiedicarea sau macar frinarea-pe cit posibil!-a sulfatarii premature si alte asemenea alegatii,care pina la urma sint variatiuni pe aceeasi tema,evident pentru convingerea cumparatorilor creduli,nestiutori sau mai putin stiutori-hi!.Ei sint ceva de genul aditivului "Dura-Lube" pentru motoare,cam cu acelasi efect concret.Sigur ca aduc niste avantaje,dar nu chiar atit de gogonate-hi! cum se pretinde.Cu stima si 73!,Nelu-YO3AOE P.S.-Pentru conformitate,tin sa precizez in mod special ca datele insirate mai sus nu sint pentru reclama,nici mascata nici pe fata,nu recomand nimanui acele produse/articole,ele sint doar niste optiuni personale generate de anumite cerinte specifice.


Înapoi la “Constructii electronice”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori