Intrebarea saptamanii

Aflati ce schimbari s-au operat la radioamator.ro. Comentariile si sugestiile dumneavoastra sunt binevenite.
YO3ITI
Mesaje: 280
Membru din: Vin Dec 11, 2020 9:09 pm
Contact:

Re: Intrebarea saptamanii

Mesajde YO3ITI » Mar Apr 22, 2014 7:03 pm

...
Ultima oară modificat Mie Iul 23, 2014 7:22 pm de către Anonymous, modificat de 2 ori în total.

yo6aei
Mesaje: 21
Membru din: Mar Aug 22, 2017 6:28 pm
Contact:

Re: Intrebarea saptamanii

Mesajde yo6aei » Mar Apr 22, 2014 8:24 pm

Buna seara,

Si o rugaminte, poate si altii vor avea aceasta dorinta, de a completa cu :
f, sunt atras de acea organizatie, sau ma simt de ai lor,sau reprezinta
ideile mele in ...... privinta.( Intr-o oarecare privinta ).

Si un exemplu ar fi IHARC, (International Hungaryan Amator Radio Club)
care intruneste pe radioamatorii vorbitori al limbii maghiare.
Dar motivatia poate fi mult mai diversificat,deci ar trebui cuprins in
variantele de raspunsuri,dar nu doresc a fi dadator de ton.Toate cele bune,
73,yo6aei, Misi

YO3ITI
Mesaje: 280
Membru din: Vin Dec 11, 2020 9:09 pm
Contact:

Re: Intrebarea saptamanii

Mesajde YO3ITI » Mie Apr 23, 2014 11:23 am

...
Ultima oară modificat Mie Iul 23, 2014 7:22 pm de către Anonymous, modificat 1 dată în total.

yo6aei
Mesaje: 21
Membru din: Mar Aug 22, 2017 6:28 pm
Contact:

Re: Intrebarea saptamanii

Mesajde yo6aei » Joi Mai 01, 2014 6:09 am

Buna dimineata,
As propune urmatoarea intrebare :
Cum acoperiti micile cheltuielile ocazionale,pentru radioamatorism?
a, am o suma permanent,ptr aceste cheltuieli
b, le planific din timp,si treptat ajung la suma necesara
c, din valorificarea surplusului din sertare
d, nu - mi fac prrobleme pentru aceste cheltuieli

yo8rqp
Mesaje: 213
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 11:57 am
Contact:

Re: Intrebarea saptamanii

Mesajde yo8rqp » Vin Oct 17, 2014 4:59 pm

Ce impact are XYL asupra hobbylui?E o buna intrebare....

YO9FZS
Mesaje: 73
Membru din: Joi Iul 01, 2010 5:41 pm
Contact:

Re: Intrebarea saptamanii

Mesajde YO9FZS » Mie Noi 26, 2014 7:24 pm

viewtopic.php?f=22&t=1545&start=30
YO8RNI scrie:... as propune citeva intrebari pentru "intrebarea saptaminii"
Presupunind , prin absurd :) , ca toate cele scrise mai sus se indeplinesc si FRR-ul se transforma peste noapte in fata mare, cu birou de qsl, cu revista sau cu ce mai vreti voi si fara diverse disensiuni, ati fi de acord sa sprijiniti financiar activitatea FRR?Ce suma ati fi dispusi sa dati lunar pentru ca lucrurile sa mearga?[...] Bob

TNX, Bob.
YO8RNI nu este singurul care gandeste astfel.
Aceasta intrebare importanta si acest sondaj au fost sistematic ocolite, desi subiectul FRR este permanent "dezbatut" in ultimii ani, acest gen de subiect adunand de-a lungul timpului cele mai multe mesaje, in timp ce tocmai de sprijinul fiecaruia si de aspectul financiar mentionat ar depinde foarte mult posibilitatile si "realitatea" in ceea ce priveste activitatea oricarei astfel de asociatii.
Mai mult, acest aspect a fost fie superficial tratat in dezbaterile (contradictorii, uneori chiar "sangeroase") de pe forum, iar orice referire la el a fost ocolita sau "ingropata" bine, cum de altfel a fost si de aceasta data cazul, relativ la chiar mesajul lui YO8RNI de mai sus.
Desi au fost efectuate sondaje in ceea ce priveste activitatea FRR (cu rezultatele cunoscute), din pacate nu s-a realizat ulterior si un sondaj in ceea ce priveste efortul si sustinerea pe care am fi dispusi noi radioamatorii YO sa le oferim pentru a obtine o schimbare in sens pozitiv a acelor rezultate si pentru a obtine ceea ce dorim, iar concluzia in urma comparatiei intre rezultatele sondajelor ar fi fost si ea foarte relevanta.
Este anormala situatia in care timp de ani de zile "s-a tot batut apa-n piua" pe acest subiect, dar fara a se dori in tot acest timp a se afla vreodata daca radioamatorii YO dorim -si in ce masura- sa sprijinim in mod concret vreo schimbare, altfel decat prin vorbe sau cuvinte (de prea multe ori nepotrivite) scrise pe forum.

Lasand de-o parte vesnicul cuvant "sponsorizare" etern fluturat in astfel de situatii doar pentru a ocoli si a nu ataca miezul problemei, cuvant invocat de unii dar si acceptat intotdeauna in mod implicit de ceilalti poate cu scopul de a "rezolva" in stil balcanic si a pasa repede problema catre "cineva" ("cineva" insemnand intotdeauna "altcineva", plasand greutatea pe umerii altora mult mai putin numerosi), acel sprijin direct al fiecarui radioamator YO mentionat si de YO8RNI l-ar putea constitui chiar cotizata de membru si de beneficiar direct al rezultatelor activitatii FRR, deci lasand de-o parte modul in care acesta cotizatie ar ajunge la FRR ca rezultat al reorganizarii ei (prin intermediul clubului daca cluburile vor fi cele afiliate FRR, sau ca membrii directi, ori altfel):

Ce suma ati fi dispusi a plati ca si cotizatie anuala de membru, pentru restructurarea (renuntarea la tutela MTS, reorganizare), pentru functionarea (sediu, personal, dotare, cheltuieli curente, etc.) si pentru imbunatatirea majora a activitatii FRR in sensul sau in acele aspecte dorite de dumneavoastra (comunicarea cu membrii asociatiei, birou de QSL cu o buna functionare, revista cu specific RA, organizarea de -sau participarea la- evenimente specifice, promovarea RA, reprezentarea si sustinerea fata de autoritatile romane centrale specifice si fata de alte asociatii de RA din strainatate, etc.) ?
Nota: este vorba de suma pe care va trebui sa o cotizati dv. din propriul buzunar, si nu de ceea ce doriti sa ofere ceilalti!


a) 400 lei sau mai mult
b) 200 lei sau mai mult
c) 100 lei sau mai mult
d) 50 lei sau mai mult
e) 20 lei sau mai mult
f) 10 lei sau mai mult
g) 5 lei sau mai mult
h) "suma radioamatoriceasca"
i) nu ma intereseaza sau nu vreau sa devin membru al unei eventuale FRR reorganizate, indiferent de rezultate sau de conditiile oferiteUrmatorul sondaj dupa cel de mai sus, ar putea fi: pe durata acestui an, ati oferit personal sau ati obtinut din alta parte (de la firma la care lucrati sau pe care o detineti, etc.) vreo sponsorizare pentru clubul din care faceti parte sau pentru FRR, si care a fost valoare totala echivalenta aproximativa a acestor sponsorizari?"

Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 895
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Re: Intrebarea saptamanii

Mesajde n2yo » Mie Noi 26, 2014 8:45 pm

Multumesc pentru sugestie. O intrebare similara a mai fost pusa acum vreo 4 ani:
http://www.radioamator.ro/vot/vot_rezultate.php?id=268
"Pentru buna desfasurare a activitatilor si serviciilor ce ar trebui sa le faca FRR radioamatorilor romani ce cotizatie anuala ati fi dispus sa platiti?"

Cam doua treimi din respondenti ar cotiza cu nu mai mult de 10 EURO pe an, sau chiar cu nimic. Adica cel mult 50 de lei. Intrebarea poate fi pusa din nou, dar eu m-as feri sa folosesc expresii gen "restructurare" in sondaj pentru ca Radioamator.ro ar fi acuzat ca pune intrebari tendentioase. Care restructurare? as putea fi intrebat. De unde si pana unde asa ceva? Exista o dezbatere la nivel YO pe aceasta tema? Sau e vorba doar de 5-10 utilizatori de la Forum care bat campii neavand altceva mai bun de facut? Eu nu cred ca in conducerea FRR exista la aceasta ora vreo preocupare de "restructurare" in sensul schimbarii fundamentale a modului de functionare, afiliere etc.
De altfel sunt convins ca marea majoritate a radioamatorilor este sceptica la ideea unei restructurari si iata cateva argumente:

- avantajele unei organizatii cu afiliere directa si care se preocupa de radioamatorism si il reprezinta nu vor fi vizible imediat, ci treptat o data cu trecerea timpului, deci nu exista interesul obtinerii unui avantaj imediat.
- exista temerea ca apartenenta la aceasta organizatie va fi prea costisitoare, fata de serviciile furnizate, ceea ce ar face afilierea dificila, de unde rezulta finantare insuficienta, atragand asadar imposibilitatea suportarii cheltuielilor pentru servicii de calitate, ducand la scaderea numarului de membri pana la colaps.
- alinierea FRR alaturi de alte federatii sportive bine cunoscute (fotbal, gimnastica, atletism etc) reprezinta o carte de vizita care impune un respect formal. O data iesita din linia "federatiilor", ce reper ar mai avea noua organizatie cand se prezinta in fata societatii?
- o serie de radioamatori de performanta au obtinut sau se straduiesc sa obtina clasificari sportive, de pilda titlul de maestru al sportului, pentru palmares si poate pentru alimentarea unui ego. Acestia se tem ca o noua structura nu le va mai oferi titluri care sa aiba aceeasi valoare sociala.
- exista mitul ca o data trecuta pe finantare proprie 100%, se pierd sedii, functii etc si radioamatorii nu vor mai avea unde sa se intalneasca si sa activeze.
- noile functii de conducere nu vor mai avea titluri gen "presedinte de federatie" sau "secretar general de federatie" etc si va exista o rezistenta din partea conducerii pentru pastrarea structurii actuale care le ofera un titlu cu importanta mai mare.
- nu exista un lider sau un nucleu care sa militeze cu convingere pentru aceasta schimbare, ci doar indivizi care isi dau cu presupusul.
- nu exista un plan economic care sa demonstreze cu cifre ca aceasta organizatie autofinantata poate supravietui din cotizatii si oferi servicii de calitate mai buna decat cele actuale (revista, QSL-uri, reprezentativitate nationala etc).
- radioamatorii implicati in activitati de radiogoniometrie sau telegrafie sala, sau simpatizanti ai acestora se vor teme ca nu vor mai putea gasi resurse financiare sa participe la activitati, in special la competitii.
- exista teama ca noua organizatie nu va atinge o "masa critica" dincolo de care fie posibil ca organizatia sa devina reprezentativa fata de IARU, ANCOM si alte structuri de nivel mondial sai national.
- o serie de radioamatori YO de prestigiu care ar putea fi influenti in luarea unei decizii in favoarea restructurarii nu au nicio opinie si prefera sa fie dusi de val. Comunitatea radioamatorilor YO ar putea percepe acest lucru drept o acceptare a situatiei existente ca fiind suficient de buna, nefiind necesara vreoo schimbare.
- si altele :)

73s de Ciprian N2YO

yo2ya
Mesaje: 127
Membru din: Vin Iul 22, 2011 10:34 pm
Contact:

Re: Intrebarea saptamanii

Mesajde yo2ya » Mie Noi 26, 2014 8:48 pm

Buna,
Foarte bune propunerile ptr intrebarea saptaminii inaintate de yo9fzs,dar parca ceva asemanator am mai vazut la rubrica respectiva.
As mai avea totusi un comentariu:daca e sa traiasca FRR-ul numai din cotizatii atunci deja putem pregati coliva.
In paralel cu radioamatorismul sint si pasionat de munte si vrind nevrind am fost o perioada membru(prin intermediul clubului montan) la federatia de profil.Nici acolo nu se traiaste din cotizatii, se fac mici afaceri, se organizeaza sistematic cursuri de initiere, fotografie,etc,toate sub forma de tabere unde din taxa de participare se acopera cheltuielile si mai ramin citiva lei pentru federatie,se mai tiparesc harti, se ofera ghizi pentru diverse grupuri,etc.
Ar trebui sa ne uitam si in ograda altora(ARRL,DARC) si sa luam exemplu de la ei.O simpla vizita pe site-ul ARRL poate fi edificatoare.Multi banuti $$$ (cred) ca se fac numai din diplomele si plachetele oferite de ei, pe linga asta sint diverse carti,reviste etc.
Parerea mea!
73 si s-auzim numai de bine!

yo7gdb
Mesaje: 10
Membru din: Lun Aug 16, 2010 6:01 pm
Contact:

Re: Intrebarea saptamanii

Mesajde yo7gdb » Dum Iun 21, 2015 5:17 pm

Considerati ca FRR ar trebui sa ia in considerare QSL-urile sosite prin E-QSL (cele cu AG) pentru clasificarile sportive interne, de ex. membru DXCC ?

Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 895
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Re: Intrebarea saptamanii

Mesajde n2yo » Lun Iun 22, 2015 6:38 am

Prefer sa evit sa pun la Intrebarea saptamanii sondaje care se refera mai degraba la functionarea FRR, clasificarile sportive etc. In mod normal doar membrii FRR ar fi in masura sa raspunda, dar site-ul Radioamator.ro este vizitat atat de membri, cat si de nemembri FRR. Din cand in cand pe acest site apar si intrebari care se refera la activitate FRR in general, sau la statut, aceasta pentru ca organizatia nationala reprezinta interesele radioamatorilor YO, si de aceea opinia tuturor radioamatorilor ar trebui luata in considerare.
Sondajul propus de dumneavoastra, ca si multe altele, ar putea foarte bine sa fie administrate de catre conducerea FRR catre membri prin mijloacele specifice pe care aceasta organizatie le foloseste pentru comunicare, in special site-urile web, motiv pentru care va sugerez sa contactati pe cineva din conducerea FRR.
Din pacate, asa cum si mie mi s-a intamplat, s-ar putea sa fiti indrumat sa va adresati clubului afiliat la care sunteti membru, acesta la randul lui urmand sa contacteze secretarul general prin documente oficiale care sa contina propunerea dv. Va doresc succes.

73s de Ciprian N2YO


Înapoi la “Noutati, critici si sugestii (despre radioamator.ro)”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator