Atitudine de organizator

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
YO8RFS
Mesaje: 125
Membru din: Lun Iun 21, 2010 9:06 am
Contact:

Re: Atitudine de organizator

Mesajde YO8RFS » Dum Dec 06, 2015 4:37 pm

yo2loj scrie:
YO3JW scrie:...
Pentru YO2LOJ, Marius
Eu unul mai particip la unele concursuri si cred asi putea sa fiu indreptatit sa comentez. Dar asa de pe margine, doar de a chibita.....
Esti dispus sa pui la bataie un amarat de calculator + anexe, cu programe, care sa fie folosit in acest scop de la tine de acasa?

Pit YO3JW


Nu numai ca sunt dispus, dar am si pus la bataie un nu atat de amarat server de la mine de acasa, care este portal APSR, DX cluster, server de web, server de mail, gateway AMPR, server de VOIP, echolink, forum si multe altele, accesibil pentru TOTI radioamatorii care doresc, si asta exclusiv pe barba mea figurativa si pe banii mei. Si asta de vre-o 3-4 ani.

Insa daca FRR ar avea un pic de ambitie, nu cred ca nu s-ar putea gasi o solutie de finantare exact de la mult laudatul MTS. Sau chiar niste bani europeni.

Si acum vin si eu cu intrebarea: Care din membrii conducerii FRR sunt dispusi sa investeasca banii proprii intr-un asemena sistem, care sa functioneze la ei acasa, pe banii lor?
Mai frumos, eu pun la bataie un server, gratis. Cine din conducerea FRR se angajeaza, pe semnatura, sa-l tina functional 24/7, pe banii lor, acasa? Asa, de vre-o 300 kWh/luna. Macar 1 an - doi.
Va dau eu raspunsul: NIMENI. Pentru ca nimeni nu s-a bagat acolo sa dea bani. Pentru ca, de obicei, mojicia si dorinta de putere este motorul ascensunii in organele de conducere, indiferent de nivel, si in nici un caz dorinta de a face sau de a darui.

Ca sa revenim la topicul nostru: Daca nu faci nimic....esti vinovat ca de ce nu faci ceva?....daca faci ceva ...de ce dracu faci, cine te crezi? nu poti si tu sa stai ca toata lumea ? Asa ca orice ai face esti vinovat ! :mrgreen:
Federatia a avut oferte bune dar au fost ignorate cu indirjire.
Eu nu cred ca la nivel de Bucuresti nu se gaseau 2-3 tineri care chiar stiu sa foloseasca un PC pentru a gestiona primirea a 100-200 loguri. Se scriau asemenea programe in Basic ..pe vremea HC-urilor... Sincer nu inteleg de ce se lasa sa fie disconsiderati toti cei ce vor sa faca ceva. Dar e mai simplu sa lasi sa
persiste balacareala.
Atunci cind lucrurile sint clare....discutiile anoste, lipsite de substanta cad de la sine.... Marius, retine ca nici o fapta buna nu ramane nepedepsita !!! :lol:

yo2loj
Mesaje: 343
Membru din: Dum Iul 30, 2017 7:06 pm
Contact:

Re: Atitudine de organizator

Mesajde yo2loj » Dum Dec 06, 2015 5:36 pm

YO8RFS scrie:Marius, retine ca nici o fapta buna nu ramane nepedepsita !!! :lol:


Ai mare dreptate, din pacate.

Asa ca haideti sa o lasam mai moale cu acuze de "chibitat".
Ca pe aproape toti marii "sportivi" nu-i gasesti pe niciunde, in nici un proiect. Pe net, in afara de pagina personala de pe QRZ si poate un clasament-doua, nu apar pe niciunde. Si toti urla despre marile lor contributii la activitatea de radioamatorism, care nu exista. Participarea la concursuri nu e contributie, este o activitate personala, pentru gloria lor personala. La fel si DXCC-urile si alte mari "contributii".
Contributie se numeste ceea ce creezi si oferi altora inspre folosire, fara sa ceri nimic in schimb. Faptul ca cineva obtine o diploma sau castiga un concurs nu ma incalzeste cu nimic. E meritul lui si munca lui, si atat. Viata mea nu devine nici mai buna, nici mai rea datorita acelei "contributii".
Insa la cate repetoare ati pus bani stimati "contribuitori" la propasirea radioamatorismului romanesc, sau cate echipamente ati donat? Cate servicii puneti la dispozia altora pe banii vostrii? Macar un digipeater, sau un nod echolink? O activitate voluntara pe la cate o organizatie internationala? Un soft pus la dispozitia publicului? Ceva?
Dar nu, urlatorii care se cred "valori" si "contribuitori" de fapt nu fac nimic pentru altii. Fac altii pentru ei, care sunt apoi luati la 11 metrii de catre marii valorosi...

YO6CUF
Mesaje: 27
Membru din: Lun Ian 02, 2012 1:22 pm
Contact:

Re: Atitudine de organizator

Mesajde YO6CUF » Dum Dec 06, 2015 5:46 pm

Pe vremuri, daca nu aveai calculator , puteai sa trimit logul si pe hartie (cum se mai permite pe la unele concursuri internationale). Acum am vazut ca majoritatea concursurilor YO trebuie sa trimiti obligatoriu log in format electronic. Avantajul este clar pentru electronic care ajuta organizatorul sa verifice mai bine si mai repede datele din concurs. Robotelul iti retransmite confirmarea de primire a logului si eventualele erori de redactare.
YO9HG, YO4BKM si multi altii in YO au contributii foarte bune la conceperea de softuri de concurs si de verificare pentru competitiile national. Ii felicit pentru contributiile lor.
Acest comentariu l-am facut pentru a reveni la topicul discutiilor despre organizarea si verificarea logurilor de concurs.

In ceea ce priveste discutia legata de activitatea unora sau altora, cine nu are istorie nu are trecut. Daca ne raportam doar la cei de azi inseamna ca ii uitam pe YO3RF, YO3LX, YO4HW, YO3UA si multi altii care s-au luptat in anii '80 pentru drepturi mai largi ale radioamatorilor din YO.

Eu am invatat sa lucrez in banda de 10 m ajutat de YO3JW. M-am antrenat si m-am format pentru banda de 40 m cu ajutorul lui YO3RF, YO3APJ si a radioclubului studentesc YO3KSC. In banda de 2 m am invatat sa lucrez gratie prietenilor mei radioamatori din YO5 de la Nasaud, acolo unde in fiecare iarna si fiecare vara , in vacantele studentesti, mergeam cu statia dupa mine.

Am lucrat ani de zile in QRP si am fost admis in clubul QRP-YO de domnul Bratu dupa ce am facut legaturi in 40 m din varful muntilor Rodnei cu 3 W pe antena inverted "V" pentru 7 MHz.

Particip activ la programe de genul YOFF, SOTA, OIR, ARER.

Am asteptat autorizatia de emisie timp de 1 an( am primit-o in vara lui 1981), dar a meritat (proveneam din familie cu intelectuali neagreati de regimul comunist si totusi , fara sa fiu aservit in vreun fel, am primit autorizatia).

Am finantat ani de zile din fonduri proprii cluburi de radioamatori ( YO9KYE, YO6KNX) si am participat la multe concursuri nationale si internationale. Toate acestea le-am facut pentru ca iubesc acest Hobby care este radioamatorismul si ma port corect cu toti din banda pentru a-mi lasa loc de "buna ziua" de la toti. Si eu am fost acuzat de multe lucruri neadevarate, ca si multi din vechii mei prieteni, dar la final s-a dovedit ca erau acuzatii fara suport, lansate poate fara voie, sub influenta altora care nu ma prea aveau la inima. Dar eu iert si uit toate acestea pentru ca majoritatea radioamatorilor romani sunt dedicati acestui hobby si cauta sa fie prieteni unii cu altii.
Regretatul Vasile Ciobanita ma alinta uneori cu expresia " parinte" (in sens religios) deoarece stia ca sunt crestin baptist si predicam intr-o biserica din Bucuresti in anii 2003-2007. Nu m-am suparat, chiar m-am bucurat ca cineva a apreciat acest lucru.
Sunt multi alti radioamatori YO care au primit din partea mea gratuit diverse materiale ca sa poata fi activi in benzile de radioamatorism. Hai sa ne ajutam unii pe altii, sa facem cat mai multe activitati de activare a tuturor benzilor de radioamatori si a tuturor modurilor de lucru (CW, SSB, FM, RTTY, PSK, via satelit , etc.). Numai asa ne putem face bine cunoscuti in Europa si in lume.

yo2loj
Mesaje: 343
Membru din: Dum Iul 30, 2017 7:06 pm
Contact:

Re: Atitudine de organizator

Mesajde yo2loj » Dum Dec 06, 2015 5:50 pm

YO6CUF scrie:...
In ceea ce priveste discutia legata de activitatea unora sau altora, cine nu are istorie nu are trecut. Daca ne raportam doar la cei de azi inseamna ca ii uitam pe YO3RF, YO3LX, YO4HW, YO3UA si multi altii care s-au luptat in anii '80 pentru drepturi mai largi ale radioamatorilor din YO.
...


Foarte corect, cine nu are istorie, nu are trecut.
Insa cine se agata de trecut nu are viitor. Si asta este marea problema.
(@YO6CUF - remarca nu este personala - chiar e foarte bine punctata)

YO8RFS
Mesaje: 125
Membru din: Lun Iun 21, 2010 9:06 am
Contact:

Re: Atitudine de organizator

Mesajde YO8RFS » Dum Dec 06, 2015 6:10 pm

Abia acum ai pus cu adevarat punctul pe "i". Adevaruri dureroase, dar reale din pacate.... Din partea mea un sincer bravo pentru gindire, actiuni si...verticalitate.

yo7cju
Mesaje: 11
Membru din: Vin Oct 26, 2012 1:40 pm
Contact:

Re: Atitudine de organizator

Mesajde yo7cju » Dum Dec 06, 2015 7:51 pm

rog administratorul acestui sait sa inceteze acest subiect . e penibil

YO4SI
Mesaje: 405
Membru din: Mie Oct 12, 2011 2:03 am
Contact:

Re: Atitudine de organizator

Mesajde YO4SI » Dum Dec 06, 2015 11:34 pm

Chiar asa ? Oare sa reuseasca cei care se straduiesc de zeci de ani sa distruga acest popor ? Dezbina si stapaneste ! Totusi speranta a ramas in tineri. Sa fim optimisti ! 73s ! Mircea = yo4si.

Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 1006
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Re: Atitudine de organizator

Mesajde n2yo » Lun Dec 07, 2015 1:13 am

Propun pastrarea comentariilor pe tema propusa de initiator (YO6EX). Pentru discutii legate de moralitate si etica in activitatea de radioamatorism din trecut si din prezent, sugerez crearea unui nou topic.

73s de Ciprian N2YO

YO9HSW
Mesaje: 147
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 1:54 pm
Contact:

Re: Atitudine de organizator

Mesajde YO9HSW » Lun Dec 07, 2015 9:12 am

De ce se (minte) acrediteaza ideea falsa ca e nevoie de servere dedicate, 24/7, redundanta si alte prostii din astea. Pentru nespecialisti, retineti ca robotul care confirma primirea log-ului seamana cu paginile de introducere de anunturi de pe site-ul lui N2YO. Vi se pare complicat? FRR are site web, o multime de cluburi si radioamatori au propriul site. Asa ca servere exista si chiar sunt destule. Lipseste persoana care sa scrie/modifice un script oarecare. De fapt nici aceasta persoana nu lipseste, eu sunt sigur ca sunt destui voluntari. Dar bunicul povestea ca nemtii spuneau mereu despre romanii ca sunt buni ostasi insa majoritatea ofiterilor este total incompetenta...

Avatar utilizator
yo5er
Mesaje: 351
Membru din: Mie Oct 26, 2011 2:39 pm
Contact:

Re: Atitudine de organizator

Mesajde yo5er » Lun Dec 07, 2015 10:16 am

@YO6EX asa vad si eu lucrurile in cazul oricarui concurs, incepand de la regulamente fara lacune, confirmari de primire a logurilor consistente (nu doar un mail cu: am primit un fisier nu stiu ce contine), postarea rezultatelor provizorii, finale fara intrecerea termenelor de publicare si bine-nteles comunicarea dintre organizator si concurent.
La Cupa FM Nasaud avem o confirmare instant uploadul facandu-se la adresa de mai jos (adresa ce functioneaza pentrtu teste si inafara concursului) http://yo5er.ro/Concurs/Upload/upload.php
Sunt convins ca o sa apara in mai toate concursurile arbitrare complet computerizata, anul trecut am dat startul la asa ceva in ukv. Pacat ca timpul e scurt si pretios si nu ne lasa sa ne ocupam de tot ce ne trece prin cap.

73's Septy
YO5ER
-YO5KUC Member
-YO DX Club Member #500
http://www.yo5er.ro


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori