"CONVOCATOR" LA ADUNAREA GENERALA

Activitati de club, adunari generale, diplome, indicative speciale...
yo4hgx
Mesaje: 315
Membru din: Sâm Iun 12, 2010 3:02 am
Contact:

Re: "CONVOCATOR" LA ADUNAREA GENERALA

Mesajde yo4hgx » Sâm Mar 19, 2011 4:56 am

Deci, daca am inteles eu bine, cu alte cuvinte facem apel la niste delegati a caror identitate nu o cunoastem, cerandu'le sa fie atenti cum voteaza niste candidati a caror identitate nu o cunoastem, pentru niste functii vacante pe care nu le cunoastem si un statut al carui continut sau cel putin forma finala nu o cunoastem si, totodata, solicitam ca acestia sa verifice o un bilant contabil fara a cunoaste din ce surse si ce sume au fost incasate si nici cat si pentru ce anume s'a cheltuit...

Serios, in aceste conditii chiar se asteapta cineva ca "APELUL CĂTRE DELEGAŢII LA ADUNAREA GENERALĂ DIN 9 APRILIE 2011" sa fie luat in seama??? De catre cine? Cum?

Cum spuneam in prima mea interventie, timpul discutiilor sterile a trecut demult. Daca se doreste cu adevarat o schimbare e nevoie de actiune. Din pacate eu nu am nici cunostintele nici "greutatea" necesara pentru a avea o astfel de initiativa. Si pentru ca vad ca ne tot ascundem dupa deget, o sa spun lucrurilor pe nume: pentru inceput cred ca ar fi nevoie de o persoana, repet, O SINGURA PERSOANA care sa accepte onoarea si mai ales responsabilitatea organizarii unei astfel de actiuni la nivel national si care, impreuna cu un grup de delegati ai fiecarui district (altii decat cei "oficiali") sa reprezinte CU ADEVARAT interesele radioamatorilor din YO la adunarea generala a CA al FRR.

Este cineva dispus sa se inhame la o asemenea corvoada? Cineva cu suficienta experienta, carisma, moralitate si mai ales determinare? Suntem noi ceilalti suficienti de maturi si solidari sa'l sprijinim trecand peste diferendurile de ordin etnic, religios, trecut politic... etc.?

Administratorul acestui forum ne'a oferit posibilitatea de a ne organiza, altfel decat sub tutela FRR, astfel ca se pot deschide grupuri de discutii pe fiecare district, unde s'ar putea primi si analiza propuneri (sau auto-propuneri) pentru "delegatii neoficiali".

YO3HJV s'a oferit deja sa ajute la realizarea unui nou statut. La fel, se poate deschide un topic pentru primirea de propuneri de amendamente sau prevederi noi, in care acestea ar putea fi comentate liber si apoi centralizate.

Odata grupul constituit, impreuna cu initiatorul actiunii ar putea participa la sedinta CA al FRR si interpela nominal pe membrii acestuia, functie de responsabilitati.

Cum vremurile sunt grele si unii dintre potentialii delegati "neoficiali" ar putea avea dificultati in acoperirea cheltuielilor de deplasare, am putea organiza o cheta speciala in acest scop.

Acestea sunt doar cateva idei, care probabil ar putea constitui premisele schimbarii... cu o singura conditie insa: ACEASTA SA FIE DORITA DE MAJORITATE! In acest sens, membrii FRR (intr'o formula sau alta) ar trebui sa fie pregatiti sa se desparta de aceasta daca politica FRR nu se va modifica (in bine).

73 Marius

yo3hjv
Mesaje: 783
Membru din: Lun Iun 21, 2010 10:12 pm
Contact:

Re: "CONVOCATOR" LA ADUNAREA GENERALA

Mesajde yo3hjv » Dum Mar 20, 2011 4:57 pm

Experienta SRR demonstreaza ca oamnii sunt mai interesati sa primeasca decat sa contribuie, sa aplice "scoala tu ..." decat sa lupte, demonstreaza ca inceputul de la zero pe premise sanatoase sperie si ca perspectiva intreprinderii pe propriile picioare este mai inspaimantatoare decat perspectiva iminenta a dezmembrarii.
In acest context, al unei federatii, este greu de presupus ca FRR se va reforma atat de profund incat sa devina acea organizatie flexibila care sa actioneze ca un corp comun in relatia cu institutiile interne si cu IARU.
Cati stiu cum functioneaza IARU?
Cati stiu cum sprijina IARU activitatea radioamatorilor?
Cati stiu care sunt recomandarile IARU cu privire la activitatile organizatiilor reprezentative?
In fond si la urma urmei, facand abstractie de FRR, ce isi doresc radioamatorii de la o asemenea organizatie, in afara unui Birou QSL si, mai ales, cati si cat de mult sunt dispusi membrii sa participe la activitatile acestei organizatii?
De la aceste probleme trebuie sa plece un curent reformist.
Abia apoi, se poate discuta daca reforma se petrece in interiorul FRR sau este cazul ca reformistii sa se desparta de organizatie si sa infiinteze una noua.
Pana una alta, fenomenul fraudei la concursuri este o problema minora si care nu face dacat sa scada nota acordata FRR de la 0 la minus 1 pentru ca FRR nu a avut nicio initiativa care sa aiba rasunet in cadrul IARU Region I desi, potrivit actului la care a aderat are o serie de obligatii.
Dar nu trebuie uitat ca FRR, privita la nivel de organe de conducere este ceea ce membrii, in cele din urma oamenii, ii impun sa fie! Din acest motiv sunt reticent cu privire la o reala reformare. Din acest motiv nu am mai dorit sa particip la viata FRR dupa experienta catorva CA la care am participat (mea culpa, au fost doar vreo doua).
Fara sa iau partea Presedintelui, indiferent cum se numeste el, este complet inechitabil ca 1000 de oameni sa pretinda acelui om sa faca el tot iar ei sa critice de pe mantinela!
Nu in ultimul rand, demersul este imperfect pentru ca, asa cum este el realizat, imi lasa senzatia ca este opera unei singure persoane care a compilat o serie de nemultumiri de pe un forum. Cel putin comentariile arata ca demersul ar fi putut sa fie mai amplu. In fine.

S-a mai spus despre statutul FRR ca ar fi ilegal. Fals, el este perfect legal, find verificat de un judecator si o ceata de specialisti dintr-un minister. Imperfectiunea lui deriva nu din ilegalitate ci din nereprezentativitate...
Si mai este ceva: Este dificil ca FRR (sau orice se pune in loc) sa multumeasca pe FIECARE membru; face parte din exercitiul democratic acceptarea deciziei contrare si arta compromisului, conditii pe care in YO cu greu le vom accepta cat timp fiecare asteapta sa primeasca ceva si cata vreme reforma nu scutura din temelii scaunele.
Nu in ultimul rand, in aceste ocazii, cei care vin pot fi mai rai ca cei care sunt alungati, ceea ce presupune atentie marita. Istoria recenta sustine deplin teoria aceasta (parlament, presedintie - intentionat scrise cu minuscule).

Off-topic: folosirea corecta a caps-ului si a bold-urilor tine de "netiquette", ceva ce este, la nivel de internet, ceea ce este manualul de bune practici pentru radioamatori!

73
Pagina mea: http://yo3hjv.blogspot.com/
Societatea Romana a Radioamatorilor

yo2lsp
Mesaje: 62
Membru din: Dum Iun 20, 2010 12:03 am
Contact:

Re: "CONVOCATOR" LA ADUNAREA GENERALA

Mesajde yo2lsp » Lun Mar 21, 2011 7:28 am

Un punct de vedere corect, cu care sunt total de acord. Dreptul ti-a dezvoltat "stiinta" discursului. Mai ramane ca ceilalti sa stie sa asculte.
Nu vreau sa fiu rau, dar problemele radiomatorismului romanesc se vor rezolva odata cu schimbarea generatiilor. Pe moment, putine sanse...
Cine doreste schimbarea , alternative sunt: SRR, Asociatia QSO BANAT , si alte cluburi care nu sunt afiliate FRR; sau cum spuneai si tu: pot chiar ei sa constituie una. Totul e sa vrei sa faci ceva. Nu e suficient sa ceri si sa astepti sa se intample. E nevoie sa te mai si implici.

73!

Avatar utilizator
YO6EX
Mesaje: 1044
Membru din: Lun Iun 28, 2010 11:40 am
Contact:

Re: "CONVOCATOR" LA ADUNAREA GENERALA

Mesajde YO6EX » Lun Mar 21, 2011 12:32 pm

yo2lsp scrie:Cine doreste schimbarea , alternative sunt: SRR, Asociatia QSO BANAT , si alte cluburi care nu sunt afiliate FRR

73!


Cred că nu ai înţeles. Aici este vorba de o asociaţie naţională. Nu de un club local.
Probabil că alternativa la un FRR nereformat, învechit, va fi o asociaţie (naţională) nouă, unde să se poată înscrie orice radioamator, persoană fizică şi care asociaţie să servească interesele radioamatorilor.

yo2lsp
Mesaje: 62
Membru din: Dum Iun 20, 2010 12:03 am
Contact:

Re: "CONVOCATOR" LA ADUNAREA GENERALA

Mesajde yo2lsp » Lun Mar 21, 2011 1:58 pm

Ba am inteles foarte bine. Atat SRR-ul cat si AQB sunt asociatii nationale , dar care pentru moment au doar cate 1 radioclub. Cine impiedica clubul din orasul x sau y sa se rupa de FRR si sa se afilieze la o alta asociatie nationala? Sau varianta 2: se aduna in Bucuresti sau aiurea cluburile si radioamatorii nemultumiti de prestatia FRR si organizeaza o noua asociatie nationala. Are loc sedinta de constituire, se imputenicesc niste persoane pentru intocmirea actelor, se discuta un statut. Unde este problema?
Se poate testa foarte usor: Unul din semnatarii petitiei , un om hotarat si care vrea sa faca ceva, cauta o sala , stabileste o data peste 2-3 saptamani astepata reprezentatii cluburilor sau radioamatorii care vor sa stea la baza unei noi asociatii nationale constituite pe baze noi si solide.

Se ofera careva?

P.S. Daca nu aveti sala, va pun la dispozitie gratuit o sala de 500 pers in TM.

yo4dft
Mesaje: 47
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:10 am
Contact:

Re: "CONVOCATOR" LA ADUNAREA GENERALA

Mesajde yo4dft » Lun Mar 21, 2011 3:12 pm

Mii de scuze pentru ce urmeaza, dar sunt cateva elemente de care trebuie sa tinem cont. Existenta juridica a FRR este strans legata de niste prevederi din Legea 69 din 2000, Legea Educatiei Fizice si a Sportului. Conform acestei legi, poate exista o singura Federatie pe ramura sportiva. Tot in lege se defineste ce inseamna educatie fizica si sport: "toate formele de activitate fizica menite, printr-o participare organizatã sau independenta, sa exprime sau sa amelioreze condiţia fizica şi confortul spiritual, sa stabileascã relaţii sociale civilizate şi sa conducã la obţinerea de rezultate în competitii de orice nivel." Cat de mult se inscrie radioamatorismul in aceasta definitie, las pe fiecare sa judece. Parerea mea este ca aceasta lege nu tine cont de realitatile radioamatorismului, cei care au redactat-o la vremea respectiva considerand ca sportul inseamna in mod automat muschi, minge si teren. Daca studiem Statutul FRR vom observa ca nu este definit radioamatorismul, desi pare ciudat de ce ar trebui definit. Dar daca in lege, chiar la articolul 1 definesc ce este educatia fizica si sportul , de ce nu am face la fel si in Statut ?
Am avut curiozitatea de a citi statutul catorva federatii de pe afara, din tari ale Uniunii Europene dar si de dincolo de ocean. Majoritatea statutelor definesc de fapt radioamatorismul si in primul capitol expun scopul existentei Federatiei respective.
Spre exemplu, ARRL vorbeste in statut, la articolul 2 despre "the promotion of interest in Amateur Radio communication and experimentation; the establishment of Amateur Radio networks to provide electronic communications in the event of disasters or other emergencies; the furtherance of the public welfare; the advancement of the radio art; the fostering and promotion of noncommercial intercommunication by electronic means throughout the world; the fostering of education in the field of electronic communication; the promotion and conduct of research and development to further the development of electronic communication; the dissemination of technical, educational and scientific information relating to electronic communication; and the printing and publishing of documents, books, magazines, newspapers and pamphlets necessary or incidental to any of the above purposes."
Francezii vorbesc in articolul 1 despre "a) de créer un lien amical entre les radioamateurs, les écouteurs des bandes radioamateurs ou toutes personnes s'intéressant aux activités radioamateurs et s'engageant à en respecter les règles ;
b) de faciliter l'activité technique des radioamateurs et d'organiser tous les essais nationaux ou internationaux nécessaires à cette activité, dans le cadre du « Service d'amateur » et du « Service d'amateur par satellite » définis par le règlement des radiocommunications de l'union internationale des télécommunications, UIT, comme « Service de radiocommunication ayant pour objet l'instruction individuelle, l'intercommunication et les études techniques, effectué par des radioamateurs, personnes dûment autorisées s'intéressant à la technique de la radioélectricité à titre uniquement personnel et sans intérêt pécuniaire » ;
c) de prêter le concours bénévole de leurs membres aux chercheurs, aux laboratoires officiels ou privés, aux services publics en vue d'essais techniques ou d'applications dans le domaine des radiocommunications."

Dupa cum vedeti, ei au gandit un statut care reprezinta realitatea radioamatorismului, in care se vorbeste despre experimentarea comunicatiilor si a constructiei de echipamente,. etc. La noi, statutul a fost scris pentru a se alinia prevederilor Legii sportului, chiar daca aceasta nu respecta realitatea noastra. Exista multe argumente, voi aduce doar unul: conform articolului 88 litera b reprezinta contraventie urmatoarea fapta: "participarea la activitãţile sportive organizate a sportivilor care nu prezintã avizul medical, conform prevederilor art. 55"
Si acum, principiul convoiului din Pacific: exista un radioamator, unul singur, care si-a prezentat avizul medical (cui ???) inainte de vreun concurs de trafic ???
YO4DFT - Cristian

yo4dft
Mesaje: 47
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:10 am
Contact:

Statut - art 114 - CONFISCAREA ???

Mesajde yo4dft » Lun Mar 21, 2011 3:58 pm

Din nou, cu scuzele de rigoare pentru limbarnita...Cineva spunea mai devreme ca statutul a fost scris de un avocat, avizat de un judecator. Eu nu il contrazic, asa o fi ! Atata tot, avocatul o fi fost specializat pe divorturi iar judecatorul o fi fost judecator de pace.
In statutul FRR, la sanctiuni, gasim o chestiune foarte curioasa (art 114, litera g).
"Confiscarea bunurilor care au prejudiciat partea vătămată"
Termenul juridic cred ca ar fi "confiscarea speciala", dar problema majora este ca o confiscare o poate dispune doar un procuror sau o instanta, in conformitate cu art 118 din Codul Penal si 439 Cod procedura penala !!!
Mai mult decat atat, printre masurile disciplinare regasim la punctul b amenda, dar nu gasim nicaieri cuantumul acesteia !!! Nu gasim nici categoria juridica a amendei, o fi penala (ca tot facem confiscari), o fi administrativa, or fi amenzile din legea sportului ?

YO4DFT - Cristian

yo4dft
Mesaje: 47
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:10 am
Contact:

Statut FRR, art.122, retragerea din FRR

Mesajde yo4dft » Lun Mar 21, 2011 4:08 pm

Art.122 Un membru afiliat este autorizat sã se retragã din federatie în urmatoarele conditii:
Hotãrârea de retragere sã fie aprobatã, în prealabil, cu minimum 2/3 din voturile Adunãrii Generale.
Retragerea unui membru afiliat din F.R.R., se aprobã de Consiliul de Administratie care informeazã Adunarea Generalã la prima întâlnire.


O retragere (sau orice altceva) nu poate fi aprobata separat de doua structuri de genul CA si AGA. In cazul AGA si CA, competentele se impart, unul avizeaza altul aproba sau unul aproba si altul ia la cunostinta.
Mai mult decat atat, o afiliere este o exprimare a unui act de vointa. Orice act de vointa este revocabil de persoana care l-a executat, atata vreme cat nu s-au produs efecte juridice (ex: donatia, adica trecerea unui bun de la o persoana la alta). In cazul de fata, afilierea nu produce efecte juridice (nu se modifica statutul nimanui), deci dezafilierea nu poate fi aprobata, este suficient actul de vointa. Adica e ca la demisie, demisia nu se aproba, se ia act de ea.

YO4DFT - Cristian

yo4dft
Mesaje: 47
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:10 am
Contact:

Statut FRR, art 89 - Presedintele de onoare

Mesajde yo4dft » Lun Mar 21, 2011 4:20 pm

Art.89 Preşedintele de Onoare este propus şi aprobat din rândul personalitatilor marcante ale vietii politice, economice sau sportive si in activitatea sa şi trebuie sa respecte statutul federatiei si regulamentele sale.
Deci, sa incepem radioamatorismul prin a da o atentie deosebita politicii !!! Intai politica si la sfarsit sportul !!!
Nu va mai plictisesc cu extrasele din statutul altor federatii, dar peste tot am gasit un principiu general: fara imixtiuni in politica !!!

YO4DFT - Cristian

P.S. Sa imi ia cineva statutul FRR din fata !!!

yo4dft
Mesaje: 47
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:10 am
Contact:

Statut FRR - art 41 - publicitatea adunarilor

Mesajde yo4dft » Lun Mar 21, 2011 4:32 pm

Art.41 In principiu, Adunarea Generala va fi publica, accesul fiind permis pe baza de invitatii. Invitatii pot fi scosi din Adunarea Generala daca majoritatea simpla a delegatiilor hotarasc astfel.

In principiu, daca te declari si esti nominalizat de interes public, atunci trebuie sa fii public si transparent. Poti sa limitezi publicul la numarul de locuri din sala, poti sa evacuezi daca perturba sedinta, dar principiul este ca trebuie sa fii transparent. Mai mult decat atat, cine face invitatiile ? Daca invitatiile sunt facute de cei care numara voturile, este OK (am fost rautacios) !!!
Discutam aici despre Adunarea Generala, nu despre CA. Adunarea generala este un organ legislativ, nu unul executiv, deci publicitatea si transparenta se impune.

YO4DFT - Cristian


Înapoi la “Cluburi si asociatii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori