CN US CW

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
yo8cln
Mesaje: 960
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 9:32 am
Contact:

CN US CW

Mesajde yo8cln » Joi Mar 03, 2016 2:00 pm

In regulament scrie ca, arbitrii vor fi anuntati cu 45 de zile inainte de concurs ! S-a facut acest lucru ? In exemplul de controale la o etapa este un nr . de skype ! O fi ceva gen " bate saua sa priceapa iapa " (asta sub forma de gluma). 73 ! de yo8cln.

yo5ajr
Mesaje: 730
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: CN US CW

Mesajde yo5ajr » Vin Mar 04, 2016 6:18 pm

La FRR se misca ceva. Sa avem rabdare si intelegere. Acu-si e CN CW US - Haideti sa participam cat mai multi, confirmand o gandire pozitiva. Poate la anu se va putea reduce cele opt etape de cate 8 ori 30 de minute la doua etape. Daca stie cineva ce s-a intamplat cu softul "Hamware" creat de George yO9HSW? Eu consider ca pentru concursurile interne este conceputa excelent, prietenos si intuitiv. Mai foloseste cineva? La unii aud ca nu recunoaste Com - urile, nu merge in CW, nu stie fisiere audio etc. George - nu mai fii asa de suparat, nu suntem cu totii carcotasi.
73 se Miki YO5AJR

yo4fyq
Mesaje: 349
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 12:43 am
Contact:

Re: CN US CW 2016

Mesajde yo4fyq » Vin Mar 04, 2016 7:33 pm

Salut Miki ,
yo5ajr scrie:Poate la anu se va putea reduce cele opt etape de cate 8 ori 30 de minute la doua etape.

Pentru moment cele 8 etape sunt mai dinamice dinamice , asa cum ai spus si tu sa intre mai multa indicative. Fiecare legatura conteaza , Campionatele Nationale ( CW, SSB , UUS) sunt un prilej de reintalinere si cel mai important este ca fiecare sa se considere ca ,, fiecare participa si nu concureaza '' Daca fiecare club sau judet ar activa cel putin 2 indicative socoteala ar fi alta la numarul de etape . Imi aduc aminte prin '92 si dupa cand am pasit in cadrul clubului YO4KCA cum se reanima activitatea in jurul campionatelor ...

yo5ajr scrie:Daca stie cineva ce s-a intamplat cu softul "Hamware" creat de George yO9HSW? Eu consider ca pentru concursurile interne este conceputa excelent, prietenos si intuitiv. Mai foloseste cineva? La unii aud ca nu recunoaste Com - urile, nu merge in CW, nu stie fisiere audio etc. George - nu mai fii asa de suparat, nu suntem cu totii carcotasi.

Da asa este un program foarte bun, am avut ocazia de a folosi ambele variante, pentru US si UUS . Poate George in putinul timp pe care il are la dispozitie revine cu o noua varianta necesara tuturor (US si UUS)

PS : Numai cine nu participa nu stie .....

73 de yo4fyq/kn44fd
73 de YO4FYQ/KN44FD Claudiu
http://www.uus.ro

yo4fyq
Mesaje: 349
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 12:43 am
Contact:

Re: CN US CW 2016

Mesajde yo4fyq » Dum Mar 27, 2016 1:37 pm

Au aparut si rezultatele de la campoinatul national de telegrafie US 2016 . Felicitari tuturor participantilor si lui Margarit (YO9HG) pentru arbitrajul rapid si transparent . Este ceva atipic in YO, daca am regasi aceeasi atitudine de corectare rapida si in alte concursuri.....

https://drive.google.com/folderview?id= ... HpSdFNWQVE

73 de yo4fyq/kn44fd
73 de YO4FYQ/KN44FD Claudiu
http://www.uus.ro

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 1063
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: CN US CW

Mesajde YO4BKM » Lun Mar 28, 2016 12:20 pm

Este ciudat ca abaterile si nerespectarea propriilor regulamente devin, cu trecerea timpului, lucruri normale in FRR. Este rau pentru ca servesc drept exemplu si precedente pentru orice club, asociatie sau chiar radioamator. Iata ce se desprinde la actualul CN US 2016.
1. Concursul este publicat pe hamradio.ro la http://www.hamradio.ro/concursuri , pana aici corect.
2. Regulamentul se deschide si apare la https://docs.google.com/folderview?usp= ... 2tySEwyS1E, corect si aici, numai ca in el se scrie:
Arbitraj: Arbitrii se desemnează de către CA la propunerea comisiei de specialitate cu cel puțin 45 de zile înaintea primei etape și se publica”.
Cercetand comunicatele FRR am observat doar comunicate care pregatesc AG din 2016, cat priveste concursurile, ele apar incepand cu invitatii la Cupa minoritatilor, Cupa 1 Decembrie, Zilele Galatiului si tot asa in urma. De aici incep abaterile.
3. Pe hamradio.ro la https://drive.google.com/file/d/0B3bR-1 ... ef=2&pli=1 se afla cea mai recenta lista cu arbitri FRR editata la 05 august 2014 si cu ultima modificare in 18 septembrie 2014. In ea nu apare ca arbitru YO9HG, care semneaza listele cu rezultate. In aceste conditii, va valida CA rezultatele, asa cum o cere acelasi regulament?
4. Precizari despre arbitrare. Aici apar doua lucruri complet diferite, arbitrii si instrumentul de arbitrare. Asa cum fiecare ramura sportiva are instrumentele sale specifice (cronometru, ruleta, stacheta, camera video sau foto), la competitiile radio instrumentul este softul de arbitrare. La oricare alta ramura sportiva organizatorii desemneaza echipa care arbitreaza, solicita unor executanti specializati instrumente de arbitrare pe baza de caiet de sarcini si instruiesc arbitrii privind modul de folosire a instrumentelor, asistati sau nu de specialisti din partea executantului. Executantii instrumentelor de arbitrare nu devin si arbitri decat daca detin si acesata calificare, desi acest lucru poate naste indoieli deoarece cel care face un instrument de arbitrat si tot el in exploateaza poate fi suspectat de favorizare prin particularitati secrete ale instrumentului pe care doar el le cunoaste. De aceea arbitrii si executantii de instrumente de arbitraj sunt persoane distincte, de obicei echipe distincte, in niciun caz una si aceeasi singura persoana. Instrumentul de arbitrare trebuie sa poarte un nume de marca si de firma, la arbitrajele electronice softul trebuie sa se precizeze in plus sistemul de operare si mediul (limbajul) in care s-a facut programarea, deoarece sunt medii care nu creaza softuri executabile direct de utilizator, in acestea se executa direct fisierul sursa in care oricine poate modifica orice instructiune. Asa ca nu vad nicio transparenta in arbitrarea lui YO9HG. Poate transparenta ecranului de calculator sa pot vedea prin el niste liste.

Toate softurile de arbitrare facute de mine (peste 25, in toata tara) au fost realizate pe baza de caiet de sarcini dat de organizator, din care regulamentul concursului este piesa de baza, le-am oferit la pachet cu loguri de proba pentru testare si instruire (fie loguri fictive create de mine, fie trimise de utilizator din competitii anterioare) si exploatate direct de arbitrii organizatorului. Cu ele s-au arbitrat concursuri cu 16 pana la peste 1300 de participanti, in acest ultim caz au fost si loguri cu peste 1600 de legaturi. La niciun concurs nu am arbitrat eu personal, cum face YO9HG, prefer sa explice Domnia-Sa de ce. De multe ori am propus la FRR (sau chiar am fost solicitat de FRR in cateva randuri) acest mod de lucru dar treaba s-a impotmolit exact in faza in care era nevoie ca arbitrii oficiali sa invete sa foloseasca softul meu, nu are rost sa detaliez si ce propuneri mi s-au facut inainte de impotmolire si de ce am interzis sa fie folosit softul meu. O singura data a fost folosit in FRR un soft creat de mine, de catre o echipa care a inteles si a dorit acest mod de lucru si care a fost nevoita sa plece dupa aceea din FRR, in niciun caz de bine ce i-a fost acolo.
Cat priveste transparenta la evaluarea legaturilor, arat o mica mostra de cum apare fiecare log in lista de rezultate, pe langa clasamente si alte statistici. Acolo unde apar erori de preluare se arata imediat si proba martor de la corespondent, nu trebuie “alergat” din log in log pentru confruntare decat in caz de suspiciune bolnavicioasa. Dar, pentru a se putea face asa ceva, trebuie un mediu de programare puternic si capacitatea de a-i utiliza toate resursele, lucru pe care putini programatori il folosesc. 73!
Fişiere ataşate
Evaluarea unei statii.pdf
Evaluarea la YO4BKM
(29.24 KiB) Descărcat de 232 ori
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 1063
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: CN US CW

Mesajde YO4BKM » Lun Mar 28, 2016 4:28 pm

Observ ca nu se deschide URL-ul listei cu arbitri FRR, desi de pa pagina corespunzatoare a hamradio.ro (Comisii/Colegiul Central al Antrenorilor si Arbitrilor) se deschide. O mai scriu odata, de proba:

https://drive.google.com/file/d/0B3bR-3 ... ef=2&pli=1

73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

YO3JW
Mesaje: 577
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: CN US CW

Mesajde YO3JW » Lun Mar 28, 2016 6:27 pm

In urma cu ceva timp un distins radioamator anunta ca face "CL"
Observ ca intre timp de pe margine se uita peste gard sa vada ce mai fac cei de la care a plecat. Ii multmim pentru grija cu care ii trateaza !
Nu zic ca in ceea ce transmite nu exista si adevaruri. Dar asa cum observa si Dansul, si la case mai mari sunt probleme!
Poate ar fi bine sa se decida. Intra in barca sau inoata singur si striga la cei din barca de ce nu-l baga in seama!
Pe principiul de a baga batul prin gard sa zganderi nu cred ca este frumos!
Cu scuze!
Pit

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 1063
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: CN US CW

Mesajde YO4BKM » Lun Mar 28, 2016 7:05 pm

BINGO!
Am fost si in barca, numai ca echipajul o carmea dupa reguli ale caror urmari se vad si acum: revista-nu, respectarea regulamentelor proprii-nu etc. Tin minte ca la una din editiile unui concurs international al YO mi s-a cerut soft de arbitrare, l-am facut, l-am pus la dispozitia organizatorilor si, mai mult, am vazut in pachetul de loguri format ADIF trimis de organizatori sa-l convertesc in Cabrillo (converterele disponibile nu mergeau, am facut eu softul de conversie) ca niste loguri din F erau facute cu mana din YO. Si altceva, o statie straina a avut mai multe loguri diferite iar organizatorul (cred ca mi-l amintesc, daca ma stradui) a hotarat sa-l foloseasca pe cel care are punctaj mai bun, adica a ales cel mai bun rezultat din mai multe incercari, iata o dovada de preluare a ce-i mai bun din alte sporturi (atletism, haltere etc). Cred ca mai pastrez arhiva, inclusiv corespondenta de zi cu zi purtata atunci cu organizatorul.
Mai remarc ca mi se dau si ultimatumuri: ori intru in barca (brrrr!), ori inot singur si strig la cei din barca, numai ca nu este 'cosher' sa se puna sula-n coaste unui om liber cum sunt si, daca am ales sa o iau pe langa barca, asta si fac, dar nu strig pentru echipaj, el nu baga in seama nici propriile hotarari si, la urma urmei cine nu vrea sa ma asculte o poate face, nu-i tip in ureche. Si, daca vrei sa vezi cum arati, de ce te superi pe oglinda care nu ascunde defectele? In ce priveste batul varat prin gard, nu va opreste nimeni sa faceti gardul mai des si nici sa interziceti tuturor strainilor sa se mai uite peste gard, azi se poate orice. Inclusiv sa se treaca cu vederea peste barna din propriul ochi dar sa se vada numai paiul din ochiul altora ca de, ochiul sefului nu se compara cu ochiul plebei. Si intreb si eu, ca simplu cetatean, de ce nu scrieti domnule, cei din FRR, pe paginile FRR? Ca acolo puteti pune filtre sa nu se urce si altii ca mine in barca.
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo9ceb
Mesaje: 47
Membru din: Joi Mar 08, 2012 6:24 pm
Contact:

Re: CN US CW

Mesajde yo9ceb » Lun Mar 28, 2016 7:50 pm

Pentru Pit.Se pare ca sant anumite persoane (radioamatori)care sant'' OBSEDATI;
de FRR.Peste tot daca greseste cineva FRR-ul este de vina.Mergem mai departe?
Dar ce sa facem padure fara uscaturi nu exista.
Felicitari tuturor participantilor la CN US CW.
Felicitari IONUT.

YO8RFS
Mesaje: 125
Membru din: Lun Iun 21, 2010 9:06 am
Contact:

Re: CN US CW

Mesajde YO8RFS » Lun Mar 28, 2016 11:34 pm

Deci se poate sa se faca si unele lucruri bune pe linia arbitrajului....Ca mai e loc de mai bine e si asta adevarat. Dar cu putin efort si intelegere se pot rezolva problemele de arbitraj.
...Ce nu se poate rezolva usor e participarea in acest concurs.
FRR zice ca sint peste 900 de sportivi legitimati si ii cred...ca dor stiu sa numere nu ? :roll: DACA numai 10% ar participa ar fi peste 90 statii in concurs adica dublul la cele de acum si alta ar fi prestanta invingatorului nu ???
Cind din 54 statii peste 10 sint activate numai pentru a iesi minimul de validare la categorie ca numar minim, cind erorile din loguri sint incredibil de mari, as zice nepermis la asemenea nivel, cind chiar cu 8 etape tot se face apel in van peste 50% din timp, toate astea ne dau o mica idee a ceea ce a mai ramas din falnicul concurs national de CW de altadata, unde participau lejer peste 200 si uneori 250 statii.
Nu sint telegrafist, nu cunosc CW deloc....deci sint "clei" cum zic unii, dar tot am facut peste 14.000 legaturi in CW. Bineinteles cu ajutorul calculatorului... :mrgreen: Am incercat acu citiva ani sa lucrez si eu in acest concurs...am facut int-o etapa 75 legaturi.....Ehe, belea mare logul a fost initial anulat ca depaseam peste 10% erori in log....Numai interventia lui Vasile a facut ca logul sa ramina valabil dar la "check log". Dar cum mama masii, in CQ WW fac 800 leg si gresesc 25, in WPX fac 600 si gresesc 17.....numai in al nostru am dat abacul peste cap. Asa ca am notat...."A nu participa inainte de 2050" cind poate , mai invat si eu ceva telegrafie :lol: , sau se mai schimba ceva in regulamentul concursului, pentru simplificare si participare novici. Vorba unuia, is buni si astia la ceva poate.....
Dar se pare ca am gresit evaluarea, in loc de simplificare a venit...dublarea, controalele au ajuns ca numarul de CNP...si e clar, m-au bagat total in ceata.... poate in 2100 o fi ceva mai bun si simplu....dar atunci eu sigur voi fi oale si ulcele. :roll: :mrgreen:
>...Personal cred ca forta si frumusetea unui mare concurs este data in primul rind de simplitate si participare......restul e hazard, adica propagare.
Stiu ca unii vorf stimba din nas, vor racni din rasputeri ca jignesc si vreau sa dau eu lectii, dar sincer chiar imi dorec un concurs cu 500 participanti, sa lucreze la corectare loguri Margarit 5 saptamini...hi, sa fie cu adevarat o batalie intratul in "Top TEN" in YO, nu vinatul unei fituici fara valoare pentru comunitate.
Ar fi multe de spus, dar poate mai au si altii cite ceva de spus pe tema asta.


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori