CE PRETENTII SA MAI AI?!

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
yo5ajr
Mesaje: 713
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: CE PRETENTII SA MAI AI?!

Mesajde yo5ajr » Joi Oct 13, 2016 10:19 am

Da - Zoli aici pui degetul...Am sugeret la YO5OCZ ca este nevoie sa ne mai "sincronizam" cu activitatile UUS macar cu tarile din jurul nostru si nu numai in UUS. Ani de zile am ajuns sa ne cunoastem intre noi dupa indicative si personal. O astfel de activitate UUS insa conform "dogmelor" FRR incalca orientarile de "onani" al FRR, si apoi nici macar nu "reseteaza" datele schimbate in componenta comisiilor din evidentele IARU si nici colaborare directa nu initiaza cu vecinii, parca am ramas in continuare dupa defunctul "cortina de fier". Cand Laci s-a adrest de ex. la vecini sa trimita logurile am primit raspuns ca degeaba trimit daca la ei in continuare fostul sef al UUS, YO5TE I.Folea exista si care nu poate fi gasit. Am ramas cu rusine. Am mai propus ca deasupra usii FRR sa puna inscriptia: " - Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate!" (din Inferno....de D.Alighieri)

YO3JW
Mesaje: 544
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: CE PRETENTII SA MAI AI?!

Mesajde YO3JW » Joi Oct 13, 2016 2:23 pm

1. "a) Aspectul legal
Concurentii YO intra in clasamentele straine fara nici o conditie :!: :!: :!:
Concurentii straini intra in clasamentele romanesti daca si numai daca lucreaza minim 3 statii YO :shock: :shock: :shock:
Dpdv juridic acest fapt se poate defini ca fiind DISCRIMINARE"

Dragul meu Zoli!
Pe teritoriul unei tari functioneaza prevederile legale ale acelei tari. Romania, prin FRR, apartinind MTS, organizeaza CAMPIONATUL INTERNATIONAL AL ROMANIEI unde se acorda un titlu: Campion international al Romaniei, nu o simpla diploma pe care o tii intr-un fisier sau o mapa. Acest titlu este valabil pe teritoriul Romaniei.
Cat priveste discriminarea. Eu nefiind de profesie jurist nu as incerca sa aplic acest lucru in cazul de fata. Poate ai pregatirea necesara si iti asumi opiniie exprimate in cunostinta de cauza.
Cat priveste lucrul in IARU are partile bune, dar si partile mai putin bune. Una dintre acestea va fi acela ca statiile straine participante nu vor intra alaturi de statiile romanesti in clasament. Si atunci de ce sa mai lucreze cu romanii? Si asa sunt putini in banda!
Parerea mea este ca regulamentul este OK. In schimb se "bata apa in piue sa faca spume!"
Multe comentarii nu isi au rostul. Daca cineva doreste sa lucreze poate sa faca acest lucru. Daca doreste sa intre si in clasamentul FRR, atunci se face membru la una din cluburile afiliate la FRR. Daca nu atunci, daca trimite log numai la alti XX organizatori din aceasi zi, va fi in clasamentul acelora si poate va primi o diploma.
Pe gustul fiecaruia!
2. b) Aspectul tehnic
Ipotetic daca acea statie din OK reuseste doar 2 QSO cu YO se pot trage concluzii:
- Antenele lui sunt indreptate catre YO perioade scurte de timp si nu toti YO au antenele catre OK, cand el vrea YO
- Statiile YO sunt neadecvat echipate si nu ajung pana la acel OK
- Statiile YO din vest/nord vest sunt putine
3. b) Aspectul tehnic
Revin la exemplul tau cu YO4FYQ. Corect. El a participat in paralel si la concursurile organizate de cei 30 unde nu exista nici o prevedere restrictiva.
Nu mai repet ceea ce am arata la 1.
Restul e poveste...

"Avem o vorba de duh: cand 3 oameni iti spun ca esti beat, e bine sa te duci sa te culci. Ce facem in cazul in care 30 de organizatori straini au reguli similare si doar noi venim cu ineptii latino-balcanice?"
Cu ce drept iti permiti sa jignesti! O fi o vorba de duh! Dar aici citeste tot omul si fiecare are o personalitatea lui. Cred ca este cazul sa iti revizuiesti atitudinea. Cand esti fata-n fata cu un amic are iti permite poti sa zici ce vrei. Dar tu te referi la cei multi, care impreuna formeaza un colectiv din care inteleg ca nu faci parte: Federatia Romana de Radioamatorism. Si nu este prima data cand in comentariile tale denigrezi aceasta organizatie!

Cat priveste pe Miki, observ ca vorbeste cu multa lume si apoi din ceea ce afla
face numeroase comentarii. Nu stiu la ce ajuta, dar este o prezenta permanenta si care are la toate raspunsuri. Mai mult sau mai putin interesante.
73 Pit YO3JW

YO8DHD
Mesaje: 271
Membru din: Mie Iun 30, 2010 9:40 pm
Contact:

Re: CE PRETENTII SA MAI AI?!

Mesajde YO8DHD » Joi Oct 13, 2016 3:19 pm

YO3JW scrie:1. "a) Aspectul legal
Concurentii YO intra in clasamentele straine fara nici o conditie :!: :!: :!:
Concurentii straini intra in clasamentele romanesti daca si numai daca lucreaza minim 3 statii YO :shock: :shock: :shock:
Dpdv juridic acest fapt se poate defini ca fiind DISCRIMINARE"

Dragul meu Zoli!
Pe teritoriul unei tari functioneaza prevederile legale ale acelei tari. Romania, prin FRR, apartinind MTS, organizeaza CAMPIONATUL INTERNATIONAL AL ROMANIEI unde se acorda un titlu: Campion international al Romaniei, nu o simpla diploma pe care o tii intr-un fisier sau o mapa. Acest titlu este valabil pe teritoriul Romaniei.
...
73 Pit YO3JW


Romania face parte din UE si trebuie sa aplice reglementarile/legile acesteia. Poate ca gresesc eu dar la clasamentele statiilor straine nu se acorda titluri de campion sau chiar daca s-ar acorda nu cred ca in exterior conteaza acest titlu, mai mult sa zicem locul ocupat, dar poate gresesc...
Revenind la partea legala, nu sunt specialist in domeniu dar cred totusi ca FRR e prima care trebuie sa se puna la punct cu anumite legi si sa le respecte. In rest, aici se discuta niste propuneri, Laci si echipa sa a propus un regulament modificat si probabil in functie de ce vede pe aici, va verifica si termenii legali ai problemei si ii va da o forma finala pe care o va supune aprobarii. Astfel incat orice comentariu e binevenit. Hai sa-l ajutam si noi sa faca ceva care sa ne reprezinte in fata prietenilor/partenerilor de concursuri din exterior si sa-l facem cat mai atractiv.

YO2EA
Mesaje: 367
Membru din: Dum Mai 13, 2012 5:50 pm
Contact:

Re: CE PRETENTII SA MAI AI?!

Mesajde YO2EA » Joi Oct 13, 2016 3:54 pm

Pit, din pacate nu ai inteles nimic sau nu doresti sa intelegi nimic.
O sa reformulez esentialul postarii.

Concursurile de UUS organizate in YO se pot impartii in doua mari categorii:
1. Concursuri organizate fara sa se suprapuna cu alte concursuri mari desfasurate in paralel - de ex CN UUS
2. Concursuri organizate deliberat in paralel cu alte concursuri - de ex CI UUS

La categoria 1, organizatorul poate sa-si conceapa regulamentul cum doreste, adica poate sa adauge fel de fel de reguli originale. Motivul este simplu, aceste reguli nu sunt incompatibile cu regulile celorlalti organizatori (deoarece nu exista alte concursuri in acel weekend).
La categoria 2, organizatorul din YO (indiferent cum se numeste el) are obligatia sa adopte regulile generale impuse si respectate de ceilalti organizatori.
Ex 1. Cupa Silverfox Deva
In timpul concursului, se poate lucra cu o statie atat in CW cat si in fone, pe fiecare banda, dar numai la o diferenta de 10 minute.

Deoarece acest concurs se desfasura in paralel cu LZ DX VHF si HA DX VHF, aceasta regula originala nu se poate aplica. Daca incerci sa chemi in CW o statie lucrata in SSB (sau invers), ti se da cu FLIT imediat: "qso b4"! In concluzie ai obligatia sa respecti regula generala, adica NU "se poate lucra cu o statie atat in CW cat si in fone"

Ex 2. Concursul International Floarea de Mina - YO5KAD Baia Mare
Controale: RS(T) + 001 (în continuare de la o bandã la alta) + WW QTH locatorul

Fiind organizat in acelasi weekend cu Cupa Silverfox Deva, LZ DX VHF si HA DX VHF, NU poti sa respecti aceasta regula prin care esti obligat sa dai numar de ordine in continuare de la o banda la alta. Daca respecti regula impusa de YO5KAD, logul tau este nul la toate celelale competitii desfasurate in paralel.

Ex 3. CI UUS - FRR
Pentru a intra în clasament sunt necesare minim 3 QSO-uri cu staţii YO

O parte din organizatorii acestui concurs:
7a Contest list July.jpg
7a Contest list July.jpg (212.18 KiB) Vizualizat de 2218 ori

Explicatie #1: 31 de entitati diferite organizeaza acest concurs, desfasurat in aceiasi data, in acelasi interval orar, cu aceiasi participanti. Un singur organizator (FRR) impune participantilor straini o regula proprie, regula pe care ceilalti 30 de organizatori nu o impun statiilor YO. Ti se pare normal, corect, fairplay?
Explicatie #2: cetatenii romani pot calatorii in UE fara nici o conditie. Are statul Roman dreptul sa impuna cetatenilor din tarile membre UE care doresc sa viziteze Romania o conditie de genul:
- minim 3 nopti de cazare la hotel;
- minim 3 muzee vizitate;
- minim 3 obiecte de artizanat cumparate;
- etc
Nu, nu are acest drept! Pentru ca relatiile diplomatice functioneaza in primul rand pe principul RECIPROCITATII. Asa functioneaza lumea normala, civilizata.
Revenind la oile (regulile) noastre: daca concurentii YO au dreptul sa intre in clasamentele straine fara nici o conditie atunci si concurentii straini au dreptul sa intre in clasamentele YO fara nici o conditie :!: Se pare ca asta este partea greu de digerat, faptul ca anumite drepturi castigate impun de la sine anumite obligatii :!:
Eu nu am jignit pe nimeni. In aceasta perioada in care se discuta intens despre modificarea regulamentelor am vrut doar sa atrag atentia asupra aberatiilor "mostenite" din trecut, aberatii care dupa parerea mea ar fi bine sa dispara din regulamentele viitoare.
In incheiere reformulez si fraza care te-a deranjat: mie daca-mi spun 3 persoane ca sunt beat, ma duc sa ma culc. Daca-mi spun 30 de persoane ca sunt beat, ma duc sa ma culc iar cand ma trezesc ma duc direct la medicul de familie! Esti multumit acum, Pit?

73!
Ultima oară modificat Joi Oct 13, 2016 4:08 pm de către YO2EA, modificat de 2 ori în total.
Antena te face OM!
ex YO2LZA

YO2EA
Mesaje: 367
Membru din: Dum Mai 13, 2012 5:50 pm
Contact:

Re: CE PRETENTII SA MAI AI?!

Mesajde YO2EA » Joi Oct 13, 2016 4:02 pm

Arbitrii straini

Modelul de arbitraj folosind clasamentele IARU nu l-am inventat eu, ci este folosit cu succes de multi organizatori/arbitrii.
De ex:
Pe site-ul 9A, in dreptul concursurilor organizate de IARU apare "Claimed score"
9A contest list.jpg
9A contest list.jpg (104.24 KiB) Vizualizat de 2211 ori

Am intrebat administratorul site-ului 9A de ce aceste concursuri nu sunt arbitrate niciodata si am primit urmatorul raspuns:
Greeting Zoli
claimed scores have contests for which I am not doing the cross check, only forwards them to IARU HQ and after cross check of them I'd take the finished results.

Arbitrii din 9A au realizat ca arbitrarea acestor concursuri IARU este o "caciula prea mare" pentru ei din cauza miilor de loguri necesare pentru crosscheck. Daca alti oganizatori apeleaza cu incredere la ajutorul IARU, noi de ce nu am proceda la fel :?: :?
Antena te face OM!
ex YO2LZA

YO3JW
Mesaje: 544
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: CE PRETENTII SA MAI AI?!

Mesajde YO3JW » Joi Oct 13, 2016 7:26 pm

pentru YO8DHD
De ce in diferite tari ale UE viteza maxima pe autostrada este diferita? Doar suntem toti membrii UE!

Draga Zoli
In urma cu ani am participat la crearea cadrului organizatoric pentru verificarea logurilor prin mijloace de tehnica de calcul. Acesta a fost inceputa in SP si terminata in OE!
Sistemul functioneaza si IARU regiunea 1 il foloseste cu succes

Referitor la participarea ta in concursuri.
Daca tie nu-ti convine ceva in nume personal, esti liber sa iei orice decizie pentru tine insuti. Poti accepta regulamentul concursului asa cum este, participi, daca nu-l accepti, nu participi. Dar daca participi trimiti log! Chestie de onoare-moral sau cum vrei sa-i zici!
"Forma mea de protest impotriva acestui gen de arbitraj este sa nu trimit log.
Cristi, tu te-ai duce la servici daca in fiecare luna angajatorul ti-ar taia 90% din salar pe motiv ca nu te-a vazut (auzit) lucrand?"

Ce legatura are acest raspuns cu decizia ta, nu o prea inteleg, dar poate asa consideri ca este OK.

Observ ca pe undeva ai o preocupare obsesiva la ce fac altii. Mai concret, la ceea ce se face sau s-a facut in cadrul organizatoric al FRR.
Ai fost(esti) suparat pe YO7AQF. Acum il avem pe YO5OCZ. Am vazut ca a venit cu o propunere de modificare ale CI si CN.
Pe o alta pagina a forumului am comentat si eu.
Cu unele sunt de acord, cu altele nu. Exista cine sa ia decizia in acest sens.
Din experienta am vazut ca atunci cand un regulament este permisiv se abuzeaza si apar interpretari (ca ce se poate si ca ce nu se poate.)
In ultimii ani am observat ca unele persoane(statii) au facut contestati si au castigat. Dar tot asa am observat ca de obicei contestatiile privesc numai varful clasamentului, iar ce se intampla mai jos, nu mai conteaza. Dar tocmai prin participarea acestora unii ajung sus!
Ar fi bine ca arbitrul, sau mai bine arbitri, sa urmareasca mai cu atentie ce se intampla pe perioada de desfasurare a concursului.
Daca mai tii minte, la un moment dat, am propus ca la Campionate sa se lucreze numai cu statii care s-au inscris si care sa precizeze locatia din care vor lucra.
Lista lor sa fie accesibila tuturor.
Ce s-a ales din asta? Nimic!
Te duci la vanatoare si nu stii daca mergi la vanat mare sau la vanat mic. Stii doar ca te duci in locul cutare!
Draga Zoli
De la tine as avea pretentii mult mai mari. Dar nu depinde de mine. Prin metodologia de a prezenta lucrurile pare ca cineva are ceva contra ta si tu tot incerci sa te aperi, dar asta nu cred ca te ajuta.
Iti propun ca peste ~ 3 ani sa candidezi la functia de presedinte al FRR, daca vei fi membru FRR. Poate asa vei face ceva benefic.
73
Pit
YO3JW

YO8DHD
Mesaje: 271
Membru din: Mie Iun 30, 2010 9:40 pm
Contact:

Re: CE PRETENTII SA MAI AI?!

Mesajde YO8DHD » Joi Oct 13, 2016 7:56 pm

Pit, abordare gresita, sau exemplu gresit. Viteza de circulatie pe autostrada este aceeasi reglementata in Europa 130km/h pentru turisme. Germania, fiindca la ea cred ca te refereai avea No limit pe UNELE tronsoane de autostrada, dar se cam aliniaza la regulamentul EU. Fata de acum 8 ani s-au cam rarit autostrazile cu NO LIMIT. Si daca tot cu exemplul asta, in DLsi OE conform legii lor, ca sa circuli pe autostrazi mai faci o scoala, chiar daca ai permis. Nu tuturor care au carnet le este permis sa circule cu viteze mari.
Probabil de aici si rata de accidente mai mica.


Referitor la propunerea cu anuntarea locatiei de unde vei lucra. Ar fi un punct bun. Asa s-ar sti directiile de unde se pot auzi semnale.

YO2EA
Mesaje: 367
Membru din: Dum Mai 13, 2012 5:50 pm
Contact:

Re: CE PRETENTII SA MAI AI?!

Mesajde YO2EA » Joi Oct 13, 2016 9:07 pm

Poti accepta regulamentul concursului asa cum este, participi, daca nu-l accepti, nu participi. Dar daca participi trimiti log! Chestie de onoare-moral sau cum vrei sa-i zici!

Perfect de acord! Daca nu am participat la Memorial YO7VS, de ce sa trimit log? Este adevarat, am participat in acel weekend la 7 concursuri straine la care am trimis log (chestie de onoare-moral). Ce vina am eu daca in acelasi timp s-au desfasurat alte 5-6 concursuri (pe langa cele 7 la care am participat) la care nu am dorit sa particip? Exact cum zici, nu accept regulamentul, nu particip. Punct!
tu te-ai duce la servici daca in fiecare luna angajatorul ti-ar taia 90% din salar pe motiv ca nu te-a vazut (auzit) lucrand?

Reformulez: daca un arbitru iti anuleaza la fiecare concurs 90% dintre legaturi pe motiv ca nu te-a vazut (auzit) lucrand (adica nu detine si nu doreste sa obtina logurile corespondentilor tai), mai participi la concursul respectiv?
Observ ca pe undeva ai o preocupare obsesiva la ce fac altii. Mai concret, la ceea ce se face sau s-a facut in cadrul organizatoric al FRR.
Ai fost(esti) suparat pe YO7AQF.

Discutand cu diversi VHF manageri, arbitrii si organizatori straini am reusit sa inteleg cum sunt organizate concursurile UUS din alte tari. O sa incerc sa fac un rezumat al informatiilor primite de la aceste persoane aflate in functii cheie din cadrul UKW-ismul european.
Mai jos ai organigrama standard:
organigrama UUS.jpg
organigrama UUS.jpg (17 KiB) Vizualizat de 2097 ori

Pentru buna organizare/arbitrare a unui concurs de UUS sunt necesare doar 5-6 persoane serioase, oneste, cu o tinuta morala ireprosabila:
- un arbitru;
- un VHF manager;
- 2-3 membrii in comisia UUS;
- un Presedinte de Comisie.
Arbitrul se ocupa efectiv de primirea/verificarea/arbitrarea logurilor sosite direct. Pentru logurile "lipsa" (logurile statiilor care apar in logurile primite direct), arbitrul apeleaza la VHF manager, care la randul lui contacteaza VHF managerii straini (din tarile din care se doreste obtinerea de loguri). Aceste doua persoane sunt verigile cele mai importante pentru intocmirea unor clasamente corecte, curate. Arbitrul si VHF managerul se ajuta reciproc dar se si verifica reciproc, o prima conditie fiind ca cei doi sa fie din "tabare" diferite (de ex. arbitru din FRR si VHF manager din ARR). Arbitrul si VHF managerul sunt singurele persoane care au acces la loguri inainte de afisarea acestora (adica in perioada de primire a logurilor). Din acest motiv trebuie sa fie doua "monumente de onestitate" (expresia apartine unui concurent dintr-o echipa de top din DL), deoarece ei sunt singurii care pot intervenii in loguri pentru a favoriza anumite statii sau defavoriza alte statii, in functie de interesele proprii.
Daca nu exista contestatii, membrii Comisiei sunt un fel de someri, singura lor sarcina fiind cea de verificare/validare a clasamentelor prezentate de arbitru. Rolul Presedintelor de Comisie este sa vegheze la bunul mers al Comisiei (nefiind implicat in arbitrajul propriu-zis).
Mai jos ai organigrama FRR valabila pina in 2015:
organigrama UUS YO.jpg
organigrama UUS YO.jpg (19.84 KiB) Vizualizat de 2097 ori

Chiar vrei sa dezvoltam subiectul?

Am fost membru FRR pina in 2012, an in care am renuntat datorita prestatiei personajului din organigrama de mai sus. Nu-mi doresc nici o functie in cadrul FRR pentru ca asta ar insemna retragerea mea din concursurile de UUS (datorita conflictului de interese). Raman la parerea ca nu pot exista verdicte corecte date de un tribunal in care acelasi individ este in acelasi timp inculpat, avocat, procuror si Presedintele tribunalului.

Dezbaterea pentru regulamentul CI UUS nu-si are sensul deoarece exista VHF Manager Handbook editat de IARU. Aici gasiti toate detaliile legate de organizarea/arbitrarea unui concurs international de UUS.
http://iaru-r1.org/index.php/documents/Documents/VHF/Handbook-7.51.pdf/
Pentru CN UUS incercati sa faceti un Regulament care sa atraga si sa motiveze participantii. Obligatoriu sa existe corectitudine si transparenta. Restul e bucatarie interna.

Aceasta a fost ultima mea postare in acest topic. Urez tuturor iubitorilor adevarati de UUS realizari maretze in 2017!

73 de YO2LZA Zoli

PS Pit, nu am fost impotriva anuntarii intentiei (locatiei) de participare la un concurs de UUS. Problema se pune ca anuntarea intentiei de participare sa nu se transforme in obligativitatea participarii din locatia respectiva (pot aparea situatii neprevazute, Wx nefavorabil etc).
Antena te face OM!
ex YO2LZA

YO3JW
Mesaje: 544
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: CE PRETENTII SA MAI AI?!

Mesajde YO3JW » Joi Oct 13, 2016 11:32 pm

Draga Zoli
Nimic nou sub soare!

"PS Pit, nu am fost impotriva anuntarii intentiei (locatiei) de participare la un concurs de UUS. Problema se pune ca anuntarea intentiei de participare sa nu se transforme in obligativitatea participarii din locatia respectiva (pot aparea situatii neprevazute, Wx nefavorabil etc)"
Azi in epoca comunicatiilor pe internet crezi ca o situatie neprevazuta, WX nefavorabil nu poate fi anuntat in timp util intr-o baza de date? Daca nu tu personal, atunci ai posibilitatea sa suni un prieten!
Totul este sa vrei!
Eu chiar as pune aceasta obligativitate !
Motive de eschivare, am vazut ca sunt usor de gasit...
Zic si eu gata!
Cand ne vom vedea in video "ne scoatem sabiile" si ne duelam....
73 Pit YO3JW

Avatar utilizator
yo5er
Mesaje: 329
Membru din: Mie Oct 26, 2011 2:39 pm
Contact:

Re: CE PRETENTII SA MAI AI?!

Mesajde yo5er » Vin Oct 14, 2016 12:05 am

Azi in epoca comunicatiilor pe internet crezi ca o situatie neprevazuta, WX nefavorabil nu poate fi anuntat in timp util intr-o baza de date? Daca nu tu personal, atunci ai posibilitatea sa suni un prieten!
Totul este sa vrei!
Eu chiar as pune aceasta obligativitate !
Motive de eschivare, am vazut ca sunt usor de gasit...


N-am vrut sa ma bag initial, dar am ras bine amintindu-mi de pãtaniile noastre, an de an in drumul spre vf Tibles. Chiar daca la meteo ne zice vreme buna, avem un loc (baietii stiu zona halãului) unde an de an ne da o "ropota" cu gheata. Cum se face asta ... nu stiu, mai ales ca timpul pana in varf difera in functie de cati suntem la carat :lol:

73's Septy
YO5ER


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori