O scrisoare de la d-na Diana Rusanda

Discutii de larg interes, preferabil din domeniul ham radio...
YO4PX
Mesaje: 515
Membru din: Vin Feb 25, 2011 11:26 am
Contact:

O scrisoare de la d-na Diana Rusanda

Mesajde YO4PX » Mar Apr 19, 2011 8:15 pm

O scrisoare scrisă de d-na Diana Rusanda, fiica celui care a fost Octavian Rusanda YO2AYD poate fi citită la
http://yo4px.blogspot.com/2011/04/o-scrisoare-de-la-doamna-diana-rusanda.html
YO4PX

yo5amf
Mesaje: 34
Membru din: Dum Iun 20, 2010 10:12 am
Contact:

Re: O scrisoare de la d-na Diana Rusanda

Mesajde yo5amf » Mie Apr 20, 2011 10:35 am

Pe mine personal, m-a dezamagit reportajul respectiv. Lucrurile etalate in mare parte NU NE REPREZINTA . Un neavizat, care a citit reportajul a ramas cu impresia ca suntem o gasca de betzivi, damblagii, etc. In acest reportaj, nu avea ce cauta prezentarea cazului Tavy YO2AYD, ca nu avea nici o legatura cu (fosta) Securitate, (asa cum a a fost formulata intrebarea...). Atunci, in 2007 cazul Tavy a fost oare dezbatut in Comisia de disciplina FRR? Cand vine presa (masmedia) picam pe spate (unii) si povestim multe, vrute si ne vrute, iar esentza miscarii noastre aluneca spre senzatzional in detrimentul utilitatzii sociale si civice a miscarii noastre. A fost o ocazie mare, ca printr-un reportaj, sa iesim ONORABIL in public si sa ne facem cunoscutzi, care din nefericire a fost ratata. Pacat!

Avatar utilizator
yo9fmp
Mesaje: 342
Membru din: Mar Aug 24, 2010 10:43 pm
Contact:

Re: O scrisoare de la d-na Diana Rusanda

Mesajde yo9fmp » Mie Apr 20, 2011 10:49 am

Pai si pe mine m-a deranjat ca cineva sa terfeleasca memoria unui om,mai ales ca este decedat si nu are posibilitatea de a mai avea dreptul la replica.
Este usor sa ataci in general pe cineva in lipsa...
Mai m-a deranjat un lucru.
Domnule,daca avea de scris ceva d-na Diana,fiica raposatului...de ce nu a facut asta aici pe site?
Chiar trebuie sa citesc tot felul de link-uri catre diferite bloguri unde nu am Posibilitatea de a face comentarii?
Aiurea,zau!
Cu tot respectul ptr yo4px,il rog sa puna continutul scrisorii primite pe acest forum si nu un simplu link.

Cu Stima,
Marian

YO4PX
Mesaje: 515
Membru din: Vin Feb 25, 2011 11:26 am
Contact:

Re: O scrisoare de la d-na Diana Rusanda

Mesajde YO4PX » Mie Apr 20, 2011 11:43 am

Nu este nicio problemă, d-le YO9FMP. Pentru cei care nu doresc să citească scrisoarea doamnei Diana Rusanda pe "diferite bloguri", iat-o mai jos.
Pentru cei care doresc să citească articolul de pe EVZ care se află la originea chestiunii nu exista altă soluţie decât
http://www.evz.ro/detalii/stiri/radioamatorismul-facebook-ul-de-la-1900-inca-traieste-927081.html
YO4PX
http://yo4px.blogspot.com/

O scrisoare de la doamna Diana Rusanda, fiica celui care a fost Octavian Rusanda, YO2AYD:
"De curând am aflat că un interviu s-a făcut în data de 16 Aprilie 2011, legat de istoria radioamatorismului. Nu ştiu prea multe legate de acest sport/hobby, dar ce ştiu este că indicativul tatălui meu a fost numit în acest interviu. Nu am nimic cu nimeni, cum nici tatăl meu nu a avut niciodată intenţia să jignească pe cineva. Probabil nu vă interesează, dar pe mine mă doare foarte tare să ştiu că indicativul tatălui meu a fost folosit în acest interviu doar pentru a fi mânjit cu asemenea cuvinte grele. Înteleg că alcoolul nu este o scuză (niciodată, părerea mea), dar asta nu înseamnă că el a fost singurul om din această lume interesantă cu o istorie în spate care mai bea din când în când. Refuz să cred aşa ceva.
Acum să explic de ce mă afectează pe mine acest lucru. Eu consider că dacă cineva doreşte să ia un interviu legat de lumea radioamatorilor, subiectul să rămână acolo. Nu trebuie sa “pârâm” ca in clasa a II-a cine ce a făcut şi de ce anume. E cam copilăros, nu credeţi? Vreau doar să clarific situaţia. Tatăl meu, care se presupune că a murit din cauza alcoolului, a fost un om extraordinar. A fost un bărbat divorţat, cu un copil de care trebuia să aibă grijă să îl crească, să îi ofere o educaţie şi să fie un tată grijuliu. Da, recunosc, nu a fost un om perfect, dar a fost un tată cum nu aţi mai văzut şi, la urma urmei, nimeni nu e perfect. De când am început să umblu şi să vorbesc, îmi aduc aminte când mă trezeam dimineaţa şi mergeam la el în cameră să văd ce face. Eram foarte confuză, nu ştiam ce e cu toată aparatura aia pe birou, şi de ce vorbeşte în microfon cu căştile pe urechi. Dar vedeam că era în anturajul lui, lumea radioamatorilor.
Stimabilul domn Lucian Anastasiu, şeful Radioclubului din Capitală a spus foarte scurt şi greşit că “YO2AYD... Era controlor de trafic la aeroportul din Arad. Omu’ ştia şapte limbi. Le avea cu şpriţu’ şi, când intra pe frecvenţă, începea să-i înjure pe partenerii de trafic. Îi mai "lua" pe bulgari că ne deranjează băgându-se peste frecvenţele unde eram noi. A fost recent, acu’ vreo trei ani, şi Ministerul Comunicaţiilor i-a retras licenţa! A murit de băutură, la 50 de ani", se bagă în vorbă Lucian Anastasiu, şeful Radioclubului din Capitală. “ (Sâmbătă, 16 Aprilie 2011 “Radioamatorismul, Facebook-ul de la 1900, încă trăieşte”)
Domnule Lucian, doresc să rectific câteva greşeli făcute de dumneavoastră. Tatăl meu nu avea cum să se “ia” de bulgari pe frecvenţele dumneavoastră acum 3 ani, deoarece a murit în luna Martie, anul 2007, la vârsta de 55 de ani. Nu a murit din cauza băuturii cum aţi presupus în acest articol de ziar, ci a murit din cauza unei tumori cerebrale. A fost inoperabilă din păcate, şi din cauza asta, eu, la vârsta de 19 ani atunci, a trebuit să iau viaţa în braţe, să îmi continui facultatea, şi să mă obişnuiesc cu gândul că voi trăi pentru restul vieţii mele fără tatăl meu, făra sfaturile şi fără criticile sau felicitările lui. Nu a fost şi nu este uşor, credeţi-mă. Eu consider că şi dumneavoastră aveţi copii, poate şi nepoti, şi nu cred că lor le-ar conveni dacă cineva v-ar vorbi de rău într-un articol de ziar sau oriunde dealtfel. Fiecare radioamator din această ţară, din lume chiar, are o familie şi cred că se vor pune, sau chiar s-au pus în situaţia mea. Şi de aceea nu îmi pică bine că cineva, care a murit din alte cauze decât cele specificate de dumneavoastră, să aibă indicativul/numele batjocorit şi târât prin noroi, fiindcă în acel moment li s-a părut amuzant sau chiar un factor important care chiar trebuia menţionat în acel articol.
Singurul lucru care mi-l doresc este să lăsaţi morţii să se odihnească în pace. Ce au făcut în trecut, rămâne în trecut. Ştiţi cum e vorba aceea: Erare humanum est! Şi aşa şi e. Suntem oameni care facem greşeli în viaţă, şi învăţăm din ele, sau cel puţin încercăm.
Dacă tatăl meu a jignit pe cineva când a fost în viaţă, atunci în numele indicativului YO2AYD, îmi cer iertare. Vă mulţumesc pentru înţelegere.
Cu mult respect,
Diana R.

Dacă doriţi să verificaţi autenticitatea acestui articol, mă puteţi contacta la adresa de e-mail : rusanda_diana@yahoo.com"

Avatar utilizator
yo9fmp
Mesaje: 342
Membru din: Mar Aug 24, 2010 10:43 pm
Contact:

Re: O scrisoare de la d-na Diana Rusanda

Mesajde yo9fmp » Mie Apr 20, 2011 3:48 pm

ok/tks ptr postare articol d-le Francisc!
Ce reiese de la prima citire este ca denuntatorul ar fi dl Lucian Anastasiu,care ar fi sef la Radioclubul Capitalei?
In link-ul catre Evenimentul Zilei reiese ca denuntatorul este prieten apropiat cu dl Ciobanita
[img]javascript:void(0);[/img]
Comentariul asupra unei persoane imi aduce aminte despre denunturile facute fostei Securitati,denunturi in care preocuparea era nu una de interes national ci aducea atingere intimitatii persoanei pe care o leza moral.
Postarea unui astfel de comentariu despre o persoana(indiferent ca a fost sau nu radioamator)in presa,acuzand-o de betie are caracter penal/vezi incadrarea pentru faptele de calomnie sau insulta,art205 si 206 Cod Penal vezi pe http://crji.org/content.php?id=29&l=1.
Cele 2 infractiuni sunt inca incriminate. Pentru insulta pedeapsa este amenda , iar pentru calomnie amenda al carui cuantum variaza de la 250 lei pana la 13. 000 lei.
Chiar daca persoana era un betiv inrait sau decazut,avea probleme comportamentale sau fizice acestea nu trebuiau facute publice.
Poate un domn avocat ar aprecia altfel comentariul si ar putea repara juridic onoarea unui radioamator.
Mi se pare ca pentru asa ceva ar exista si Comisia de disciplina prin FRR?
Mai ales ca persoana denuntatoare cat si cel denuntat sunt/au fost radioamatori.
Ar fi cazul ca aceasta Comisie daca exista sa se implice si sa fie si o comunicare privind aceasta ori aici ori pe pagina oficiala a FRR.
In rest sa auzim de bine...
73!

YO4PX
Mesaje: 515
Membru din: Vin Feb 25, 2011 11:26 am
Contact:

Re: O scrisoare de la d-na Diana Rusanda

Mesajde YO4PX » Mie Apr 20, 2011 5:30 pm

@YO9FMP: Eu nu stiu de unde ati tras concluzia ca ar fi vorba de un "denuntator". Poate aveti surse mai bune decat reporterul de la EVZ, care dupa cate stiu s-a bazat pe ceea ce i s-a relatat. Am vorbit cu mai multe persoane din redactie, inclusiv cu autorul reportajului, care mi-au confirmat acest lucru. Eu nu am gasit in articol vreo referire la o persoana care s-ar fi facut vinovata de "denunt". Asadar concluzia va apartine exclusiv. Va rog nu ma implicati pe mine in astfel de presupuneri. Va multumesc.
YO4PX

Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 1007
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Re: O scrisoare de la d-na Diana Rusanda

Mesajde n2yo » Mie Apr 20, 2011 6:08 pm

Cred ca YO9FMP se referea prin "denuntator" la persoana care a facut referintele jignitoare la YO2AYD. Potrivit articolului, acesta este "Lucian Anastasiu, şeful Radioclubului din Capitală".

73s de Ciprian N2YO

YO4PX
Mesaje: 515
Membru din: Vin Feb 25, 2011 11:26 am
Contact:

Re: O scrisoare de la d-na Diana Rusanda

Mesajde YO4PX » Mie Apr 20, 2011 6:23 pm

Nu-mi vine sa cred ca YO9FMP are vreun dubiu privind identitatea persoanei care a facut declaratiile cu pricina. Aceasta reiese cu claritate din insusi textul articolului:
“Avea soţia plecată "afară"". A mai fost şi YO2AYD... Era controlor de trafic la aeroportul din Arad. Omu’ ştia şapte limbi. Le avea cu şpriţu’ şi, când intra pe frecvenţă, începea să-i înjure pe partenerii de trafic. Îi mai "lua" pe bulgari că ne deranjează băgându-se peste frecvenţele unde eram noi. A fost recent, acu’ vreo trei ani, şi Ministerul Comunicaţiilor i-a retras licenţa! A murit de băutură, la 50 de ani", se bagă în vorbă Lucian Anastasiu, şeful Radioclubului din Capitală." Cred totuşi că YO9FMP se referă la persoana care l-a denunţat pe YO2AYD la autoritatea de comunicaţii din vremea respectivă.
YO4PX
http://yo4px.blogspot.com/
Ultima oară modificat Mie Apr 20, 2011 8:55 pm de către YO4PX, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 1007
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Re: O scrisoare de la d-na Diana Rusanda

Mesajde n2yo » Mie Apr 20, 2011 6:31 pm

Probabil totul se va clarifica la QTC-ul din aceasta seara. ;)

73s de Ciprian N2YO

Avatar utilizator
yo9fmp
Mesaje: 342
Membru din: Mar Aug 24, 2010 10:43 pm
Contact:

Re: O scrisoare de la d-na Diana Rusanda

Mesajde yo9fmp » Mie Apr 20, 2011 6:49 pm

n2yo...
Corect @Ciprian ai sesizat bine contextul!
Am scris ca el comentariul despre defunct imi aduce aminte de denunturi/prea se fac referire in articolul din Evenimentul zilei la date cu interes operativ/poate cum cerea fosta Securitate....cate limbi stie,unde lucreaza,unde este plecata sotia,atitudinea fata de straini in traficul radio,vulnerabilitati ale persoanei...
M-a deranjat si pe mine ca si pe dvs si pe fiica defunctului ca acum astfel de discutii se fac nu in fata organului :lol: :lol: :lol: ci public /fara nici un fel de retinere.
Cred ca nu ar fi tarziu pentru lamuriri tot publice sau pentru eventuale scuze/eu asa as fi procedat...

Spuneti si voi cum s-ar simti familia voastra cand dupa decesul dvs. :( :( :( s-ar face astfel de evaluari punandu-se etichete de betiv,curvar,bisnitar sau altele...
Si mai ales in presa!


Înapoi la “Alte discutii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 15 vizitatori