Concursuri interne si taxele.

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
yo5ajr
Mesaje: 730
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: Concursuri interne si taxele.

Mesajde yo5ajr » Mar Dec 27, 2016 10:23 pm

Ma bucura ca va interesati cum se deruleaza (sau nu) lucrurile la noi la FRR/ Atasez aici proiectul "Pierre de Coubertin" de care s-a "ocupat" si FRR dupa cate stiu in persoana YO3IRC. Cum FRR nu este transparent, nici acest program nu a fost mediatizat macar membrilor afiliati, prin urmare desfasarurarea programului (nu concurs!) si obtinerea fondurilor pe baza unor proiecte elaborate (sau nu) de catre FRR sunt acoperite de mister. La Adunarile Generale se dau citirile raporturilor pe limbaj de lemn la un auditoriu ostracizat, plictisit, apoi...catre casa! Presedintele YO3HOT a dispus ca fie care club sa numeasca cate un purtator de cuvant cu FRR.....fasss....nu stim cine sant si daca macar a ajutat ceva la contacte si comunicari intre FRR si "boborul". Si uite asa, trec anii poticnind din groapa in groapa.
Sa ma scuze Cel de Sus ca am stricat atmosfera de sarbatoare si prevestesc un an sumbru in viata radioamatorilor (pardon, afiliati FRR) in 2017 dar vina o purtam cu totii.
Fişiere ataşate
strategie mts pierre de coubertin (1).doc
(637 KiB) Descărcat de 238 ori

yo3cen
Mesaje: 167
Membru din: Lun Oct 27, 2014 4:29 pm
Contact:

Re: Concursuri interne si taxele.

Mesajde yo3cen » Mie Dec 28, 2016 5:42 am

YO9YUL scrie:Imagine
Sunteti rautaciosi, au avut alocati doar 636 milioane lei vechi. Banii astia nu au ajuns nici pentru consiliul de administratie al federatie, ce sa mai dai si la cluburi?:)


"Educatie si dezvoltate prin go" - 197.862 lei
"Play baseball" -142.439 lei
"Vreau sa fiu radioamator si campion" - 63.662 lei,

Se pare ca radioamatorismul din Romania, vechi de apropape un secol nu poate concura, la finantare, cu "go"-ul si cu "basebal-ul" (importate).

Pe mine, personal, nu ma deranjeaza aceste anomalii financiare (politice?/lobby?) cand imi pornesc xcvr-ul sa fac ceva trafic.
Problema este ca, in afara de mine, sunt multi alti radioamatori care chiar au nevoie de sprijin din partea unei FRR pentru a face sport de performanta.

Probabil ca multi dintre cei care asteapta acum un sprijin de la FRR se simt asa cum m-am simtit eu prin 1975 (neajutorat si neacceptat): eram elev de liceu, doream sa fiu radioamatlor si aflasem adresa yo3kaa (str. Dr. Staicovici).
Am mers la radioclub increzator dar acolo m-am tamponat de tovarasul Iosif Paulazzo (YO3JP sk) care m-a intrebat abrupt cine sunt si caut.acolo. Dupa ce am raspuns la cateva intrebari, tov. Paulazzo mi-a recomandat sa termin intai liceul si apoi sa vin la cursurile de radioamatori organizate de club. Nu l-am ascultat si dupa cateva luni aveam primul meu indicativ de radioamator: yo3-2056/B.

Morala: insistati ca, poate pana la urma, se reaprinde luminita de la capatul tumelului si pentru radioamatorismul din Romania.

(Re)invatati sa fiti uniti si nu va mai certati periodic (pe forum si la intrebarea saptamanii) pentru nimicuri orgolioase.

Cu stima,
73 de 3CEN

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 1063
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Concursuri interne si taxele.

Mesajde YO4BKM » Mie Dec 28, 2016 9:40 am

@YO5AJR, multumesc pentru postarea programului în detaliu. După cum este formulat nu este unul din cele mai complicate și sunt destul de ușor de îndeplinit condițiile de eligibilitate.
@YO9YUL, ai săpat eficient, dar sumele nu-mi spun mai nimic (bun). Citind și detaliile programului "Pierre de Coubertin" aflu că este orientat în principal spre direcțiile în care FRR încă nu-și face simțită prezența, respectiv sprijinirea unei educații de calitate, sprijinirea tineretului, a persoanelor cu dizabilități, integrare socială. Mai-mai că-mi vine să cred că a fost preluat din statutul DARC. Și mai are o particularitate foarte favorabilă radioamatorismului la capitolul „4.Abordarea multidisciplinară şi cercetarea în sport” care, corelată cu punctele 1.3 și 1.4 din program ar fi generat teme care s-ar fi putut dezvolta mult mai mult. În Europa radioamatorismul, ca și sportul, nu mai sunt susținute financiar per individ, să scoată campioni, ci ca activitate extinsă, chiar de masă, în beneficiul tuturor, dar mai ales al celor lipsiți de șanse, sportul fiind nu un teren care aduce medalii, ci care realizează un anumit climat social, moral, de sănătate etc. Citiți programul "Pierre de Coubertin" postat de Miki și veți vedea cât de complex este și câte șanse oferă la nivel de mase.
Cunosc foarte bine sistemul educațional universitar cât și radioamatorismul din YO și din DL și nu pot trece cu vederea formalismul de la noi. Citesc în programul "Pierre de Coubertin" la „Modalităţi concrete de acţiune ale MTS” că în istituțiile școlare este obligatorie disciplina de educație fizică, este adevărat și este considerat un triumf, gata, facem sport și primim bani, s-a rezolvat prin lege. Ca să detaliez, în facultăți este obligatoriu să se includă educația fizică în planurile de învățământ, chiar dacă sunt instituții de învățământ fără nicio bază sportivă. Timpul alocat educației fizice la noi în facultăți este de minim 2 ore/săptămână, în DL nicio oră, dar oricine este stimulat prin bazele sportive și sistemul competițional care fac mai renumite centrele universitare prin echipele sportive decât prin prestația academică. Același formalism și la limbi străine, minim 2 ore/săptămână la noi, zero în DL, dar tineretul de la ei are o mobilitate deloc complexată de barierele lingvistice pentru învingerea cărora nu se fac lecții în bancă. Iar cele minim 4 ore/săptămână, cam 18% din planul de învățământ, sunt dedicate pregătirii de specialitate.
În domeniul educației și al cercetării există nișe care pot fi ocupate foarte ușor de radioamatorism prin programe concrete, nu vagi precum „Vreau să fiu radioamator și campion” sau „Creație și performanță în radioamatorism” al căror formalism se simte de la o poștă. De ce au fost, totuși finanțate? Din același motiv pentru care este ales împăratul din țara orbilor. Programe concrete, finanțabile pe termen lung ar putea fi de exemplu prin combinarea lecțiilor de educație fizică cu RGA ca ședințe de inițiere, pregătire și antrenament în cel puțin câteva sute de școli generale sau licee (finațarea prin program s-ar acorda pentru aparatură de RGA dar și specifică radiocluburilor care pot fi înființate simultan, cât și pentru plata instructorilor), se poate alătura și telegrafia, ocupând un spațiu orar existent deja în școli conform curiculumului stabilit de comun acord între MTS şi MEN (trebuie doar invocat, el există!), fără încărcare suplimentară. Iar cei atrași și pasionați pot practica pregătirea și în alte intervale de timp. În învățământul superior potențialul este mult mai mare dar și mult mai nefolosit. Poate ar fi bine de aflat ce activitate deosebită au radiocluburile din centrele universitare din profil electronic. Eu știu un caz dar nu îl prezint, nu este prea lăudabil. Dar în astfel de centre se desfșoară și cercetare la nivel foarte înalt, unde radiocluburile se pot implica, nu știu de ce nu o mai fac. Prin 1980 eram câțiva radioamatori la Institutul din Pitești (eu, YO7DAB, YO7CSI, YO7DAA), am înființat și stația YO7KFV. Deși nu era niciunul dintre noi electronist am reușit să finalizăm un contract de cercetare cu Combinatul Petrochimic la care am realizat un generator de ultrasunete de 400 W solid state, pentru care finanțarea a fost foarte extrem de favorabilă.
O altă nișă este a persoanelor cu dizabilități. De multe ori ele se simt foarte izolate în infirmitățile lor, mai ales că nici măcar rudele apropiate nu le pot sta mereu în preajmă. Sprijinirea acestora să dobândească certificat de radioamator și/sau apartură de trafic le-ar alunga mult din singurătate, aducând și un alt tonus moral.
Dar, pentru asta trebuie ca unii din FRR să se aplece mult timp asupra problemelor pe care doresc să le preia în program, să întocmesacă o documentație bine închegată, nu ca la mobilizare „hei, avem ceva bani, întocmiți și voi ceva ca să primim și noi”, din experiența mea atât ca autor de programe dar și ca expert evaluator internațional al acestora nu cred că sunt departe cu aprecierea. Mai ales după cât de vag sună titlurile.
73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo9yul
Mesaje: 49
Membru din: Vin Mai 20, 2016 7:12 pm
Contact:

Re: Concursuri interne si taxele.

Mesajde yo9yul » Mie Dec 28, 2016 12:35 pm

Pentru a fi corect, am gasit ,,firimituri,, ale programului pe net. https://www.facebook.com/RadioOrientareTargoviste/photos/a.383016631889243.1073741871.105408946316681/383016808555892/?type=3
Promovarea programului pe siteul FRR scuteau discutiile inutile.

Radio Orientare Targoviste - ARDF Targoviste a adăugat 9 fotografii noi în albumul Pierre de Coubertin 2015 — la Tabara Oglinzi.
23 Noiembrie 2015 ·
Proiectul ,,Vreau sa fiu radioamator si campion" din cadrul Pierre de Coubertin s-a desfasurat in week-endul 20-22 noiembrie la Centrul de Agrment Oglinzi, judetul Neamt. Am fost si noi prezenti si ne-am simtit foart bine.


L.E. Tabara Oglinzi apartine de MTS, de curiozitate tariful de cazare si masa este de 70 lei zi persoana (PRET – 70 LEI /ZI /PERSOANA La 10 elevi platitori profesorul si copilul cadrului didactic insotitor au gratuitate.)
http://djstneamt.ro/tabara-oglinzi
Ultima oară modificat Mie Dec 28, 2016 2:09 pm de către yo9yul, modificat de 4 ori în total.

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 1063
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Concursuri interne si taxele.

Mesajde YO4BKM » Mie Dec 28, 2016 1:10 pm

Firimiturile sunt prea mărunte, 63662 lei pentru trei zile nu se prea potrivește. În plus, nu se vede niciun rezultat concret în afară de „ne-am simțit bine”. Ce o fi mai fost?
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo5ajr
Mesaje: 730
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: Concursuri interne si taxele.

Mesajde yo5ajr » Mie Dec 28, 2016 2:02 pm

In sfarsit cineva a "disecat" si misteriosul proiect "Pierre de Coubertin". Tnx Tavi. Proiectele (cam doua) intocmite cu zeflemea si in marginalizarea membrilor afiliati in dorinta primara doar sa obtina bani jigneste bunul simt, dar cine a stiut despre ele? Azi am avut un show cu conducerea CSM Zalau unde apartine YO5KLD in sensul ca trebuia finalizat planul de participare la concursuri. Mi au pus intrebare ca fie care concurs cat dureaza pt. ca iata....trebuie calculat taxele de participare. Ei, aici am ramas mut pentru ca "exprimarea laconica din lista cu taxe nu specifica daca la toate concursurile sau doar la CW sala si orientare radio" dupa cum apreciaza arbitrar unii. Este o nebuloasa generat de oameni fara inima si pragmatism de la FRR si nu ai la cine sa te apelezi. Eu am retezat intrebarile CSM Zalau spunand sa ceara lamuriri de la emitentii actului cu taxe, altfel ramane o "porcarie", buna doar sa creeze debusolari si intrebari hamletiene - "o fi sau no fi".....na si tie."

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 1063
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Concursuri interne si taxele.

Mesajde YO4BKM » Mie Dec 28, 2016 9:07 pm

TNX YO5AJR, TNX YO9YUL, cu cele inițiate de YO5AJR prvind "Pierre de Coubertin" , cu cele scrise de YO9YUL în L.E. la ultimul său mesaj, se pare că ipoteza mea este aproape de Q.E.D.! Un sfârșit de an plin de amărăciune. Dar și mai amar ar fi dacă vom avea în continuare semnale că anul care va începe în curând va fi mai bun ... ca cel care va urma după el, HI!
Da' eu cred că se va renunța la aceste taxe, recent în parlament s-au anulat definitiv taxele radio!
73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 1063
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Concursuri interne si taxele.

Mesajde YO4BKM » Joi Dec 29, 2016 10:13 am

Arătam că domenii în care se pot folosi fonduri europene în activitatea radioamatorilor le reprezintă educația tineretului și atenția acordată persoanelor cu dizabilități, pentru care se pot face extraordinar de multe lucruri bune, dar și pentru radioamatorism. În statutul DARC, articolul 2 (Scop) aliniatul 2 (căile de realizare a scopului) la litera d se scrie „die Förderung und Betreuung der jugendlichen Mitglieder unter Beachtung der Jugendschutzbestimmungen sowie die Zusammenarbeit mit anderen Institutionen der Jugendpflege” adică „îngrijirea și educarea tinerilor membri, în conformitate cu reglementările privind protecția minorilor și cooperarea cu alte instituții de ocrotire a tinerilor”. Este evident că aici nu poate lipsi cooperarea cu instituțiile școlare. Iar la litera f se arată „die Betreuung von Blinden und Körperbehinderten”, adică „Îngrijirea orbilor și a handicapaților fizic”. Aliniatul 2 din articolul 2 „Scop” cuprinde 12 moduri de a realiza scopul, până la litera l. Cu un asemenea obiective în statut este ușor pentru oricine să devină eligibil la surse de finanțare europeană. În domeniul persosnelor cu handicap fizic există recomandări clare ale Regiunii I a IARU adresate tuturor țărilor afiliate. Ce interes suscită astfel de preocupări în lume și la noi se poate vedea din consultarea articolelor aflate la http://yo4px.blogspot.ro/2011/11/ziua-i ... .html#more și la http://yo4px.blogspot.ro/2013/11/ziua-i ... .html#more. Este un gest incalificabil respingerea în YO a diseminării oricărei informații legate de acestea, în maniera „ca la noi”.
Un statut al FRR construit în așa fel încât să conserve anumite privilegii vetuste, recurgând inclusiv la procedee medievale de finanțare în loc de adoptarea de politici administrative, organizatorice sau fiscale dovedite a fi eficace în alte locuri în lume devine tot mai stânjenitor și nu poate fi un element de progres. Nici măcar pentru „azi un pic mai bine decât ieri”. 72, 73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo9yul
Mesaje: 49
Membru din: Vin Mai 20, 2016 7:12 pm
Contact:

Re: Concursuri interne si taxele.

Mesajde yo9yul » Joi Dec 29, 2016 10:39 am

Un alt mod de a gestiona acelasi program, modul de transparenta al Federatiei Romane de Sah.
http://www.coubertin.ro/

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 1063
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Concursuri interne si taxele.

Mesajde YO4BKM » Joi Dec 29, 2016 11:18 am

Deși șahiștii sportivi au cam aceiași „mușchiuleți” ca radioamatorii, se pare că dispun de microprocesoare mai capabile care formează etajul CPU la federația lor. Noi le-am băgat în RIG și a rămas FRR fără CPU eficace.
"Pierre de Coubertin" ar fi putut să fie un succes, dar numai pe linie sportivă. Alături de el sunt mult mai multe alte opotunități, din păcate blocate de statut.
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori