Petitie adresata lui N2YO

Vanzatori/cumparatori care au dat ţepe, comentarii apreciative sau critice la tranzactiile efectuate, avertismente pentru potenetiale ţepe...
YO9HSW
Mesaje: 147
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 1:54 pm
Contact:

Petitie adresata lui N2YO

Mesajde YO9HSW » Mar Mar 21, 2017 6:58 pm

Acesta petitie nu este adresata persoanelor care au rolul de moderator, ci proprietarului acestui domeniu. Rugam pe cei care nu sunt de acord cu continutul acestei petitii sa se abtina de la a posta comentarii aici iar utilizatorii care sustin petitia sa specifice, simplu, doar faptul ca sunt de acord, fara comentarii si prezentari ale unor solutii - aspecte care pot face obiectul unei dezbateri ulterioare.

Considerand urmatoarele:

- reprezentativitatea site-ului radioamator.ro in media cu tematica hamradio si lipsa unor interese financiare care sa necesite accesari / vizualizari/ click-uri cu nemiluita;

- faptul ca rabdarea umana are, totusi, limitele ei;

- ideea ca o simpla caseta bifata au ba, dupa principiul strutului, nu face sa dispara o problema reala;

- nesfarsitele serii repetitive de anunturi cu tot felul de lampi / tuburi electronice, bucati de cablu, becuri de scala, condensatoare variabile din aparatura de larg consum, suruburi care au apartinut d-lui Paolazzo si alte lucruri total inutile;

- faptul ca sunt persoane care au sute, poate chiar mii, de repere la vanzare - lucru care ne duce cu gandul la existenta unui adevarat business ce depaseste, in opinia noastra, notiunea de hamspirit si scopul rubricii de mica publicitate asa cum a fost el gandit de initiatorii acestei comunitati si acceptat de majoritatea utilizatorilor;

- faptul ca se pot numara numai in aceasta luna, la ora editarii prezentei petitii, aproximativ "numai" 50 de anunturi ale unui singur utilizator, hi! ;

- o anumita lipsa de respect aratat potentialilor cumparatori prin neindicarea unor preturi de referinta, invitatia de a suna pentru aflarea unor informatii ce ar trebui sa fie indicate clar de vanzator, oferirea unor descrieri de genul "vand ce se vede in poza", furnizarea unor imagini neclare care impiedica identificarea unor caracteristici ale obiectelor supuse vanzarii, etc.

- intelegand si acceptand dreptul la anonimitate al oricarui utilizator de internet, in general, sau al site-ului radioamator.ro, in particular, atata vreme cat nu este lezat confortul celorlalti utilizatori;

Noi, semnatarii prezentei petitii, cerem domnului Ciprian Sufitchi - N2YO introducerea unor masuri simple care sa stopeze fenomenele descrise mai sus. Ne abtinem a oferi solutii radicale, solutiile deriva chiar din lucrurile expuse. Intelegem ca domnia sa este adeptul bunului simt, al libertatii de exprimare si al autocenzurii, lucruri pe care le-am observat cu totii atunci cand am relationat cu amatori de peste hotare sau am folosit servicii ale unor site-uri cu specific hamradio ale altor comunitati decat cea din spatiul YO, insa aspectele prezente in spatiul nostru virtual sunt, cel putin, diferite.

01. YO9HSW
02. YO7LKT
03. YO8TK - YO DX Club: #468
04. YO9CHO
05. YO6EX - YO DX Club: #67
06. YO6OHD
07. YO5PQQ - YO DX Club: #452
08. YO8RQP
09. YO4LHR
10. YO4BKM
11. YO4FYQ
12. YO9IBC
13. YO4SI - YO DX Club: #179
14. YO9IRF
15. YO3CEN - YO DX Club: #388
16. YO7FB
17. YO4GJH - YO DX Club: #337
18. YO4BXX - YO DX Club: #195
19. YO9DL - YO DX Club: #369
20. YO7NK
21. YO9GJX
22. YO5PUY
23. YO5AJR
Ultima oară modificat Mie Mar 29, 2017 10:20 am de către YO9HSW, modificat de 4 ori în total.

YO5PQQ
Mesaje: 301
Membru din: Sâm Mai 30, 2020 2:07 pm
Contact:

Re: Petitie adresata lui N2YO

Mesajde YO5PQQ » Mar Mar 21, 2017 7:38 pm

1.
Rugam pe cei care nu sunt de acord cu continutul acestei petitii sa se abtina de la a posta comentarii aici iar utilizatorii care sustin petitia sa specifice, simplu, doar faptul ca sunt de acord


... cine e cu noi, două dejte sus, restu' ciocu' mic? ț ț ț

2. provoc pe toți frustrații care au această problemă referitoare la anunțurile care nu-i coafează și care, simultan, au publicat mesaje insultătoare la rubrica de mică publicitate la adresa celor de care nu încap, să fie bărbați cu instalație funcțională (se admite și pe bază de Viagra) și să pună un mesaj aici cu "eu am fost ăla!". hai să vedem, are cineva sânge în instalație?
3. perfect de-acord cu propunerea "orice produs trebuie să aibă o descriere clară, concisă și fără ambiguități, reflectând exact starea tehnică și estetică a produsului pus la vânzare, iar acesta trebuie să fie însoțit obligatoriu de un preț".
4. înghit orice "insultă" datorată produselor dubioase sau prețurilor nesimțite, dar fac herpes la meninge când văd că pe unii îi bate grav limba română, gramatic, ortografic și ortoepic. mai exact radioamatorii autorizați care indică fregvențe la care funcționează troacele vândute sunt invitați să solicite ANCOM retragerea autorizației, conform regulament.
5. Care sunt semnatarii, la plural? Că îmi scapă...

yo7lkt
Mesaje: 2
Membru din: Mie Sep 07, 2011 1:24 pm
Contact:

Re: Petitie adresata lui N2YO

Mesajde yo7lkt » Mar Mar 21, 2017 9:17 pm

De acord cu YO9HSW ! M-am saturat sa vad aceleasi si aceleasi anunturi in fiecare zi.

Avatar utilizator
YO8TK
Mesaje: 231
Membru din: Dum Iun 20, 2010 6:40 pm
Contact:

Re: Petitie adresata lui N2YO

Mesajde YO8TK » Mar Mar 21, 2017 10:16 pm

Da, si eu sint de acord cu YO9HSW.
YO DX Club Member nr.468
Master of Sport #1140

Avatar utilizator
yo5er
Mesaje: 351
Membru din: Mie Oct 26, 2011 2:39 pm
Contact:

Re: Petitie adresata lui N2YO

Mesajde yo5er » Mie Mar 22, 2017 12:41 am

Pai daca in YO nu se vinde mai mult ... daca nu avem mai multi bisnitari si piata mai diversificata ce sa facem? Hai sa inchidem si ebay-ul ca si acolo se repeta anunturile. My few cents ...

73's Septy
YO5ER
-YO5KUC Member
-YO DX Club Member #500
http://www.yo5er.ro

Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 941
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Re: Petitie adresata lui N2YO

Mesajde n2yo » Mie Mar 22, 2017 4:44 am

Repetarea anunturilor. Aceasta problema este reglementata deja prin cerinta ca acelasi anunt sa nu se repete la mai putin de o saptamana. Moderatorii de la mica publicitate verifica punerea in aplicare a acestei reguli si abaterile au fost intotdeauna sanctionate.

Unii pun mai multe anuntiri ca altii. Nu vad constructiv a obstuctiona postarea de anunturi si a impune un numar maxim de anunturi pe zi sau saptamana. De altfel aceasta ar fi o regula foarte subiectiva. Pot exista situatii in care unii utilizatori au de vandut intr-o perioada scurta de timp multe obiecte (de pilda in cazul mutarii, vanzarii statiei). Este adevarat ca exista mici comercianti care si-au facut din Mica publicitate de la Radioamator.ro un mic magazin, dar este greu de masurat cand postarile sunt "afaceri" sau cand sunt tranzactii ocazionale. Se mai poate imagina un numar limitat de anunturi gratuite pe saptmana, surplusul de anunturi urmand sa fie platit cu tarif nominal per anunt, dar nu cred ca introducerea platii ar fi o masura salutata de comunitatea YO.

Unii pun la vanzare "troace". Din pacate nu exista definitii clare pentru obiectele "inutile" continute in unele anunturi. In timp ce un bec cu filament la 26V poate fi inutil pentru majoritatea cititorilor, acesta este un articol mai greu de gasit pentru cei care mentin in functiune un liniar cu tuburi din anii '70. Orice masura de limitare a postarii unor asemenea anunturi trebuie sa aiba definitii clare si persoane care sa verifice punerea in aplicare. Voluntari care sa ajute sunt intotdeauna bineveniti.

Toate anunturile sa contina descrieri clare si preturi. Campul de pret poate fi facut obligatoriu, insa nu inseamna ca acesta va fi si pretul final al tranzactiei. Vor fi nu putini care vor pune un pret de 0.01 lei pentru un transceiver, asteptand sa fie contactati telefonic pentru negocieri. Un pret obligatoriu per articol per anunt va incuraja pe cei care vand lucruri marunte sa amplifice exponential numarul de anunturi. In loc de un tabel intr-un singur anunt care contine preturi pentru 50 de componente electronice, vor exista 50 de anunturi distincte.

Pentru a veni totusi in intampinarea dorintei indreptatite a petitionarilor de a avea in anunturi pretul bunurilor si serviciilor comercializate, se poate impune regula ca preturile sa existe fie in campul de pret, fie in continutul anunturilor, prezenta acestei informatii fiind obligatorie. Pentru a verifica insa aplicarea acestei reguli, sugerez ca petitionarii sa aplice pentru un post special de moderator voluntar permanent care de cateva ori pe zi sa scaneze anunturile si sa avertizeze autorii atunci cand regula nu a fost respectata. Propun ca un reprezentant al petitionarilor, de pilda YO9HSW (am luat la intamplare unul din indicative) sa ma contacteze pentru instructiuni suplimentare.

Profit de ocazie sa multumesc moderatorilor de la Mica publicitate YO care asigura in fiecare zi prin eforturi personale buna functionare a acestei rubrici.

73s de Ciprian N2YO

Avatar utilizator
YO9CHO
Mesaje: 918
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 11:44 am
Contact:

Re: Petitie adresata lui N2YO

Mesajde YO9CHO » Mie Mar 22, 2017 6:14 am

Vând sau schimb cu diverse un circuit de filtrare
Sideron-Sperrkreis No. 1955 (mod-past25) fabricat de
"Heliogen, Hermann Pawlik; Bad Blankenburg (GINOR)" in 1935
Este un filtru trece banda reglabil, utilizat in trecut
pentru receptia radio.Se monta intre antena si rece ... Continuare


Ciprian, de ani vad postari similare. Tu care est inginer , ce parere ai despre "ageing-ul"pentru un
obiect ca asta? Este ca e numai bun de colectie?
Ciprian, de ani de zile vad postarile lui Nini, daca nu s-au vandut dupa atatia ani , mai au valoare? Eu cred ca au valoare istorica. Tu ce zici. (Nini te admir, nu ma critica) NINI ARE BUN SIMTZ!

Eu zic ca democratia are si ea o limita ...
Fara resentimente sau trimitere la stramosi. Sunt obisnuit. Deci imun. :lol:
73!
P.S. Nini are bun simt chiar daca nu a vandut nimic dupa cat se pare... Succes Nini!

Zic si eu.....:-(

P.S. Poate 20 de ani ar fi o buna limita pentru separarea tehnologiilor!Poate ar fi buna o rubrica cu "minunatii ale epocilor anterioare"

Zic si eu....

P.S. imi pare rau Ciprian dar, oamenii astia sunt indreptatiti sa afirme ca sunt saturati de postari inutile. SDingurul cu adevarat bun simt este Nini care posteaza rar aceleasi obiecte. Te rog sa ma crezi ca si pe mine ma deranjeaza postarea infinita a electronicii din 1925...samd...poate mai trebuie si noi sa evoluam si ma intreb de ce trebuie sa fim "luati la misteaux" cu chestii expirate din 1945? Sigur , exista si colectionari, din pacate radioamatorismul nu progreseaza cu rezistente din 1927....Iata un exemplu:
Vând un generator de semnal AF/RF model TE-20
fabricat de "Tech Tokyo" in 1963
Cat o fi frecventa dupa 54 de ani??????????????
E, e japonez si aia e tari! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Avatar utilizator
YO6EX
Mesaje: 1037
Membru din: Lun Iun 28, 2010 11:40 am
Contact:

Re: Petitie adresata lui N2YO

Mesajde YO6EX » Mie Mar 22, 2017 8:15 am

Problema nu este postarea unor anunturi cu "gioarse"/vechituri, ci repetarea lor la nesfarsit.
Am propus de mai multe ori ca pe "faţa" forumului de anunturi, sa apara numai anunturile radioamatorilor, iar celelalte sa fie actionate printr-un buton = toate anunturile.
(Adica invers de cum este acum).
Am mai propus si limitarea la maxim 5 anunturi/saptamana de persoana.
Dar nu se vrea.

Cum unul din moderatori apara pe acesti negustori-postaci, ne duce gandul la alte alea...
Ultima oară modificat Mie Mar 22, 2017 8:19 am de către YO6EX, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
YO6EX
Mesaje: 1037
Membru din: Lun Iun 28, 2010 11:40 am
Contact:

Re: Petitie adresata lui N2YO

Mesajde YO6EX » Mie Mar 22, 2017 8:18 am

P.S.
Nu inteleg dece acesti comercianti nu au o pagina personala, unde sa posteze toate nimicurile de vanzare, iar in anuntul (unul singur) de pe radioamator.ro, sa apara adresa paginii respective.

Avatar utilizator
YO9CHO
Mesaje: 918
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 11:44 am
Contact:

Re: Petitie adresata lui N2YO

Mesajde YO9CHO » Mie Mar 22, 2017 8:42 am

Absolut de acord cu YO6EX. Postare de bun simt.


Înapoi la “Mica publicitate - comentarii referitoare la tranzactii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori