Petitie adresata lui N2YO

Vanzatori/cumparatori care au dat ţepe, comentarii apreciative sau critice la tranzactiile efectuate, avertismente pentru potenetiale ţepe...
Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 1062
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Petitie adresata lui N2YO

Mesajde YO4BKM » Mie Mar 29, 2017 9:22 am

TNX YO9HSW!
TNX YO8RQP!
Și eu stau liniștit, nu o va face. Dar îl pot ajuta cu niște lămuriri.
@YO3ITI, cum unde? Oriunde, fără să-mi dai tu prilejul sau aprobarea. Fiindca cluburile mele au dat roade, softurile mele sunt de folos la o mulțime de concursuri, unele create chiar anul trecut în cel mai modern mediu de programare, articolele mele sunt citite și primesc aprecieri pentru ele. Dar tu cu ce te lauzi, nu de la „pașopt”, ci numai de la autorizare? Îți poți răspunde propriului tău chestionar, ca primul care dă un exemplu, cum ar fi cinstit și drept? Eu mai aștept ... poate văd „ceva nou” la tine, dar nu vorbe și platforme eșuate. Iar când recurgi la maimuțăreli precum „soafte” sau „de la 1848” înseamnă că nu mai ai alte argumente în afara de un teatru ieftin, cu resurse reduse.
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo5ajr
Mesaje: 730
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: Petitie adresata lui N2YO

Mesajde yo5ajr » Mie Mar 29, 2017 9:37 am

Ma alatur si eu listei dar cu idea ca cei care posteaza la vanzari/cumparari etc. sa-si declina clar identitatea de radioamator RX sau RX/TX, in rest...e o chestiune de educatie.
Semneaza yo5ajr radioamator comunitar nr.3836. Venind vb. de titluri - ma preocupa gandul ca la sfarsit de an (pana sunt valabile taxele platite la FRR) sa inapoiez (direct la origine MTS) cu surle si trambite titlul meu de MS al Sportului - titluri care dupa cercetarile facute de Comisia de Disciplina din mandatul trecut a reiesit ca atribuirile acestor titluri in unele cazuri au fost date in circumstante cel putin suspecte, fapt ce compromite valoarea lor morala generala. Aspect semnalat si in acea "scandaloasa petitie," ignorat pe nedrept si total ilegal, anticonstitutional, anti Statutar de conducerea FRR. Cine se alatura?
- 73 de Miki

yo3cen
Mesaje: 167
Membru din: Lun Oct 27, 2014 4:29 pm
Contact:

Re: Petitie adresata lui N2YO

Mesajde yo3cen » Mie Mar 29, 2017 9:52 am

Nu mai hraniti troll-ul...

Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 1007
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Re: Petitie adresata lui N2YO

Mesajde n2yo » Mie Mar 29, 2017 11:03 am

Vad ca discutiile au deviat un pic, asa cum se intampla in numeroase ocazii.

Revenind la subiectele propuse de petitie, care ma onoreaza sa-mi fie adresata in nume personal, o sa incerc sa sintetizez principalele idei pe care le-am citit. Daca sunt si altele, va rog sa mi le semnalati.

Am retinut ca principalele critici se refera la irelevanta unor postari, care contin bunuri si servicii neinteresante, discrepanta dintre numarul de anunturi postate de unii fata de altii, temerea ca unii utilizatori transforma mica publicitate in magazin personal din care acestia obtin profit, lipsa din descrierea produselor vandute a unor parametri importanti, cum ar fi pretul.

As putea sa dezbat fiecare din aceste observatii in detaliu, dar cred ca nu as face decat sa provoc o avalansa de alte comentarii, unele pro, altele contra, care vor intarzia gasirea unei solutii. Un lucru cert este ca asteptarile celor care viziteaza rubrica de mica publicitate sunt foarte diferite si nu poate exista o solutie care sa-i multumeasca pe toti. Cred ar trebui sa acceptam cu totii ca titulatura de "mica publicitate" a incetat sa mai fie cea mai potrivita. La mica publcitate de obicei vanzatorii si cumparatorii fac tranzactii ocazional si fara interes comercial, atunci cand apare o nevoie pentru bunuri sau servicii. La radioamator.ro postarile sunt amestecate, atat de la radioamatori cu o tranzactie pe luna, cat si de la mici intreprinzatori ("bisnitari" cum sunt numiti de unii). Eu nu cred ca acesta este un lucru rau. Este exact ce se intampla la un simpozion cand la "talcioc" se vinde si cate un transceiver, dar si un sortiment abundent de piese electronice si aparate importate din China. La fel si la marile targuri unde la "flea market" gasim amestecati radioamatori veniti ocazional, dar si magazine ambulante cu componente pentru electronisti. La fel si pe eBay, gasim magazine virtuale amestecate cu bunuri puse la vanzare de catre un oarecare. Cred de aceea ca la radioamator.ro pot coexista impreuna, evident in anumite limite rezonabile, cele doua categorii de utilizatori, cei ocazionali, ca mine si cei care semneaza petitia, impreuna cu cei care folosesc mica publicitate pe post de talcioc. Sa nu uitam ca multe din cele vandute de acestia sunt foarte folositore in activitea de radioamator. Ar fi necesar sa cautam aceste produse online pe alte site-uri, dar le gasim acolo unde exista si alte informatii despre radioamatorism.

Sigur, se poate limita cu strictete numarul de postari saptamanale per individ. Printre efecte se vor numara cele pozitive, cand cei care acum se plang ca trebuie sa dea clic pe pagina urmatoare ca sa vada ceva bun vor avea mai putine anunturi si mai relevante pe o singura pagina si nu vor mai avea pe cine sa fie invidiosi ca fac profit din vanzari pe spinarea radioamatorilor. Dar ar fi si efecte negative. Cei care isi vindeau pana acum marfa pe radioamator.ro vor migra spre alte plaforme online, cautand o alta piata de desfacere. Radioamatorii vor trebui la randul lor sa caute alte surse pentru constructiile tehnice. Traficul la aceasta sectiune va scadea, interesul pentru o rubrica vizitata de mai putini useri reducandu-se considerabil. La ora actuala Radioamator.ro este vizitat nu doar de radioamatori, dar as spune, cel putin la mica publicitate, mai ales de neradioamatori interesati mai degraba in electronica. Sunt convins ca de-a lungul existentei de mai bine de 10 ani mica publicitate de la Radioamator.ro a atras spre radioamatorism pe multi dintre cei care accidental au ajuns pe acest site numai pentru a vinde sau cumpara componente. Vor scadea astfel sansele capturarii de noi radioamatori in randurile noastre.

Am urmatoarea propunere de "tranzitie", pe care o amintise si YO3IRF intr-un comentariu pe acest subiect: autentificarea la postarea mesajelor. A fost o dezbatere indelungata in trecut daca este sau nu un lucru bun, iar eu m-am opus mai ales datorita faptului ca ar fi fost necesare mecanisme separate de autentificare, dar si din alte motive. Se va folosi username si parola de la forum. Deocamdata numai radioamatorii au permisiunea sa posteze la forum. Aceasta regula se va pastra si in continuare, insa vor fi permise si alte loginuri decat indicativul de apel, care vor avea acces doar la postari la mica publicitate. Cateva avantaje:
- responsabilizarea celor care pun anunturi, postarile nemaifiind "anonime"
- posibilitatea de editare ulterioara a anunturilor mai vechi fara necesitatea existentei codului de control
- lipsa necesitatii codului "captcha" care verifica daca postarea este automata sau umana
- posibilitatea implementarii unor facilitati care sa faca invizibile anunturile postate de anumiti useri care in general contin produse lipsite de interes
- posibilitatea limitarii cu usurinta, daca este cazul, a numarului de anunturi saptamanale
- si altele

As vrea sa cer parerea petitionarilor si celorlalti radioamatori daca aceasta facilitate (login cu username si parola la postare) este pentru moment o solutie satisfacatoare in tranzitia spre o imbunatatire a acestei rubricii de mica publicitate.

73s de Ciprian N2YO

Avatar utilizator
YO8TK
Mesaje: 248
Membru din: Dum Iun 20, 2010 6:40 pm
Contact:

Re: Petitie adresata lui N2YO

Mesajde YO8TK » Mie Mar 29, 2017 12:39 pm

Ciprian,

Dau si eu o sugestie.Daca se poate??

Eu as inlocui rubrica,,ULTIMELE ANUNTURI,, din coloana stanga cu MICA PUBLICITATE si filtru CATEGORII.
Astfel fiecare isi alege CATEGORIA care-l intereseaza.
Bineinteles cine nu respecta categoria unde posteaza va fi atentionat sau chiar sters anuntul.
Am vazut la QTH.COM aceasta structurare si pare buna.

E o simpla parere.Si solutia propusa de YO6EX pare buna.

Cu respect .

73!
YO DX Club Member nr.468
Master of Sport #1140

YO5AVN
Mesaje: 140
Membru din: Lun Mar 21, 2011 12:18 pm
Contact:

Re: Petitie adresata lui N2YO

Mesajde YO5AVN » Mie Mar 29, 2017 3:41 pm

Tavi scria mai sus de cineva ca: ...".cu resurse reduse."
In opinia mea aceasta formulare, in contextual dat, este prea sumara. Cred ca ar fi fost mult mai précis si explicativ varianta:
.... cu resurse intelectuale si umane reduse.
Propun reformularea.
73&Gl
Joska

YO9HSW
Mesaje: 147
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 1:54 pm
Contact:

Re: Petitie adresata lui N2YO

Mesajde YO9HSW » Mie Mar 29, 2017 3:43 pm

Ideea cu autentificarea utilizatorilor de mica publicitate este excelenta.

Multe probleme, insa, pornesc de la goana dupa "online visibility". Asa cum s-a remarcat, se introduc anunturi cu nemiluita in ideea de a impinge alti utilizatori de pe primele pagini. De exemplu care este rostul de a posta doua anunturi succesive astfel:

1. Vand sau schimb cu diverse 30 buc. GU50 NOS.

urmat de inca un anunt in care ni se povesteste de

2. Vând sau schimb cu diverse 1buc. 12JB6A RCA NIB 4buc. QE04/10=CV309 Valvo NIB ?!

Era suficient un singur anunt, in opinia mea. De altfel, nu vad rostul unor tuburi arhaice pe prima pagina. Cand vorbim de tuburi de emisie, spunem GU-74, GU-81, GU-43, 3-500Z, 4-400A. Stim, se poate face un liniar si cu QE04/10, totusi suntem in secolul XXI, oameni buni !!! Imi place sa reamintesc gluma lui 'nea Nita YO9WL - si RV12P2000 scoate 1kW alimentata la 1000V si racita cu apa, hi !

Un alt aspect, consider ca pretul trebuie sa fie obligatoriu, cei care vor pune preturi de batjocura gen 0.1 lei, isi vor pierde credibilitatea, eventual moderatorul poate sterge un astfel de anunt - la acest pret obiectele se doneaza. Am cumparat de pe eham.net s.a. , peste tot oamenii precizau acel "asking $xxx".

Ar fi minunat daca in continutul anuntului s-ar putea indroduce link-uri. In acest fel se pot incarca o multime de fotografii pe site-uri de image hosting si oferirea link-urilor potentialilor cumparatori. In acest fel am putea avea un singur anunt in locul a "n" anunturi cu butoane plastic in poza, urmat de butoane aluminiu pozate si astea frumos, etc. Nu ar mai fi omul limitat la o singura fotografie si poate scapam de sintagma "poze suplimentare pe mail".

Cam asta imi vine in minte pe moment. Multumim lui Ciprian pentru intelegere si deschiderea aratata rezolvarii acestor probleme.

YO9HSW
Mesaje: 147
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 1:54 pm
Contact:

Re: Petitie adresata lui N2YO

Mesajde YO9HSW » Mie Mar 29, 2017 3:52 pm

In cazul in care YO3ITI va citi vreodata aceste randuri, il informez ca dl. Mircea Rucareanu - YO4SI, este castigatorul a cinci editii consecutive ale celui mai prestigios concurs romanesc, YODX HF Contest. Dupa umilele mele cunostinte, este singurul operator care a reusit acest lucru. Daca ma inseala memoria, imi cer iertare.

Scuze pentru off-topic!

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 1062
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Petitie adresata lui N2YO

Mesajde YO4BKM » Mie Mar 29, 2017 7:03 pm

Mulțumesc lui Ciprian N2YO pentru maniera în care a lăsat să se desfășoare comentariile pe acest topic și concluziile pe care le-a formulat, pentru care merită felicitări. O astfel de răbdare și conviețuire pașnică reprezintă un bun exemplu. 73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo6ohd
Mesaje: 14
Membru din: Sâm Aug 02, 2014 8:36 pm
Contact:

Re: Petitie adresata lui N2YO

Mesajde yo6ohd » Mie Mar 29, 2017 10:00 pm

@Ciprian,

Cred ca si mai utila ar fi implemantarea unei functii care sa permita blocarea/ignorarea anunturilor postate de anumiti vanzatori (practic daca eu nu vreau sa vad anunturile lui X il adaug in lista de ignore si anunturile postate de respectivul nu mai apar la mine, restul persoanelor pot sa vada in continuare)


Sau mutarea sectiunii MICA PUBLICITATE in forum si in acest mod persoanele interesate pot adresa si eventuale intrebari vanzatorului. Iar vanzatorii pot posta multiple produse in acelasi thread fara a posta din nou, cu poze si descrieri amanuntite.(pe elforum cred ca e cea mai "agitata" sectiune si totusi nu apar probleme de cand se foloseste acest sistem)

Asa s-ar impaca si capra si varza mult mai elegant.


Înapoi la “Mica publicitate - comentarii referitoare la tranzactii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator