Stergerea subiectelor de discutie

Aflati ce schimbari s-au operat la radioamator.ro. Comentariile si sugestiile dumneavoastra sunt binevenite.
Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 1007
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Stergerea subiectelor de discutie

Mesajde n2yo » Mie Mai 03, 2017 5:57 pm

As dori sa aflu cum este cel mai bine sa functioneze acest forum si de aceea solicit parerile dumneavoastra. La aceasta ora utilizatorii isi pot edita si chiar sterge propria postare, ceea ce ajuta la eliminarea greselilor gramaticale sau la retragerea din discutii a celor care doresc acest lucru.
Acum putin timp un utilizator (YO8RAA) a initiat un subiect de discutie cu titlul "OUG pentru ANCOM". La scurt timp au aparut cateva contributii care, in opinia initiatorului, se indepartasera de la subiectul initial si discutia o luase intr-o directie nedorita de initiator. Pe baza acestui argument utilizatorul a solicitat eliminarea subiectului creat de el si intrucat acestea continea putine contributii, am accepat acest lucru. Contrariat in urma disparitiei postarilor sale legate de subiectul sters, un alt utilizator, YO4BKM, m-a contactat cerand explicatii.
Cum credeti ca este preferabil in viitor, utilizatorii sa-si poata edita sau sterge postarile? Pot utilizatorii solicita inchiderea si stergerea subiectelor de discutie lansate de ei, chiar si in cazul in care au existat contributii de la alti useri pe acel subiect?

Multumesc,
73s de Ciprian N2YO

YO8SDE
Mesaje: 127
Membru din: Mie Aug 04, 2010 2:59 pm
Contact:

Re: Stergerea subiectelor de discutie

Mesajde YO8SDE » Mie Mai 03, 2017 6:10 pm

Posibilitatea de editare a unei postari pentru a corecta eventuale greseli gramaticale/de redactare cred ca ar trebui sa ramana. Dar limitata la un numar de minute, sa zicem 5. In ideea ca apas aici Trimite. Nu am citit prea bine sau nu imi place incadrarea (desi am si butonul Previzualizeaza).
Dar stergerea unui topic in care s-a scris tot raspuns, nu cred ca ar trebui sa fie permisa.
Daca "aluneca" discutia spre altceva, in opinia moderatorilor, atunci acestia pot atrage atentie celor care sunt OFF-Topic, eventual aplica si alte masuri.
Aceasta e opinia mea si cam asa se intampla si pe alte forumuri, pe care le mai citesc/comentez.

Avatar utilizator
yo3gfh
Mesaje: 143
Membru din: Mie Mar 05, 2014 10:32 am
Contact:

Re: Stergerea subiectelor de discutie

Mesajde yo3gfh » Mie Mai 03, 2017 6:11 pm

Dupa parerea mea:

"utilizatorii sa-si poata edita sau sterge postarile?"

Da, in cel mai rau caz sa fie editabile pentru o perioada limitata. Se pot astfel retrage cuvintele spuse "la suparare" etc.

"pot utilizatorii solicita inchiderea si stergerea subiectelor de discutie lansate de ei, chiar si in cazul in care au existat contributii de la alti useri pe acel subiect?"

Inchiderea da, stergerea nu.

73!

YO5VAE
Mesaje: 246
Membru din: Dum Iun 20, 2010 9:58 am
Contact:

Re: Stergerea subiectelor de discutie

Mesajde YO5VAE » Mie Mai 03, 2017 6:19 pm

1. Stergerea topicurilor si a posturilor nu ar trebui permisa!
2. Doar ultimul post dintr-un topic ar trebui sa poata fi editat. In momentul unui post nou, penultimul sa nu mai poata fi editat. In schimb noul post, care e ultimul, are posibilitate de editare.
3. Ar trebui sa existe posibilitate de inchidere a unui topic la cererea initiatorului topicului - automat printr-un buton sau printr-o cerere catre admin.
73 de YO5VAE - Edy

YO9IRF
Mesaje: 328
Membru din: Sâm Iul 21, 2012 4:43 pm
Contact:

Re: Stergerea subiectelor de discutie

Mesajde YO9IRF » Mie Mai 03, 2017 6:21 pm

Salut Ciprian,

am fost moderator/administrator pe mai multe forumuri de diverse tipuri, unele considerabil mai mari sau cu utilizatori mult mai "naravasi". Concluzia mea e ca nu e nici un beneficiu in a lasa posibilitatea utilizatorilor sa isi modifice / stearga mesajele la mai mult de 5-10 minute de la postare. Intervalul e suficient pentru a corecta eventualele greseli gramaticale sau de formatare.

Stergerea/modificarea unui mesaj, dupa un timp mai lung si mai ales dupa ce altii au raspuns, nu face decat sa creeze confuzie, sa denatureze discutia si sa adauge un aer de volatilitate.

Nici cu posibilitatea inchiderii subiectelor de catre cel care a deschis discutia nu sunt de acord. Discutia poate evolua si dupa ce aceasta si-a atins scopul pentru initiator, e "vie" si ar trebui lasata libera atat timp cat nu se incalca regulile de bun simt; intotdeauna exista posibilitatea de a raporta catre moderatori mesajele off-topic. Faptul ca initatorul are posibilitatea de a opri discutia atunci cand nu ii mai convine directia pune o piedica in calea liberatii de exprimare, fara nici un fel de beneficiu.

Razvan.

YO5PQQ
Mesaje: 299
Membru din: Sâm Mai 30, 2020 2:07 pm
Contact:

Re: Stergerea subiectelor de discutie

Mesajde YO5PQQ » Mie Mai 03, 2017 6:31 pm

1000% de-acord cu YO9IRF. Am fost și eu în situația descrisă de el.
Aș adăuga că pentru mesajele sensibile există quote, printscreen :)

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 1062
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Stergerea subiectelor de discutie

Mesajde YO4BKM » Mie Mai 03, 2017 7:28 pm

Mă alătur părerii generale, pe care de fapt voiam să o și propun. În detaliu eu precizez ca:
- Ștergerea unui topic să nu poată fi făcută de către nimeni. Pentru asta trebuie modificată sau anulată precizarea „Sunteţi de acord ca „Radioamator.ro” să aibă dreptul de a şterge, modifica, muta sau închide orice subiect în orice moment în care consideră necesar” care apare la Termeni de utilizare, imediat înainte de a te autentifica sau înregistrea pentru comentariu. Odată lansat public un topic el conține intervențiile multora, devine astfel un bun public (sau cel puțin un bun colectiv) și nu este corect să fie aruncat la Recycle Bin.
- Ștergerea sau modificarea unui comentariu să fie permisă în termen limitat de la momentul postării cu Trimite, consider că 5 minute este suficient. Autorul poate redacta textul pe un format doc, îl poate verifica și completa cât dorește, după care îl copiază în caseta de comentarii. Dacă vrea să facă adăugiri sau apare o schimbare de opinie, să pună un comentariu nou.
- În situații când apar abateri de la topic, semnalate de oricine, inițiator, comentator, moderator, administrator etc, cel care face semnalarea poate fie „să cheme la ordine”, fie să propună închiderea, anunțând acest lucru sub formă de comentariu, cu obligația să argumenteze, în caz contrar intervenția sa nu are valoare. Dacă rezultă totuși că topicul trebuie închis și se procedează la închidere, el rămâne vizibil cu toate comentariile, putând fi deschis oricând și de oricine un alt topic pe aceeași temă cu observația de a se evita situațiile de „afară din joc” apărute mai înainte.

Referitor la topicul "OUG pentru ANCOM" care a fost șters și de la care a plecat discuția de față, nu știu cum a fost probată opinia că unele comentarii se îndepărtează de subiect. În afară de anunțarea noilor reglementări privind funcționarea ANCOM cu care s-a deschis topicul, celelalte comentarii s-au purtat în jurul ideii că unul din cei doi vicepreședinți ai ANCOM ar fi bine să fie radioamator. Eu am dezvoltat această idee arătând că, în conformitate cu noile reglentări, ANCOM va fi subordonat parlamentului și guvernului, astfel că un radioamator cu funcție de răspundere (vicepreședinte) va fi foarte aproape de forul care ar putea legifera și în favoarea noastră, de exemplu situația antenelor, perturbarea benzilor noastre etc. M-ar interesa ce a putut fi atât de departe de subiect în celelate comentarii sau dacă ce am postat eu se abate de la interesul nostru ori de la subiectul deschis.
TNX N2YO pentru acest topic!
73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

Avatar utilizator
yo3gh
Mesaje: 714
Membru din: Mie Iul 23, 2014 6:17 am
Contact:

Re: Stergerea subiectelor de discutie

Mesajde yo3gh » Joi Mai 04, 2017 10:36 am

Buna tuturor, parerea mea :
- Corectarea trebuie sa se poata face oricand – 5-10 minute sunt doar ptr cei care stau pe forum zi si noapte , nu si pentru cei care mai fac si alte activitati :) , totusi.
- Stergerea unui topic, daca se accepta, sa se atribuie doar unui “super user “ dau proprietarului site-ului , altfel adminii sunt si ei oameni si pot sa greseasca ( am un exemplu in minte cand un proprietar de forum a lasat adminii sa faca ce vor , sa baneze , sa interpreteze , sa intervina in posturi ca niste guru , practic au facut ce au vrut ei pe acel forum , gonind multi users in final :) )
Numai bine.

YO9IRF
Mesaje: 328
Membru din: Sâm Iul 21, 2012 4:43 pm
Contact:

Re: Stergerea subiectelor de discutie

Mesajde YO9IRF » Joi Mai 04, 2017 11:28 am

Dan, corectarea in 5-10 minute ar fi permisa in ideea ca dupa ce ai publicat un mesaj observi ca ai gresit ceva. Nu conteaza cat de des vii pe forum, trebuie doar sa te mai uiti o data peste mesaj dupa ce l-ai publicat.

yo5ajr
Mesaje: 730
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: Stergerea subiectelor de discutie

Mesajde yo5ajr » Joi Mai 04, 2017 11:44 am

Postarile noastre de fapt sunt oglinda gandirii noastre proprii. Ele sunt de fapt un fel de "oglinda lui Eulenspiegel" fie reda o imegine distorsionata, fie imaginea normala, reda imaginea, si atat. Totul e relativ dar real. Trebuie sa asumam imaginea creata din vointa proprie in fata "oglinzii" fie curbata fie de "Venetetiana" de calitate. 73 de Miki :lol:


Înapoi la “Noutati, critici si sugestii (despre radioamator.ro)”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori