Viitor YOVHF

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
YO3ITI
Mesaje: 406
Membru din: Vin Dec 11, 2020 9:09 pm
Contact:

Viitor YOVHF

Mesajde YO3ITI » Lun Sep 25, 2017 12:03 pm

Bună ziua.

Având în vedere că suntem într-o adevărată modă a consultărilor publice, deschid un ultim subiect pe această temă deoarece doresc să-mi pot fundamenta o decizie cât mai realist posibil.

Acum fix un an, un grup de radioamatori a luat decizia să se îmbarce în acest proiect numit yovhf. Obiectivul proiectului a fost de a oferi comunității radioamatorilor pasionați de unde ultrascurte o platformă care să centralizeze și să prezinte unificat activitatea competițională în VHF-UHF-SHF. Când am pornit proiectul nu credeam că va fi atât de greu nu neapărat să-l realizez efectiv, cât mai ales să stimulez interesul și să antrenez cât mai mulți radioamatori. Am pus la dispoziția întregii comunități platforma, am realizat un sistem unificat de raportare și procesare a problemelor și sugestiilor, am încercat să fim cât mai apropiați de dorințele celor pasionați de acest domeniu, dintre care mulți s-au plâns în decursul anilor că nu au nici un sprijin din partea nimănui, că există un hiatus imens între ceea ce oferă țările din jur propriilor radioamatori și oferta locală, în acest domeniu, din YO.

Noi am încercat să umplem acest gol. Provocarea tehnologică a fost neînsemnată în comparație cu obstacolul imens pe care l-a ridicat nepăsarea și lipsa de implicare a celor care ar fi tebuit să fie direct interesați să gestioneze și să utilizeze un astfel de sistem.

De la început am invitat administratorii de concurs să vină cu sugestii. Nu am primit nimic din partea nimănui, nici măcar o întrebare sau o solicitare de documentație. Deși platforma oferă un sistem integrat de gestiune a competițiilor, sistem bazat pe roluri și permisiuni la nivel de concurs, nici un manager sau administrator de concurs nu s-a implicat activ în preluarea acestor responsabilități. Majoritatea a preferat cel mult să ne contacteze pentru a ne cere nouă să fim manageri, să ne ocupăm de administrarea concursurilor, să le gestionăm în baza de date, să menținem actualizat calendarul competițional și asta în condițiile în care, în ciuda multor emial-uri trimise, nu ne-a fost oferită nici o informație pertinentă.

Nu am nici o explicație pentru lipsa de interes arătată. Dar nici nu mai contează. Faptul rămâne consumat și mi s-a demonstrat că, indiferent dacă există sau nu instrumente moderne de gestiune a acestor activități competiționale, sunt foarte puțini cei dispuși să facă un efort să le utilizeze. Una dintre justificări a fost lipsa documentației, dar, din nou, s-a dovedit a fi doar o scuză deoarece nici documentele pe care le-am creat ulterior nu au fost nici măcar citite. „A, păi cine stă să citească...” a fost cea mai frecvent-întâlnită scuză, o expresie care a dovedit cel puțin lipsă de respect pentru timpul nostru, al celor care am stat să scriem acele documente și să implementăm funcționalități-suport în aplicație.

Pun în balanță efortul și timpul meu și, de cealaltă parte, implicarea și interesul general. Din toată această comunitate, am primit sprijin permanent doar din partea a cinci oameni: YO5ER, YO5VAE, YO8RHM, YO7BPC, YO5OLD. A mai fost și Claudiu, YO4FYQ care, pe parcurs și din păcate a renunțat. Pe de altă parte, primesc permanent reproșuri și critici neconstructive, nu pe sistemul de raportare probleme ci pe email. Dar mai grav este că, în continuare, după aproape un an de zile, acest sistem nu este promovat nici în comunitate și nici peste hotare, deși ar trebui să se constituie, cu ajutorul vostru, al tuturor în cu totul altceva. Mai mult, cineva m-a întrebat care este interesul meu fiindcă am, cu siguranță, un interes financiar. Posibil, având în vedere banii pe care îi pierd cu fiecare secundă dedicată acestui proiect.

Deși criticile aiurea și reproșurile nu mă ating, am ajuns la un punct de saturație în ceea ce privește lipsa de implicare a celorlalți. Toată lumea așteaptă ceva și foarte puțini sunt cei care ajută. În special inerția și lipsa de interes a managerilor de concursuri mă dezamăgesc. L-am rugat pe Ciprian să mă ajute cu publicarea unui sondaj, după care voi lua o decizie. Pentru a fi înțeles corect, din punctul meu de vedere nu este nici o supărare. Doar o constatare a unei foste presupuneri care, din păcate, după un an de proiect, a devenit o certitudine.

Indiferent de decizie, le mulțumesc lu Edi, Septy, Mugurel, Mihai, Atti, Claudiu și tuturor celor care ne-au sprijinit în ultimul an, fie doar cu o vorbă bună.

Cu prietenie,

73 de YO3ITI
====================
73 de YO3ITI

yo7fb
Mesaje: 98
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 12:44 pm
Contact:

Re: Viitor YOVHF

Mesajde yo7fb » Lun Sep 25, 2017 5:53 pm

Te salut! Apreciez in general oameni care fac ceva. Nu sunt un impatimit al ukw-lui,dar partea de contest in general ma atrage. Personal cred ca nu-ti trebuie "acordul" nimanui pt a continua, sunt de ajuns cei citiva enumerati de tine, sigur mai sunt si alti care aprecieaza ce faci pt noi.
SPOR si 73, Marius. YO7FB.

YO3ITI
Mesaje: 406
Membru din: Vin Dec 11, 2020 9:09 pm
Contact:

Re: Viitor YOVHF

Mesajde YO3ITI » Lun Sep 25, 2017 10:59 pm

yo7fb scrie:Te salut! Apreciez in general oameni care fac ceva. Nu sunt un impatimit al ukw-lui,dar partea de contest in general ma atrage. Personal cred ca nu-ti trebuie "acordul" nimanui pt a continua, sunt de ajuns cei citiva enumerati de tine, sigur mai sunt si alti care aprecieaza ce faci pt noi.
SPOR si 73, Marius. YO7FB.


Mulțumesc.
Între timp am luat o decizie.
Am anulat proiectul. Nu-mi mai pot permite să întrețin din resurse proprii (mai ales timp), fără nici un sprijin, acest proiect.

Cu prietenie,
73 de Miron
====================
73 de YO3ITI

YO7BPC
Mesaje: 83
Membru din: Lun Ian 03, 2011 8:54 am
Contact:

Re: Viitor YOVHF

Mesajde YO7BPC » Lun Sep 25, 2017 11:51 pm

Miron! Decizia e regretabila!
Avem nevoie in YO de un portal specializat in UUS!
Poate ca putini au sprijinit cu sfaturi site-ul dar sigur cei ce l-au accesat au avut un gand bun neexprimat insa in scris in acest forum!
N-au fost reactii de sprijin din partea organizatorilor de concursuri pentru ca s-au complacut fiecare in originalitatea lui!
Poate au fost invidiosi pe intreprinderea ta de a realiza un site cu specific UUS!
Si mai e si o inertie specifica in YO!
De ce sa nu observam ca si strainii au accesat site-ul? Daca nu-l apreciau nu-si urcau log-urile!
Sper ca decizia sa nu fie una definitiva!
Sigur in zilele urmatoare vor apare noi reactii in sprijinul YOVHF.RO!
73 de YO7BPC

Avatar utilizator
yo3fhm
Mesaje: 550
Membru din: Mie Ian 19, 2011 7:36 pm
Contact:

Re: Viitor YOVHF

Mesajde yo3fhm » Mar Sep 26, 2017 7:51 am

YO3ITI scrie: [...] am ajuns la un punct de saturație în ceea ce privește lipsa de implicare a celorlalți. Toată lumea așteaptă ceva și foarte puțini sunt cei care ajută. În special inerția și lipsa de interes [...] mă dezamăgesc. [...] o constatare a unei foste presupuneri care, din păcate, după un an de proiect, a devenit o certitudine.

Salut Miron,
Acum un an, cand ne-am auzit prima data la telefon, am avut cateva schimburi de idei, prin care ti-am sugerat ca te vei lovi *EXACT* de atitudinea pe care ai descoperit-o in mod practic, in "teren". Erai foarte entuziasmat si era normal. Asa eram si eu acum 34 ani cand am devenit radioamator receptor si pana cand am trecut prin experienta necesara pentru a obtine autorizatia de cl. a II-a, apoi a I-a. Cat am fost tanar, nu m-au interesat "dedesubturile". Maturizandu-ma, am inceput sa le percep, apoi mi-au fost povestite si ulterior "desconspirate" (cu dovezi) de catre "batrani". Mi-a fost greu sa inteleg atat cele prezentate cat si cele constatate in mod practic; dar dovezile sunt dovezi si in fata unor argumentatii, n-am mai avut ce spune. In mod intentionat nu voi oferi date suplimentare, pentru ca nu are sens, nu se va schimba nimic. Epoca de aur a radioamatorismului a apus. A fost valabila in perioada in care exista atmosfera de pionierat, iar hamspiritul reusea sa formeze echipe si prietenii. Odata cu evolutia tehnologica si accesibilitatea sculelor de buna calitate pentru mai toate buzunarele, oamenii au constatat ca nu prea mai au nevoie unii de ceilalti pentru a practica radioamatorismul. Si astfel a inceput, apoi s-a amplificat... izolarea si separatismul. Orgoliile personale au explodat si cu asta, tabloul tactic s-a intregit.

Ah, mai e ceva... pe vremuri, concursurile se practicau cu japca, comandate de sus, pe linie ierarhica. Atunci cand latul a fost inlaturat, oamenii au raspuns in mod aproximativ justificat... aratandu-si adevaratul interes pentru astfel de actiuni: au ramas pe teren doar cei cu adevarat pasionati de concursuri, sau orgoliosii. Restul, dupa cum se observa, nu sunt interesati in a-si pierde vremea cu concursuri - si nu-i poti condamna. Colegii respectivi considera ca au alte chestii mai bune de facut si asta e... Nu-i poti chema cu forta in concurs, daca nu le place.
Nici mie nu-mi plac concursurile si de aceea nu particip, mai ales dupa cele pe care le-am constatat de-a lungul timpului si cele care mi-au fost relatate cu dovezi. Cine vrea, e liber sa incerce !

Inertia de care ai pomenit e mai mult lipsa de interes, dar nici macar pe asta nu-l poti condamna. Desigur, poti condamna atitudinea managerilor de concurs, care ar dori probabil sa existe doar cu titlul, dar sa-si subcontracteze (daca se poate gratis) serviciile. Hi. Desigur, asta nu se poate... dar nu trebuie sa te mire ca au incercat sa te duca de nas. Stii vorba aia: "Fraier e ala care da, nu ala care cere!". In mod evident, nu era de asteptat sa le dai, dar ei au incercat. Face parte din viata, nu ai ce sa faci... decat sa zambesti si sa-i lasi sa se "duca" :lol:
YO3ITI scrie:Între timp am luat o decizie. Am anulat proiectul. Nu-mi mai pot permite să întrețin din resurse proprii (mai ales timp), fără nici un sprijin, acest proiect.
Miron, unul dintre colegi a punctat corect, mai sus, ceea ce a punctat: nu e neaparat necesar sa inchizi proiectul. Il poti lasa sa functioneze, eventual ii mai aduci modificari/upgrade-uri la rastimpuri, dar nu te mai implici atat de tare, ci la minimum. Atat cat sa functioneze, nimic mai mult. Ai incercat, te-ai straduit, ai pus la dispozitie, cine a vrut sa vada , sa inteleaga si sa aprecieze, a facut-o. Cine nu - nu, si nu trebuie sa te afecteze chestia asta. Asa merg lucrurile, pur si simplu. Si la fel, cine va dori, va folosi proiectul tau. Cine nu - nu. Daca te costa doar energia electrica, aia nu conteaza. Si serverele mele imi mananca 100 lei pe luna, dar nu contorizez pierderea asta. Dar nici nu mai public pe site ultimele realizari si informatii, intrucat am constatat ca exista inertie si nu merita sa-mi bat capul. Daca e cineva care vrea detalii, are adresa de E-mail si ma contacteaza pe calea respectiva.

Cat despre chestia cu "profiturile financiare" si ce ai de castigat din asta... e o alta poveste tipic romaneasca, de genul "sa moara si capra vecinului". Nici n-ar trebui s-o bagi in seama. Sunt prafuri aruncate de diversi invidiosi, care cu asta se ocupa tot timpul: sa cleveteasca, sa "toace" si sa practice diversiune, dezinformare si zazanie prin intermediul Radio-Santzului. Nu te poate afecta in mod practic, decat daca o iei in serios. Daca o s-o iei in bascalie si vei raspunde in bascalie, vei constata ca altii vor fi cei care se vor enerva, iar tu iti vei putea lua o sticla de Cola si o punga cu floricele, si vei asista la un spectacol pe cinste, la sfarsitul caruia te vei fi amuzat de prostia omeneasca.

Cam asta e punctul meu de vedere. Si de aia m-am (re)apucat in mod vartos si cat mai stiintific de pescuit. Chiar de spinning, ca sa-mi mentin si o forma fizica mai buna! Hi hi...

Ganduri bune, long life and prosper !
73 de Cezar
73! si toate cele bune,
Cezar Vener - YO3FHM

Avatar utilizator
yo8rhm
Mesaje: 337
Membru din: Mar Iun 22, 2010 3:46 pm
Contact:

Re: Viitor YOVHF

Mesajde yo8rhm » Mar Sep 26, 2017 10:04 am

Daca acest proiect, nascut din dorinta de a sprijini actvitatea de UUS si nu de a se erija in cine stie ce organism de coordonare si gestionare a concursurilor (cu exceptia Maratonului VHF/UHF), de a fi o platforma deschisa schimbului de informatie si loguri pentru toti organizatorii de concursuri in VHF/UHF/SHF va esua, sunt hotarat sa nu mai particip in concursurile YO din aceste benzi. Asa ar trebui sa faca toti cei care sustin cu adevarat si dezinteresati aceasta activitate, sa ramana organizatorii sa lucreze in acele concursuri.
Iar celor care dau din gura cu criticile le recomand sa se duca si sa faca gargara in "benzile" destinate acestui "mod" de lucru. M-am saturat de gargaragii si papagali, care nu fac nimic dar isi dau cu parerea. :twisted:

yo8rhm
Mugurel
Si Nordul ofera puncte, doar orienteaza antena...
http://www.yo8rhm.com
http://www.yr8e.com
http://www.uus.ro

Avatar utilizator
yo3gh
Mesaje: 714
Membru din: Mie Iul 23, 2014 6:17 am
Contact:

Re: Viitor YOVHF

Mesajde yo3gh » Mar Sep 26, 2017 10:50 am

Buna , ,…. si eu cred ca trebuie continuat , orice lucru facut ptr comunitatea YO este util , mai ales ca nu se fac prea multe in ultimul timp :)))) . Nici eu nu apreciez deloc concursurile ( dupa ce am vazut fraudele facute – vezi in istorie yo8... ) si acum particip ocazional spre zero la ele , ma dedic mai mult constructiei , experimentelor si depanarilor. Dar sunt convins ca acest proiect este util pentru cei care mai cred in acest tip de activitate, sigur sunt multi ( am vazut si statistica intrebarii saptamanale ). Bafta si nu te descuraja, incearca sa ignori orice atitudine negativa si o sa fii mai fericit, am testat acest stil de viata :))) si e beton!
73 de YO3GH, Op. Dan

Avatar utilizator
yo5er
Mesaje: 351
Membru din: Mie Oct 26, 2011 2:39 pm
Contact:

Re: Viitor YOVHF

Mesajde yo5er » Mar Sep 26, 2017 11:25 am

Proiectul YOVHF deja si-a atins scopul. Ca initiator pot spune ca sunt mai mult decat fericit, avand in vedere ca o versiune alpha era programata abia pentru sezonul 2018. Si uite ca exista atatea concursuri care au trecut deja prin YOVHF. Cum a spus si Miron, unii organizatori ai concursurilor de UUS s-au trezit cu 99% din ce aveau de pregatit, "pe tava" si au uitat ca ei sunt organizatori nu YOVHF (in fine povestea lunga - saracia omului).

In alta ordine de idei, fiecare om e diferit, deci si "problemele" raportate sunt vazute din prisma fiecaruia, se analizeaza si uneori se descopera ca sunt aiurite sau nu isi au locul. La cum am vazut la straini - alte situri in domeniu, ce avem noi e incredibil de avansat chiar si in stadiul actual (ma refer la arbitrarea automata). Asa ca inca o data ma repet, YOVHF deja e o unealta care si-a aratat utilitatea pentru extrem de putinii radioamatori iubitori de concursuri in UUS.

Asa ca, Miron, trupa ... hai sa nu ne descurajam :D Let's go on! :P Chiar si stopand proiectul in stadiul actual, tot este extrem de util pentru concursurile noastre.

73's Septy
YO5ER
-YO5KUC Member
-YO DX Club Member #500
http://www.yo5er.ro

yo5pjb
Mesaje: 214
Membru din: Sâm Iun 18, 2011 4:00 pm
Contact:

Re: Viitor YOVHF

Mesajde yo5pjb » Mar Sep 26, 2017 11:39 am

Salut Miron.

Precum spunea si Cezar, pot sa-ti transmit din propria experienta (da, am trecut cam prin aceleasi probleme ca si tine): Felicitari ai trecut de prima etapa !

Prima etapa e cea in care lucrezi cu entuziasm, entuziasm care ulterior va fi dat de pamant de cei care incearca sa profite de munca voastra si in schimb nu contribuie cu nimic. Nimic nou sub Soare, e normal si toti trecem prin asta.

Dar am o veste buna, urmeaza etapa a doua in care nu mai lucrezi pentru comunitatea din YO ci doar pentru tine si persoanele interesate care apreciaza si ajuta intr-un fel sau altul (chiar si cu idei constructive).
Pentru mine asta a fost momentul cand mi-am dat seama ca trebuie sa fac share la tot ce am facut pana atunci si dau posibilitatea altora sa ma ajute direct (in cazul meu am facut open-source tot ce consider ca ar fi util altora pe github) si ar fi si pacat sa se piarda toata munca ta de pana acum. Poate cineva din alt colt al lumii o va considera utila chiar daca pe plaiurile mioritce nu e nimeni interesat.
Evident ca totul va merge mult mai incet ca inainte, deoarece proiectul nu mai este o prioritate. Eu personal lucrez la proiecte cand am timp si vreau sa ma relaxez scriind cod :)

De acum decizia e a ta. Urmatorul nivel sau lumea se opreste aici ?

73,
Sorin

YO9IRF
Mesaje: 328
Membru din: Sâm Iul 21, 2012 4:43 pm
Contact:

Re: Viitor YOVHF

Mesajde YO9IRF » Mar Sep 26, 2017 12:48 pm

Miron, esti intr-un punct in care pare ca ai investit multa munca si ai pus inima, dar rezultatele nu sunt cum te asteptai. Nu te opri, tot efortul depus pana acum e energie potentiala, ai construit ceva deosebit si inevitabil va incepe sa dea roade. Multi radioamatori sunt foarte refractari la orice e nou, va fi nevoie de ceva efort de convingere si timp de adaptare, dar stim sigur ca zilele log-ului cu creionul pe hartie au apus de mult iar proiectul asta arata directia corecta. Iar cine nu tine pasul, vor ramane in urma.

Nu stiu cate concursuri VHF/UHF sunt anual in Romania, dar vad ca sunt multe prezente pe YOVHF. Nu imi dau seama cate din ele au folosit YOVHF pentru upload log-uri si arbitrare si cate au fost uploadate doar pentru test, dar o vara de concursuri e prea putin pentru a lua o decizie clara. Sunt convins ca la editiile urmatoare implicarea va fi mult mai buna.

Ca sa rezum, "If you build it, they will come". E viziunea ta, e greu sa convingi pe altii sa creada in ea pana nu e realizata. Continua.

Razvan.


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 16 vizitatori