CENTENAR

Talciocuri, targuri, simpozioane, alte evenimente...
Avatar utilizator
YO9CHO
Mesaje: 901
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 11:44 am
Contact:

Re: CENTENAR

Mesajde YO9CHO » Lun Aug 21, 2017 1:13 pm

A mai ramas YO6.

yo4btb
Mesaje: 64
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 11:49 am
Contact:

Re: CENTENAR

Mesajde yo4btb » Lun Aug 21, 2017 1:22 pm

Pot activa digitale YO4/CT.
Salutari,Virgil

YO5BFJ
Mesaje: 106
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 1:39 pm
Contact:

Re: CENTENAR

Mesajde YO5BFJ » Mie Aug 30, 2017 10:46 pm

Am ajuns la finalul termenului prevazut pentru proiectul Centenarului. S-au angajat urmatoarele indicative: N2YO, YO4BKM, YO5IP, YO2DFA, YO5AM ,YO7CDB,YO2MTG,YO2LEA,YO3ITI ,YO4RST,YO9GJX,YO9NCL,YO4BTB, YO2SH ,YO5BAK, As Dorna si AJR Alba ( sper ca nu am uitat pe nimeni).

Rezumat (va fi scris in proiect)
„ In esenta proiectul consta in stabilirea de contacte radio bilaterale intre statii de
radioamator din Romania si statii de radioamator de pe mapamond . In
desfasurarea acestor legaturi bilaterale va fi prezentata insemnatatea actului
istoric al Marii Uniri si modul cum s-a realizat acesta.
Proiectul se va desfasura in 5 etape corespunzatoare unor evenimente istorice
care au influentat desavarsirea formarii Romaniei Mari si anume : 24 Ianuarie –
Unirea Principatelor, 27 Martie – Unirea Basarabiei cu Romania, 9 Mai – Ziua Independentei, 1 Noiembrie – Intrarea lui Mihai Viteazul in Alba Iulia (1599) si
1 Decembrie – Ziua Marii Uniri.
Cu ocazia fiecarui eveniment, statii radio din toate din locatiile prezentate mai
sus,( N.R. Alba Iulia si regiunile istorice : Crisana, Banat, Transilvania, Oltenia, Muntenia, Dobrogea,
Moldova , Bucovina si Maramures, in total 10 locatii.)
timp de cate 5 zile, folosind indicative speciale de forma YR100 --- ,vor realiza fiecare cca.1000 de legaturi bilaterale/locatie cu radioamatori din tara si din intreaga lume.
Aceste legaturi vor fi confirmate cu carti postale de confirmare (QSL), pe care
vor fi tiparite imagini semnificative din regiunile istorice , imagini care vor avea
legatura cu evenimentele prezentate.
Aceste carti postale vor fi expediate destinatarilor in principal prin asociatiile nationale din fiecare tara sau direct, daca nu exista asociatia nationala respectiva.
In final vom acorda diplome radioamatorilor romani si straini care vor
indeplini anumite conditii de participare la evenimente .
Pe data de 1 Decembrie va avea loc concursul „Cupa 1 Decembrie” la care
vor participa numai radioamatorii romani. Acest concurs dorim sa-l onoram cu premii specifice .”

Noi vom inainta proiectul catre autoritatea finantatoare si vom astepta verdictul.
Suma solicitata va fi de aproximativ 58500 lei, pentru acoperirea tiparirii si expedierii QSL-urilor ( cca. 50000 ), diplome si premii pentru concurs . La aceasta suma se va adauga contributia noastra care trebuie sa fie de cel putin 10% valoarea totala am proiectului(65000), adica 6500 lei. Actualmente asociatia noastra are in cont cca. 1200 lei , iar pana in decembrie suma se va ridica la aprox 2400 lei. Asteptam sugestii pentru acoperirea diferentei .Hi !
Va vom tine la curent cu noutatile ce vor apare .
Cele bune
73 Adrian YO5BFJ

YO5BFJ
Mesaje: 106
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 1:39 pm
Contact:

Re: CENTENAR

Mesajde YO5BFJ » Mie Sep 06, 2017 4:06 pm

Azi a ajuns la Ministerul Culturii cererea noastra de finantare. Cer iertare celor pe care i-am stresat cu graba de a finaliza cererea. Din vina mea, am confundat termenul de depunere a solicitarii pentru 2018 cu termenul stabilit pentru cererile ce vizau anul 2017.
Mai avem timp deci, sa mai punem la punct problemele. Probabil cererea noastra va fi discutata dupa 1 octombrie. Voi reveni cu noutati cand vor apare. Cele bune tuturor.
73 Adrian YO5BFJ

YO5BFJ
Mesaje: 106
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 1:39 pm
Contact:

Re: CENTENAR

Mesajde YO5BFJ » Mie Sep 13, 2017 3:19 pm

Azi puteti vedea pe www.hamclub-alba.ro proiectul si responsabilii de grup. Tot aici vom anunta si noutatile referitoare la CENTENAR. Sunt cateva locuri “ goale “ in proiect, care trebuie completate. Rugam cluburile care doresc sa ni se alature, sa-si manifeste dorinta pe adresa de mail a asociatiei noastre. De asemenea radioamatorii care doresc sa faca parte dintr-un anumit grup, sunt rugati sa ia legatura cu responsabilul de grup. Multumim !
73 Adrian YO5BFJ
Ultima oară modificat Mie Sep 13, 2017 11:38 pm de către YO5BFJ, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 792
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: CENTENAR

Mesajde YO4BKM » Mie Sep 13, 2017 5:57 pm

Pana acum nu mi s-a mai intamplat.
Folosind GoogleChrome am pus adresa www. hamclub-alba.ro cu copy-paste si nu s-a deschis mai nimic, au aparut cateva saituri gen RADIOCLUB CASA ALBA, BEIJING SUNNY HAM CLUB si cam atat.
Cand am folosit MozillaFirefox a aparut Portalul Asociației Județene de Radioamatorism Alba cu proiectul si responsabilii. TNX!
73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

YO5VAE
Mesaje: 229
Membru din: Dum Iun 20, 2010 9:58 am
Contact:

Re: CENTENAR

Mesajde YO5VAE » Mie Sep 13, 2017 6:17 pm

In linkul de mai sus exista un spatiu, de aceea ai patit asta.
Linkul corect:
http://www.hamclub-alba.ro

YO5BFJ
Mesaje: 106
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 1:39 pm
Contact:

Re: CENTENAR

Mesajde YO5BFJ » Lun Noi 27, 2017 3:48 pm

Renuntam la proiectul “ Centenarul in eter” din urmatoarele cauze:
1. Nu am reusit sa constituim toate echipele conform proiectului din motive pe care nu le vom prezenta aici pentru ca ar consuma spatiu si timp;
2. Nici pana acum MCIN nu a deschis linia de finantare;
3. Nu mai este timp suficient pentru realizarea celorlalte activitati adiacente ( programe si metode de lucru, pregatirea operatorilor, moduri de centralizare a logurilor, machete de QSL-uri si diplome, tiparituri , etc.). Nu ne-am ocupat de aceste activitati pentru ca dupa cum vedeti am fi muncit degeaba.
Asociatia noastra construieste un alt proiect , dupa posibilitatile umane,financiare si materiale pe care le vom avea in momentul respectiv.
Maine vom restitui celor 3 donatori sumele donate. Multumim.
Multumim sincer si cu respect tuturor celor care s-au implicat, ne-au sustinut si care s-au oferit sa participe concret la acest “vis”. Acestia sunt : N2YO, YO4BKM, YO7AYH, YO8CLN, Bucovina (YO8SSB si echipa), Crisana (YO5BAK si echipa) si Oltenia (YO7CDB si echipa) .

A.J.R. Alba
Adrian – YO5BFJ

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 792
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: CENTENAR

Mesajde YO4BKM » Mar Noi 28, 2017 7:30 pm

Toate poveștile incep cu „a fost odata”. Chiar și poveștile adevărate.
A fost odată o inițiativă larg mediatizată. A unui grup care are la degetul mic secretele comunicării către o mare comunitate bine antrenată în aceleași secrete ale unei bune comunicări, probată de-a lungul multor decenii. O inițiativă a unui grup de români, pentru românii din România și de aiurea. Gândită, pritocită, întoarsă pe mai multe fețe, inițiatorii au întocmit și depus, acolo unde puțini se încumetă să ajungă, proiecte concrete de finanțare a unor evenimente care se mai repetă abia peste un secol, numai ca să ne fie cât mai facilă angrenarea la inițiativă. Deși lucrurile mari nu se fac cu bani din pomeni, haina de pomană nu ține de cald, se fac cu căldura din suflet, dar numai dacă sufletul nu este prea plin de gheața orgoliilor și indiferenței.
În pofida puținului ecou cu care s-a răspuns, organizatorii au avansat până acolo unde toată acțiunea a ajuns să atârne de ceva care nu reprezintă nici bani, nici echipamente, deci nu de partea materială, ci de cea spirituală. De simțământ. Care ar trebui să sălășuiască în operatori, dispuși să anunțe în lumea toată marea noastră sărbătoare. Să o știe tot mapamondul. În cele din urmă chiar folosind echipamentele proprii de sute sau mii de Watt cu care hărțuiesc eterul și în cele mai banale cupe. Deci resurse materiale ar fi existat.
Am impresia că ultimul articol publicat aici pe această temă a bătut recordul de longevitate: 23 de zile, între 21 octombrie și 13 noiembrie. Invers proporțional cu numărul de comentarii. Numai ȘASE! Șase comentarii, al șaselea făcut la patru zile de la publicarea articolului. Atât a durat interesul pentru un mare eveniment, patru zile. După care pauza, o pauză care va dura, în cel mai fericit caz, un secol, dacă nu cumva și atunci interesul va fi ca acum. Dacă cei care vor veni după noi nu au învățat altceva cu ocazia Centenarului Marii Uniri de acum, sunt șanse ca pauza să dureze veacuri. Lipsa de interes de acum va lăsa urme pe care viitorul nu le va mai repara, s-a creat deja un precedent întru ignorarea simbolurilor. Iar comentariile pe marginea unui mare eveniment au „strălucit” prin sărăcie, lozinci patriotarde și veșnica polemică. Cu iz patetic. Total opuse spiritului care a făcut Unirea acum un secol.
A fost odată o inițiativă larg mediatizată.
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo8cln
Mesaje: 829
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 9:32 am
Contact:

Re: CENTENAR

Mesajde yo8cln » Mie Noi 29, 2017 8:48 am

O veste care m-a intristat profund ! Oare chiar nu sintem in stare sa cinstim memoria inaintasilor nostrii ? Trist , foarte trist ! 73 ! de yo8cln.
P.S. In toamna am parcurs 2600 Km pt. a pune o coroana in locul unde acum 100 de ani , bunicul meu a fost grav ranit in primul razboi mondial .


Înapoi la “Evenimente”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator