Memoria inaintasilor din nou intinata

Discutii de larg interes, preferabil din domeniul ham radio...
YO6PMX
Mesaje: 123
Membru din: Dum Ian 06, 2013 11:41 pm
Contact:

Re: Memoria inaintasilor din nou intinata

Mesajde YO6PMX » Joi Noi 08, 2018 3:33 pm

Mie imi vine greu sa cred ca la ora actuala ANCOM ar risca sa faca vreun fel de discriminari, e ca si cand ar aloca frecvente dispeceratului de Taxi Cornisa dar ar refuza alocarea de frecvente pentru Taxi Relaxa. Nu credeti ca s-ar alege instantaneu cu niste procese pierdute din start in instanta? Eu de exemplu, daca as face cerere pentru indicativ de veci si as fi refuzat fara niste criterii aplicabile tuturor in mod egal, clar le-as face proces. Ma rog, nu ca as intentiona sa-mi iau indicativ de veci inaintea locului de veci, da ziceam si eu asa...

YO2EA
Mesaje: 370
Membru din: Dum Mai 13, 2012 5:50 pm
Contact:

Re: Memoria inaintasilor din nou intinata

Mesajde YO2EA » Joi Noi 08, 2018 6:44 pm

De curiozitate, ati auzit de DK7ZB? Sunt convins ca ati auzit, poate ati si lucrat cu acest OM.
Dar de DK1ZB ati auzit?
Dar de DK4ZB ati auzit?
Dar de DK5ZB ati auzit?
Dar de DK6ZB ati auzit?
Dar de DK8ZB ati auzit?
Dar de DK9ZB ati auzit?

Daca nu ati auzit, va dau o informatie pretioasa: toti sunt activi si sunt indivizi dferiti. Ce ar trebui sa faca DK7ZB pentru a nu-i fi "intinat" indicativul, sa ceara "ANCOM"-ului german sa anuleze celelalte indicative?
Si inca ceva... care sunt criteriile de clasificare intre somitati si non-somitati?

Personal sunt de parere ca un indicativ NU ar fi permis sa fie reatribuit decat daca au trecut cel putin 100 ani de la decesul fostului titular. Acest interval de un secol ar fi suficient pentru ca nimeni sa nu poata avea un QSO cu acelasi indicativ detinut de doua persoane diferite. Aceasta conditie de bun simt se poate realiza respectand o regula simpla, ca in urmatorul exemplu ipotetic:
- radioamatorul YO2XYZ devine SK sau renunta la indicativ;
- dupa anularea indicativului YO2XYZ, sufixul XYZ poate fi reatribuit imediat in celelalte 7 districte: YO3-YO9;
- se atribuie indicativul nou YO9XYZ;
- dupa cateva decenii YO9XYZ face SK sau renunta la indicativ;
- dupa anularea indicativului YO9XYZ, sufixul XYZ poate fi reatribuit imediat in celelalte 6 districte YO ramase (cu exceptia YO2 si YO9);
- se atribuie indicativul nou YO5XYZ;
- dupa disparitia indicativului YO5XYZ, sufixul XYZ poate fi reatribuit imediat in celelalte 5 districte YO ramase (cu exceptia YO2, YO5 si YO9);
- samd

Respectand aceasta "stafeta de sufix" vor trece sute de ani pina cand acelasi indicativ va putea fi reatribuit unui alt OM.

Multumita toata lumea cu aceasta solutie simpla si clara?

73!
Antena te face OM!
ex YO2LZA

Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 893
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Re: Memoria inaintasilor din nou intinata

Mesajde n2yo » Joi Noi 08, 2018 7:16 pm

Pentru YO3JW:

Sper ca nu incerci sa faci o discriminare intre radioamatorii YO!


Nu stiu la ce fel de discriminare va referiti. Tot ce incercam sa spun a fost ca pentru o asemenea petitie nu este cazul sa bateti la usa FRR. Federatia ca oricei alta asociatie sportiva are alte activitati din domeniul sporturilor pe care le desfasoara. Organizatia are un nou statut, banuiesc ca l-ati citit. Nu scrie nimic acolo de autorizari, indicative, examene, DXCC.

Ma bucur ca ai contactat ANCOM-ul! Dar in ce calitate? De reprezentant ai radioamatorilor YO sau ...


Este vorba de varianta a doua, anume "...", adica de simplu cetatean. La fel ati fi putut si dumneavoastra sa faceti, ANCOM raspunzand in general cu solicitudine. Dar puteti sa va adresati si Federatiei, asociatiei de locatari sau altei organizatii care va reprezinta si aceasta sa contacteze la randul ei ANCOM in mod oficial, cu antet, insa va asigur ca nu veti primi un raspuns diferit, ci doar unul intarziat.


Tot asa ma intreb dece se tot incearca discretizarea acelor radioamatori care sunt membri ai FRR!


Asta e complet off topic si eu nu am insinuat asa ceva.

73 de Ciprian N2YO

Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 893
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Re: Memoria inaintasilor din nou intinata

Mesajde n2yo » Joi Noi 08, 2018 7:31 pm

Pentru YO2EA:

De curiozitate, ati auzit de DK7ZB? Sunt convins ca ati auzit, poate ati si lucrat cu acest OM.
Dar de DK1ZB ati auzit?
Dar de DK4ZB ati auzit?
Dar de DK5ZB ati auzit?
Dar de DK6ZB ati auzit?
Dar de DK8ZB ati auzit?
Dar de DK9ZB ati auzit?


Trebuie considerata traditia, cultura si mentalitatea radioamatorilor YO. Deoarece numarul radioamatorilor autorizati in YO este incomparabil mai mic decat in DL (cam de 20 de ori), a existat intotdeauna flexbilitatea de a avea un sufix unic, prefixul putand sa se schimbe o data cu schmbarea domiciliului. In traditia alocarii indicativelor de radioamatori in Romania este anormal sa existe de pilda in acelasi timp doua persoane diferite cu indicativul YO2FWC si YO3FWC. Banuiesc ca in continuare exista aceasta metodologie la nivelul ANCOM de a aloca sufixe unice. Aceasta regula incepe sa se loveasca tot mai des de problemele de realocare de sufixe care au apartinut unor radioamatori care au renuntat la hobby sau au trecut in nefiinta, de unde si conflictele expuse pe acest forum.
Pe scurt, pentru a fi acceptabil sa existe mai multe indicative cu acelasi prefix in YO, este necesara o schimbare de mentalitate si ca orice schimbare de aceasta natura, este nevoie de un timp mai indelungat.

73 de Ciprian N2YO

YO2EA
Mesaje: 370
Membru din: Dum Mai 13, 2012 5:50 pm
Contact:

Re: Memoria inaintasilor din nou intinata

Mesajde YO2EA » Joi Noi 08, 2018 7:47 pm

Ciprian, metoda de "stafeta" pe care am propus-o rezolva (si) aceasta problema pentru ca elimina posibilitatea existentei a doua indicative YO avand acelasi sufix. Daca s-ar aplica aceasta regula simpla atunci indicativul YO8DD va fi realocat peste 200-300 de ani, in functie de perioada in care sufixul "DD" va fi activ in fiecare district. Cu alte cuvinte, YO2DD este perfect valabil (dpdv legal si moral) cu conditia ca OM-ul Jula Dorel sa NU se mute in districtul 8!

73!
Antena te face OM!
ex YO2LZA

Avatar utilizator
YO6EX
Mesaje: 1035
Membru din: Lun Iun 28, 2010 11:40 am
Contact:

Re: Memoria inaintasilor din nou intinata

Mesajde YO6EX » Joi Noi 08, 2018 8:58 pm

Ciprian are perfecta dreptate.
Totusi constat ca cei mai galagiosi sunt cei care si-au schimbat indicativul.
Nu am vazut decat in rare cazuri motive serioase de a schimba indicativul acordat la autorizare.
Se pare ca in prezent este o "epidemie" prin YO2... ;)

Cei mai multi vor sa-si acorde o patina de vechime... De "crocodil"... :)
Titlul de "crocodil" vine de la sine, dupa ani si ani de trafic DX si concursuri.

Intr-o postare anterioara am dat un exemplu cu fostul YO6AL si cu actualul YO6AL care combate unele teorii...

73

Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 893
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Re: Memoria inaintasilor din nou intinata

Mesajde n2yo » Joi Noi 08, 2018 9:28 pm

Pentru YO2EA:

Inteleg perfect ce spuneti, dar propunerea dumneavoastra intra in conflict cu cutuma alocarii indicativelor si cu perceptia subiectiva a radioamatorilor YO. Cu alte cuvinte, este complet inacceptabil, pe baza mentalitatii majoritatii, ca indicatul YO2APG sa fie alocat unui nou radioamator autorizat. Identitatea radioamatorilor YO sta exclusiv in literele din sufix pentru ca asa a fost generatie dupa generatie.
In plus, propunerea dv nu rezolva actuala procedura prin care la mutarea resedintei dintr-un district in altul se pastreaza sufixul, dar se schimba prefixul. Deci YO9XYZ are legitimitatea sa solicite YO2XYZ daca se muta la Arad. Dar YO2XYZ sa zicem ca e blocat pentru 2-300 de ani etc.

73 de Ciprian N2YO

YO3JW
Mesaje: 551
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: Memoria inaintasilor din nou intinata

Mesajde YO3JW » Joi Noi 08, 2018 10:41 pm

Salut
Cu ceva timp in urna luasem decizia sa nu mai fac comentarii !

Vad ca se sta si fiecare judeca mai mult prin prisma propriilor conceptii,
Ciprian are ceva cu FRR. Si nu este singurul. Nu este treaba ta cum se organizeaza intre ei radioamatorii din YO si ce vor sa faca in benzile autorizate. Asta consider ca este un mod de discriminare pe care o introduci in relatiile cu cei din YO. Imi pare rau. Pe vremea cand erai in YO te laudai cu locurile fruntase ocupate in concursurile organizate de FRR! Dar acum te uiti de sus si dai sfaturi..sri!
Concursul memorial YO este o intalnire de suflet, al nostru. Probabil ca se va migra la un concurs organizat international al celor din HA pe acelasi principiu ! Dupa mine este o lipsa de consideratie pentru cei care numai sunt si care au fost colegii nostri.
Ghita imi pare rau de opinia ta! Tin minte cum il caracterizai pe Vasile. Acum orgolii ciudate te-au transformat. Pacat...
YO6PMX vede lucrurile juridic, dar nu si din punct de vedere moral!
Altii dau exemple din alte parti.
La noi s-a considerat ca sufixul este "oarecum" personalizat si reprezinta pe titularul autorizatiei.
Cu ceva timp in urma la o discutie "libera" am considerat ca unele sufixe se pot acorda, dar numai cu schimbarea cifrei districtului. Din pacate la solicitarea expresa a unora s-a trecut peste aceasta cutuma.
La un moment un coleg m-a intrebat ce parere am daca ar cere un indicativ cu sufixul "AA". I-am recomandat sa nu faca acest pas si sa-si pastreze indicativul actual.
Surpriza a fost ca peste nu mult timp acest sufix sa apara. Este in alt distric, deci fizic este un "alt" indicativ. Sper sa-l poarte cu onoare si succes.
Dar sunt numeroase cazuri in care unele sunt in acelasi district.
Motivatiile pentru care se cer aceste indicative sunt de cele mai multe ori subiective. Nu e cazul de a le discuta. Este pierdere de vreme. Ei tot vor dori si vor cere, vezi ca este legal si se poate!
De ce sa nu ne folosim de acest drept!
Propagarea sa fie cu voi!
Pit YO3JW
PS
Luni, 12 noiembrie va fi si Memorial YO3PAG. Poate va faceti timp pentru o ora pentru a ne aminti de cel ce a fost Vasile, YO3APG!

YO6PMX
Mesaje: 123
Membru din: Dum Ian 06, 2013 11:41 pm
Contact:

Re: Memoria inaintasilor din nou intinata

Mesajde YO6PMX » Joi Noi 08, 2018 11:24 pm

Ba da, cred ca le vad si din punct de vedere moral. Mie personal nu mi se pare avantajos sa-mi schimb indicativul, am primit acest indicativ, imi place (PM e de la numele meu, X s-a nimerit sa fie dar suna foarte bine in pile-up, e usor de distins). Doar ca nu pot impune nimanui modul meu de gandire, fiecare e liber sa aleaga pentru el insusi. Daca considera ca doreste sa preia un anume indicativ, o face cu un anume motiv, nu intotdeauna rau-intentionat. Tin minte ca am mai vazut asa ceva si pe la straini, imi aduc aminte ca era un american (din pacate nu imi amintesc indicativul) care preluase indicativul tatalui sau, decedat, care la randul sau fusese destul de celebru si scria pe qrz.com ca a dorit sa preia indicativul tocmai pentru a pastra vie memoria tatalui sau.
Pe de alta parte, ( si acum iar o sa-mi aprind paie in cap) va provoc la un moment de sinceritate (pe aceia care pot avea asa ceva)... cunoasteti vreun radioamator roman care sa fi avut cu adevarat o contributie notabila la radioamatorismul mondial, sa fie intr-adevar "monstru sacru"? Daca l-am fi avut noi pe Marconi sau pe Popov, daca l-am fi avut pe w.j Bray sau pe John DeWitt, as intelege necesitatea de a bloca acele indicative, desi, aproape nimeni in lume, dupa cunostinta mea, nu o face... Va dadeam un exemplu in prima pagina a acestui topic, QSO-ul meu cu UA1LO. Cei care nu stiu si nici nu au chef sa caute, acela este indicativul lui Yuri Alexeevici Gagarin... mort demult. Este realocat unui alt radioamator, nu stiu daca si la ei a fost cu scandal sau nu, dar la noi sigur ar fi fost. Acuma, nimeni nu zice sa distribui din nou indicativele lui Savopol, a lui Malaiesti sau a lui Ciobanita, dar daca ar fi dupa cei ce scriu aici, ar trebui sa blocam indicativele fiecarui sef de radioclub de la fiecare Casa a Pionierului... De aceea, propunerea lui N2YO mi se pare cea mai rationala, daca doriti sa se blocheze niste indicative, acest lucru trebuie facut oficial, de o comisie oficiala, care sa publice niste dovezi/argumente clare in baza carora se declara acele 2-3 indicative ca fiind de importanta istorica nationala. Si nu poti bloca niste sufixe! Omula ala a avut UN indicativ nu 8! Mai urmeaza sa se ceara si blocarea lui YP9AL...
Apoi, faptul ca EU PERSONAL consider ca X a fost mare radioamator, nu inseamna ca asta e si adevarat. Poate de fapt a fost seful meu de la Securitate, caruia ii turnam ce vorbeau colegii de grupa la gradinita, nu poate o persoana sa se erijeze in judecator al valorii sau non-valorii altor radioamatori, mai ales pe criterii de "credinte personale".Va repet, perioada in care unii "dadeau referinte" a trecut si trebuie sa ne obisnuim cu asta, nu se va mai intoarce (sper).

Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 893
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Re: Memoria inaintasilor din nou intinata

Mesajde n2yo » Joi Noi 08, 2018 11:58 pm

YO3JW spune:
Ciprian are ceva cu FRR. Si nu este singurul. Nu este treaba ta cum se organizeaza intre ei radioamatorii din YO si ce vor sa faca in benzile autorizate. Asta consider ca este un mod de discriminare pe care o introduci in relatiile cu cei din YO.


Intervin pentru ultima data in aceasta disputa off-topic despre FRR care nu isi are locul aici. Pit, eu nu am nimic cu FRR. Timp de mai multi ani am incercat sa imi exprim opinia si speranta ca organizatia se va reforma si va putea reprezenta radioamatorismul YO in toate formele de manifestare. Membrii au decis insa sa reduca activitatile la cele exclusiv sportive si am inteles si respect aceasta decizie. Deci FRR are o misiune de indeplinit, recentul statut consfinteste obiectivele organizatiei, iar eu nu doresc sa stau in calea ducerii la bun sfarsit a acestor atributii din domeniul sporturilor cu antena.

Eu atat am relatat cu privire la FRR, ca nu inteleg de ce ar fi nevoie sa trimiteti o propunere la FRR care de fapt este adresata ANCOM-ului si poate fi rezolvata mai repede contactand direct autoritatea nationala de comunicatii. Era doar o nedumerire, ce treaba are FRR cu alocarile de indicative, insa daca asa credeti ca e mai potrivit sa faceti, nu va impiedica nimeni.

73 de Ciprian N2YO


Înapoi la “Alte discutii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori