Oportunitate realizare circuite imprimate

Discutii de larg interes, preferabil din domeniul ham radio...
yo5puq
Mesaje: 7
Membru din: Vin Noi 30, 2018 11:27 am
Contact:

Oportunitate realizare circuite imprimate

Mesajde yo5puq » Joi Dec 20, 2018 12:57 am

Titlul este putin cam vag despre ceea ce doresc sa explic aici. Nu doresc sa pun un titlu "clickbait" sau de publicitate.

Dupa multi ani in care am testat firme de circuite imprimate (in special din China), m-am gandit gandit sa realizez circuite imprimate si pe firma pe care o detin.
M-am gandit, de asemenea, sa ofer si o oportunitate electronistilor hobby-isti de a realiza circuite imprimate facute in fabrica. Asadar am realizat o campanie de tragere la sorti a 3 castigatori pe luna. Acestia isi vor putea face 5 cablaje de 10cm X 10cm, iar transportul va gratuit.
Campania incepe in ziua de intai a fiecarei luni si se termina in data de 20 a aceleiasi luni, iar in 30 voi face o tragere la sorti care va fi publicata pe pagina de Facebook. Durata acestei campanii va fi pe perioada nedeterminata.
Mai multe detalii voi posta dupa aprobarea administratorilor.

Datorita faptului ca prin postare imi fac publicitate si la website, initial nu voi posta linkul catre acesta. As dori sa cer permisiune administratorilor de a face aceasta si de asemenea sa cer parerile voastre despre o astfel de "miscare".

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 1062
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Oportunitate realizare circuite imprimate

Mesajde YO4BKM » Joi Dec 20, 2018 9:24 am

Pentru a se putea exprima o părere mai sunt necesare niște precizări, cea mai importantă fiind un regulament privind modul de desfășurare a acestei acțiuni, respectiv modul de întocmire a listei din care se trage la sorți, condiții de eligibilitate pentru a fi inclus pe listă și, deosebit de important, cum se desfășoară concret tragerea la sorți.
Remarc faptul ca detalii (probabil și din categoria celor de mai sus) se vor da după obținerea permisiunii administratorilor, mi se pare nepotrivita demararea unei acțiuni fără a avea permisiunile necesare. Dacă prin acest anunț doriți să tatonați interesul pentru circuite imprimate, părerea mea este că o impresie v-ați fi putut face și în urma ofertelor pe care le-ați pus la rubrica „vânzări” de la mica publicitate și să veniți acum cu elemente mai concrete. Așa cum se prezintă anunțul acum, pare a fi mai mult o publicitate în ce privește intențiile, nu o ofertă.
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo4hhp
Mesaje: 27
Membru din: Lun Iun 27, 2011 6:25 pm
Contact:

Re: Oportunitate realizare circuite imprimate

Mesajde yo4hhp » Joi Dec 20, 2018 2:48 pm

Nu prea imi este clar din textul tau, in urma tombolei cu ce se alege castigatorul, doar cu transport gratuit?

De altfel, 5 cablaje de 100x100mm costa 5$ plus 8$ transportul la www.pcbway.com sau altele similare.

Sau un pic mai scump, dar mai rapid, se merita la cablaje mici https://oshpark.com/ este 5$ per inch patrat, 3 cablaje, cu transport inclus din USA parca. De aici am comandat si eu de cateva ori acum vreo 2-3 ani, si au ajuns in 1-2 saptamani.

yo5puq
Mesaje: 7
Membru din: Vin Noi 30, 2018 11:27 am
Contact:

Re: Oportunitate realizare circuite imprimate

Mesajde yo5puq » Joi Dec 20, 2018 10:49 pm

Precizare inainte de toate:
Deoarece postarea mea este una care promoveaza in mod indirect website-ul, am cerut acordul lui N2YO (Ciprian Sufitchi). Acesta mi-a raspuns scurt, in mod favorabil. Asadar, voi prezenta mai jos si pagina campaniei cu pricina.

@YO4BKM
Toate detaliile, precum regulamentul, modul de intocmire a listei participantilor, eligibilitatea, cum se face tragerea la sorti, termeni si conditii, etc sint listate pe https://circuite-imprimate.ro/campanie-cablaje-gratuite

Pentru cei care nu doresc sa citeasca detaliile de pe pagina campaniei, treaba se desfasoara astfel:
- dai like la pagina noastra de pe Facebook
- completezi linkul profilului tau de Facebook in formularul disponibil pe link-ul de mai sus
- apesi butonul "Doresc sa ma inscriu"
- vei fi redirectionat pe Facebook unde ti se va cere acces la informatiile tale sumare (nume si email)
- datele tale de mai sus sunt salvate in baza noastra de date pina la finalul campaniei din luna respectiva (dupa care vor fi sterse)
- la finalul lunii vom face un tabel excel cu cei inscrisi la concurs si vom extrage 3 castigatori cu ajutorul website-ului www.random.org. Castigatorii vor fi postati pe paginile noastre de twitter si facebook.

Dupa mici dezbateri cu colegul meu de lucru, am decis ca in luna urmatoare sa facem procesul de inscriere un pic mai simplu: un like si un share la postare pe Facebook.

@yo4hhp
In urma tombolei, fiecare castigator se alege cu 5 cablaje gratuite cu transport inclus. Dupa confirmarea noastra a validitatii design-ului circuitului in format gerber, noi vom trimite comanda si cablajele vor fi primite in 10-12 zile lucratoare.

Referitor la sugestia dvs. privind pretul unui set de 5 cablaje de 10x10cm:
- de-a lungul anilor am lucram cu mai multe firme de realizare cablaje
- dintre cele ieftine, majoritatea nu s-au pretat nici macar la nivelul de hobby: circuitele se exfoliau rapid, nu se putea realiza lipitura rapid (necesita peste 3 secunde), piesele erau puse stramb, unele piese lipseau cu desavarsire sau erau puse invers (cazul condensatoarelor electrolitice), circuite intrerupte la straturi mai multe de doua (ei, aici dura pina ne dadeam seama de ce prototipul mergea perfect, iar cel din fabrica deloc), la rezolutii mici (0,2mm) unele circuite erau scurtcircuitate, piesele scoteau fum cand puneai circuitul sub tensiune, etc. Pe scurt, erau niste rebuturi. Am pierdut timp si bani. Sa nu uitam de timpul prelungit inutil in realizarea unor proiecte catre unele firme de specialitate
- dupa multe incercari, ne-am oprit la un producator din Hong Kong cu care am inceput colaborarea si am scapat de toate problemele de mai sus
- referitor la transportul de 8 dolari: este prin Posta Romana. Ei, si aici am avut peripetii cand comandam din China: produse care nu ajung, ti se cere vama (la produsele peste 10 dolari; in cazul pcbway 5 + 8 > 10 dolari, deci platesti vama), am primit produsele altcuiva (era altcineva la destinatar, insa pe doamnele de la posta nu le interesa asta).

Asadar, noi punem calitatea inainte de toate. Iar clientii nostri daca nu sunt multumiti de calitatea cablajelor, vor primi banii inapoi. Avem de gand sa stam pe piata si sa ne facem clienti fideli care vor putea avea incredere in noi.

Apropo, castigatorii campaniei vor fi tratati precum tratam pe clientii nostri.

yo5puq
Mesaje: 7
Membru din: Vin Noi 30, 2018 11:27 am
Contact:

Re: Oportunitate realizare circuite imprimate

Mesajde yo5puq » Mie Ian 02, 2019 1:12 pm

Revin cu un update.
Pentru prima campanie am avut inscrisi 15 participanti, din care 3 au fost alesi castigatori. Alegerea lor este disponibila si pe YouTube https://www.youtube.com/watch?v=7GSnAcrBHZo
Astazi am lansat si cea de-a 2-a campanie. Sper ca oamenii sa fie mai increzatori si sa se inscrie.
Am schimbat putin si regulile, pentru ca procesul de inscriere era putin cam complicat. Acum e indeajuns un share si un like. Asadar, nu vom mai avea acces la email-ul participantilor. Pina la urma dorim sa ajutam, nu sa parem ca ne facem o lista cu email-uri.
Astept, de asemenea, si feedback-ul vostru.

yo5puq
Mesaje: 7
Membru din: Vin Noi 30, 2018 11:27 am
Contact:

Re: Oportunitate realizare circuite imprimate

Mesajde yo5puq » Lun Feb 04, 2019 10:16 am

Am facut si cea de-a doua extragere a castigatorilor campaniei de circuite imprimate.
Cei care doresc sa o vada, o pot face pe adresa https://www.youtube.com/watch?v=HqqW6OuQ4NQ
Multumim participantilor si felicitari castigatorilor!

YO9GJX
Mesaje: 284
Membru din: Mie Iul 28, 2010 9:33 am
Contact:

Re: Oportunitate realizare circuite imprimate

Mesajde YO9GJX » Mie Feb 06, 2019 12:45 pm

Acum e indeajuns un share si un like.


Bravo, e de-a dreptul fantastic, mirobolant! :D
Cu o mică observație. De ce ați condiționat campania de existența unui cont de facebook?
Cei ce nu au unul ce fac?

yo5puq
Mesaje: 7
Membru din: Vin Noi 30, 2018 11:27 am
Contact:

Re: Oportunitate realizare circuite imprimate

Mesajde yo5puq » Joi Feb 07, 2019 11:22 pm

Campania este legata de Facebook pentru motivul evident, de a ne face cunoscuti.
Daca aveti ceva in minte pentru cei care nu au cont de Facebook, puteti sa ne sugerati.
Ma gandeam intr-o vreme ca s-ar mai putea inscrie lumea cu o postare pe blogul personal, pe un forum de specialitate pe care nu ne cunoaste lumea, etc. Insa cum Facebook are mai tot omul (eu nu cunosc pe nimeni fara cont de Facebook), aceasta este calea pe care ne-am concentrat.

yo5puq
Mesaje: 7
Membru din: Vin Noi 30, 2018 11:27 am
Contact:

Re: Oportunitate realizare circuite imprimate

Mesajde yo5puq » Mar Apr 02, 2019 9:39 pm

A facut extragerea cu numarul 3 a campaniei, unde au fost extrasi 6 castigatori (deoarece am "somat" o luna).
Extragerea o puteti vedea pe Youtube https://www.youtube.com/watch?v=nb0IaHv7LTo


Înapoi la “Alte discutii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Google [Bot] și 6 vizitatori