Legea nr. 356/2018 privind unele măsuri sancționatorii în domeniul radiocomunicațiilor

YO3FZS
Mesaje: 80
Membru din: Joi Iul 01, 2010 5:41 pm
Contact:

Re: Legea nr. 356/2018 privind unele măsuri sancționatorii în domeniul radiocomunicațiilor

Mesajde YO3FZS » Joi Ian 10, 2019 1:48 pm

@ YO8RAA: multumesc, insa in afara de cele pe care le-am scris mai sus si care mi s-au parut -dincolo de subiectivismul propriu- ca fiind totusi suficient de obiective (si m-am straduit sa fie asa), dincolo de capacitatea de a accepta faptul ca in mod democratic s-a ajuns aici, pana la urma sunt si eu om, si eventual cu experienta personala dintr-o anumita perioada, a punerii pernei peste telefon, etc., si a chilotilor umezi atunci cand in fata mea (si a altora) cu ceva ani in urma, in YO3 am vazut mitralierele TAB-urilor indreptate spre noi de catre niste copii imbracati in haina militara si mai speriati decat noi cei din strada... nu am uitat frica aceea cand eram "noi" si erau "ei" ce a fost rezultatul taman ale unor practici de supraveghere, infricosare si terorizare ce nu as mai vrea sa mai existe dar care din pacate au constituit atunci o normalitate anormala timp de decenii.
Adica, totusi ca om si ca cetatean nespecialist nici in drept si nici in altele conexe, am niste intrebari, indoieli, nedumeriri... si uneori spaime daca ma gandesc in urma, chiar daca pentru un specialist pot parea naive cel putin ca exprimare daca nu cumva chiar ca fond... iar in acelasi mod democratic in care au fost adoptate prevederile discutate aici, permiteti-mi va rog sa mi le exprim.

In afara de faptul ca prevederea complica mult si inutil activitatea noastra, care este scopul urmarit de cei ce au introdus aceasta obligatie?
Adica,,, care este motivul sau problema atat de importanta pentru tara asta, aparute de abia acum si numai la noi in Ro si nicaieri altundeva (atentie la aceasta subliniere!), pentru care ar trebui facem si sa pastram inregistrarea audio a intregului trafic desfasurat pe timp... de un an?

Daca autoritatile dispun de dotarea necesara pentru supraveghere/monitorizare/si/sau inregistrare (si aceea mult mai avansata decat in urma cu 20 de ani, si achizitionate pe banii nostri), de ce sa le mai fac eu -tot pe banii, oboseala si nervii mei- si inregistrarea asta pe care trebuie sa am si grija sa o pastrez, gestionez, prezint etc.?
Este vreun alt motiv decat acela ca eu sa pot eventual demonstra ca sunt nevinovat, sau ca altii sa arate ca sunt vinovat dar pe banii mei si fara sa se mai oboseasca? Insa eu, ca orice cetatean, sunt nevinovat pana la demonstrarea vinovatiei mele, nu trebuie sa fiu obligat sa-mi demonstrez o nevinovatie fiind mod implicit considerat din start un vinovat, si nici sa adun probe pentru vinovatia mea inainte de a fi acuzat de ceva... iar asta ma streseaza: suntem deja priviti ca posibili infractori...

De curand nu a fost nicio problema ca 10000 de infractori deja dovediti, deja condamnati in instanta si detinuti, sa fie eliberati cu nonsalanta pe strazi in conditiile in care statistic rata lor de recidiva este de 70%, si asta s-a intamplat doar pentru ca nimeni nu a vrut sa rezolve niste probleme care sunt doar administrative (modernizari, constructia a inca 2-3 penitenciare, angajari de personal), iar in schimb noi suntem practic declarati ca fiind posibili infractori atat de periculosi pentru tara si societate - mai periculosi decat cei deja cu antecedente si cu o probabilitate de a recidiva de 70%(!)- incat trebuie sa ne inregistram si supraveghem noi insine comunicatiile si sa le prezentam autoritatilor (nici macar cei "cu zgarda" nu au asa obligatie!)... mai ramanea doar sa se introduca si obligatia ca tot noi sa ne amendam (pe noi insine)!

Ca sa fie clar ce anume doresc sa arat...:
https://stirileprotv.ro/justitie/10-000-de-detinuti-eliberati-intr-un-an-in-baza-recursului-compensatoriu.html
avand ca rezultat deja anticipat urmatorul:
https://www.youtube.com/watch?v=tSTGY0V8XsY

... deci despre acei 10000 de detinuti eliberati se stia aveau 70% sanse de recidiva si totusi niciunuia nu i se impune sa-si inregistreze comunicatiile, etc., pentru ca au dreptruri, etc...., dar noua da!... iar exprimandu-ma mai plastic, noi nu avem drepturi nici macar la nivelul lor?

S-a produs vreun eveniment, sau exista vreun antecedent ori experienta anterioara atat de grave incat sa fi putut conduce la -si mai ales justifica- asa decizie, atat de periculosi suntem pentru tara asta incat trebuie sa ne inregistram noi insine comunicatiile si sa le prezentam autoritatilor?
In UE si in tarile cu apa mai calda, nici macar cei suspectati de terorism nu sunt obligati la asa ceva... sunt niste suspecti si atata tot (aaaa... ca "autoritatile" se ocupa de asta -exact asta este normalitatea!)... deci noi deja suntem considerati mai periculosi decat acestia!...
Suna cumva cunoscut atitudinea aceasta de suspiciune, dorinta de supraveghere si control, si acest mod de gandire?
Da, -si exact asta este legatura cu ceea ce am scris mai sus- sunt deja cunoscute, insa nici macar regimul stalinist din anii '50 ori Ceausescu nu au obligat -de exemplu- sa pastram copii ale scrisorilor trimise in strainatate, deci de unde a venit ideea asta creatza acum intr-o tara... zisa democrata si europeana?

De ce din nou azi, tinerii nostri dornici de a deveni radioamatori -si chiar noi insine- trebuie sa traiasca (si sa traim) cu spaima asta -pentru ca pana la urma, asta este realitatea, sufletul nu da explicatii!- ca suntem permanenti inregistrati, supravegheati si tratati ca posibili infractori... nu ne-au fost de ajuns cei 50 de ani de dinainte de '89?

... gresesc eu in acest rationament, sau sunt eu singurul care sesizeaza -chiar si numai ca simplu cetatean si om- ca asta nu este normal, ca este o greseala?
Adica de ce pot sa ma duc oricand in EU cu autorizatia CEPT fara ca acel stat strain sa ma oblige sa-mi inregistrez traficul desfasurat acolo desi pentru autoritatile de acolo eu sunt un cetatean strain, iar in tara mea sunt considerat un posibil infractor?...

Mie personal, daca mi-ar fi spus cineva in 2017 ca regulamentul ar prevede asa ceva, i-as fi spus ca nu se poate, ca ar fi ceva atat de aberant incat este imposibill, nici macar nu m-as fi obosit sa fi verificat asa aberatie!
Daca ma uit pe primele pagini ale discutiei, exista postari ale altora cu mai multe trimiteri catre diverse informatii de acest fel nu pentru ca respectivii nu ar fi fost in stare sa le gaseasca, ci pentru ca de fapt era greu de crezut ca va fi vreodata posibil sa discutam subiectul de fata, nu le venea sa creada ca este adevarat (mie nu mi-a venit sa cred! si garantez ca nu-s singurul)... iti garantez ca multi au crezut ca e vorba despre o pacaleala de... 1 ianuarie si de aceea s-au facut atatea trimiteri, pentru a se convinge din mai multe locuri!
De aceea, poate ca nu sunt sigurul gandind ca mai sus... nu-i asa?


GL & 73!

Traian

yo2cfs
Mesaje: 54
Membru din: Dum Ian 24, 2016 1:45 pm
Contact:

Re: Legea nr. 356/2018 privind unele măsuri sancționatorii în domeniul radiocomunicațiilor

Mesajde yo2cfs » Joi Ian 10, 2019 2:38 pm

Deloc, si eu am crezut ca este ceva "gluma".
Sper ca va ramine tot asa cind va apare noul Regulament al radioamatorilor.
Cinstit insa nu prea vad cum va face asta ANCOM...sint cam "pusi la zid" cu Art 4 lit. g.

Avatar utilizator
yo2msb
Mesaje: 175
Membru din: Mar Mar 08, 2011 12:08 am
Contact:

Re: Legea nr. 356/2018 privind unele măsuri sancționatorii în domeniul radiocomunicațiilor

Mesajde yo2msb » Joi Ian 10, 2019 3:54 pm

YO9FZS scrie:De aceea, poate ca nu sunt sigurul gandind ca mai sus... nu-i asa?

Felicitări pentru acest comentariu, mă regasesc in el. Nu esti deloc singurul. Suntem mai mulți cei care gândim ca tine, doar că o parte suntem scârbiți de tot felul de atitudini maronii ce curg fără număr în ultimii doi ani din toate direcțiile si mai suntem unii care considerăm că nu putem purta un dialog coerent aici atunci când el este întrerupt de tot felul de postări, ori ”pe lângă” rău de tot, ori agresive sau arogante.
Atunci când va fi ceva concret de făcut, nu doar declarații sforăitoare, vei vedea că nu suntem puțini. La fel ca și atunci, vorba ta, cu ceva ani în urmă.
crocodil de munte

YO4SI
Mesaje: 405
Membru din: Mie Oct 12, 2011 2:03 am
Contact:

Re: Legea nr. 356/2018 privind unele măsuri sancționatorii în domeniul radiocomunicațiilor

Mesajde YO4SI » Joi Ian 10, 2019 4:54 pm

Si eu ma regasesc in aceste ganduri. Cateva zile am fost agitat. Cum e posibil ? Dar sa stiti ca acum sunt foarte linistit. M-am pus serios cu burta pe... laptop si m-am lamurit. In Normele de utilizare a statiilor radio, radioclub sau personale scrie asa : se inregistreaza audio si se pastreaza inregistrarea un an, doar atunci cand statia este folosita de la distanta, de exemplu prin internet, telefon sau alte mijloace . Daca vine la mine un radioamator prieten, poate foarte bine sa foloseasca indicativul lui si /P.
Am imbatranit. Dar mi-am adus aminte de punctul G din tinerete... Hi ! 73s ! Mircea = yo4si.

YO8RAA
Mesaje: 448
Membru din: Mie Sep 21, 2011 8:30 am
Contact:

Re: Legea nr. 356/2018 privind unele măsuri sancționatorii în domeniul radiocomunicațiilor

Mesajde YO8RAA » Joi Ian 10, 2019 5:21 pm

YO4SI scrie:...
doar atunci cand statia este folosita de la distanta, de exemplu prin internet, telefon sau alte mijloace . Daca vine la mine un radioamator prieten, poate foarte bine sa foloseasca indicativul lui si /P.
Am imbatranit. Dar mi-am adus aminte de punctul G din tinerete... Hi ! 73s ! Mircea = yo4si.

:lol: :D :lol: :D :lol: Felicitari tizule...ai divulgat deja cum se pacaleste aberatia din regulament in cazul de fata. Simplu si legal ...nu? :D
Ia sa vedem cine se prinde cum se procedeaza cand lucrez de la o statie de club...
Daca nu descoperiti nu-i nici un bai. Orisicum nu o sa va ceara nimeni nici un fisier audio...daca au neaparat nevoie il fac ei :lol:
Ma bucur ca se ridica..."ceata" (in ciuda celor care ar dori ca isteria sa se prelungeasca).
73 Mircea YO8RAA

yo3irm
Mesaje: 54
Membru din: Mar Apr 14, 2015 9:50 am
Contact:

Re: Legea nr. 356/2018 privind unele măsuri sancționatorii în domeniul radiocomunicațiilor

Mesajde yo3irm » Joi Ian 10, 2019 6:45 pm

Eu lucrez "by default" remote, prin internet, pe statia mea, aflata la 100 Km de bucuresti. Asta inseamna ca sunt nevoit sa-mi inregistrez QSO-urile ? Cred ca nu, din cate inteleg doar daca dau acces unui alt radioamator la statia mea ar trebui sa inregistrez traficul.

YO8RAA
Mesaje: 448
Membru din: Mie Sep 21, 2011 8:30 am
Contact:

Re: Legea nr. 356/2018 privind unele măsuri sancționatorii în domeniul radiocomunicațiilor

Mesajde YO8RAA » Joi Ian 10, 2019 7:18 pm

Conform "actelor normative in vigoare" la aceasta data ... CORECT.
73 Mircea YO8RAA

Avatar utilizator
yo3fhm
Mesaje: 550
Membru din: Mie Ian 19, 2011 7:36 pm
Contact:

Re: Legea nr. 356/2018 privind unele măsuri sancționatorii în domeniul radiocomunicațiilor

Mesajde yo3fhm » Joi Ian 10, 2019 8:26 pm

Ca sa mai potolim spiritele ...
Va anunt ca am avut o intrevedere cu Mama Omida, care m-a rugat sa va transmit tuturor ca in curand, vor aparea informatii de bun augur pentru oastea radioamatorilor. ImagineImagine
Mai mult nu pot sa va povestesc, pentru ca voi fi pedepsit Imagine Imagine
Restul, il veti vedea singuri, pe parcurs, pana la sfarsitul lunii.
Sub forma de declaratii, anunturi, alte stiri.
Atentie, nu luati in seama manifestarile agenturilor straine! :idea:
Vor exista reactii dure la adresa acestei stiri, dar totul e sa priviti senin si sa aveti incredere ca apa trece, pietrele raman.
Va rog sa nu-mi puneti alte intrebari.

73!
73! si toate cele bune,
Cezar Vener - YO3FHM

yo3hjv
Mesaje: 783
Membru din: Lun Iun 21, 2010 10:12 pm
Contact:

Re: Legea nr. 356/2018 privind unele măsuri sancționatorii în domeniul radiocomunicațiilor

Mesajde yo3hjv » Vin Ian 11, 2019 10:03 am

yo3irm scrie:Eu lucrez "by default" remote, prin internet, pe statia mea, aflata la 100 Km de bucuresti. Asta inseamna ca sunt nevoit sa-mi inregistrez QSO-urile ? Cred ca nu, din cate inteleg doar daca dau acces unui alt radioamator la statia mea ar trebui sa inregistrez traficul.


Doar daca si atunci cand dai acces altui radioamator.
Pagina mea: http://yo3hjv.blogspot.com/
Societatea Romana a Radioamatorilor

Avatar utilizator
yo3fhm
Mesaje: 550
Membru din: Mie Ian 19, 2011 7:36 pm
Contact:

Re: Legea nr. 356/2018 privind unele măsuri sancționatorii în domeniul radiocomunicațiilor

Mesajde yo3fhm » Vin Ian 11, 2019 10:46 pm

Mama Omida mi-a permis sa mai scot cate ceva din sac 8-)

Legea 356/2018 va ramane in forma actuala, dar pentru ca s-a recunoscut ca poate crea un cadru confuz de aplicare a sanctiunilor, se va modifica Decizia 245/2017.  Formula asta a fost agreata si de FRR si urmeaza ca propunerile sa fie anuntate public in vederea dezbaterii in cercurile de profil (probabil ca vor exista anunturi si pe site-ul autoritatilor, cat si pe site-ul FRR, sau pe radioamator.ro ). 

Atentie - forma actuala a aparut in urma multiplelor reclamatii provenite tot dinspre unii radioamatori care, nemultumiti de concurenta neloiala pe care alti colegi au facut-o, au inaintat astfel de sesizari/reclamatii (de exemplu, folosirea unor puteri mult peste limitele permise si/sau operare frauduloasa). Sanctiunile vor fi "periate", dar o parte dintre ele vor ramane.
In schimb, se va clarifica modul de aplicare al acestora si circumstantele in care se vor solicita inregistrari audio.
Inregistrarile audio in cazul detinatorilor individuali obisnuiti vor fi excluse in cazul conditiilor normale de operare, ceea ce este cea mai asteptata modificare. 

Ramane de vazut ce alte propuneri vor aparea. 
Nu intentionez s-o fac pe oracolul sau pe interesantul. Informatia pe care am postat-o este "pe surse" autoritare si am obtinut permisiunea de a informa pe aceasta cale colegii ca nu exista intentia de a utiliza legea in defavoarea radioamatorilor. 

Asadar, fiti pe receptie, ramaneti "vigilenti" de aceasta data si folositi oportunitatile de dezbatere care vor aparea, astfel incat sa ne fie bine tuturor.
Mai concret : IMPLICATI-VA cand veti avea ocazia !

Si... acelasi P.S.: va rog nu-mi solicitati sa-mi tradez sursele. Nu intentionez sa fac glume proaste. Si eu, ca si dvs., astept cu nerabdare propunerile si schimbarile necesare. 

Si inca un P.S.: va rog, macar de data asta, nu va mai certati si incercati sa fiti uniti. :!:

73 si s-auzim numai de bine!
Cezar
73! si toate cele bune,
Cezar Vener - YO3FHM


Înapoi la “Legislatie in domeniul radioamatorismului”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator