Noul statut al FRR

Activitati de club, adunari generale, diplome, indicative speciale...
Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 1062
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Noul statut al FRR

Mesajde YO4BKM » Mar Mar 19, 2019 11:56 am

YO8BDW scrie:cheia si lacatul este Secretarul General
M-am convins de acest adevar cand am primit in decembrie anul trecut o diploma emisa de FRR cu stampila si emblema FRR si semnata numai de secretarul general. La ce mai este bun presedintele?
Cat priveste diploma, in afara de monopolizarea reprezentarii FRR de catre secretarul general contine si niste stupizenii care m-au facut sa o refuz. Ideea de a o acorda, extrem de generoasa, a plecat de la o propunere corecta a unui membru din CA al FRR numai ca "decidentul sef" a inteles cumva in stilul sau propriu.
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 1006
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Re: Noul statut al FRR

Mesajde n2yo » Mar Mar 19, 2019 10:56 pm

Pentru cine nu cunoaste sau nu-si mai aminteste Radioamator.ro a participat activ la popularizarea candidatilor si informarea radioamatorilor YO privind alegerile pentru functii de conducere din Federatie, in conditiile in care FRR nu putea sau nu dorea sa faca acest lucru prin intermediul paginilor web de la hamradio.ro. De pilda:

2011 https://www.radioamator.ro/alegeri2011/
2012 https://www.radioamator.ro/alegeri2012/
2013 https://www.radioamator.ro/alegeri2013/

Datorita accentuarii lipsei de comunicare pe care FRR o are cu radioamatorii YO acest sprijin pentru popularizarea candidatilor pentru functii de conducere nu a mai putut fi oferit. De altfel o data cu elaborarea noului statut, specializarea exclusiva pe sport si indepartarea de activitatile specifice radioamatorismului YO, implicarea site-ului Radioamator.ro in activitatile interne ale FRR nici nu mai are sens.

73 de Ciprian N2YO

Avatar utilizator
yo3gh
Mesaje: 714
Membru din: Mie Iul 23, 2014 6:17 am
Contact:

Re: Noul statut al FRR

Mesajde yo3gh » Mie Mar 20, 2019 9:32 pm

YO8BDW scrie:Toate bune si frumoase dar nu stiu cum se va impaca activitatea profesionala din LA cu activitatea de la YO3 (FRR + ASR). !

Pai o fuziune FRR cu ARR sau migrare FRR catre ARR ( cred ca ARR ii zice si nu ASR ) Poate sa fie benefica - e ca spitalele particulare cu cele private , vezi Dragnea si decizia lui ;) Eu nu cred ca este o problema cat timp se doreste ca radioamatorismul YO sa renasca. Daca nu o sa fie bine cu ARR o sa asteptam altii , asa e e in Romania
Numai bine

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 1062
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Noul statut al FRR

Mesajde YO4BKM » Joi Mar 21, 2019 8:54 am

Fuziune FRR-ARR nu este posibila, dintr-un principiu obiectiv. FRR este o autoritate publica in subordinea guvernului (prin MTS), la care conteaza numai activitatea, performantele si meritele pur sportive, pe cand ARR este un club de drept privat la nivel national, un club "civil" cu o activitate eterogena. Exista cazuri de parteneriate public-privat care se realizeaza prin legi punctuale, numai cand obiectivul celor care fuzioneaza este acelasi (investitii mari, lucrari de anvergura), nu este cazul si la FRR-ARR. Spitalele private si publice coexista in cadrul unor reglementari privind distribuirea si administrarea serviciilor si fondurilor, dar nu se asociaza. Nici institutiile de invatamant public sau privat nu se asociaza, dar coexista. Iar reglementarile dau dreptul ca persoane fizice sa activeze in ambele forme de organizare. Dar, daca in cazul spitalelor sau scolilor obiectivul este acelasi atat la public cat si privat, la FRR-ARR chiar si obiectivele difera, asa ca bariera impotriva fuziunii este mult prea inalta.
Din pacate FRR a obtinut, de pe vremea cand era singura structura oficiala la noi, dreptul de a reprezenta Romania in IARU, care nu recunoaste decat o singura structura din fiecare tara membra si acum este greu de facut modificari. Poate ca acest impediment, care este posibil se manifeste si la altii, a dus si la infiintarea EURAO, din care face parte ARR. 73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo8cln
Mesaje: 960
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 9:32 am
Contact:

Re: Noul statut al FRR

Mesajde yo8cln » Joi Mar 21, 2019 9:14 am

Din pacate , raspunsuri la unele intrebari ale mele nu se pot da , asta dupa hotarirea CD al frr din15.03.19 care a extins termenele de depunere a unor documente pina in ziua alegerilor.
Poate Miki , 5ajr , are dreptate dar inca sper ca nu va fi asa. Oricum interesul fata de acest eveniment este minor ... Inteleg si pozitia lui Ciprian , n2yo , mai ales ca este argumentata. Daca noua conducere va ramine "conservatoare " la pozitia "sportiva" eu consider ca IARU ( care nu este o structura sportiva)
va trebui notificata in sensul ca frr reprezinta mai putin de 30% din radioamatorii YO ceilalti fiind privati de acest drept chiar de prevederile noului statut. Dar trebuie sa mai asteptam 2 saptamini.
73 ! de yo8cln.

Avatar utilizator
YO9FNP
Mesaje: 89
Membru din: Lun Noi 29, 2010 3:26 pm
Contact:

Re: Noul statut al FRR

Mesajde YO9FNP » Joi Mar 21, 2019 1:16 pm

Stimati colegi,

Avand in vedere directia in care au decurs discutiile, as vrea sa clarific urmatoarele aspecte: demersul meu de a candida la functia de presedinte al Federatiei nu are nici un fel de legatura cu ARR.
Eu candidez in calitatea mea de SPORTIV LEGITIMAT la un club afiliat al FRR, calitate pe care o detin de peste 12 ani de zile. Timp in care am participat cu rezultate acceptabile la competitiile organizate de FRR, ba chiar in ultimii doi ani am fost membru al echipei nationale YR0HQ...

Si, ca sa revin la subiectul alegerilor FRR, imi face o mare placere sa va pot comunica faptul ca echipa pe care o voi propune Adunarii Generale in data de 6 aprilie a fost completata cu:
- Cristian Simion, YO3LW, pentru functia de Presedinte al Comisiei Centrale de Unde Scurte;
- Ioan Purcelean, YO5IP, pentru functia de Presedinte al Comisiei Centrale de Unde Ultrascurte.
Le multumesc pentru increderea acordata, la fel cum le multumesc tuturor celor care in ultimele zile mi-au adresat propuneri de imbunatarire a Planului de Management sau mesaje de incurajare.

73,
Dan YO9FNP

yo7fws
Mesaje: 136
Membru din: Lun Mai 14, 2012 9:49 am
Contact:

Re: Noul statut al FRR

Mesajde yo7fws » Joi Mar 21, 2019 2:35 pm

Salut DAN

Ma bucur ca te detasezi in acest moment de ARR.
Legat de activitatea in unde ultrascurte as vrea citeva lamuriri. FRR organizeaza anual doua concursuri mari si late. Lafel si cluburile afiliate FRR. Intrebarile mele sint: cum vezi activitatea YO in unde ultrascurte, ce vei pastra, ce modificari vei face, pe cine si cum vei sprijinii in viitor?

Activitatea in unde ultrascurte, dupa parerea mea, a fost intr-un usor declin. Imi doresc din partea viitorilor candidati mai multa atentie in organizarea competitiilor astfel incit numarul participantilor sa fie in crestere si Romania sa fie dinou pusa pe harta lumii din punct de vedere competitional.

Succes la alegeri si sa cistige cel mai bun !

Salutari!
Costi YO7FWS

Avatar utilizator
yo8rhm
Mesaje: 337
Membru din: Mar Iun 22, 2010 3:46 pm
Contact:

Re: Noul statut al FRR

Mesajde yo8rhm » Vin Mar 22, 2019 8:27 am

Daca cel care candideaza la functia de presedinte are o activitate competitionala in HF nu ar fi normal ca si cel care vrea sa ocupe functia de presedinte al Comisiei Centrale de Unde Ultrascurte sa fie un participant activ la concursurile din VHF/UHF/SHF? Intreb acest lucru dupa ce am citit "CV-ul" lui YO5IP, care este propus pentru functia de Presedinte al Comisiei Centrale de Unde Ultrascurte de pe radioamator.ro http://www.radioamator.ro/alegeri2012/yo5ip.php .
Altfel cum ar putea sa aiba cunostinta de activitatea desfasurata de radioamatorii ultrascurtisti, de concursurile calendarului competitional din UUS, pentru ca acest calendar nu este format doar de ce cele cateva concursuri din an de pe lista FRR, de problemele cu care se confrunta radioamatorii ultrascurtisti, de tot lobby-ul pe care-l fac cei de la http://www.forum.uus.ro/ pentru a promova activitatea din YO fata de radioamatorii din vest, care au "invatat" in ultimii ani ca si pe aici exista activitate in VHF/UHF/SHF iar unele statii YO sunt de acum binecunoscute pe chat-ul ON4KST, si cate multe altele...
Sa nu se inteleaga ca am ceva cu cineva, departe de mine acest gand, dar pentru a face ca lucrurile sa merga intr-o directie corecta, si ma refer la activitatea de UUS, trebuie sa stii care sunt problemele pentru a putea actiona spre rezolvarea lor, sa fii in legatura cu comunitatea celor care lucreaza in aceste benzi, sa colaborezi cu acestia, altfel totul ramane la stadiul de declaratii si eventual documente fara valoare practica.

yo8rhm
Mugurel
Si Nordul ofera puncte, doar orienteaza antena...
http://www.yo8rhm.com
http://www.yr8e.com
http://www.uus.ro

Avatar utilizator
yo3gh
Mesaje: 714
Membru din: Mie Iul 23, 2014 6:17 am
Contact:

Re: Noul statut al FRR

Mesajde yo3gh » Vin Mar 22, 2019 9:34 am

Este vorba de management . Ca manager nu trebuie sa fii specialist in domeniu, trebuie sa stii si sa simti cum sa faci lucrurile sa mearga . Nu stii vine altul ,.., de ce are insa nevoie 5IP dupa alegerea lui : de o echipa de specialisti !
Acesta inseamna management . E greu sa gasesti all-in-one , nici nu e nevoie daca urmezi regula de mai sus.
Bafta tuturor candidatilor !

YO3JW
Mesaje: 576
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: Noul statut al FRR

Mesajde YO3JW » Vin Mar 22, 2019 9:39 am

Salut!
Dupa cum se stie,eu, YO3JW, sunt membru al FRR, dar si membru la SRR
In aceste conditii mi se pare fair-play sa nu ma gandesc la functii de reprezentare in FRR.
Ma gandesc la incercarile repetate de a incerca distrugerea FRR de catre una din organizatiile private, care prin unele demersuri si contestari au ajuns la organizatii la nivel mondial.
In aceste conditii sa pui "lupul" stapan la "oi" mi se pare un lucru bizar...
O data tradata FRR, lupul parul isi schimba, dar naravul ba!
Cat priveste activitatile FRR, prin noul statut s-a facut un pas MARE catre ideea ca FRR este numai o forma sportiva. Pe aceasta cale imi exprim regretul ca statutul a fost modificat!
Dar avand in vedere ca sunt finantari de la MTS, precum si recompense financiare pentru realizarile sportive, unii au considerat necesar sa faca modificari.
Prin obtinerea autorizatiei de emisie receptie oricare radioamator poate activa in benzile autorizate.
In functie de capacitatea financiara se poate dota cu ce isi doresti si poate activa in orice ramura doreste. US, UUS sau poate in RGA sau telegrafia de sala.
Deci acest lucru nu ii crreaza probleme
Daca insa doreste sa participe la competitiile sportive ale federatiei, acela va trebui sa faca dovada ca este sportiv legitimat al FRR cu cotizatia la zi.
Personal imi propun sa activez in limitele care imi permite regulamentul ANCOM si a drepturillor de sportiv legitimat FRR.
Cat priveste scaderea numarului participantilor in competitiile interne..... aici fiecare cu "mofturile proprii" si de asemenea defaimarea acestor competitii in timp facuta de multi din colegi nostri.
De specialisti nu ducem lipsa! Lipsesc cei care sa se implice! La vorbe si sfaturi ....
Propagarea sa fie cu voi!
73
Pit


Înapoi la “Cluburi si asociatii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori