Strategia si planul de management pentru perioada 2019-2023

Activitati de club, adunari generale, diplome, indicative speciale...
yo5ajr
Mesaje: 713
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Strategia si planul de management pentru perioada 2019-2023

Mesajde yo5ajr » Dum Mar 24, 2019 11:19 pm

Sper ca am incadrat corect aici la "Alte discutii" aceasta tema care a aparut din amabilitatea lui Adrian YO3HOT, inca Presedintele FRR. Cu parere de rau aud ca Domnia sa nu mai vrea sa continue aceasta functie dar noul pretendent la Presedintie - YO9FNP Dan, pe care de multi ani "tin sub observatie discreta" privind activitatea ca radioamator "sportiv" in competitii, gasesc salutar dorinta lui de a face ceva bun - in sfarsit, in viata noastra a tuturor radioamatori. Lucrarea lui YO3HOT m-a lasat "masca" in sens pozitiv, mai ales amanuntele cu partea de cheltuieli la competitiile noastre interne si externe. Se vede ca Adrian a facut parte din acea echipa deosebita combinata cu strategii la nivel profesional de regretatul YO3CTK, Mihai. Eu - ca si multi colegi ai nostri aproape 20 de ani particip la echipe IARU, preponderent la segmentul CW 160m la acest mare "festin". Nici - o data nu am gandit ca pentru asta ar fi cuvenit ceva sprijin din partea FRR. Faceam "damblalele" noastre mereu cu mult entuziasm, fara sa ne gandim la partea pecuniara, doar reprezentam prefixul YO cu YR0HQ si ne am simtit responsabili sa dam tot ce putem pentru un scop comun - si basta. Cu multi ani in urma cand am scris la organizatorul acestor echipe HQ, YO3APJ, Adrian, intentie de a participa in HQ, acesta m-a intrebat - "pai Miki ce rezultate ai facut inainte la diferite conteste?" Adica pe buna dreptate a pus sub semn de intrebare competenta mea. Avea dreptate. Asta insa m-a pus sa ma avant in marile conteste, dovedind ca cu posibilitatile modeste nu de putine ori sa ajung in "Top Ten". Prima data regretatul YO4HW, Radu m-a cooptat in echipe HQ. Avea incredere, lucru care m-a obligat sa dau totul si exact ca si altii din echipe HQ, nu am cerut nimic. Acum stiu prea bine ca YR0HQ sa ajunga in TOP, nu ajunge doar entuziasmul. Este adevarat ca o singura data YO3APJ Adrian a organizat la Ploiesti o intalnire a echipelor HQ unde prin amabilitatea lui YO9BPX Mihai, intalnirea a fost foarte benefica si placuta, parca a sudat mai bine echipele. Si Dan, YO9FNP a organizat o data echipele HQ, care a soldat cu un rezultat remarcabil fata de alti ani. Din pacate de foarte putine ori au fost elaborate adevarate analize cu bune si rele dupa contest, ca sa tragem concluziile pentru viitor. Alcatuirea echipelor in general mergea greoi - unii care aveau conditii tehnice excelente, din orgoliu sau din alte considerente au refuzat, ramanand doar acei entuziasti cu spirit de sacrificiu pentru un tel comun - carismaticii, chiar daca nivelul tehnic nu egala nici pe departe nivelele echipelor din Europa, sa nu vb. de cei din W. Doresc succes AG al FRR, doresc din suflet succes celor care vor sa faca o schimbare radicala si sper ca YO3HOT, Adrian (de care ma leaga spiritual si iubirea neostoita a cerului albastru dar si radioamatorismului inca din 1957) sa ramana langa noi - ham - i din YO.
73 de Miki YO5AJR

YO9IRF
Mesaje: 330
Membru din: Sâm Iul 21, 2012 4:43 pm
Contact:

Re: Strategia si planul de management pentru perioada 2019-2023

Mesajde YO9IRF » Lun Mar 25, 2019 2:18 pm

Documentul de care e vorba se regaseste aici.

Sincer sa fiu, pe mine m-a surprins in doua feluri:

1. Un document mult peste nivelul tipic de coerenta si viziune al FRR. Analiza e mai adanca decat ma asteptam, am fost surprins in mod placut.

2. Situatia s-a rasturnat rapid cand am inceput sa ma impedic de rezonantele discursurilor din Epoca de Aur la fiecare rand. Aparent asta a fost prima preocupare a FRR in ultimii ani, cand am citit am crezut ca raporteaza un CAP depasirea normei la hectar:

Reprezentarea României în competițiile sportive şi în organismele internaționale la care este
afiliată, stabilirea și întreținerea de relații de colaborare şi schimburi sportive cu federații
similare din alte țări și cu alte organisme internaționale. Evidențierea contribuției semnificative
şi constante a radioamatorismului de performanță la reprezentarea și sporirea prestigiului
Federației Române de Radioamatorism pe plan intern şi a României pe plan internațional;


Dar devine din ce in ce mai comic, ca singurul plan real de viitor e sa ceara mai multi bani de la mai multe ministere pentru tot felul de deplasari, cursuri si stagii de perfectionare pentru arbitri. Bine ca n-au aflat strainii ce super-specialisti perfectionati prin atatea sejururi ... pardon, STAGII de pregatire din statiuni montane avem, ca ni-i furau si pe-astia si-i puneau pe la CQWPX, CQWW sau alte de-astea, in loc sa se descurce cu niste voluntari neplatiti si neantrenati permanent.

Iar la sfarsit e piesa de rezistenta, un plan de introducere a radioamatorismului in scoli (cu cea mai anosta, intortocheata si rigida programa posibila), pentru care evident ar fi nevoie de tot felul de echipamente luate pe banii de la buget. Evident. Sigur se vor gasi niste oameni de bine carora statul sa le cumpere niste transceivere noi pentru a putea predica mai bine despre NTSM si cum se tine logul pe hartie unor adolescenti care-si trimit snap-uri pe sub masa.

Nimic despre cum ar putea FRR sa devina autosuficienta financiar si sa nu mai depinda de banii publici, nimic de un sistem electronic si transparent de arbitraj, nici un semn ca ar incerca cineva sa inteleaga cum sa se adreseze tinerilor (sau fetelor !), nimic despre comunicare constanta si coerenta ... nici macar un cuvant despre un birou QSL, dar nici nu cred ca se mai astepta cineva la asta. E ingrijorator ca problemele astea nici macar nu sunt pe radarul unei persoane care a avut fraiele FRR in mana ani de zile, sper doar ca printre candidati o fi cineva care le ia in considerare.

Avatar utilizator
YO6EX
Mesaje: 1035
Membru din: Lun Iun 28, 2010 11:40 am
Contact:

Re: Strategia si planul de management pentru perioada 2019-2023

Mesajde YO6EX » Lun Mar 25, 2019 7:19 pm

Mi-a atras atentia primul capitol.
Inca actualul presedinte YO3HOT, traseaza viitorului presedinte sarcini privind actiuni pe care tocmai fostul trebuia sa le rezolve.... Dar este mai simplu sa le pasam urmasilor...
Sa faceti si sa dregeti stimati tovarasi, ca noi n-am facut nimic dar suntem specialisti la dat sfaturi altora...

Seamana cu raportul la o sedinta de sindicat dinainte de '89...

Ne-a bagat in ochi o multime de tabele copiate dupa rapoartele MTS.
Nu am inteles ce a rezolvat d-lui pana acum prin fapte concrete nu vorbe.
Despre un birou QSL functional, tot nimic.
Citind toata polologhia ma intreb, pentru mine radioamator de rand la ce bun FRR?

yo4hgx
Mesaje: 260
Membru din: Sâm Iun 12, 2010 3:02 am
Contact:

Re: Strategia si planul de management pentru perioada 2019-2023

Mesajde yo4hgx » Mar Mar 26, 2019 2:37 pm

Nu am inteles eu bine sau intentioneaza sa introduca in cadrul liceelor si colegiilor cu profil telecomunicatii... o programa obligatorie de cursuri de radioamatorism?!?!

YO9IRF
Mesaje: 330
Membru din: Sâm Iul 21, 2012 4:43 pm
Contact:

Re: Strategia si planul de management pentru perioada 2019-2023

Mesajde YO9IRF » Mar Mar 26, 2019 3:01 pm

Doar la colegiile tehnice cu specializare de electronica / telecomunicatii. Au o lista cu 22 unitati acolo, la pag. 40.

yo4hgx
Mesaje: 260
Membru din: Sâm Iun 12, 2010 3:02 am
Contact:

Re: Strategia si planul de management pentru perioada 2019-2023

Mesajde yo4hgx » Mar Mar 26, 2019 10:08 pm

"Doar" 22 de unitati... si copiii aia ce vina au?

Parca radioamatorismul era un hobby, o activitate benevola, facuta din placere si mai ales fara obligativitate... sau am inteles eu gresit toata viata?

Chiar nu este evident ca "strategia" FRR implica tentativa formarii de radioamatori cu forta... pentru a avea de unde sa-si recruteze "sportivii"? Tot cu forta!

Oare de ce imi vin in minte organizatiile de tipul: soimii patriei, detasamentele de pioneri si uniunea tineretului comunist?!


Înapoi la “Cluburi si asociatii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator