Scoruri YO declarate in concursuri internationale.

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
yo9hrb
Mesaje: 53
Membru din: Lun Iun 21, 2010 8:46 am
Contact:

Re: Scoruri YO declarate in concursuri internationale.

Mesajde yo9hrb » Mie Noi 06, 2019 8:12 pm

Dr OM Miky,
Mi-am insusit critica.
Sa recapitulam: se cerea postarea punctajului. Macar chestia asta am facut-o. Nu se specifica nicaieri ca este musai necesara postarea numarului de legaturi pe benzi si a numarului de entitati. Poate am omis eu, si era obligatorie aceasta cerinta. Daca aceste date erau neaparat necesare, era suficient sa se faca o mentiune, in acest caz, daca aveam timp postam corespunzator, daca nu, nu mai postam nimic. Recunosc ca merit titlul de cel mai nesimtit radioamator (cel putin asta inteleg eu din lipsa de bun simt). Ca urmare ma voi feri sa completez acest gen de "survey".
P.S. Nu eu am deschis aceasta discutie inutila si fara speranta. Eu doar am profitat de dreptul la replica (sper ca mai am acest drept), in urma calificarii primite (superficialitati). Daca v-a deranjat, va rog sa ma scuzati. Nu se va mai repeta, aveti cuvantul meu.
Si acum, daca tot mi-ati ridicat mingea la fileu, haideti sa studiem putin limba romana:

Din initiativa colegului nostru (cred), Andy YO3JR pe "radioamator.ro" putem comunica rezultatele (claimed scores) si participare a radioamatorilor YO la conteste de mai mare anvergura cum a fost recent CQ WW DX SSB. Daca la "CQ WW DX SSB" cati - va (In romana se scria cativa) au semnalat intentia de participare, la postarea rezultatelor obtinute - cu scuze pentru exceptii - constat ca postarile lui Daniel YO3GOD, Gheorghe YO3IWZ, Silviu YO9HRB au considerat sa posteze superficialitati, departe de intentia SI dorinta pozitiva celui care a realizat site - ul. Apoi - consider miserupism ca din cei care au participat doar 5 - CINCI, participanti au postat, 75% din acesti "participanti" tot in stil miserupist! Am consultat site - ul "3830 Claimed Scores", si acolo apar putini, extrem de putini radioamatori YO care au postat rezultatul propriu, in contrapunct cu sute de participanti din alte tari. Este adevarat ca nu esti obligat sa te folosesti de aceste site - uri din vari (tot in romana se spune varii. Cu doi de i) motive. Unul din motivele consider vanitate ce a ce (aici ar trebui sa fie ceea ce) nu ar trebui sa caracterizeze pe radioamatori. Nu pot intelege, chiar si daca este doar un hoby (pe cuvantul meu, este cu doi de B, adica hobby), de ce nu ne jucam frumos. (rostul punctului asta fiind????) cinstit si cu respect? Oare chiar ne caracterizeaza miserupismul sau vanitate (poate vanitatea)? Daca da - este trist si condamnabil, daca nu atunci eu sunt un mincinos si "troublemaker". Se alatura cineva dintre colegii mei radioamatori de aceasta "critica" de al meu? - aici chiar a depasit puterea mea de intelegere. Dar, fiind mai nesimtit de felul meu, probabil ca sunt si mai incet la minte.
73 de yo5ajr Miki

Oricum mi-am insusit critica si, avand in vedere ca nu mai vreau sa fiu acuzat de nesimtire, promit solemn ca nu voi mai anunta nici intentia de participare, nici scorul obtinut.
73!

Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 1006
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Re: Scoruri YO declarate in concursuri internationale.

Mesajde n2yo » Joi Noi 07, 2019 12:40 am

Nu cred ca este folositor sa purtam discutii in contradictoriu pe aceasta tema. Necesitatea postarii scorului declarat dupa concurs si existenta binecunoscutei liste "3830" au aparut in primul rand datorita intarzierii cu care scorurile sunt publicate de catre organizatori. Participantii sunt dornici sa afle cum s-au plasat in clasament chiar imediat dupa concurs, iar clasamentele pe baza scorurilor declarate sunt in mare masura similare cu cele oficiale, care se anunta uneori cu cateva luni mai tarziu.

De asemenea, o data cu anuntarea scorului obtinut, participantii au ocazia sa posteze comentarii cu privire la concurs, de pilda pareri despre propagare sau alte observatii despre trafic. De multe ori acestea sunt foarte folositoare altora si cel mai bun moment de a le pune pe internet este imediat, sau la cel mult cateva zile dupa concurs, altfel aceste detalii sunt uitate.

A intrat in obisnuinta multor radioamatori ca imediat dupa incheierea concursului sa se posteze rezultatul pe lista 3830. Eu unul asa fac de fiecare data, indiferent cat de mare sau mic a fost acel concurs. Nu dureaza mai mult de 2-3 minute acest proces. Printre informatiile esentiale, pentru ca postarea sa fie folositoare, se numara categoria de participare, scorul pe fiecare banda si scorul final.

Desigur pe lista 3830 (https://www.3830scores.com/) toate informatiile sunt in limba engleza, de aceea la Radioamator.ro am oferit posibilitatea postarii scorului intr-o pagina scrisa in limba romana. Aici comentariile, oricat de lungi, pot fi scrise in limba romana fiind citite de radioamatori YO.

73 de Ciprian N2YO

yo8cln
Mesaje: 960
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 9:32 am
Contact:

Re: Scoruri YO declarate in concursuri internationale.

Mesajde yo8cln » Joi Noi 07, 2019 8:26 am

Ramine o mare problema la noi in YO . Dupa concurs , indiferent de rezultat , nimeni nu mai face o analiza a ceea ce s-a realizat ! Ex. yr8d a lucrat la M/S realizind un scor care o plaseaza in vecinatatea locului 50 (asta datorita faptului co multe statii puternice cu dotari de M/M au migrat spre M/S ).
Daca yr8d ar fi optat la M/2 ar fi fost in jurul locului 14 chiar cu dotarea ralativ modesta ! Scuze daca am facut greseli de scriere ...73 !

YO4SI
Mesaje: 405
Membru din: Mie Oct 12, 2011 2:03 am
Contact:

Re: Scoruri YO declarate in concursuri internationale.

Mesajde YO4SI » Joi Noi 07, 2019 9:47 pm

[bClubul CSTA Suceava, secția de radioamatorism - Anunt

Colectivul Clubului CSTA Suceava, secția de radioamatorism, anunță cu durere dispariția prematură a colegului și prietenului nostru Coca Pavlic Alexandru (YO8SS). Născut la 10 iunie 1954, a început activitatea de radioamator din anul 1969. Sub îndrumarea lui Dem Dascălu (YO8DD) a început pregătirea pentru telegrafie de performanță. Începând cu 1972 a ocupat locuri fruntașe la Campionatele Naționale de telegrafie sală. În paralel a practicat la nivel de performanță și în probele Radioorientare. A obținut locuri fruntașe la telegrafie sală până în 1987 când, datorită unor probleme personale, a întrerupt activitățile competiționale timp de 14 ani. Între timp a absolvit Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava.

Începând cu anul 2001 revine în competițiile de telegrafie sală făcând parte din lotul național la Campionatul Mondial desfășurat la Constanța. Din 2001-2018 a fost membru de bază al echipei naționale de telegrafie viteză obținând numeroase medalii printre care și titlul mondial la proba regină, proba de recepție, în 2016, în cadrul Campionatului Mondial desfășurat în Muntenegru.

A fost operator de bază la concursurile de US la clubul YO8KGA. În paralel a operat în cadrul echipei naționale de US, YR0HQ, în Campionatele Mondiale IARU HF. Deținator al titlului de Maestru al Sportului, s-a ocupat de pregătirea tinerilor telegrafiști de performanță. Cei mai cunoscuți fiind YO8TYT, YO8SSS (multiplu campion național), YO8XXX (multiplu campion național, european și mondial) și YO8TTT (multiplu campion național, european, mondial și recordman mondial).

A fost un coleg generos care a ajutat pe toată lumea. Radioamatorismul a fost o pasiune mistuitoare, un mod de viață, reușind să aducă tuturor încredere și bună dispoziție.

Trupul neînsuflețit a fost depus la capela Sf.Vineri (Cartodrom), înmormîntarea având loc miercuri 2 octombrie 2019, orele 13.00.

Amintirea ta va rămâne veșnică în inimile noastre!
[/b]
Sper ca nu a citit acest topic din luna mai...


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori