COVID 19 Contest.

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
yo7fws
Mesaje: 136
Membru din: Lun Mai 14, 2012 9:49 am
Contact:

Re: COVID 19 Contest.

Mesajde yo7fws » Mie Iun 10, 2020 8:53 am

Salut

N-am lucrat in concurs si mai mult ca sigur daca puteam nu lucram. In general concursurile din unde scurte, cu mici exceptii, nu ma atrag.
Concursul mult discutat nu celebreaza nimic: pandemie, morti, bolnavi, raul facut, economie, politica. Se adreseaza doar persoanelor care inca mai stau acasa. Care inca sint tristi. Care trec dintr-odata printr-o experienta nemaiintilnita . Natiunile lumii se afla in stadii diferite ale pandemiei: unii au trecut, alti sint si alti abea incep. In toate cazurile sint oameni care sufera datorita distantierii sociale. Acestora li se adreseaza acest concurs. Este un fel de: hai sa oraganizam ceva ca sa le treaca mai usor timpul! Acesta a fost scopul concursului.

S-au organizat concerte online, piese de teatru, concurs de dat cu hirtia igienica la cos si...nu s-a celebrat nimic.
Exista jocuri paralimpice, crosuri pentru victime sau strins de fonduri.... nimeni nu celebreaza nimic.

Prescurtari. Niste chestii necesare atunci cind transmiti in telegrafie. Iti face comunicarea mai usoara. Dar de ce prescurtari si cind sintem in telefonie? Ne auzim cu 59 ++++ etc si noi spunem QRX un moment sau hai sa facem QSY pe ...
De ce?

FT8 este un mod de lucru lafel ca oricare altul. Chiar nu difera de PSK31, ca principiu de lucru. El nu este automat. Este manual, dar devine automat deoarece utilizatorul bifeaza autosecventierea. Este alegearea lui! Automatizare....este necesara. Fara ea, o legatura se dubleaza ca durata in timp, chiar si pentru o legatura in conditii de 59+++
As vrea sa il vad si eu pe omul care in doua secunde, citeste ecranul, ia decizia corecta si apasa secventa urmatoare.

Hai sa lasam rautatea la o parte. Radioamatorismul uneste oamenii si ii imprieteneste fara frontiere.

73 sau Salutari !
Costi

yo3luo
Mesaje: 82
Membru din: Lun Ian 23, 2012 10:11 pm
Contact:

Re: COVID 19 Contest.

Mesajde yo3luo » Mie Iun 10, 2020 11:12 am

''Concursul mult discutat nu celebreaza nimic: pandemie, morti, bolnavi,''

Este absolut normal, cele pomenite de dv. nu se celebreaza, se comemoreaza, ceea ce este cu totul altceva!

YO4SI
Mesaje: 405
Membru din: Mie Oct 12, 2011 2:03 am
Contact:

Re: COVID 19 Contest.

Mesajde YO4SI » Mie Iun 10, 2020 10:45 pm

Eu m-am linistit . Toata supararea a pornit de la faptul ca organizatorii au ales gresit numele acestei activitati. Era mai bine sa se numeasca STAY HOME RADIO COMMUNICATION EVENT. 73s !

YO8RAA
Mesaje: 448
Membru din: Mie Sep 21, 2011 8:30 am
Contact:

Re: COVID 19 Contest.

Mesajde YO8RAA » Joi Iun 11, 2020 9:56 am

Era si greu de priceput!

yo8rxp
Mesaje: 159
Membru din: Joi Aug 08, 2019 9:38 am
Contact:

Re: COVID 19 Contest.

Mesajde yo8rxp » Joi Iun 11, 2020 11:01 am

Salut tuturor. Consider ca ce a fost de spus a fost spus. Nu am agreeat ideea evenimentului dar cred ca trebuie sa ne oprim aici cu subiectul si sa ne concentram pe articole care sa atraga si tineretul. Antene iefine si usor de facut, stimularea lor catre software divers care sa imbine si radio, si multe altele. Cu discutii interminabile despre marea abureala covid ne vom trezi intr-o buna zi ca radioamatorii YO vor fi de la 60 ani in sus si vom trai doar cu amintirile. Destul e destul! 73 si cele bune

yo2ceq
Mesaje: 6
Membru din: Lun Mai 28, 2018 10:15 pm
Contact:

Re: COVID 19 Contest.

Mesajde yo2ceq » Dum Iun 14, 2020 6:52 pm

Cine a organizat COVID conduce lumea , pacat de IARU region 1 chiar voiam sa ies la un canton ANIF sa ma joc putin cu indicativul/P dar s-a stricat tot asa ca n-am participat la porcaria de COVID , o manipulare glogala NU CRED NIMICA DIN TOATA PORCARIA asta 73

YO4SI
Mesaje: 405
Membru din: Mie Oct 12, 2011 2:03 am
Contact:

Re: COVID 19 Contest.

Mesajde YO4SI » Dum Iun 14, 2020 10:50 pm

Nici eu nu cred ! Nu mai pot ei de grija noastra ... Dar de arsenalul nuclear nu se scoate o vorba !
Dar fenomenul radio ma fascineaza. Ieri si azi am facut 172 de contacte radio cu o amarata de antena cica este FD4, in patru concursuri. 83 qso in WW South America CW; 45 in DR CG WW RTTY; 23 in Portugal Day Contest (doar CW) si 21 qso-uri in 7 MHz CW si SSB in Concursul Eminescu . Felicitari pentru cei din Botosani pentru organizarea acestei activitati radio de omagiere. 73s ! Mircea = yo4si.

Avatar utilizator
yo9rij
Mesaje: 425
Membru din: Vin Dec 28, 2012 6:36 pm
Contact:

Re: COVID 19 Contest.

Mesajde yo9rij » Mar Iun 16, 2020 9:23 am

Dreptul la replica!
La insistentele unor radioamatori, am ascultat un QTC tinut de YO5AM ALDEA NICOLAE-MARIUS, in care sunt atacat pentru o parere pe care am avut curajul sa o exprim despre proasta inspiratie de a organiza un concurs cu premii pe suferinta catorva milioane de oameni care au trecut sau trec prin chinurile unui virsul nemilos asa cum este COVID 19. Din cele ascultate, constat ca YO5AM ALDEA NICOLAE-MARIUS m-a ataca in fel si chip. Este meseria dumnealui si ... nu comentez! Atat poate omul, si e pacat sa ii deranjezi inteligenta !
Nu tin mortis sa ma explic, dar pentru ca nu e corect sa lasi jumatatile de adevar sa serveasca drept lege totusi precizez faptul ca termenul de "carcalaci" era deja prezent pe forum si era folosit de cel putin un radioamator inaintea mea. Eu l-am preluat "ad literam" si acum, dupa ce am ascultat QTC-ul, realizez ca a fost bine folosit in contextul explicarii lipsei de orientare a organiza un concurs pe tema COVID 19! Explicatiile oferite de unul dintre organizatori imi intareste convingerea cum ca un astfel de concurs nu isi are locul in lumea radioamatorismului. Spoiala ieftina cu tineri operatori, etc, confirma cele afirmate de mine mai inainte si nimic mai mult!
Faptul ca YO5AM ALDEA NICOLAE-MARIUS vede doar adevarul pe care il doreste domnia sa este bine stiuta, asa ca imi permit sa ii corectez un pic ignoranta cu datele reale despre "concursul" EURAO la care face referire ca fiind acelasi lucru cu cel al IARU.
Spre dezamagirea sa, am sa ii postez mai jos detaliile pe care i-a fost greu sa le observe si sa il ajute sa constate ca nu exista nici o asemanare intre cele doua evenimente la care face referire :
Pentru YO5AM ALDEA NICOLAE-MARIUS (si nu numai):

EURAO Party - Spring 2020: Take care of your ham friends
Wed, 03/06/2020 - 23:00 — EURAO
The European Radio Amateurs' Organization announces a new party on the air, this time with the motto: "take care of your ham friends". Remember this is not a contest, it is just (maybe) a radio meeting with a few simple 'rules', better to call them recommendations.

Purpose: How are your ham friends, especially the older ones, these days of COVID-19? Long time without hearing them on the air? Pick up the phone and call them! Encourage them to go on air or whatever. Ask if they need anything. We have to take care of each other. Then log your friend, just to feel good, not for the nice Certificate of Participation you will deserve (hi hi).

Date & time: June 20th and 21st, 2020, Saturday and Sunday, 00:00-24:00 UTC.
https://www.eurao.org/en/node/1129
Restul afronturilor care au venit din partea lui YO5AM ALDEA NICOLAE-MARIUS sunt caracteristice personalitatii extraordinare a domniei sale si cam atat! Il definesc si trebuie sa ne obisnuim cu ele si sa acceptam ca gradina Domnului este maaare iar a radioamatorismului si mai mare! Hi!
73! de YO9RIJ Petrica


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori