Concurs UK/EI DX 2023 - pareri si impresii

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
YO3HEX
Mesaje: 84
Membru din: Lun Aug 30, 2021 10:08 pm
Contact:

Concurs UK/EI DX 2023 - pareri si impresii

Mesajde YO3HEX » Lun Mai 01, 2023 7:38 pm

Salutare tuturor,

In sfarsitul de sptamana ce a trecut, a avut loc editia 2023 a concursului de telegraf UK/EI DX.
Ca de obicei, am hotarat sa particip si in acesta, in limita timpului disponibil (fiul ce mare fiind racit ... ca asa e in tenis).

Am inceput concursul la ora stabilita (15.00 ora locala). In paralel cu acesta s-a desfasurat si concursul Elvetienilor ... asa ca a iesit putina harababura pentru ca multe statii nu anuntau in ce concurs lucreaza.

Participarea a fost una medie (pe alocuri modesta) - din pacate nici benzile superioare nu au avut o conditie foarte buna. Banda de 10m a fost inchisa in ambele zile de concurs, banda de 15m nu a oferit absolut nimic spectaculos... calul de bataie ramanand banda de 20m si benzile inferioare de 80m si 40m in timpul noptii.

Modul de operare a fost pe alocuri SO2R ... pentru ca pur si simplu nu am avut motive sa lucrez astfel - seara am lucrat SO2R in benzile de 80m si 40m ... banda de 80m cam zgomotoasa si cea de 40m tot cam la fel (ceva mai bine).

Singura experienta notabila a fost lucrul unei statii din VK in banda de 20m (buna si aia) ... in rest statii europene si ... nu atat de multe statii din UK/EI pe cat ma asteptam.

Cu aceasta ocazie (pe langa antrenamentul si experienta acumulata) am reusit sa testez un dashboard (tablou de statistici) pe care l-am dezvoltat si care se integreaza direct cu programele de logare (fie N1MM sau DXLog).
Dashboardul a fost realizat in Grafana si impreuna cu un agent pe care l-am scris in Python, populez cu informatiile relevante o baza de date de unde pot sa realizez orice statistici doresc fiind cu mult mai flexibil si mai complex decat orice statistica pe care o ofera programele de logare, este in timp real si ofera si posibilitatea de a viziona grafic pe harta indicativele lucrate.
Mai mult decat atat, fiind un dashboard web, poate fi partajat foarte usor cu cei interesati, inclusiv pe internet prin folosirea unui reverse-proxy - probabil ca in viitorul apropiat o sa scriu un articol in liba romana pentru cei care sunt interesati de asa ceva si o sa pun la dispozitie agentul in format executabil (total gratuit) care se ocupa de agregarea datelor.

Am reusit sa bag in log un numar de 439 de legaturi si un scor de 97585 de puncte - din motive de oboseala din pacate nu am prins ultimele 2h din concurs (am plecat sa il culc pe cel mare si acolo am ramas) ... asa ca ... de acesta data, doar atat s-a putut.

73 DE YO3HEX

GRAFANA.png

YO4SI
Mesaje: 405
Membru din: Mie Oct 12, 2011 2:03 am
Contact:

Re: Concurs UK/EI DX 2023 - pareri si impresii

Mesajde YO4SI » Vin Mai 05, 2023 12:26 am

Au cerut ca sa se expedieze logurile in 24 de ore. Astazi am primit mail cu rezultatele finale !!
Am ramas cu gura cascata. Iata ca e posibil. Felicitari organizatorului si participantilor ! 73 !

YO3HEX
Mesaje: 84
Membru din: Lun Aug 30, 2021 10:08 pm
Contact:

Re: Concurs UK/EI DX 2023 - pareri si impresii

Mesajde YO3HEX » Vin Mai 05, 2023 9:54 am

Da, aceasta este politica lor - nu este o participare foarte mare, insa da, este posibil mai ales in ziua de astazi daca toata lumea trimite log electronic.
Din pacate in anumite concursuri se accepta si log pe hartie si sunt participanti care trimit log pe hartie ... si de acolo, o intreaga incurcatura.

73 DE YO3HEX

YO8BDW
Mesaje: 49
Membru din: Lun Feb 10, 2014 1:59 pm
Contact:

Re: Concurs UK/EI DX 2023 - pareri si impresii

Mesajde YO8BDW » Vin Mai 05, 2023 12:36 pm

Majoritatea concursurilor YO reusesc sa afiseze rezultatele in timp rezonabil. Acest lucru a devenit evident, nu se poate sa nu apreciezi lucrul acesta. Mai exista 2-3 organizatori (pe care nu vreau sa-i mentionez) care probabil mai lucreaza cu fisele de concurs la masa rotunda, cu creion si radiera. Sunt si concursuri YO la care rezultatele se cam stiu dinainte, rezultatele pe calculator apar in 5 min.(numar de participanti probabil 20-30), cea mai grea este validarea in CA. :D


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori