Legea Antenelor exista si in Romania

Antene HF/VHF/UHF/SHF, piloni, analiza, proiectare, constructie, impamantare, feederi...
yo3ies
Mesaje: 100
Membru din: Dum Iun 20, 2010 9:48 pm
Contact:

Legea Antenelor exista si in Romania

Mesajde yo3ies » Joi Mai 31, 2012 9:22 pm

Din ce am gasit in urma unor sapaturi mai adanci se pare ca cei de la bloc putem sa ne montam fara restrictii antenele pe terasa blocului, existand si o lege in sensul asta. Atentie nu scrie in textul legii radioamator ci " Persoanele care furnizeaza exclusiv pentru nevoi proprii retele de comunicatii electronice". Coroborat cu ce scrie in legea asociatiilor de propietari ca toti propietarii au drept de folosinta asupra propietatii comune. (Acoperisul e propietate comuna), Mai adaugam legea Constructiilor cu pilonul de maxim 6-8m la care nu e nevoie de autorizatie. Din toate acestea rezulta ca ne putem pune legal Antenele pe bloc. Cititi cu atentie ce scrie legea si doresc o parere a celor cu studii in drept.
Fişiere ataşate
Lege infrastructura comunicatii electronice.pdf
(1.08 MiB) Descărcat de 1751 ori

yo3hjv
Mesaje: 783
Membru din: Lun Iun 21, 2010 10:12 pm
Contact:

Re: Legea Antenelor exista si in Romania

Mesajde yo3hjv » Joi Mai 31, 2012 10:27 pm

Cum spuneam si prin alte parti, nu are nicio legatura.
Dar, Romeo, vezi ca un Ordin comun, MLPAT si MI cu privire la RNU a FRR. "EI" au drept de antena, parca, nu? Nu stii ceva in acest sens? :roll:
Pagina mea: http://yo3hjv.blogspot.com/
Societatea Romana a Radioamatorilor

yo3ies
Mesaje: 100
Membru din: Dum Iun 20, 2010 9:48 pm
Contact:

Re: Legea Antenelor exista si in Romania

Mesajde yo3ies » Joi Mai 31, 2012 10:40 pm

Urmeaza deocamdata le strang pe toate si sa le punem in ordine

Avatar utilizator
yo9fmp
Mesaje: 342
Membru din: Mar Aug 24, 2010 10:43 pm
Contact:

Re: Legea Antenelor exista si in Romania

Mesajde yo9fmp » Joi Mai 31, 2012 10:46 pm

Adrian,eu nu stiu de existenta vreunui Protocol al MI sau Contract de parteneriat cu RNU ce apartine FRR.
Asa ceva exista doar in visul ASVSU din Statutul sau...
f) Colaboreaza si sprijina Prefecturile si Primariile, Ministerul Administratiei si Internelor, Inspectoratele Situatiilor de Urgenta, Jandarmeria Romana , Politia Rutiera, Politia Comunitara, toate Ministerele care au structuri speciale pentru Situatii de Urgenta, etc, în activitatea de selectare, instruire si evidenta a voluntarilor, instruirea populatiei pentru prevenirea si limitare a efectelor situatiilor de urgenta

Nu stiu daca legea ar permite functionarea unor structuri paralele pentru activitati in situatii de urgenta-in lipsa unor protocoale de cooperare,cu atributii bine definite partilor,cu o echipare si dotare adecvata situatiilor de urgenta.
Privind dreptul de antena al MI,pot sa va confirm ca si acesta plateste bani frumosi ptr inchirierea de spatii destinate amplasamentelor in locatiile altor proprietari,incheie Contracte de comodat,inchiriere sau folosinta gratuita spatii,furnizare energie electrica,etc./vezi art 12,13 din legea postata de Mihai.
Mai nou proprietarii locatiilor dar si cei ai retelelor de comunicatie invecinati, cer Proiecte, Avize de Intermodulatie dar si executarea de lucrari de impamantare/este o adevarata peripetie ptr a beneficia de acest drept de antena

Din fericire pentru noi,radioamatorii avem drept de folosinta al terenului aferent proprietatii ce o detinem,deci implicit al acoperisurilor...
Aceasta proprietate este comuna si nu individuala si nici un alt proprietar nu ne poate crea restrictii in a o folosi...

yo3hjv
Mesaje: 783
Membru din: Lun Iun 21, 2010 10:12 pm
Contact:

Re: Legea Antenelor exista si in Romania

Mesajde yo3hjv » Joi Mai 31, 2012 11:13 pm

Marian, exista u nOrdin MLPAT-MAI de prin 2005. Iti spune YO3GON daca il intrebi!
Numai ca acolo sunt niste expresii bizare dpdv al tehnicii legislative, cum ar fi : Ministerul Administratiei si Internelor sprijina radioamatorii RNU FRR in obtinerea autorizatiilor si avizelor necesare pentru instalarea antenelor pe acoperisul cladirilor de locuinte.

Cum adica? Cum ma "sprijina" in obtinerea avizelor? Daca doamna de la ghiseul Primariei unde cer autorizatie de constructie nu vrea sa imi dea actele, vine sectoristul si o ameninta cu pistolul?

Pe langa ca e profund discriminatoriu, Ordinul favorizeaza ASVSU si nu radioamatorii, sau macar FRR din care dl Grososiu, ca vicepres. FRR a participat-probabil, ca negociator!
Unii se folosesc de pozitiile din FRR ca sa isi faca case si sa isi ia masini, altii isi trag pensii sau chiar prime si salarii iar altii se plimba peste tot!
C'asa e'n tenis!

73 :D
Pagina mea: http://yo3hjv.blogspot.com/
Societatea Romana a Radioamatorilor

yo3hjv
Mesaje: 783
Membru din: Lun Iun 21, 2010 10:12 pm
Contact:

Re: Legea Antenelor exista si in Romania

Mesajde yo3hjv » Joi Mai 31, 2012 11:19 pm

continuare...

In loc ca acele negocieri sa fi fost transparente si cu o finalitate precisa, palpabila, au fost facute "pe din dos" iar rezultatul este un act pseudo normativ plin de bazaconii!
Pagina mea: http://yo3hjv.blogspot.com/
Societatea Romana a Radioamatorilor

yo9ibc
Mesaje: 95
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 8:00 am
Contact:

Re: Legea Antenelor exista si in Romania

Mesajde yo9ibc » Vin Iun 01, 2012 7:23 am

ORDIN Nr. 1995/1160 din 18 noiembrie 2005
pentru aprobarea Regulamentului privind prevenirea şi gestionarea situaţiilor
de urgenţă specifice riscului la cutremure şi/sau alunecări de teren:
http://www.isumures.ro/images/files/Pro ... 0_2006.doc

Avatar utilizator
yo9fmp
Mesaje: 342
Membru din: Mar Aug 24, 2010 10:43 pm
Contact:

Re: Legea Antenelor exista si in Romania

Mesajde yo9fmp » Vin Iun 01, 2012 8:02 am

Mersi Edy ptr postarea OMTCT/OMAI nr 1995/1160 din 2005/2006
pentru aprobarea Regulamentului privind prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă specifice riscului la cutremure şi/sau alunecări de teren

atat de inteligent gandit...
Iata ca la Art. 31. - Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului îndeplineşte următoarele atribuţii:
n) sprijină membrii Reţelei Naţionale de Urgenţă a Federaţiei Române de Radioamatorism în obţinerea aprobărilor legale pentru montarea antenelor de unde scurte şi unde ultra scurte, pe clădiri publice sau blocuri de locuinţe
Dupa cum spune Adrian nu se specifica in ce consta sprijinul M.I.
La art 10 A. Inspectoratul General al Poliţiei Române şi structurile subordonate îndeplinesc următoarele atribuţii:
11. sprijină în mod special membrii Reţelei Naţionale de Urgenţă a Federaţiei Române de Radioamatorism în obţinerea aprobărilor legale pentru montarea antenelor de unde scurte şi unde ultrascurte, pe clădiri publice sau blocuri de locuinţe.
Daca ne referim la prevederea ca
Forţele specializate :lol: :lol: :lol: ale societăţii civile pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă sunt:
1. membrii Federaţiei Române de Radioamatorism, organizaţi în Reţeaua Naţională de Urgenţă şi reţelele locale de urgenţă care participă la asigurarea radiocomunicaţiilor la nivel de culegere de date, informare în timp real de pe întreg teritoriul ţării, cooperare radio între forţele participante în situaţii de urgenţă, asigurare comunicaţii radio la nivel local şi naţional prin US şi UUS, fonie, telegrafie, transmisii digitale de date etc., pentru Comitetele locale şi naţional, folosind staţiile şi reţelele proprii fixe sau mobile, cu surse alternative de energie...

Poate ca sprijinul MAI la care se refera si Adrian este conditionat cu transformarea membrilor organizati intr-o Retea Nationala in informatori care culeg date si informeaza pe cine trebuie...
Mie nu imi suna bine cuvintele astea...
Culegere de date si informare...
Oare nu s-a terminat cu ''activitatea''asta si cu informatorii din randul radioamatorilor?
Asa se conditioneaza sprijinul in montarea unor antene pe bloc?
Dar ce sa ma surprinda...
Nu au fost in stare sa emita o Lege pentru atributii in situatii de urgenta si au emis un Ordin de ministru.
Ordinele astea de ministru au valabilitate pana in ultima zi a anului in curs,respectiv a anului in care au fost emise...
Ele nu sunt pe viata cum ar fi legile.
La fel nu vad cum se pot supune radioamatorii unui Ordin atata vreme cat ei nu sunt militari,nu au depus un juramant sau nu sunt investiti cu exercitiul Autoritatii publice.
Poate se semneaza Angajamente pentru culegere de date si informare sau ca FRR are atributii in Statut de care nu stiu in sensul asta :lol: :lol: :lol:

Revenind la Legea privind regimul infrastructurii retelelor de comunicatii electronice,de remarcat art.3 alin 2
Persoanele care furnizeaza exclusiv pt nevoi proprii retele de comunicatii electronice-cu respectarea legii de mai sus-au dreptul de acces pe proprietatea publica a statului.
Alin 3 Dreptul de acces pe proprietati asupra unor imobile proprietate publica sau privata este un drept de servitute,care se exercita cu respectarea principiului minimei atingeri aduse proprietatii

yo3ies
Mesaje: 100
Membru din: Dum Iun 20, 2010 9:48 pm
Contact:

Re: Legea Antenelor exista si in Romania

Mesajde yo3ies » Vin Iun 01, 2012 9:24 am

Mai adaugam pentru clarificare Ordonanţă de urgenţă nr. 111/2011
privind comunicaţiile electronice
Art. 13^2. - (1) Utilizarea frecvenţelor radio în serviciul de amator se realizează fără obţinerea unei licenţe de utilizare a frecvenţelor radio.
(2) În cadrul serviciului de amator operează numai persoane autorizate în acest sens, denumite radioamatori, în benzi de frecvenţă atribuite prin Tabelul naţional de atribuire a benzilor de frecvenţe, pentru activităţi fără caracter comercial şi în scop personal, pentru instruire individuală, studii tehnice şi intercomunicare.
(3) Certificarea şi autorizarea radioamatorilor, precum şi modul de utilizare a frecvenţelor radio de către aceştia sunt stabilite prin regulament aprobat prin decizie a preşedintelui IGCTI.
care la articolul

deci suntem
conform art.3 alin 2 din legea postata in primul post
Persoanele care furnizeaza exclusiv pt nevoi proprii retele de comunicatii electronice-cu respectarea legii de mai sus-au dreptul de acces pe proprietatea publica a statului.
Alin 3 Dreptul de acces pe proprietati asupra unor imobile proprietate publica sau privata este un drept de servitute,care se exercita cu respectarea principiului minimei atingeri aduse proprietatii

Mai sapam si adunam legi din care sa ne ajutam ca sa propunem o rglementare clara
Fişiere ataşate
Ordonanţă de urgenţă nr 111-2011.pdf
(380.91 KiB) Descărcat de 1420 ori
Ultima oară modificat Vin Iun 01, 2012 9:46 am de către yo3ies, modificat 1 dată în total.

yo3ies
Mesaje: 100
Membru din: Dum Iun 20, 2010 9:48 pm
Contact:

Re: Legea Antenelor exista si in Romania

Mesajde yo3ies » Vin Iun 01, 2012 9:41 am

Iar privind situatiile de urgenta trebuie conceput un protocol simplu care sa prevada metode simple si usoare de conlucrare cu IGSU ceva de genul:

1. Aparitia unei situatii de urgenta majora (calamitate)
2. Activarea retelei de urgenta a radioamatorilor
3. 2-3 radioamatori cu auto se deplaseaza la punctul de comanda al IGSU
4. Acesti radioamatori primesc mesaje din reteaua de urgenta a radioamatorilor si din retelele de comunicatie fara licenta (CB PMR) pe care le transmit catre persoana desemnata din cadrul punctului de comanda IGSU
5. Transmit catre radioamatori mesajele primite de la IGSU
6. Transmit si coordoneaza din punct de vedere radio activitatile organizatiilor de radioamatori care au pregatirea necesara din punct de vedere medical sau pentru operatii de cautare salvare.
7. In cooperare cu IGSU se vor stabilii sau vor fi informati unde sunt punctele de prim ajutor instalate (puncte de adunare majore pentru populatia afectata de respectivul dezastru) si vor coordona deplasarea membrilor retelei nationale de urgenta in aceste puncte pentru a realiza comunicatii alternative intre respectivele puncte si punctul de comanda central sau chiar pentru a decongestiona retaua de comunicatie proprie a IGSU de mesajele primite de la aceste puncte.

Astept idei de completare a protocolului


Înapoi la “Antene”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori