YO DX HF Contest

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
YO8SEP
Mesaje: 13
Membru din: Mar Mai 06, 2014 9:57 pm
Contact:

YO DX HF Contest

Mesajde YO8SEP » Mar Aug 22, 2017 11:21 pm

Ma gandeam sa particip la "YO DX HF Contest" la categoria MultiOp, dintr-o baza de concurs mai mare, deoarece eu nu am mai mult de 10-20W iar categorie QRP nu exista.
Astazi, re-citind regulamentul, parca nu imi vine a crede ce vad:

I1 MO-AB-Mixt (se acceptă maximum 2 operatori ) – categorie OPEN


Adica cum vine asta ? minim 2, maxim 2, in rest pot fi oricati, ca e MO :lol:

Nu stiu care sunt motivele pentru o astfel de constrangere... sau cine a venit cu ideea.. Poate ma lumineaza cineva ..

73,
Petronel
YO8SEP/YP8W

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 1062
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: YO DX HF Contest

Mesajde YO4BKM » Mie Aug 23, 2017 9:17 am

@YO8SEP, nu este singura aberație.
Nu-mi dau seama dacă am început să uit limba română (am promovat bacalaureatul șef de promoție acum peste o juma' de secol) sau alții au uitat-o de mult (ori nici n-au știut-o), dar poate reușește cineva să-mi explice:
- De ce la UUS se folosește un anumit mod de a denumi competițiile, respectiv Campionat Național pe UUS când este destinat numai stațiilor YO respectiv Campionat Internațional pe UUS destinat stațiilor din toată lumea, pe când la US un campionat destinat stațiilor din toată lumea se numește Campionat Național Multiband iar unul destinat numai stațiilor YO se numește Campionat Național pur și simplu?
- La YO DX HF se acordă titlul de campion național și la stații străine? În regulament se arată că există categorii definite separat pentru stații străine și separat pentru stații YO, apoi se arată că titlul de campion național se atribuie dacă la fiecare categorie sunt minim 10 participanți. La care categorie? La fiecare, din grupurile stațiilor străine și YO, numai la cele din grupul stațiilor YO?
- Citez un fragment din secțiunea III, Benzi și moduri de lucru la Campionatul național multiband: Sunt interzise QSO-urile pe porțiunile de bandă rezervate traficului DXC cu aceeași stație.... Continuarea citatului mai repară ceva din gafa care apare în fragmentul extras, dar nu repară indiferența, nepăsarea sau nepriceperea în a formula un text într-un document oficial al unei autorități naționale. Ori astfel de regumamente au prea multe moașe și vin pe lume cu nereguli, ori se ocupă de ele cineva nepriceput iar ceilalți dau cu OK-ul doar ca să se afle în treabă.

Radioamatorii străini nu sunt sportivi legitimați în țările lor sau la FRR. Logic ei nu pot primi trofee sportive (titlul de campion și însemnele sale) și asta ar putea motiva ambiguitatea apărută din a împăca și capra și varza prin formularea ilogică de campionat național (radioamatorii români sunt sportivi) dar cu participarea internațională a unor nesportivi. Dar, de ce numai la US iar la UUS toți participanții, YO și străini, sunt cuprinți în aceleași categorii? La UUS acordă FRR titlul de campion unui radioamator străin care nu este sportiv?
73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

YO2EA
Mesaje: 378
Membru din: Dum Mai 13, 2012 5:50 pm
Contact:

Re: YO DX HF Contest

Mesajde YO2EA » Mie Aug 23, 2017 1:24 pm

Exista vreo disciplina sportiva de sub tutela MTS la care titlul de Campion National al Romaniei a fost acordat unui cetatean(sportiv) strain? Stie cineva vreun caz concret (disciplina sportiva, competitie, nume castigator etc)?
Antena te face OM!
ex YO2LZA

yo3fff
Mesaje: 271
Membru din: Lun Ian 02, 2012 8:10 pm
Contact:

Re: YO DX HF Contest

Mesajde yo3fff » Mie Aug 23, 2017 3:10 pm

Buna ziua,

Clasamentul de anul trecut la YO DX HF incepe sa semene cu cel de la YO DX V/U/SHF...
Ce se intampla? Tot FRR este de vina?
Radioamatorii YO si-au pierdut apetitul pt. radio?

Personal cred ca si una si alta.
Opiniile dvs. sunt binevenite.

Mentionez ca nu sunt un avid participant la concursuri dar imi plac. Anul acesta intentionez sa particip si la YO DX HF ca reprezentat YO.

Succes.

73 de YO3FFF
Cristi

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 1062
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: YO DX HF Contest

Mesajde YO4BKM » Mie Aug 23, 2017 5:13 pm

@YO2LZA, ai dreptate, un campionat național nu are campioni din alte țări. Dar un campionat internațional? Pentru ce mai sunt invitați să participe și străini sub sigla unui campionat internațional organizat de o autoritate națională? La UUS regulamentul nu face nicio deosebire între participanții YO și străini. În alte sporturi nu am căutat prea mult dar am găsit un exemplu, la http://www.acr.ro/o-noua-premiera-la-et ... -2017.html se vede cum s-a finalizat a treia etapă la Campionatul International Automobilistic Rally Sprint 2017. Nu toți căștigătorii etapei sunt români. Campionul este desemnat după rezultatele din fiecare etapă, aici se vede că pot fi și din alte țări. Și încă ceva: etapele campionatului, în număr de cinci, sunt distribuite pe un interval mai lung de timp, caracteristic campionatelor, tocmai pentru uniformizarea șanselor și evitarea unui rezultat de conjunctură.
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

YO2EA
Mesaje: 378
Membru din: Dum Mai 13, 2012 5:50 pm
Contact:

Re: YO DX HF Contest

Mesajde YO2EA » Mie Aug 23, 2017 9:35 pm

Am avut o discutie similara dupa incheierea YO HF DX 2014. Afirmam atunci urmatoarele:
Un concurs in care participa statii romanesti si straine nu poate fi denumit decat INTERNATIONAL, asa cum era denumit corect inainte. (...)
Daca ar fi un Campionat National Multiband, atunci nu ar trebui sa conteze (puncteze) decat legaturile dintre statiile YO (in cele 5 benzi). In momentul in care prima statie straina apare in logul unei statii YO, concursul devine international. Din moment ce >90% dintre participanti sunt statii straine, despre ce vorbim aici :? :?: :?

Definitii ale adjectivului "national" din DEX:
Care este propriu sau aparține unei națiuni, unui stat, care caracterizează o națiune sau un stat; care se referă la o națiune, la un stat sau le reprezintă.
Comunitate stabilă de oameni, istoricește constituită ca stat, apărută pe baza unității de limbă, de teritoriu, de viață economică și de factură psihică, care se manifestă în particularități specifice ale culturii naționale și în conștiința originii și a sorții comune
.

Daca statiile din Somalia, Burkina Faso sau Bangladesh apartin sau caracterizeaza natiunea romana, inseamna ca am devenit o superputere mondiala :)


Un campionat national nu are campioni din alte tari pentru simplul motiv ca nu pot exista participanti din alte tari! Daca apar participanti straini in competitia romaneasca, campionatul respectiv devine international. La ACR denumirea este corecta: "Campionatul International Automobilistic Rally Sprint 2017".

Foarte pertinent si la subiect comentariul lui Marius YO2LOJ (apare ca utilizator sters 641):
Doriti sport, faceti un campionat sportiv, doar pentru sportivi (sportivi, nu mebrii FRR, pentru ca poti avea CIS si fara a fi afiliat la FRR) - iar aici au ce cauta doar statiile din strainatate care au acreditare sportiva. Iar daca nu se verifica asta, atunci pot participa toti - statiile sportive, cele din strainatate - toate in afara de ne-sportivii din Romania, si, nu-i asa, revenim la articolul 4 alin. 2.
Sau macar aveti bunul simt sa scrieti asta in regulament. Aaaa, am uitat ca nu se poate, ca ar fi neconstitutional. Exceptand daca se fac clasamente separate. Dar parca legea sportului nu permite asemenea corceli.
Asa ca nu scriem nimic, dar decidem neconstitutional, ca trece neobservat si asa vrea muschii unei organizatii platite din bani publici, adica de noi toti, membrii FRR sau nu, fapt ignorat cu desavarsire.


Toata discutia poate fi recitita aici:
http://www.radioamator.ro/forum/viewtopic.php?f=18&t=1469&start=50

73!

PS Pentru YO8SEP: selectati doi membrii din clubul (echipa) voastra, iar celorlalti le spuneti ca la acest concurs trebuie sa frece tusha :D
Antena te face OM!
ex YO2LZA

YO8SEP
Mesaje: 13
Membru din: Mar Mai 06, 2014 9:57 pm
Contact:

Re: YO DX HF Contest

Mesajde YO8SEP » Mie Aug 23, 2017 11:58 pm

@YO2LZA, decat sa frec tusa, mai bine "SCC RTTY contest" :roll: :lol:

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 1062
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: YO DX HF Contest

Mesajde YO4BKM » Joi Aug 24, 2017 8:32 am

Legea Educației Fizice și Sportului nr. 69/2000 actualizată în 2017 https://lege5.ro/Gratuit/gi3dmnru/legea ... nr-69-2000
arată la art. 13 (număr fatal!) aliniatele 2 și 3 că
(2) Sportivii de performanță sunt persoanele care practică sistematic și organizat sportul și participă în competiții cu scopul de a obține victoria asupra partenerului, pentru autodepășire sau record.
(3) Pentru a participa la competițiile sportive oficiale locale sau naționale un sportiv de performanță trebuie să fie legitimat la un club sportiv.

Nu mai amintesc că o persoană fizică nu poate fi membră a unei federații sportive, federațiile sunt constituite din cluburi sau asociații persoane juridice, este scris chiar și în satatutul FRR.

„Găselnița” cu sportivi legitimați la FRR chiar dacă respectă Legea 69/2000 este un caz care trebuie sesizat la Consiluil Național pentru Combaterea Discriminării. Mă gândesc serios să fac această sesizare în virtutea documentelor elaborate de FRR (cum este regulamentul YO DX HF) unde se arată că titlurile se acordă numai dacă sportivii sunt legitimați la FRR chiar dacă respectă prevederile Legii 69/2000 actualizată în 2017. Este suficientă punerea în balanță a Legii 69/2000 cu prevederile din regulament
E. SO- staţii operate de radioamatorii cu vârsta de cel mult 18 ani împliniți în anul concursului (radioamatori legitimaţi la FRR)
F. SO-AB-Mixt-LP (radioamatori legitimaţi la FRR)
G. SO-AB-Mixt-HP (radioamatori legitimaţi la FRR)
I. MO-AB-Mixt (se acceptă maximum 2 operatori, legitimaţi la acelaşi club) (radioamatori legitimaţi la FRR)
......................
Pentru stațiile YO, YP, YQ, YR. Se acordă titlul de Campion Național Multiband la următoarele categorii: E, F, G, I, cu condiţia clasării a minimum 10 participanţi pe categorie!


precum și cu statutul FRR care arată

Art.8 Prevederile statutului Federaţiei Române de Radioamatorism sunt în concordanţă cu O.G. nr. 26/2000 şi cu Legea 69/2000 şi sunt obligatorii pentru toţi membrii săi.
.......................................
Art.28 Membrii Federaţiei Române de Radioamatorism sunt:
- cluburile sportive cu secţii de radioamatorism;
- asociaţiile judeţene de radioamatorism şi a municipiului Bucureşti.


Totul ar fi fost în regulă dacă la punctele E, F, G, H, I s-ar fi precizat (radioamatori legitimaţi la cluburi sau asociații afiliate la FRR) iar caracterul OPEN s-ar fi manifestat la radioamatorii care nu fac parte din astfel de cluburi.
Nu-mi imaginez care este motivul acestei abateri de la lege, ori FRR nu are capacitatea de a ține evidența radioamatorilor din cluburile afiliate (art. 13 alin. 4 din Legea 69/2000), ori urmărește alte interese încălcând legea și propriul statut.

Mai întâi voi urmări cum vor fi omologate rezultatele campionatelor de anul acesta, sper să nu rămână în „coadă de pește”, după care voi decide.
73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

YO4SI
Mesaje: 405
Membru din: Mie Oct 12, 2011 2:03 am
Contact:

Re: YO DX HF Contest

Mesajde YO4SI » Joi Aug 24, 2017 9:33 pm

Cristi - YO3FFF. Voi fi alaturi de tine sa reprezint prefixul YO. In niciun caz 24 de ore. Voi manca si voi dormi normal. YO va fi prefixul cel mai cautat timp de 24 de ore de cei care iubesc radioul. Sport ? Hai sa fim seriosi ! Peste 90 % din participanti intra de placere.
Ciprian a postat in dreapta sus a paginii principale chemarea la aceasta importanta activitate. Ca sa nu uitam. Sa facem in asa fel ca sa impacam si familia si pasiunea noastra. Sunt multi ani de cand am hotarat sa nu mai lipsesc. Inainte de "89 se publica o brosura cu rezultatele YO DX HF-ului. Iata o pagina sinteza a brosurii din 1974. Opt ani am invatat limba rusa la scoala. Niciun minut engleza. Dar brosura este scrisa in limba engleza... 73s ! Mircea = yo4si.
Fişiere ataşate
DSC05557.JPG
E sport ? Hai sa fim seriosi...
DSC05557.JPG (137.18 KiB) Vizualizat de 6988 ori

yo4bxx
Mesaje: 44
Membru din: Mar Aug 31, 2010 4:49 pm
Contact:

Re: YO DX HF Contest

Mesajde yo4bxx » Vin Aug 25, 2017 12:31 am

Draga Mircea - YO4SI - multumim. Ne-ai adus aminte tuturor de rezultatele la Concursuri care se primeau cu multi ani in urma... Am vazut acolo pe primul loc YO4KCZ! Ce vremuri, ce antena aveau pe cladirea respectiva a CET-ului si ce Concursuri se faceau, cu operatori de prima forta! Acum Constanta a pierdut acest indicativ. A pierdut si o parte din acei operatori, care acum se uita de sus, de foarte sus, sa vada cati constanteni onoreaza acest YO DX HF Contest al anului 2017! Poate se uita si la ceilalti hami YO din celelalte judete. Oare cati vor fi prezenti in fata microfonului???
Sper ca maine sa pot finaliza montarea a doi piloni de 6m (in tevile de la gard) si a unuia de 3 m pe casa. In felul acesta antena se mai inalta cu 2m si sunt curios cum se va comporta sambata si duminica in Concurs. Da, eu doresc sa intru in acest Concurs cum am facut mereu. Concursurile in US mi-au placut mult. Deaceea scriu Concurs cu litera mare. De un an, doi, cochetez si cu UUS si mi-a facut placere sa intru in Week-end-ul trecut in CN UUS alaturi de ceilalti constanteni. In Concursuri intru de plcere, intalnesc amici YO si schimb o vorba, cateva cifre. Ii aud. Ii salut. Ma simt bine. Pe unii ii cunosc personal, pe altii nu i-am vazut vreodata. Deaceea este frumos radioamatorismul! Nu trebuie sa fiu orgolios, si nici sa alerg dupa rezultatele din cap de lista. O faceam in anii `80. Si daca sunt pe ultimul loc este bine. Si daca sunt pe penultimul. Este bine ca am participat si asta este mai important decat daca stateam departe de statie, de FT-ul meu 897D. Chiar si pe ultimul loc sunt mai castigat decat alti amici care nu au onorat Concursul. Anul acesta am facut 40 de ani de radioamatorim, am facut si 71 de ani. M-as bucura ca sambata si duminica sa se deschida propagarea si in 10 si 15m ca sa am legaturi in toate benzile. Si m-as bucura si mai mult (si nu numai eu) daca de la anul s-ar putea lucra In YO DX si in 160m!!! Da, sunt multe dorintele noastre. Fie ca Cel de Sus, ca si cei de jos sa ne auda dorintele noastre si sa le indeplineasca!
Mult succes in YO DX tuturor participantilor va ureaza YO4BXX Cornel


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 14 vizitatori