YO HF DX

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
yo7fb
Mesaje: 98
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 12:44 pm
Contact:

YO HF DX

Mesajde yo7fb » Lun Aug 20, 2018 1:54 pm

Datorita interesului crescut vad ca nimeni nu sesizeaza!
Link-ul din banner-ul de reclama deschide :http://hamyo.ro/concursuri/campnatuus.php.
Ar trebui :http://hamyo.ro/concursuri/campnatusyodx.php

Spor!

Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 894
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Re: YO HF DX

Mesajde n2yo » Lun Aug 20, 2018 4:03 pm

Multumesc. Am rezolvat si imi cer scuze pentru eroare.
Ca idee, ar fi fost mult mai simplu si mai rapid sa contactati direct webmasterul. Postarea pe forum nu face decat sa intarzie corectarea erorii.

73s de Ciprian N2YO

yo8cln
Mesaje: 843
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 9:32 am
Contact:

Re: YO HF DX

Mesajde yo8cln » Lun Aug 20, 2018 4:43 pm

Eu ti-am trimis un mesaj dar, acum vad ca am gresit adresa , HI ! Cit despre interes... nu mai pomenesc cauzele. 73 ! de yo8cln

yo7fb
Mesaje: 98
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 12:44 pm
Contact:

Re: YO HF DX

Mesajde yo7fb » Lun Aug 20, 2018 6:10 pm

Departe de mine idea de "răutăcios". Dimineata am sesizat dar din cauză " poate face altul" am trecut peste zimbind.
Am postat pe forum de dragul de a vedea si acolo YO HF DX, sper sa se sesizeze spiritul- hi!
Spor si sper sa ne auzim in concurs.

YO4SI
Mesaje: 379
Membru din: Mie Oct 12, 2011 2:03 am
Contact:

Re: YO HF DX

Mesajde YO4SI » Lun Aug 20, 2018 10:31 pm

E bine ca s-a deschis acest topic pe forum. Multumim Ciprian pentru banner. In acest sfarsit de saptamana toti cei pasionati de trafic radio din lume vor cauta statiile YO. Sa incercam sa activam toate judetele. Va rog , cine are statie si antena sa fie activ atat cat poate. Cine are doar statie, are timp sa puna o antena . Sunt trist. Am reascultat QTC-ul de miercuri si nu s-a spus niciun cuvant ca se apropie YO DX HF Contest.... Sa ne simtim bine ! 73s ! Mircea = yo4si.

yo3gcl
Mesaje: 47
Membru din: Vin Feb 11, 2011 10:28 pm
Contact:

Re: YO HF DX

Mesajde yo3gcl » Lun Aug 20, 2018 11:01 pm

Voi incerca sa fiu prezent in benzi, in limita timpului disponibil.
Legaturi interesante!

Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 894
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Re: YO HF DX

Mesajde n2yo » Mar Aug 21, 2018 7:06 am

Am incercat sa extrag judetele participante din clasamentele publicate de FRR la editia 2017 a concursului. Din pacate clasamentele nu contin si o coloana cu judetul transmis, desi aceasta informatie ar fi fost importanta.
Prin urmare ca sa constat ce judete nu au fost prezente, am extras toate indicativele din documentul PDF, le-am trecut prin baza de date call book si am comparat lista obtinuta cu lista judetelor YO.
A rezultat ca au lipsit urmatoarele judete: CL, IF, IL, VS. Deoarece unele statii nu au transmis indicativul din autorizatie, este de anticipat ca aceasta lista ar putea fi incorecta, mai ales ca sunt aproape convins ca cel putin o statie a operat din IF.
Parerea mea este ca organizatorul ar trebui sa se preocupe un pic mai mult de mobilizarea radioamatorilor in YO DX HF Contest si sa ia masuri pentru ca sa existe cel putin o statie din fiecare judet. Simplul fapt ca in clasamente nu se evidentiaza si prescurtarea judetului transmis si nu se face niciodata o statistica referitoare la reprezentarea pe judete este marturie ca FRR ar putea sa faca mai mult pentru popularizarea acestui concurs.

73s de Ciprian N2YO

YO9HP
Mesaje: 88
Membru din: Joi Iul 08, 2010 11:06 am
Contact:

Re: YO HF DX

Mesajde YO9HP » Mar Aug 21, 2018 1:36 pm

Ma bucur ca a fost deschis acest subiect si apreciez postarile lui YO7FB, YO4SI, YO3GCL si N2YO.
YO-DX-HF este nu doar un “alt concurs din calendar”. Pentru radioamatorii YO este cartea de vizita la nivel de reprezentare internationala in Unde Scurte. Este ocazia de a fi mai vizibili decat in oricare alte zile ale anului. Depinde de noi ca, in data de 26 August, dupa ora 12:00 UTC, sa se spuna ca a fost un concurs reusit, alert, cu participare numeroasa, sau ca a fost plictisitor, fara nerv etc. Deci, hai sa renuntam la blazare, la orgolii si la pretexte, in schimbul participarii la evenimentul YO nr. 1 din US.
Nu ezitati sa lansati apel, fie in CW, fie in SSB si veti vedea efectul imediat, gratie sistemelor RBN/CW-Skimmer si DX-Cluster.
Chiar daca participati oficial la o categorie Single-Band sau Single Mode, puteti oferi puncte sau multiplicatoare si in alte benzi / alt mod de lucru. Hai sa renuntam pentru cateva ore la FT8 si sa le petrecem in YODXHF.
Sa folosim decent oportunitatile pe care ni le ofera sistemul DX-Cluster: anuntarea a cat mai multor indicative active in concurs, fie DX, fie YO. A nu se intelege ca important este sa favorizam propriul indicativ sau doar pe colegul de club, care lupta pentru un loc pe podium. In mod normal se poate seta programul de concurs, astfel incat sa anunte toate indicativele lucrate in sistem vanatoare (S&P). Succes in YODXHF, editia 2018! Alex YO9HP

yo4bxx
Mesaje: 44
Membru din: Mar Aug 31, 2010 4:49 pm
Contact:

Re: YO HF DX

Mesajde yo4bxx » Mar Aug 21, 2018 6:17 pm

YO HF DX este un Concurs asteptat de majoritatea radioamatorilor activi. Cum s-a aratat mai sus si pe mine m-a dezamagit ultimul QTC (de miercuri). Nu s-a comunicat nimic despre aceasta competitie. Cum e posibil? Hm! Va mai amintiti de QTC-urile transmise de YO3AC Andy (Dumnezeu sa-l odihneasca in pace) care erau foarte documentate, competente, la obiect? Fac si eu o alta intrebare: QTC-ul Federatiei se adreseaza tuturor radioamatorilor YO sau numai celor legitimati de FRR?
Intreb pentru ca la ultimul QTC a mai fost o scapare: nu s-a pomenit nimic despre Maratonul YO. Duminica, dupa CN UUS 432MHz a avut loc etapa a cincea la acest Maraton care este al nostru, al radioamatorilor YO! Un grup de radioamatori inimosi au initiat acest Concurs care a avut prima etapa in luna aprilie. La aceste etape au participat atat statii romanesti cat si statii din tarile apropiate. In Regulamentul (vezi: http://maraton.uus.ro/regulament.html) acestui Maraton, rezultatele se dau dupa maxim 16 zile si pe langa Clasament sunt publicate si Logurile trimise de participanti!!! Fiecare isi poate verifica Logul de participare sau logurile celorlalti corespondenti. In felul acesta isi vede propriile greseli si nu mai poate spune ca arbitrii l-au nedreptatit sau ca i s-au furat punctele, ca el nu vrea sa mai intre in Competitii… Este o arbitrare facuta pe PC, in functie de Logurile primite pana la data fixata de Regulament. Deci FRR (precum si alti organizatori de Concursuri) ar putea sa se orienteze dupa acest Regulament pentru ca practic ne-am saturat sa atepam luni de zile afisarea rezultatelor diverselor competitii.
Am pus aceasta intrebare deoarece in Statutul FRR se precizeaza: Art.4 Federaţia Română de Radioamatorism este singura autorizată să organizeze şi să controleze activitatea de radioamatorism din România. Deci Maratonul este facut de radioamatori YO si dupa parerea mea, la CTC trebuia sa se comunice si despre aceasta competitie. Multi pasionati de UUS s-ar fi orientat si mai bine pentru participare in portabil sau din propria locatie. Oare cel care raspunde de activitatea UUS era plecat in concediu? Oare eu sunt carcotasi si ma leg asa, din senin de acest QTC incomplet? Ce parere aveti?
Doresc si eu sa particip la acest YO HF DX. Urez tuturor participantilor mult succes!

YO4BXX Cornel

yo8cln
Mesaje: 843
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 9:32 am
Contact:

Re: YO HF DX

Mesajde yo8cln » Mie Aug 22, 2018 8:29 am

DR OM Cornel , nu toti radioamatorii YO asteapta aceasta competitie ! Dovada qtc-ul frr care nu a pomenit nimic despre acest eveniment ! Pe site-ul frr la "comunicate" nu apare niciun cuvint despre YO DX Contest , de ce ? Nu inteleg (sau nu vreau) de ce aceasta atitudine din partea unor bugetari ?
Sint indemnuri de a participa , dar nimeni nu justifica de ce comunitatea YO este fragmentata in legitimati si ne...cind este vorba de a ridica comunitatea radioamatorilor YO. Nu cred ca vom participa !
73 ! de yo8cln. P.S : cit despre Maraton , este o initiativa a unor adevarati radioamatori si nu este "agreata" de frr pt. ca nu aduce venituri conducerii !


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori