FRR pe ultima suta?

Activitati de club, adunari generale, diplome, indicative speciale...
Avatar utilizator
yo5er
Mesaje: 351
Membru din: Mie Oct 26, 2011 2:39 pm
Contact:

FRR pe ultima suta?

Mesajde yo5er » Vin Oct 15, 2021 11:52 am

Zilele trecute s-a pus in discutie la digi24, existenta FRR-ului si a altor "federatii sportive" sub tutela MTS-ului. Se intelege ca ministrul Eduard Novak vrea sa scape cat de curand de asazisele federatii sportive care sug bani din bugetul de stat si nu au rezultate satisfacatoare.

Las mai jos linkul, discutia incepe undeva la minutul ~ 2:27:00
https://www.digi24.ro/emisiuni/jurnalul ... -4-1700321

In conditiile in care in viitorul apropiat FRR-ul va fi scos de la finantarea MTS-ului, cum vedeti viitorul radioamatorismului si asociatilor / radiocluburilor cu CIS fara banii mult ravniti?

73's Septy
YO5ER
-YO5KUC Member
-YO DX Club Member #500
http://www.yo5er.ro

yo7fws
Mesaje: 108
Membru din: Lun Mai 14, 2012 9:49 am
Contact:

Re: FRR pe ultima suta?

Mesajde yo7fws » Vin Oct 15, 2021 12:55 pm

Septy, cu sau fara FRR, pe documentul meu tot YO7FWS va scrie. Daca nu imi instalez eu antena, n-o sa vina niciodata FRR sa o instaleze. Si tot asa mai departe. Stiu asta din primul moment in care a trebuit sa merg la examenul de radioamator. Totul sta in puterea mea, nu astept de la altii.
Radioclubul de la Slatina s-a desfintat dinaintea FRR. Eu continui.
FRR este o inertie a trecutului pe care altii se chinuie sa o copieze sau sa ii ia locul.
Probabil, fara finantare, anumite asociatii, cluburi se vor desfinta. Altele care functionau pe linga o asociatie mare, daca radioamatorismul numai este sport, se vor desfinta si ele.
Viitorul sint initiativele private. RoLink, QTC-ul de la Bistrita, Maraton YO, VHFDX.RO si altele, sint initiative care nu asteapta nimic de la cineva. Sint manifestari din dragoste pentru radioamatorism si spirit de voluntariat.
Cu FRR sau fara, eu merg inainte!

Costi

YO5VAE
Mesaje: 243
Membru din: Dum Iun 20, 2010 9:58 am
Contact:

Re: FRR pe ultima suta?

Mesajde YO5VAE » Vin Oct 15, 2021 2:05 pm

Salut Costi. In mare parte sunt de acord cu ce spui, dar, daca stam sa ne gandim, QTC-ul de la Bistrita e facut de YO5KUC, care apartine de CSM Bistrita. Daca va iesi de sub tutela MTS, probabil clubul va fi desfiintat (dar nu neaparat si QTC-ul). Nu ca ar fi mare minune, pana la urma nu numele clubului ne tine impreuna. Se poate face oricand unul privat. Dar ca idee, eu cred ca o parte din activitati/initiative/cluburi vor disparea.
73 de YO5VAE - Edy

YO3ITI
Mesaje: 368
Membru din: Vin Dec 11, 2020 9:09 pm
Contact:

Re: FRR pe ultima suta?

Mesajde YO3ITI » Vin Oct 15, 2021 2:47 pm

yo5er scrie:Zilele trecute s-a pus in discutie la digi24, existenta FRR-ului si a altor "federatii sportive" sub tutela MTS-ului. Se intelege ca ministrul Eduard Novak vrea sa scape cat de curand de asazisele federatii sportive care sug bani din bugetul de stat si nu au rezultate satisfacatoare.

Las mai jos linkul, discutia incepe undeva la minutul ~ 2:27:00
https://www.digi24.ro/emisiuni/jurnalul ... -4-1700321

In conditiile in care in viitorul apropiat FRR-ul va fi scos de la finantarea MTS-ului, cum vedeti viitorul radioamatorismului si asociatilor / radiocluburilor cu CIS fara banii mult ravniti?

73's Septy
YO5ER


Salut. Nu cred că viitorul radioamatorismului este dependent de existența unei instituții care, oricum, s-a dovedit ineptă a gestiona eficient orice (ORICE) activitate legată de radioamatorism. Mai degrabă viitorul este pus sub semnul întrebării de îmbătrânirea comunității radioamatorilor. Dealtfel cu foarte mici excepții - care oricum nu vor conta pe termen lung - nici o organizație radioamatoricească nu are o strategie coerentă în asigurarea viitorului, = radioamatori tineri. Și problema asta nu e doar în YO.

Despre bani. Vor fi afectați doar cei care au supt la țâța Statului și au ciupit bani, mai mult sau mai puțin pe merit. Cluburile se vor fi desfințat oricum înainte de a fi stopate finanțările. Nu ăsta e motivul. Îmbătrânirea, lipsa de chef și delăsarea sunt motivele principale. Cine spune altceva nu face decât să nege o situație de fapt. Atâta timp cât un club este condus de oameni care sunt ancorați în mentalități de gen Ilie Verdeț nu văd ce viitor poate avea orice activitate care are nevoie de o minte deschisă...

Personal mă bucur că o să dispară. Ducă-se pe apa sâmbetei. Nu a făcut, nu face și nu va face niciodată nimic constructiv.

E posibil să existe și o consecință pozitivă: poate în al doisprezecelea ceas, în fața anihiliării, se vor coagula ceva inițiative pozitive. Personal sunt extrem de pesimist în privința asta.

73 M
====================
73 de YO3ITI

YO3ITI
Mesaje: 368
Membru din: Vin Dec 11, 2020 9:09 pm
Contact:

Re: FRR pe ultima suta?

Mesajde YO3ITI » Vin Oct 15, 2021 2:50 pm

YO5VAE scrie:Salut Costi. In mare parte sunt de acord cu ce spui, dar, daca stam sa ne gandim, QTC-ul de la Bistrita e facut de YO5KUC, care apartine de CSM Bistrita. Daca va iesi de sub tutela MTS, probabil clubul va fi desfiintat (dar nu neaparat si QTC-ul). Nu ca ar fi mare minune, pana la urma nu numele clubului ne tine impreuna. Se poate face oricand unul privat. Dar ca idee, eu cred ca o parte din activitati/initiative/cluburi vor disparea.
73 de YO5VAE - Edy


De acord. Cluburile nu sunt ținute împreună de banii primiți de la un minister falimentar ci de oamenii care le formează, de caracterul, entuziasmul și pasiunea lor. Cam ca într-o căsnicie.

M
====================
73 de YO3ITI

YO3ITI
Mesaje: 368
Membru din: Vin Dec 11, 2020 9:09 pm
Contact:

Re: FRR pe ultima suta?

Mesajde YO3ITI » Vin Oct 15, 2021 3:19 pm

Foarte mișto discuția care începe la minutul 2:34:10:

Cosmin Prelipceanu:
"Cui convine situația asta aberantă în care bani puțini sunt împrăștiați în atâtea... atâtea... "sporturi"... Sunt considerate "sporturi"... Radioamatorismul este sport ? Columbofilia este sport " ? E incredibil ! Cui convine situația asta ?"

Radu Naum:
"Păi funcționarilor din sport..."

Bunul simț spune lucrurilor pe nume. Dar e tare că radioamatorismul e pe același plan cu columbofilia, "sport" în care secretarul federației respective are visul de a dota fiecare școală cu un coteț de porumbei...
Măcar ăsta se gândește la viitorul "sportului" lui. :D :D :D

Mișto link, Septy. Foarte haios. :D :D

M
====================
73 de YO3ITI

yo5puv
Mesaje: 127
Membru din: Vin Mai 22, 2015 9:59 pm
Contact:

Re: FRR pe ultima suta?

Mesajde yo5puv » Sâm Oct 16, 2021 12:05 pm

Eu nu ma bucur.
Sa vedem ce facea FRR cu banii de la MTS:
1. platea un salariu si o chirie de sediu, cumpara niste tricouri de "campioni" si ceva consumabile -> cu astea chiar n-am nici o problema sa se "taie". Acum oricum toata lumea lucreaza de-acasa, nu mai trebuie sediu. Ma gandesc ca pentru adresa e suficienta o CP... Pentru restul: voluntariat.
2. se plateau cateva deplasari la concursuri de radio-orientare si telegrafie viteza. Unde RO chiar avea rezultate onorabile. Acuma astea se vor duce. De-asta nu ma bucur.

In rest, noi sa fim sanatosi. Oameni inimosi care sa organizeze un concurs sau sa instaleze un repetor se vor gasi intotdeauna.

73, Emil

yo2cfs
Mesaje: 49
Membru din: Dum Ian 24, 2016 1:45 pm
Contact:

Re: FRR pe ultima suta?

Mesajde yo2cfs » Sâm Oct 16, 2021 1:42 pm

Nu trebuie bagati toti retarzii in seama, asta a scos tot acelasi individ:
https://www.g4media.ro/video-cosmin-pre ... a-fiu.html
Cinta si el in struna guvernarii pe seama reducerii cheltuielilor, exact de acolo va fi marea economie!
Toti injura radioamatorii, cind insa apare o situatie de Doamne fereste sa vezi ce buni sint atunci, cind nimic nu mai merge amatorii inca mai pot realiza legaturi.
Magaria aia spusa pe un post are efecte asupra tuturor radiamatorilor prin umbra ce o arunca asupra noastra, acei "buni de nimic", astia sintem in ochii lor!

yo3lw
Mesaje: 25
Membru din: Dum Mai 14, 2017 7:53 am
Contact:

Re: FRR pe ultima suta?

Mesajde yo3lw » Sâm Oct 16, 2021 2:22 pm

"Personal mă bucur că o să dispară. Ducă-se pe apa sâmbetei. Nu a făcut, nu face și nu va face niciodată nimic constructiv"

De câtă înverșunare dai dovadă Miron...
Dacă stau bine și mă gândesc, la fel ai făcut și cu mine când ți-am cerut ajutorul...

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 994
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: FRR pe ultima suta?

Mesajde YO4BKM » Sâm Oct 16, 2021 3:01 pm

Buna,
Am vazut si eu inregistrarea emisiunii lui Prelipceanu. Dar la
https://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_fed ... m%C3%A2nia
se afla o lista cu 74 de federatii sportive din Romania daca includ si Comitetul National Paralimpic. Din care 29 de federatii sunt marcate cu rosu, nu am inteles de ce, printre ele este si FRR. In reportajul de la Digi24 se spune de "peste 60" de federeatii sportive, de "aproape 70" mai apoi se fixeaza la 64, fara Comitetul National Paralimpic, atasez imagine.
Declaratia lui YO3CZW se intrerupe brusc tocmai cand spunea "... participarea noastra la campionatele mondiale si paticiparea la campionatele europene si asa mai departe unde avem loturi ... deci federatia noastra are cinci sectii" moment la care se trece la un stol de porumbei. Ar fi fost bine daca ar mai fi continuat cateva secunde pentru ca as fi inteles cum vede el rolul FRR in conditiile in care, cu 7 exceptii (EK, EU, CM, LZ, JT, XE, YO), participantii la "campionatele mondiale, europene si asa mai departe" nu vin din partea unor federatii nationale ci de la cluburi, ligi sau asociatii nationale neguvernamentale, lista completa este la
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_a ... anizations.
Pentru ca apartenenta la o federatie sportiva nu este o conditie de participare.
Problema este cea a finantarii, cum arata destul de ingrijorat YO5PUV. Dar, cu optimismul cu care incheie comentariul, ca si cu incheierea lui YO7FWS pe care o impartasesc pe deplin (ca, mai intai, suntem radioamatori), daca mai si coboram cu picioarele pe pamant, problema se rezolva. Asa cum se mentin zeci de cluburi din tara prin autofinatare pentru chirii, echipamente, deplasari, ba mai si completeaza bugetul gaurit al FRR, dupa cum arata pe buna dreptate YO3ITI.
73 de Tavi YO4BKM!
Fişiere ataşate
Federatii sportive.jpg
Federatii sportive.jpg (63.13 KiB) Vizualizat de 2482 ori
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!


Înapoi la “Cluburi si asociatii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator