hamradioshop.ro

CENTENAR


Asociatia Judeteana de Radioamatorism ALBA va propune un proiect ambitios pentru aniversarea celor 100 de ani de la infaptuirea Marii Uniri si sarbatorirea Zilei nationale a ROMANIEI . Dupa cum bine stiu majoritatea radioamatorilor YO, asociatia noastra a marcat incepand din anul 1990 acest eveniment, utilizand indicativele speciale YO0U, YQ0U si YQ90U. Aceste activitati au fost sprijinite material de Consiliul Judetean Alba si din fondurile proprii asociatiei noastre.

De data aceasta, avand in vedere amploarea evenimentului si semnificatia sa, dorim sa realizam o actiune mult mai ampla , actiune care depaseste posibilitatile noastre materiale si umane.
De aceea am ales acest mod de a prezenta problema, fiindca avem nevoie de sprijinul radioamatorilor din tara, in primul rand pentru a pune la punct proiectul si in al doilea rand pentru a-l putea pune in opera in intregimea lui.

In esenta proiectul consta in efectuarea de legaturi radio cu radioamatori din tara, dar mai ales din lumea intreaga, prin aceste contacte prezentandu-le semnificatia si importanta unor evenimente istorice care au marcat istoria poporului nostru si insemnatatea actului de la 1 Decembrie 1918.

Perioada de desfasurare : 24 ianuarie 2018 - 1decembrie 2018.
Indicative , perioade de lucru si nr. de legaturi:

YR100U= 24 ian.-1 dec. 10000 QSO
YR100MOL=24 ian.- 1dec. 10000 QSO
YR100MUN=24 ian.-1dec 10000 QSO
YR100TRA= 24 ian.-1dec 10000 QSO
YR100jud,( ex:YR100AB)=1 nov.-1dec 2000QSO /jud

Primele patru indicative vor efectua legaturi numai cu ocazia unor evenimente istorice ( vor fi selectate cele mai semnificative 10 evenimente , de ex. 24 Ianuarie, 9 Mai , 26 iunie, 25 Octombrie etc), iar in luna noiembrie vor lucra toate indicativele.

Toate legaturile vor fi confirmate prin carti postale.

Cu aceasta ocazie vom oferi o diploma omagiala in format electronic si/ sau tiparita.

In ziua de 1 Decembrie va avea loc traditionalul concurs "Cupa 1 Decembrie" pe care dorim sa-l incununam cu premii specifice.

Proiectul va fi transpus intr-o cerere de finantare nerambursabila pentru actiuni culturale si va fi inaintat catre autoritatea ce se va ocupa de CENTENAR.

Avem nevoie de asemenea de un program prin care fiecare participant sa vada legaturile valide precum si indeplinirea conditiilor pentru diploma (gen programul pentru CERVANTES de exemplu) In final va rugam sa va exprimati dorinta de a participa la realizarea acestui proiect, avand in vedere ca trebuie la un moment dat sa fie „on air” 44 de statii radio de pe intreg teritoriul tarii. Practic va fi nevoie ca la evenimentele ce vor fi selectate, statiile de mai sus sa realizeze efectiv un numar de legaturi pentru realizarea numarului total stabilit.

Asteptam angajamentele dvs. pe adresa de mail : ajralba@yahoo.com pana la sfarsitul lunii august.

Prin bunavointa lui N2YO va vom tine la curent , saptamanal, cu noutatile ce vor apare si cu situatia celor ce se vor angaja in acest proiect.

Cu speranta ca veti fi alaturi de noi in acest demers va transmitem cele mai sincere urari de bine din Alba Iulia.

Adrian Stoicescu YO5BFJ

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact