l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Care este opinia dumneavoastra despre statiile romanesti care folosesc indicative speciale in Campionatul International de Unde Scurte al Romaniei YO DX?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 31-iulie-2005 si s-a incheiat la 7-august-2005

Regulamentul in vigoare face urmatoarea precizare: "In Campionatul de Unde Scurte Multiband al Romaniei - YO DX HF nu este permisa folosirea indicativelor speciale. Statiile care folosesc indicative speciale (altele decat cele permanente alocate de catre IGCTI) vor fi trecute la Check Log."

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (6)  

  • Postat de Ovidiu la data de 2005-08-01 09:50:15 (ora Romaniei)
  • Cam tarziu acest sondaj! Si in acest an YO DX va trece fara ca statiile straine sa aiba posibilitatea sa lucreze prefixe deosebite din YO! In conditiile in care orice statie de club poate solicita un indicativ special (contra unei sume simbolice), nu vad de ce aceste indicative sa nu faca parte din clasamentele oficiale!
    De ce statiile YO sa fie discriminate in YO DX comparativ cu statiile din alte tari, ce pot folosi indicative speciale in YO DX?
    Deci normal ca am votat prima varianta!

  • Postat de gheorghe andrei radulescu la data de 2005-08-01 11:49:25 (ora Romaniei)
  • anul trecut am stirnit dezbateri furtunoase pe acest subiect cind am sesizat frr in cadrul qtc-ului saptaminal ca textul in limba romina difera de cel in limba engleza. acum , cititi paragraful in limba romina din regulamentul concursului din acest site - partea privitoare la penalitati- si cititi acelasi paragraf in site-ul frr unde regulamentul este publicat in limba engleza. doua texte diferite!!! se naste intrebarea fireasca daca este un regulament si traducerea lui in engleza sau sint doua regulamente? daca sint doua regulamente, unul pentru vorbitorii de limba romina si unul pentru vorbitorii de limba engleza, ce se fac operatorii cw? ei de cine asculta ? sau asteapta si regulamentul pentru telegrafisti??? daca subiectul nu a putut fi epuizat in anul care a trecut credeti cumva ca se va epuiza acum? 73, andrei.
    ps. un radioamator nu poate participa la un concurs care are doua regulamente!!!

  • Postat de LAUR la data de 2005-08-02 14:22:04 (ora Romaniei)
  • Am lucrat cu indicativ "special" in YODXHF si nu mi s-a parut ca am fost mai avantajat decat statziile care au folosit indicativele "normale". Singurul dezavantaj a fost ca nu am fost inclus in clasament in conditziile in care:
    1. obtzinusem al doilea scor pentru categoria echipe;
    2. lucrasem doar in CW si numai in 4 benzi;
    3. puterea utila a TX-ului: max. 200 W.
    4. antene: simple GP, DIPOLI...
    Sunt PENTRU includerea statziilor cu indicative "speciale" in clasament!

  • Postat de Ovidiu YO2DFA la data de 2005-08-05 16:10:55 (ora Romaniei)
  • Dupa 5 zile am verificat din nou care este parerea Hamilor (este adevarat doar a celor cu acces la internet)!
    60,2% sunt pentru ca indicativele speciale sa intre in Clasament!
    Consiliul da administratie al FRR nu se autosesizeaza???!!!

  • Postat de Marian - YO7CEG la data de 2005-08-05 20:06:17 (ora Romaniei)
  • Am autorizat si folosit Indicativ Special,in concursuri YO cat si Internationale(ptr.putin timp)Este o raspundere de operare mai mare decat de obicei-te solicita mai mult-ai doar placerea de a oferi altor colegi,ocazia de a colectiona un qsl diferit si un alt prefix...iar organizatorul prin folosirea lui marcheaza deosebit ceva...Mai multe responsabilitati de indeplinit...! NU Sesizez ceva NEGATIV,in a folosi indicativ special,din contra ne va MOBILIZA pe TOTI in sens POZITIV !!!Sub pretexul ca apar diferente intre statiile participante intr-un concurs(care oricum exista in mod natural, precum si datorita categoriilor de participare-iarasi firesc,cineva-eu stiu cine-> "GICA Contra"(are indicativ cu sufixul din 2 litere)se Lupta si Reuseste sa covinga "consiliul FRR" sa ia decizii (NE)corespunzatoare-de NEFOLOSIRE a indicativelor speciale in YO DX,contrare scopului !!!-cand mai toate tarile,cel putin din EU-si nu numai-fac acest lucru exact ptr. a marca evenimentul-concursurile lor-oferind astfel farmec si dinamism competiilor respective!...Noi NU avem nevoie de asa ceva...Ne preocupa sa punem "talpi" chiar si cuie...si eu am beneficiat de asa ceva....in loc sa ne intrebam de ce ne-am rarit,de ce statiile membre YO DX club sunt destule pe margine si nu intra pe teren...Eu unul, am operat statii de club diferite,mi-a placut in competitie,dar m-am lecuit-cel putin in organizarea FRR...sa lucreze-activeze "EI"...Cu BINE !

  • Postat de Seresan Ionel la data de 2005-10-07 16:41:33 (ora Romaniei)
  • Mi se pare ca acest lucru nu face altceva decat sa nauceasca participantii la un concurs ( pe cine plangem?, a murit cineva ?
    Ideea cu indicative speciale in concursuri este ceva.... Un concurs este un concurs, nu cineva are un MOT, iar celalalt nu. Prea multa figuratie, " La Fontaine = Beaucoup de bruit pour rien ! ...73!, pace si prietenie ! Ionel

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact