hamradioshop.ro

Regulament Radioamator.ro

Acest regulament intra in vigoare in momentul in care accesati si/sau va inregistrati ca utilizator al site-ului RADIOAMATOR.RO.
Indiferent daca va inregistrati sau nu pe acest site sunteti tratat ca utilizator al site-ului din primul moment al accesarii.

1. Prezentare

1.1 - Portalul RADIOAMATOR.RO a fost creat in anul 2004 de catre Ciprian Sufitchi, N2YO (YO3FWC), proprietarul de drept al domeniului.

1.2 - Scopul RADIOAMATOR.RO il reprezinta popularizarea activitatii de radioamatorism, distribuirea de informatii si impartasirea experientelor si opiniilor din domeniul radioamatorismului, electronicii si radiocomunicatiilor. Daca doriti sa faceti parte din aceasta comunitate, va rugam sa parcurgeti cu atentie prezentul regulament .

1.3 - RADIOAMATOR.RO este un serviciu privat, gratuit unde oricine isi poate face un cont de acces, destinat in special schimburilor de informatii in domeniul radioamatorismului.

2. Reguli generale

2.1 - Portalul radioamator.ro este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc.

2.2 - Limba folosita pe radioamator.ro este LIMBA ROMANA, limba engleza fiind acceptata in cazul cetatenilor straini.
Câteva recomandări:

* Scrierea cu sh, tz, k, y, q este interzisa, cu exceptia cazurilor in care pot aparea confuzii;
* Se lasa spatiu dupa si nu inaintea semnelor de punctuatie;
* Numarul punctelor de suspensie este trei, nu doua si nici mai mult de trei;
* Un semn de exclamare/intrebare este suficient, insa pentru a intari uimirea, surpriza etc., se pot folosi cel mult 2-3 semne;
* Primul cuvant dintr-o propozitie/fraza se scrie cu litera mare;
* La finalul propozitiei/frazei trebuie sa existe un punct, un semn de exclamare/intrebare sau puncte de suspensie;
* Atunci cand se face o paranteza, textul se scrie imediat dupa paranteza deschisa, fara a se lasa spatiu, iar inchiderea parantezei se face imediat dupa ultimul cuvant/semn al completarii, de asemenea fara spatiu;
* Se pot folosi emoticoane, insa nu trebuie abuzat de ele; ca si in cazul semnelor de exclamare/intrebare, folosirea repetata a acestora si in numar mare deranjeaza;
* Scrierea cu diacritice este optionala ;
* Scrierea nejustificata cu majuscule, litere ingrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii nu este permisa. Folosirea acestor practici este admisa numai pentru sublinierea ideilor/cuvintelor cheie si nu este permisa niciodata in comentarii.

Orice abatere de la regulile de mai sus ingreuneaza parcurgerea textului. Va rugam sa incercati sa va faceti inteles prin ceea ce scrieti! Postarile (de orice natura - inclusiv comentarii si mesaje pe forum) care se abat de la regulile descrise mai sus vor fi inactivate de catre administratori.

2.3 - Postarile, comentariile, discutiile trebuie sa se incadreze in aria de cuprindere a acestui portal - radioamatorismul. Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru membrii portalului, insa nu sunt permise postarile, comentariile, discutiile pe teme etnice, religioase, politice etc.

Nu se accepta inscrierea pe radioamator.ro a unor materiale defaimatoare, amenintatoare, obscene, vatamatoare sau pornografice si nici materiale care ar incalca in vreun fel drepturile celorlalti membri (inclusiv drepturile de proprietate, de proprietate intelectuala, de autor, de confidentialitate, de publicitate sau orice alt drept) sau care s-ar afla in contradictie cu toate legile in vigoare.

Prin inscrierea pe site a unui material (texte, imagini, continut video sau audio etc.), garantati ca:
* Acel material este original, fiind detinatorii dreptului de autor sau
* Ati obtinut toate aprobarile necesare si ati primit drepturile de la toate persoanele in cauza pentru acordarea unei astfel de permisiuni in privinta continutului si utilizarii sale si ca nici continutul, nici reproducerea sa pe site nu va incalca un drept al unui tert.

Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile poate fi citita la adresa http://www.legi-internet.ro/index.php?id=63#133

Nu jigniti, nu provocati scandaluri! Faptul ca sunteti nervosi, chiar daca aveti dreptate, nu va scuza comportamentul. Tratati-i mereu pe ceilalti membri cu respect! Membrii care se ascund in spatele anonimatului pentru a aduce jigniri, injurii, amenintari de orice fel sau prejudicii altor utilizatori ori unor institutii (opinii vulgare, dure, sexiste, rasiste sau ofensatoare in vreun fel) vor fi sanctionati.

Comentariile de genul "sa ma bag si eu in seama", care nu aduc nimic bun discutiei sunt interzise si vor fi sanctionate cu avertismente. Comentariile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective. Retineti ca nu se ofera premii celor care posteaza mai multe comentarii!

Mesajele si comentariile pot fi modificate maximum 5 minute dupa inscriere. In cazul in care greseala este grava, contactati unul dintre administratori.

Discutiile intre membri, care nu privesc pe nimeni altcineva, trebuie purtate prin intermediul mesajelor private!

2.4 - Inscrierea, scrierea si citirea pe radioamator.ro nu este un drept al utilizatorului (castigat, dobandit sau primit de la stat) ci este un privilegiu oferit prin bunavointa proprietarului si efortul administratorilor si moderatorilor.

2.5 - Accesarea acestui portal, inregistrarea, citirea si postarea in diferite sectiuni constituie accept deplin si neconditionat al prezentului regulament. Cine nu este de acord cu acest regulament este rugat sa nu mai acceseze sub nici o forma acest site.

2.6 - Daca sunteti deja inregistrat(a) se considera tacit ca ati citit acest regulament, indiferent ca l-ati citit sau nu.

2.7 - Ne rezervam dreptul de a modifica regulamentul in orice moment. Modificarile se efectueaza la initiativa administratorilor sau la sugestia membrilor ori de cate ori este considerat necesar. Noul regulament, continand modificarile acceptate, intra in vigoare imediat dupa publicarea acestuia.

2.8 - Toate sectiunile portalului se supun acestui regulament. Pentru unele dintre acestea pot exista si reguli specifice, pe care le vom indica mai jos prin legaturi catre regulamentele individuale.

3. SECTIUNI - RADIOAMATOR.RO

3.1 - Inregistrarea este permisa tuturor persoanelor fizice, prin accesarea butonului de inregistrare, sau direct accesand adresa https://www.radioamator.ro/forum/ucp.php?mode=register

- Username-ul folosit la inregistrare, trebuie sa contina minimum 5 carcatere, care sa fie indicativul de radioamator; in cazul cand nu sunteti radioamator, puteti folosi orice username, dar nu veti avea acces decat la sectiunea de mica publicitate.
- Sunt interzise userele cu cracter obscen, sau orice altceva care este imoral.
- Fiecare persoana are dreptul la un singur user (cont)! Inregistrarea mai multor conturi conduce automat la inactivarea/stergerea tuturor conturilor aferente acelei persoane.
- Este interzisa crearea de usere in numele altor persoane, fara acceptul acestora! Furtul de identitate are toleranta zero, contul/conturile vor fi inactivate definitiv si irevocabil.
- Persoana care inregistreaza un cont pentru o alta persoana, are obligatia de a informa in aceeasi zi, administratorii portalului. Nerespectarea acestei cerinte este privita ca un furt de identitate!
- Nu sunt acceptate ca username indicativele speciale sau de radioclub. Cum un radioclub sau un indicativ special este reprezentat de o persoana fizica autorizata (ca radioamator), inregistrarea se poate face folosind indicativul personal al reprezentantului legal pentru radioclub sau indicativ special, asta daca nu s-a inregistrat deja.
- Toate conturile nou inregistrate sunt validate de cate administratori.
- Un user poate sa-si schimbe singur parola. Nu poate sa-si modifice userul de inregistrare. Daca doriti schimbarea userului, va trebui sa va adresati unui administrator.
- Persoanei care a optat pentru schimbarea userului, ii este recomandat ca in semnatura sa specifice acest lucru o perioada de timp. Exemplu: "73's de YO0ABC, ex yo1xyz".
- Fiecare user are obligatia de asi completa profilul (minimal, continand numele si optional localitatea); userii care s-au inscris deja si nu au profilul completat, la prima modificare vor fi obligati sa-si completeze profilul.
- Prin crearea unui cont va dati acceptul ca toate datele aferente contului sa poata fi accesate de catre administratori, in scopul administrarii optime a portalului. Nu vom pune la dispozitie aceste date unor terti, decat daca acestea sunt solicitate de catre autoritatile competente, in vederea solutionarii unor probleme juridice.

3.2 - Articole
- Momentan, articolele pot fi postate pe portal, prin intermediul direct al webmasterului.
- Toate materialele publicate pe Radioamator.ro sunt protejate prin copyright de la reproducere, copiere, preluare partiala sau integrala in alte publicatii. Prin "materiale" se inteleg pagini web, articole, imagini, buletine, produse software si altele. Copyright-ul intra in vigoare in momentul publicarii unui material.
Preluarea partiala sau integrala a articolelor publicate pe Radioamator.ro este permisa numai cu aprobarea webmasterului si a autorilor. Pentru preluarea altor materiale este necesara permisiunea webmasterului.
- Materialele trimise spre publicare vor trebui sa se incadreze in cerintele publicate la aceasta adresa: https://www.radioamator.ro/articole/autori.php

3.3 - Forum
- Sectiunea de forum este impartita in mai multe categorii si subcategorii. Acestea ajuta utilizatorii pentru a cauta mai eficient o informatie.
- Inainte de a deschide un topic nou, va rugam sa apelati la functia de cautare aflata in partea de sus a paginii, pentru ca este foarte probabil ca subiectul sa mai fi fost discutat! Daca mai gasiti mesaje cu tema respectiva, cititi-le... s-ar putea sa gasiti raspunsul la intrebarea voastra!
- La deschiderea unui topic, sa va asigurati ca l-ati deschis in categoria corecta. In cazul in care ati deschis topicul intr-o categorie gresita, va rugam contactati prin mesageria privata un moderator sau administrator.
- Nu deschideti un topic nou legat de o tema deja discutata; va rugam sa adaugati un comentariu la topicul respectiv. In cazul in care a mai fost abordata o tema identica, topicul va fi inchis si, ulterior, inactivat de catre administratori.
- Numele topicului trebuie sa fie scurt si la obiect (nu se accepta nume precum "am o problema", "help!", "ajutati-ma, va rog!" etc.), iar mesajul de detaliere trebuie sa fie cel care descrie exact informatiile solicitate prin intermediul acestuia. Nu se admit topicuri cu nume foarte lungi si fara un mesaj de detaliere sau cu nume formate din numele de utilizator al persoanei respective.
- Oferiti cat mai multe detalii in primul mesaj (cel de detaliere); nu asteptati ca ceilalti utilizatori sa va ceara detalii!
- Postati STRICT la subiectul discutiei. Orice abatere de la subiect este interzisa si se va sterge imediat de catre moderatori. Membrii care posteaza frecvent mesaje care nu au legatura cu subiectul discutat pot fi avertizati de catre administratori. Pentru astfel de discutii, va rugam sa folositi mesageria privata sau sa deschideti un topic separat, daca este necesar.
- Daca mesajul pe care doriti sa-l postati cuprinde mai multe idei redactate in paragrafe, va rugam sa le despartiti prin cate un rand, folosind tasta enter, mesajul fiind astfel mai usor de citit.
- Va rugam sa cititi punctul 2.2 Limba si limbajul scris din cadrul Regulamentului general de mai sus, pentru reguli privind punctuatia. Stim ca nu suntem cu totii profesori de limba romana, dar ne dorim mesaje clare si concise, utile tuturor!
- Nu postati INUTIL replici de 1-2 cuvinte de genul "Cool", "lol", "thx", etc.
- Nu citati(quote) inutil mesajul la care tocmai raspundeti daca nu sunt alte mesaje scrise intre timp.
- Nu aduceti jigniri membrilor forumului(sub NICI O FORMA).
- Nu faceti atac la persoana; dezbateti ideea/subiectul, nu persoana!
- Nu scrieti cu majuscule, caractere mari sau colorate decat atunci cand este necesar.
- Nu sunt admise mesaje, semnaturi, avatare, atasamente, etc. care contin materiale ilegale, imorale, ofensatoare, pornografice, rasiste si nici link-uri catre site-uri care le incurajeaza. Nu sunt permise mesaje care instiga la incalcarea legilor din Romania.
- Incercati sa AJUTATI colegii de forum daca puteti, daca nu abtineti-va. Daca un user primeste glume in loc de raspunsuri atunci cand intreaba ceva "simplu" cu siguranta ca nu va invata ceva...
- Contributia la forum nu este o creatie literara, este o discutie publica, bilaterala, avuta la un moment dat cu alti interlocutori. Nu puteti cere stergerea dvs din baza de date a forumului, acest lucru ramane la latitudinea administratorului (stererea datelor personale, a postarilor, etc).

3.4 - Mica Publicitate
3.4.1 - Mica Publicitate este o sectiune a site-lui Radioamator.ro in care cei interesati publica in mod gratuit anunturi de mica publicitate si functioneaza in scopul de a facilita comertul individual avand ca obiect bunuri si servicii cu utilizare in activitatea de radioamator.
3.4.2 - Mica publicitate YO este destinata spre folosinta in primul rand radioamatorilor si CB-istilor, dar si neradioamatorilor, insa anunturile acestora nu trebuie sa contina altceva decat bunuri si servicii cu utilizare in activitatea de radioamator.
3.4.3 - Mica publicitate YO se adreseaza in primul rand persoanelor fizice. Firmele comerciale sunt incurajate si indrumate sa foloseasca servicii comerciale pentru publicitate la bunurile si serviciile pe care le ofera, anunturile lor vor fi inactivate.
3.4.4 - Radioamator.ro nu isi asuma nici o raspundere cu privire la corectitudinea si continutul informatiilor introduse.
3.4.5 - Anunturile postate pot fi de trei tipuri (clase, categorii generale): Vanzari, Cumparari si Diverse.
3.4.6 - Un anunt trebuie pus intr-o categorie aparte; in functie de natura produsului, aceste categorii sunt: transceivere, antene, componente, kituri, piloni, documentatii tehnice, aparatura de masura si control, etc.
3.4.7 - Anunturile trebuie sa contina bunuri sau servicii cu utilizare primara si secundara in activitatea de radioamator. Utilitatea rezulta din urmatoarele exemple:

A: Utilizare primara (anunturi permise):
- transceivere
- receptoare
- antene
- servicii de tiparire QSL
- cabluri RF
- etc

B: Utilizare secundara (anunturi permise):
- componente electronice
- carti tehnice
- calculatoare
- tablete
- componente de calculator esentiale in functionarea aceastuia sau care sa ajute in activitatea de radioamatorism
- aparatura de masura si control
- etc

C: Utilizare tertiara (anunturi nepermise):
- aparatura foto sub pretextul ca se foloseste la simpozioane
- automobile sub pretextul ca ajuta la deplasarea in portabil. Exceptie, masini dedicate telecomunicatiilor.
- aparatura electrocasnica (amplificatoare audio, casetofoane, radiouri comerciale, frigidere etc).
- componente de calculator care nu sunt esentiale in functionarea acestuia, cum ar fi TV tunere, imprimante, joystick-uri, scanner, etc
- telefoane celulare. - etc.

D: De asemenea, nu sunt permise anunturi care in mod evident contin bunuri sau servicii in conflict cu legea, de pilda:
- link-uri spre site-uri care contin materiale care incalca drepturile de autor.
- aparatura sau componente special destinate posturilor de radiodifuziune pirat.
- anunturi care contin imagini protejate de dreptul de autor atunci cand cel care a postat anuntul nu este autorizat sa le foloseasca.

3.4.8 - Reguli pentru postarea anunturilor:
1: Abuzurile materializate prin plasarea intentionata de anunturi false sau care nu au legatura cu activitatea de radioamator (anunturi cu utilizare primara si secundara) vor fi sterse, iar autorii nu vor mai avea posibilitatea de a accesa acest serviciu. Exista doua exceptii - aparatura radio de colectie si aparatura CB, care au rubrici distincte.

2: Un anunt NU poate fi postat la mai putin de 7 zile de la aparitie, chiar daca de-a lungul celor 7 zile anuntul a fost "sters" de catre autor. Daca din greseala ati sters un anunt, trimiteti un mesaj catre administratori (prin formularul de contact) sau la adresa moderatorilor ( moderatori-mp@radioamator.ro ) unde cereti reactivarea anuntului.
Un anunt poate fi repostat prin simpla apasare a butonului "Reposteaza", acesta fiind activ automat dupa expirarea celor 7 zile de la (re)postarea anterioara!

3: Utilizatorii sunt incurajati sa grupeze in acelasi anunt obiecte similare si de mica importanta. Pentru obiectele mai importante, este bine sa fie postate separat, sau sa fie grupate pe aceeasi categorie (de ex. un anunt pentru mai multe tunere, altul pentru mai multe transceivere, etc). Evitati sa postati un anunt care sa contina produse din mai multe categorii (de ex. in acelasi anunt sa fie puse si transceivere si antene sau surse).

4: Nu postati acelasi anunt in doua sau chiar trei rubrici diferite. Alegeti dintre "vanzari", "cumparari" sau "diverse" rubrica cea mai potrivita anuntului pe care il introduceti. Postarea multipla este considerata de rea intentie si atrage dupa sine sanctiuni.

5: Anunturile care nu se incadreaza la rubrica (tipul) in care au fost postate vor fi sterse. De pilda daca un anunt de genul "Schimb o pereche de tuburi GU-29 pentru o statie radio VHF si diferenta" este plasat la rubrica de vanzari, el va fi sters (si nu mutat la rubrica diverse), iar autorul avertizat referitor la aceasta abatere.

6: Anunturile postate la categorii gresite vor fi sterse si veti primi un mesaj automat (tipizat) de avertizare. Rugam o atentie sporita pe viitor in alegerea corecta a categoriei.

7: Anunturile tip "finalizare" (ex: "Antena s-a vandut, nu mai este de actualitate") vor fi sterse si autorul atentionat! Aveti posibilitatea de a sterge anunturile ce nu mai sunt de actualitate numai dupa autentificare. Pentru a sterge un anunt, vizualizati anuntul complet, in coltul din dreapta sus se gaseste un link "Stergere"; clik pe acel link, confirmati in casuta aparuta si anuntu va fi sters. O alta modalitate de a sterge un anunt, dupa logare vizualizati anuntul, apasati pe link-ul din dreapta sus "Editare", iar in pagina nou deschisa aveti optiunea "Sterge anunt".

8: Anunturile pot fi editate numai cand sunteti autentificati. Pentru a edita un anunt, vizualizati anuntul complet, in coltul din dreapta sus se gaseste un link Editare; clik pe acel link, editati anuntul dorit, la final apasati pe butonul "Actualizare anunt".

9: Nu combinati in acelasi anunt mai multe actiuni (de pilda "Vand un transceiver si cumpar o antena") pentru ca acest tip de anunt nu se potriveste in nici una din cele trei rubrici. Un asemenea anunt va fi sters imediat, iar autorul avertizat referitor la aceasta abatere.

10: Nu postati produse separate si apoi in termen de 7 zile sa postati un anunt multiplu (ce contine mai multe produse vandute separat). Este considerat un abuz ce nu respecta regula celor 7 zile; autorul va fi avertizat!

11: Nu postati anunturi care, pe langa bunuri si servicii acceptate la Mica publicitate YO (vezi punctul 3.4.7) sa mai aiba "strecurate" si alte articole neacceptabile prin prezentul regulament.

12: Rugam sa eficientizati anunturile prin gruparea lor cat mai compacta. Se evita postarea unei lungi liste de anunturi ce atrag disconfortul celorlati utilizatori! Puteti sa creati o lista cu produsele vandute, sa atasati o fotografie cu toate componentele sau numai cele reprezentative; daca aveti mai multe fotografii puteti sa inserati linkuri catre fotografii postate pe site-uri externe.

13: Nu apasati mai mult decat o data butonul "Introduceti anuntul" intrucat anuntul va aparea de mai multe ori si actiunea va fi penalizata.

14: Nu introduceti anunturi la nici una dintre cele trei rubrici care sa contina comentarii referitoare la anunturi aparute anterior. Aceste comentarii se pot posta pe FORUM la sectiunea "Mica publicitate - comentarii referitoare la tranzactii". Orice anunt postat va fi inactivat si autorul sanctionat!

15: La anunturile de tip "Vanzari", userul este obligat sa introduca pretul pentru obiectul vandut. Daca sunt mai multe produse vandute, se va selecta "in text", urmand ca pretul pentru fiecare obiect sa fie trecut in corpul (textul) anuntului. Nerespectarea acestei reguli este penalizata.

16: La anunturile de tip "Diverse" unde se solicita un "schimb sau vand", este obligatoriu sa fie trecut pretul (in cazul vanzarii)! Daca sunt mai multe produse supuse vanzarii, se va selecta "in text", urmand ca pretul pentru fiecare obiect sa fie trecut in corpul (textul) anuntului. Nerespectarea acestei reguli este penalizata.

17: Nu "infrumusetati" anuntul cu tot felul de caractere, gen stelute, liniute, si altele in scopul de a-l scoate in evidenta in detrimentul altor postari. Anuntul e suficient de vizibil in conditiile create. Anunturile de acest gen vor fi eliminate iar autorul va fi avertizat.

18: Pentru a nu gresi categoria cand publicati un anunt, priviti obiectul asa cum este, nu "la ce poate fi folosit"! De exemplu, un tranzistor poate fi folosit ca amplificator dar si intr-o sursa de alimentare, dar... in definitv el este o componenta electronica.

3.4.9 - Sanctiuni pe "Mica Publicitate"
1: Nerespectarea oricarei reguli de postare, atrage dupa sine un avertisment.
2: Avertismentele pot fi acordate automat de cate un moderator/administrator, userul primind o instintare (mesaj) standardizata, pe adresa de E-mail. Avertismentele pot fi acordate si manual, impreuna cu un mesaj personalizat.
3: La trei avertismente se primeste automat o suspendare de 15 zile.
4: Un user poate primi (manual) in functie de gravitatea faptelor sale si alte niveluri de suspendare. El poate primi o suspendare de 15 zile, 30 zile, sau definitiv.
5: La trei suspendari automate, userul va primi o supendare pentru 30 zile.
6: Orice decizie de suspendare manuala a unui user, se hotaraste de comun acord cu majoritatea celor din echipa de administrare a sectiunii.

4. Echipa de administrare si moderare
4.1 - Moderatorii si administratorii sunt prezenti pentru a mentine ordinea si a preveni comportamentul rau si nedorit. Acestia nu pot sa verifice tot ce se scrie pe forum si nu pot fi obligati sa o faca. Puteti ajuta prin sesizarea (catre administratori/moderatori) a derapajelor altor useri prin trimiterea unui mesaj pe adresa de contact.
4.2 - Materialele atasate pe site sau trimiteri(linkuri) spre acestea nu sunt verificate de administratori si moderatori, nu cade in sarcina acestora si nu au competenta necesara de a hotara daca materialul este legal sau nu.
4.3 - Ei sunt aici pentru a va ajuta pe voi si intreaga comunitate. Trebuie sa acceptati imediat orice remarca sau corectie venita din partea unui moderator sau a unui administrator.
4.4 - Daca un moderator sau un administrator v-a inchis sau editat o postare sau o discutie care va apartine, fara sa fie evident de ce a facut modificarea, contactati moderatorul sau administratorul respectiv intr-o maniera politicoasa, prin mesaj privat, solicitand clarificarea.
4.5 - Cu toate acestea, tineti minte ca este mai indicat sa recititi regulamentul inainte sa trimiteti mesajul persoanei care v-a moderat postarea, deoarece necunoasterea regulamentului in vigoare nu este o scuza.
4.6 - Echipa de asistenta (moderatorii si administratorii) sunt membri obisnuiti, ca voi, nu sunt platiti pentru asta, isi ofera sprijinul in timpul liber. Va rugam sa dati dovada de respect si de rabdare.
4.7 - Deciziile administrative nu pot fi contestate sau puse la indoiala de catre useri in nici un fel. Toate deciziile sunt luate in mod majoritar in cadrul echipei, pentru a mentine ordinea si calitatea.

5. Confidentialitate
5.1 - Ca utilizator, trebuie sa fiti de acord ca orice informatie introdusa de dumneavoastra sa fie stocata in baza de date. Aceste informatii nu vor fi aratate unei terte persoane fara consimtamantul dvs. Webmaster-ului, administratorului si moderatorilor care nu pot fi facuti responsabili de atacurile de furt sau de vandalism care pot sa duca la compromiterea datelor.
5.2 - Portalul utilizeaza fisierele tip cookie pentru a stoca informatiile in calculatorul dumneavoastra. Aceste fisiere cookie nu contin informatii despre alte aplicatii ci ele sunt folosite doar pentru usurarea navigarii pe portal. Adresele de email sunt utilizate doar pentru confirmarea inregistrarii dumneavoastra ca utilizator si pentru resetarea parolei (trimiterea unei noi parole daca ati uitat-o pe cea curenta). Tot pe calea adresei de mail administratorii pot lua legatura cu userii.
5.3 - Unele sectiuni pe site (articole, comentarii, etc) au posibilitatea de a fi apreciate de utilizatorii inregistrati prin votare simpla pozitiva (+1) sau negativa (-1). Pentru a incuraja exprimarea libera a opiniilor, aceste aprecieri sunt anonime in sensul in care autorii voturilor cu + si - nu pot fi observati (sau desconspirati) nici de cititori, nici catre autorul contributiei respective.

6. Erori si intreruperi
Nu garantam ca functiile portalului vor fi permanente, ca nu vor exista intreruperi sau erori, ca defectiunile vor fi remediate sau ca portalul sau serverul care permite accesul nu are virusi, alte probleme ori ca ofera o functionalitate, acuratete si credibilitate perfecta a materialelor. Nu ne asumam responsabilitatea pentru niciun prejudiciu, pentru virusii care va pot afecta echipamentele computerizate sau alte proprietati in urma accesului, utilizarii sau navigarii pe portalul nostru sau in urma descarcarii oricaror materiale, date, texte, imagini, clipuri video sau audio.

7. Dispozitii finale
7.1 - Necunoasterea regulamentului portalului nu va absolva de incalcarea regulilor si a legii.
7.2 - Adresele IP ale tuturor mesajelor scrise sunt stocate pentru a fi de ajutor in rezolvarea unor incalcari ale prezentului regulament sau al legii.
7.3 - Toate mesajele exprima punctul de vedere si opiniile autorilor si nu ale proprietarului, administratorilor, moderatorilor sau a web master-ului (exceptie facand mesajele scrise chiar de catre ei). Utilizatorul isi asuma intreaga raspundere de orice natura pentru informatiile pe care le transmite prin intermediul site-ului, autorul unui mesaj poarta raspunderea totala pentru tot continutul acelui mesaj inclusiv pentru fisierele atasate si poate fi tras la raspundere daca continutul acelui mesaj incalca legea sau drepturile unei terte persoane sau entitati.
7.4 - Materialele ORIGINALE publicate de utilizatori acestui site poarta drepturi de autor si sunt protejate de lege, drepturile revin autorului si sunt cedate tacit spre folosire catre radioamator.ro prin insusi publicarea pe acest site. Radioamator.ro preia obligatoriu si neconditionat aceste drepturi, asta nu inseamna ca si le insuseste in totalitate si dvs piedeti aceste drepturi. Este interzisa copiere, printarea sau reproducerea prin orice mijloace a unei pagini, sau parti din site in alte scopuri decat pentru studiul individual.
7.5 - Radioamator.ro isi pastreaza dreptul de a investiga si de a lua masurile legale cuvenite impotriva oricarei persoane care, in opinia sa discretionara, incalca aceste prevederi, incluzand, fara a se limita la aceasta, indepartarea continutului nepotrivit din cadrul forumului sau incetarea calitatii de membru a acestor persoane. In caz de suspiciune asupra legalitatii mesajelor postate, Radioamator.ro isi pastreaza dreptul de a denunta situatia catre autoritatile in masura sa aplice legea, acest fapt implicand inclusiv divulgarea catre aceste autoritati a datelor personale ale celor in cauza.
7.6 - Prezentul regulament nu are in vedere crearea vreunei asocieri sau vreunui parteneriat intre utilizator si radioamator.ro ca rezultat al prezentului regulament, iar utilizatorul nu are nici o autoritate de niciun fel sa angajeze portalul si proprietarul/administratorii in orice mod in baza prezentului regulament.

9. Final
- Cazurile speciale (care nu se inscriu in regulament) se hotarasc de catre administratori, in functie de datele problemei.
- Acest regulament cuprinde anumite masuri luate pentru a beneficia de un portal de calitate, care sa educe si sa informeze.
Din pacate, exista persoane necivilizate, ceea ce impune o activitate crescuta a administratorilor pentru a mentine ordinea. Astfel, de-a lungul timpului a fost observata nevoia de a adopta si adapta pe parcurs aceste reguli.
- Orice user daca abserva un mesaj care nu este conform cu regulamentul are obligatia morala de a semnala acest lucru unui administrator.

Radioamator.ro
regulament reactualizat la 28 februarie 2021

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact