hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ce faceti de obicei cu aparatele/accesoriile din dotarea statiei de radioamator care nu mai functioneaza si de care nu mai aveti nevoie?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 27-iunie-2016 si s-a incheiat la 5-iulie-2016

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (6)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2016-06-28 00:50:04 (ora Romaniei)
  • Aceasta tema e demna pentru un studiu psihologic al ham-i lor. Desigur, varianta cu noblete e "donarea". Cei in varsta in general nu arunca nimic. In polul opus e generatia mai tanara care tinde in totdeauna la ceva noua si ori le arunca ori doneaza. E la moda ca daca bunicii nu mai fac zacusca sau magiun - cumpara de la supermarket.In primul caz sant extremele care imbraca uneori forme patologice in a aduna ori ce fragment, tehnic ajungand apoi in ani sa posede atatea componente in cat nici nu mai stiu ca ce au in agoniseala de zeci de ani. Am cunoscut ham-i care de a lungul vietii au adunat un volum urias de componente ca apoi dupa trecerea lor in nefiinta nepotii trageau la tinta cu prastia asupra tuburilor azi raritati, iar in rest la gunoi sau la compatriotii care aduna metale. E cazul cel mai trist. E o tema foarte vasta si nu e chiar vesela. Ce a ce ramane insa, sunt undele radio care sunt radiate cat suntem activi si care conform legile fizicii nu se pierd doar se transforma undeva in univers. 73 de Miki

  • Postat de COATU CEZAR la data de 2016-06-28 13:25:59 (ora Romaniei)
  • Nu sunt un constructor de statii, deci tot ce am mai vechi , chiar si functional , donez celor ce au nevoie de ele. Am avut cablu coaxial de comunicatii de la Romtelecom (zeci de metri) pe care l-am donat unor colegi radioamatori ca sa-si faca antene, unele transceivere cu filtru EMF 500, aparatura de 145 MHz pe Quartz. Si acum mai am multe cabluri pe care vreau sa le dau unui club de elevi sa faca antene dipol sau deltaloop, coaxial RG59 Cu-Cu de 75 Ohmi, condensatoare variabile, lampi, rezistente si condensatoare, ceasuri de perete, harti, carti primite din SUA de la George (acum SK). Am vandut la pretruri modice doar diverse scule si unelte pe care nu le mai foloseam, dar erau noi si functionale. Daca poti ajuta pe cineva cu o piesa pe care el o cauta si o foloseste apoi intr-un montaj, simti o mare placere in faptul ca am putut ajuta.

  • Postat de Mihai la data de 2016-06-28 17:03:55 (ora Romaniei)
  • Se cuvenea să ai dreptul la mai mult de un vot căci situații combinate sunt sigur foarte des întâlnite! Personal donez dar recuperez și nu totdeauna imediat componente de care, poate, voi avea nevoie de ele mai târziu! Oricum nu duc la fier vechi componente, subansamble sau aparatură defectă sau învechită. Păcat că multă aparatură militară nu a fost valorificată prin vânzare către radioamatori sau prin transfer la radiocluburi! Pe aceată cale îi propun lui Ciprian o rubrică de DONAȚII între cele 2 de vânzări și cumpărări! Gestul de a dona aparatură sau componente radio merită să fie încurajat pe toate căile!

  • Postat de Petrica la data de 2016-06-28 23:07:03 (ora Romaniei)
  • Pentru astfel de situatii, am gandit o Bursa pentru incepatori!, membri ai asociatiei noastre! Totul se centralizeaza (inclusiv din strainatate) se repara daca este cazul apoi se doneaza echipament complet pentru un incepator! 73 de YO9RIJ

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2016-06-29 07:49:02 (ora Romaniei)
  • Am inceput radioamatorismul ca radioamator constuctor, pe vremea aceea (pana pe la mijlocul anilor '60) exista si aceasta categorie alaturi de SWL si HAM, era nevoie de licenta si deveneai membru al unui club. Am construit multe statii si alte echipamente iar prima pasiune a ramas si acum. Din acest motiv recuperez si refolosesc materialele din aparatele la care renunt. Cu o conditie: ca noul echipament sa functioneze cel putin la fel de bine ca cel vechi, dupa aceea recurg la dezmembrare. Pentru cei care au pasiunea achizitiilor "de gata" gasesc donarea ca fiind cea mai onorabila solutie de care, pe vremea cand eram lipsit de mijloace financiare, tare bine mi-ar fi prins si mie. 73!

  • Postat de Gabi la data de 2016-07-02 11:45:12 (ora Romaniei)
  • Ma bucur sa aud ca este si o "Bursa" a echipamentelor vechi destinate incepatorilor. Eu ma ocup cu reparatii de echipamente radio si partea de constructii mi-o iesit din mana, insa prin aceasta activitate am reusit sa apreciez orice componenta sau subansamblu radio ca fiind rara. De multe ori este nevoie de un buton, un potentiometru sau mufa de microfon mai speciala si acestea sunt disponibile pe echipamente defecte. Magazinele online comercializeaza in marea lor majoritate piese pentru televizoare si aparate casnice cu componente de frecventa joasa iar pentru VHF si UHF nu prea gasim piese. Sa ne gandim de 3 ori inainte de a arunca vreun radio. Donati!

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact